bonawentura99 15.10.05, 21:45 Macie jakieś? Ja dziś znalazłam w szafie nieużywaną lnianą ścierkę z metką z datą produkcji X.1982 z ceną 58 zł. Ale się zdziwiłam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
max39 Re: Pamiątki z PRL-u 16.10.05, 19:08 Ja znalazlem kiedys nieuzywane reczniki bawelniane z konca lat 80 tych .Za komuny ludzie kupowali to co aktulnie bylo w sklepie a nie to co potrzeba wiec niektore osoby posiadaja takie zapasy na czarna godzine . A oprocz rzeczy codziennego uzytku mam jeszcze stary banknot 100 zlotowy z Warynskim z dorysowanymi dlugopisem rogami oraz papierosem .Jeszcze z ciekawszych pamiatek mam rosyjska ksiazke napisana w jezyku polskim pod tytulem KPZR od zjazdu do zjazdu a w niej jest nastepujacy obrazek : nowe osidle mieszkaniowe gdzioes u ruskich pomiedzy blokami jest fontanna ktora nowi lokatorzy pomylili z basenem i urzadzili w niej sobie kapiel . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Pamiątki z PRL-u IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.05, 21:37 A ja mam meża z data produkcji z owych czasów. może też go wsadzic do szafy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edytka Re: Pamiątki z PRL-u IP: *.lodz.mm.pl 16.10.05, 22:14 ja sama jestem z czasow PRLu, coz za pamiatka dla moich rodzicow...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
setorika Re: Pamiątki z PRL-u 16.10.05, 22:16 hehe, dobre, może zacznij z nim kraj objeżdzać?? A ja mam rzuitnik do bajek na kliszach z korbką. Wszystko zrobione przez Spółdzielnię Inwalidów "Współny Trud" czy coś takiego. Eh, to były czasy kiedy wieszałam prześcieradło na ścianie i z rzeszą lalek i misiów bawiliśmy się w zimowe wieczory w kino. Ja czytałam im na głos "Historię żółtej ciżemki" , bajkę o słoniu i chłopczyku "Kala-Nag" i chyba "Kopciuszka". Odpowiedz Link Zgłoś
teresa_55 Re: Pamiątki z PRL-u 16.10.05, 22:20 A ja mam bardzo dużo książek dla dzieci z lat 50 i 60-tych. Czasem je przeglądam,czytam. Już dzisiaj takich nie ma. To jest cenna pamiątka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pra-pra-pra-... Re: Pamiątki z PRL-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 11:02 ...hi, hi, a ja jestem jeszcze z czasów Stalina w Polsce (sprzed 20.10.56)!!! Życzę sobie specjalnej gabloty w Muzeum osobliwości...! Odpowiedz Link Zgłoś
krowa_w_kropki Re: Pamiątki z PRL-u 20.10.05, 13:16 Podczas przeprowadzki odkryłam metki z tyłu regałów na książki. 1962 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Pamiątki z PRL-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 13:21 a ja mam kartkę na cukier i na mięso M-1 .... Odpowiedz Link Zgłoś