Gość: naiwna Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 02:59 A ja nie pamiętam, czy już tutaj o tym pisałam, ale w Pradze jest kawiarnia o nazwie Marnice - Kostnica :P Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 22.09.04, 01:53 W Gruszowcu (pomiędzy Mszaną Dolną a Limanową), malowniczo położony na beskidzkiej przełęczy, jest BAR POD CYCKIEM. Naprawdę, taka jest oficjalna nazwa, taki jest napis na barze! Natomiast w Wiśle jest firma o swojskiej nazwie: ŻARCIE U GENIUSIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tp Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.04, 12:53 przetwórstwo rybne GRAAL i hasełko reklamowe, palce lizać, WĘDLINA Z VIOLI KAŻDEGO ZADOWOLI ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tp Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.04, 12:55 aha, jeszcze zakłady mięsne CORRIDA - to chyba gdzieś po drodze miedzy Gdańskiem a Toruniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Widziałem w Czechach IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.09.04, 01:21 Widziałem to w Czechach: Samochód dostawczy, a na nim wielkimi literami nazwa firmy: CIPA I drugie: dostawa pieczywa, "najcerstwse z cerstwych". Dla niezorientowanych: "cerstwy" to po naszemu... świeży ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 27.09.04, 00:07 Dziś widziałem autokar należący do firmy BULBUS (z Nowego Sącza, sądząc po rejestracji) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujaszek joe Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.local.net / *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 14:20 u nas jagodex makarony produkuje... Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 03.10.04, 00:12 Z nieśmiertelnej serii na -ex: DYMEX - produkcja zniczy i świec (Morawica koło Krakowa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daisy Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.telkab.pl 03.10.04, 19:32 Dla mnie hitem jest hurtownia jajek o wdzięcznej nazwie "Jaja od Koguta". Dla ułatwienia dodam, ze Kogut, to nazwisko właściciela :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 01.03.09, 23:10 Gość portalu: Daisy napisał(a): > Dla mnie hitem jest hurtownia jajek o wdzięcznej nazwie "Jaja od Koguta". Dla > ułatwienia dodam, ze Kogut, to nazwisko właściciela :-))) Takie jaja od koguta? :D www.youtube.com/watch?v=yK-RNUr23Os Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 26.10.04, 01:59 Ostatnio widziane: kierowca autobusu z papierosem w zębach (to niestety normalka w naszym kraju) i nazwa firmy przewozowej: RAK BUS! Trzeba przyznać, że nieźle się dopasował do nazwy firmy :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
xxx131 Re: Fantazyjne nazwy firm 26.10.04, 12:54 wczorak widzialem reklame w tv TP S.A. To chyba najśmiejszniesza nazwa jaka slyszalem. Odpowiedz Link Zgłoś
matiulek Re: Fantazyjne nazwy firm 26.10.04, 13:03 transPIOTR firma transportowa z dolnego slaska Odpowiedz Link Zgłoś
meduza7 Re: Fantazyjne nazwy firm 28.10.04, 15:01 W radomiu na dworcu stoi kiosk o nazwie PERON - jak się przyjrzy z bliska to widać małymi literami Eva. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.10.04, 16:09 ,,Natenczas". Odpowiedz Link Zgłoś
estoril Re: Fantazyjne nazwy firm 29.10.04, 11:22 Z minionego tygodnia na beskidzkich szlakach: Gorlice, nowy basen wraz z przyleglosciami. Nad jednym z wejsc szyld "Kregielnia, silownia, bar A.GONIA" Nazwisko wlasciciela a moze... efekt wizyty ;)))) Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
mrzagi01 Re: Fantazyjne nazwy firm 29.10.04, 12:17 FUTBOOL- jakas hurtownia artykuluw sportowych BUDOKAN- chyba cos z budownictwa i kanalizacji, bo chyba nie szkola walki. Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 29.10.04, 23:28 W jednej z podkrakowskich miejscowości jest firma TITATE. Niestety nie wiem, czym się zajmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 20.11.04, 19:08 Ostatnio widziane: ROKITA COMPUTERS. Nazwa jak nazwa, ale fajne logo: nad lierą "O" w słowie "ROKITA" różki, jak u diabła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.info / *.info 21.11.04, 08:15 1) Spółdzielnia Rzemieślnicza Przyszłość - wyrób trumien (lata 80- Bieszczady) 2) Spółka cywilna Ryjek - masarnia Odpowiedz Link Zgłoś
yahannah niezawodne zakłady pogrzebowe 21.11.04, 11:07 W Warszawie jest taki, co nazywa się GALAXY (nieziemska obsługa :)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: Fantazyjne nazwy firm IP: 212.244.126.* 22.11.04, 15:43 Moj faworyt to "MONTOKWAS" :))) widoczny z pociagu gdzies po drodze z Katowic w kierunku Krakowa:)) albo krakowski "Szwagropol" - tez niezly:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biljana Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.11.04, 15:51 dla mnie liderem jest cos takiego: "Lider Pijawka" sp. z o.o. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 13:19 forumek dość zabawny(czasami)ale w moim przypadku ("sufitex")czy w przypadku "bardzo śmiesznego" Piórex-u to uważam że jest to tragiczne a nie zabawne.Zakładając firmę o określonym profilu działalności trzeba nadać jej nazwę,która zapewni kojarzenie nazwy z usługą lub towarem.Jeśli nazwa mojej firmy kojarzy Ci się z sufitami na eksport, TO KOJARZY CI SIĘ POPRAWNIE.Jeśli masz inne propozycje na nazwanie mojej firmy(tak żeby nie były śmieszne)to chętnie skorzystam.PS wpisy ludków wyśmiewających czyjeś nazwisko uważam za dość płaski dowcip i życzę im poślubienia kogoś o wdzięcznym nazwisku np SRACZKOWSKI Pa Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa na forum Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 13:49 ho, ho ale się gość oburzył, ale nie zauważył chyba, że wpisuje sie na Forum Humorum a tu nie ma tematów tabu i jeżeli coś jest godne obśmiania , to tu jest najlepsze na to miejsce. Dorzucę coś od siebie: hurtownia materiałów budowlanych: ŁADNY GIPS, prześliczne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robal Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 23:54 "ORTOPEDZI" Międzylesie. Fuj zboki jedne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.piotrkow.shadows.pl / 80.51.82.* 05.12.04, 22:37 W Piotrkowie jest firma Mogiła (od nazwiska właściciela)wbrew pozorom sprzedaje rowery. Odpowiedz Link Zgłoś
steinbock Re: Fantazyjne nazwy firm 05.12.04, 23:52 Lange & Pierdzioch GmbH sprzedają samochody :) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 07.12.04, 21:44 Ostatnio widuję w Krakowie takie reklamy: USTERKA - sprzątanie, naprawa sprzętu domowego. Taka nazwa to chyba antyreklama? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan? Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 00:30 bar "TEMPO" juz nieistniejacy,kiedys prawie na wyjsciu z dworca PKP w Bielsku. i ostatnio jak przegldalem oferty wynajmu pokoi ,reklamowal sie dom "U wdowca" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczerbicha Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 13:55 na Mazurach wynajem pokoi goscinnych U KULASA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 15:54 DOJRZEWALNIA BANANóW U GRUBEGO, gdzieś w okolicy Rudy Śląskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kasja311 Re: Fantazyjne nazwy firm 08.12.04, 14:25 Drobkes - sklep miesny (czyt. drubkens) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poleczka Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.lublin.mm.pl 01.04.05, 23:52 Silownia -Paco sklep spozywczy- kup i jedz sklep z ciuchami -defekt(zajebiscie zachecajacy do zakupow...) Odpowiedz Link Zgłoś
kanapkazserem Re: Fantazyjne nazwy firm 05.04.05, 16:51 Defekt to sklep z ubraniami II kategorii dobrych firm, tylko z jakimis uszczerbkami. Tak wiec nazwa jak najbardziej adekwatna. Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Dekadencja 17.12.04, 11:15 baaardzo dawno temu byłam jako dzieciak na zimowisku. Zimowisko organizował zakład pracy rodzica, ale poprzez firmę, która jak się okazało właśnie taką cudną nazwę miała:) ciekawe, jak jej losy się potoczyły, czy zgodnie z nazwą...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owca Mała Re: Dekadencja IP: 62.102.33.* 06.04.05, 19:58 A ja byłam na koloniach letnich. Było średnio, nawet według wychowawców naszych grup (może mało im płacili...?). Dla mnie w sumie OK, nie bardzo wymagająca jestem. Ale nazwa kompanii rzeczywiście przednia. Też jestem ciekawa dalszych losów. Odpowiedz Link Zgłoś