nieprawomyslny w sredniowieczu... 28.03.06, 13:59 , starozytnosci etc, wszyscy- wlacznie ze zwyklymi parobkami i niewolnikami maja bialutkie, rowne zabki:))) Zanim bohater rozbroi skomplikowana bombe albo wyprowadzi samolot z korkociagu najpierw udziela obszernego wyjasnienia wspolbohaterowi (w rzeczywistosci widzom) co dokladnie bedzie robil i do czego sluzy np- autopilot, czesto ze strony wspolbohatera padaja pytania pomagajace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Słynny szpieg. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 14:29 Gdy słynny agent 007 rozpoczyna nową akcję zawsze przedstawia sie wszystkim zainteresowanym ..."jestem Bond...James Bond! " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Słynny szpieg. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 14:39 gdy wspaniały , wszechmocny, mądry, odpowieedzialny i przystojny prezydent USA pyta jakiegos naukowca " co to jest liczba Pi ? " ewwntualnie "liczba pierwsza" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: screen Re: Słynny szpieg. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 14:46 Kiedy pada niesmiertelne pytanie: Czy moge sie przysiasc? Jasne zyjemy w wolnym kraju... ostatnio w TV przypomnieli Patriote z Gibsonem: (Czas akcji - wojna o niepodleglosc USA). - Czy moge sie przysiasc? - Jasne to wolny kraj - pauza - przynajmniej kiedys bedzie Jezuuu, ale denny tekscior :D Plakalem ze smiechu i kiczo-patriotyzmu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chomik sadysta Re: Słynny szpieg. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 16:46 "Patriota"-hmmm-ten film był miodzio-chomik, oglądając go, płakał. Ze śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Słynny szpieg. 28.03.06, 15:39 > Gdy słynny agent 007 rozpoczyna nową akcję zawsze przedstawia sie wszystkim > zainteresowanym ..."jestem Bond...James Bond! " Rany... toz to kultowe zdanie z tego filmu, a nie nielogiczny motyw!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenotka Re: Słynny szpieg. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 16:51 często w filmach gdy jest para i spotykaja złych ludzi ,on najpierw tłucze po kolei wwzystkich ochroniarzy złego herszta ,potem sam się z nim bije ,a jego patnerka dziarsko bije się z kochanka Zlego ,wyrywa jej włosyitd.,nigdy na odwrót ,zawsze jak jest jakaś kobieta to one biją sie między sobą . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: India Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f IP: 87.207.105.* 28.03.06, 14:53 mnie zawsze bawiły sceny kiedy bohater ucieka przed napastnikiem ,wskakuje do samochodu a ten nie chce odpalic akurat w takim momencie.Zawsze komentowałam - co za knot.Teraz juz tego nie robie.Sama osobiscie przezyłam taka sytuacje- wdałam sie w ostra wymiane zdan z pewnym człowiekiem na ulicy kiedy on zaczł zachowywac sie agresywnie schroniłam sie w samochodzie a ten NIE CHCIAŁ ODPALIC!!! pierwszy raz mnie zawiodł i to w takiej chwili.pozostało mi tylko zablokowanie dzrzwi i uruchomienie alarmu zeby zwrócic na siebie uwage innych.Sytuacja mnie rozbawiła teraz uwazam ze te sceny sa całkiem realne Odpowiedz Link Zgłoś
drzewko_szczescia Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f 28.03.06, 15:05 1. Ciężarna bohaterka, spadając ze schodów, ZAWSZE traci dziecko. 2. Jak jedno z pary odjeżdża autobusem i się bardzo długo żegna ze swoją drugą połową, to zarówno kierowca, jak i pasażerowie grzecznie czekają i nie przerywają. Mam nadzieję, że kiedyś powstanie film, w którym kierowca normalnie puści wiąchę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mobbick Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f IP: 212.160.172.* 28.03.06, 16:49 Szacunek! :) > 2. Jak jedno z pary odjeżdża autobusem i się bardzo długo żegna ze swoją drugą > połową, to zarówno kierowca, jak i pasażerowie grzecznie czekają i nie > przerywają. Mam nadzieję, że kiedyś powstanie film, w którym kierowca normalnie > > puści wiąchę :) Odpowiedz Link Zgłoś
katmoso Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f 29.11.06, 23:06 yhm, i nigdy nie widac na bohaterach pospiechu, chęci zajęcia dobrego miejsca, umieszczenia bagażu. z doświadczenia wynika, że najpierw się siada a potem żegna przez okno. albo gdy długo oczekiwany autobus podjeżdża osoba wsiadajaca ustawia sie w tłumku czekajacych... Odpowiedz Link Zgłoś
mirabil Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f 28.03.06, 15:08 w filmach katastroficznych wiadomo, ze zawsze przeżyje kobieta i dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
al.fondo Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f 28.03.06, 16:19 ...oraz kot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vp Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f IP: 82.177.97.* 19.06.06, 20:16 ... oraz niewidomy tudzież ktoś chory, kaleki ale niezaangażowany, podczas gdy biorący udział wakcji młodzi, sprawni i uzbrojeni policjanci/ratownicy giną bohatersko właściwie nie wiadomo czemu. Ale zawsze zostaje ten jeden najważniejszy, który się z ocalał kobitką potem pokocha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 28.03.06, 15:22 1. Samochód z zepsutym hamulcem zawsze rozpędza się sam z siebie do 150 km/h i nigdy nie można zahamować silnikiem, czy choćby go zgasić. 2. Nigdy nie można ustalic z jakiego numeru dzwonił bohater, albo trwa to co najmniej 10 minut, choć każdy dziś widzi nr telefonu dzwoniącego zanim go jeszcze odbierze. 3. Bohater - haker włamuje się na czyjść komputer uzywająć jakiegoś dziwnego programu, który sam próbuje znaleśc hasła podając wszystkie kombinacje liter i cyfr. I nic nie blokuje się po 3, 300, 3000 próbie. 3a. Zaraz po włamaniu od razu umie w obcym sobie systemie znaleść/wydrukować/zgrać wszystkie potrzebne informacje, które są zwykle ładnie podane na tacy z animacją. 4. Opasany liną facet może wyskoczyć z 100 piętra i szarpięcie nie wyłamie mu kości. 5. Każdy menel z ulicy bity przez Segala, Norisa itd. znakomicie wykonuje pady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anzelm Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f IP: 83.168.106.* 28.03.06, 15:38 nalezsy dodac takze 6. kule ktorego dosiegaja sciganego samochodu dziurawia tylko pierwsza szybe do ktorej dotra i pod zadnym pozorem nie przebijaja drugiej Odpowiedz Link Zgłoś
b.oh Polski film trzeci 28.03.06, 15:29 W filmie "Trzeci": 1. Przybijają wielkim jachtem do kei, wyskakują na nią od razu, a jacht wygląda jak przycumowany od trzech dni, porządek na pokładzie i wszystkie sznurki poukładane w słoneczka 2. Jadą z Gdańska do Krakowa i mijają te wiatraki w drodze na Hel. Skoro tak jechali to nic dziwnego, że im zajęło. 3. Jadą jakąś wypasioną bryką (Lexusem?) i jedzą jogurty Leader Price. Product Placement powinien mieć swoje granice. Offside Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Wszyscy mówią "kocham cię" 28.03.06, 15:40 Przy każdej okazji: wyjscie do szkoły, wyjście na imprezę, wyjazd na wakacje... Zamiast "do widzenia" :D I co gorsza, przechodzi to na polskie filmy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maylen Re: Wszyscy mówią "kocham cię" 29.03.06, 09:49 - A gdy dzwoni dzwonek w szkole to w tej samej sekundzie wszyscy wychodzą z klas. - dzwonek dzwoni w momencie najbardziej wzruszającego/pouczającego monologu nauczyciela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 15:47 lekkim żartem napisze tak: w tych polskich powstałych w PRL-u, a w szczeglności Stanisława Barei czy duetu Maklakiewicz i Himilsbach nic nie wkurza:) polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Ciebie też..... Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 15:55 dialog między dowma osobami, np. córka do matki: C: Kocham Cię M: Ja ciebie też w 99% na takie stwierdzenie pada taka odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anzelm Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f IP: 83.168.106.* 28.03.06, 15:56 a ty co odpowiadasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: różyczka Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f IP: 195.205.97.* 28.03.06, 16:18 kiedy na jakiegoś przygłupiego lub pierdzącego bohatera komedii lecą czyste zadbane seksowne laski jak wycięte z catsa.To samo się tyczy bohatera filmów akcji - umorusany, spocony,pojawia się w miasteczku i natychmiast wychodzi mu naprzeciw wypasiona laska chętna na wszystko - jesli akcja jest w plenerze to jeszcze śmieszniejsze - jakiś las, albo bagna i zza krzaka wyłazi kandydatka na miss polonię łasa na starego i zaniedbanego bohatera. No i jeszcze taka scenka - zima , snieg, wszyscy w kurtkach a laska w mini albo dekolt ma do pasa.plażowa wersja wygląda tak: na plaży statyści poubierani w swetry ( widocznie kręcili w październiku) a laska dla głównego bohatera w bikini. Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f 02.02.07, 15:00 > No i jeszcze taka scenka - zima , snieg, wszyscy w kurtkach a laska w mini albo > > dekolt ma do pasa. Dla mnie najgorsze jest, że widuję to w rzeczywistości. Ludzie szaliki, czapki, puchowe kurtki a "mokotówkom" spomiędzy przykrótkich kurteczek i spódniczek wystają gołe brzuchy. Zimno się robi na sam widok. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.yez Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy 28.03.06, 16:31 Gość portalu napisał: > dialog między dowma osobami, np. córka do matki: > C: Kocham Cię > M: Ja ciebie też > > w 99% na takie stwierdzenie pada taka odpowiedź > >Gość portalu: anzelm odpisał(a): > >> a ty co odpowiadasz? >> I tutaj powinna paść odpowiedź "WIEM". Zgodnie z kanonem i klasyką, czyli Imperium Kontratakuje: Leia: "I love you" Han: "I know" I pomyśleć, że Lucas w scenariuszu wymyślił, że ma być "ja ciebie też". Fuj! Dobrze, że Harrison Ford go nie posłuchał :) Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f 28.03.06, 16:35 kiedyś sam się nad tym zastanawiałem. Poniżej linka do kompendium wiedzy :-) www.ydorius.art.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=43&Itemid=56 m, .y. ---------------------------------- What is home without Pinezka's Potted Meat? Incomplete. wypielęgnowany harmider w duszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verte Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 16:35 szyby samochodowe które rozpryskują się jak zwykłe szkło hehe Odpowiedz Link Zgłoś
mr.yez Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy 28.03.06, 16:38 Źli najpierw strzelają do dobrego i zdecydowanie CHCĄ GO ZABIĆ. Mimo, że dobry ucieka, kryje się i robi uniki. I trudno jest go zabić, ale źli są BARDZO ZDETERMINOWANI. Jednak potem, gdy dobry jakoś wpada im w ręce, zmieniają zdanie: JUZ NIE CHCĄ GO ZABIJAĆ! Mimo że mają go podanego na talerzu, rannego, związanego, nieruchomego i bezbronnego. Oczywiście wszystko po to, aby dobry mógł im uciec. Wtedy znowu będą go chcieli zabić :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy 28.03.06, 16:41 bo nie o to chodzi, by złapać króliczka, lecz by gonić go ;-) m, .y. ---------------------------------- What is home without Pinezka's Potted Meat? Incomplete. wypielęgnowany harmider w duszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verte Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 16:42 wszyscy wiedzą że największa frajda to gonić króliczka Odpowiedz Link Zgłoś
pajopl Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f 28.03.06, 17:35 Amerykanski horror/thiller:Grupa mlodziezy w wieku 20-pare lat w skladzie: Dwie laski z ktorych jedna jest glupia i jej rola to scena lozkowa,druga jest madra bo nosi okulary ale tez supermodelka. trzech chlopakow z ktorych przynajmniej dwoch jest z laskami a trzeci to samotny wojownik ktory pije galon janka wedrowniczka i stoi.Jeden musi tez byc albo czarny albo azjata(arabowie,latynosi czy inne mniejszosci z reguly nie wystepuja)aby zachowac odzwierciedlenie wielorasowosci w spolecznstwie amerykanskim. Gina jeden za drugim z reguly zabici przez zmutowanego psychola ktory robi se kolaz artystyczny z kawalkow ich cial(motyw zaczety w latach 70 przez texas chainsaw massacre wystepujacy w ok 1000 filmow do dzis np.stay alive) Zenada na maxa ,ale w NYC jest fajny motyw,zarzucasz do kina na taki film i obstawiasz na sali kto pierwszy umrze i kto zostanie na koncu(z reguly laska modelka co gra madra w okularach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verte Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 17:37 ale to nie jest żenada tylko klasyka gatunku Odpowiedz Link Zgłoś
karoly Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f 28.03.06, 17:59 ... i jesli jestes czarnym charakterem, na 100% zgubia cie zbyt dlugie przemowy nad trzymanym na muszce / nad ogniem / nad przepascia bohaterem pozytywnym... no i nigdy nie robia kupy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
salwatorka Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f 28.03.06, 18:15 zawsze kiedy coś wybucha, dobry bohater wybiega, wyjeżdzą na motorze/motorówce w ostatnim momencie, a wszystko za nim zamienia się w wielką kulę ognia... a jeżeli biegnie (sam lub z super modelką pod pachą) to w trakcie wybuchu rzuca się metr przed siebie i to go ratuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysior Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 16:19 Nieprawda - "Zabójcza broń 2". :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluntman Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f IP: 62.29.131.* 05.12.06, 10:54 > no i nigdy nie robia kupy ;-) Travolta w Pulp Fiction robił. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek195 Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f IP: *.mofnet.gov.pl 13.02.07, 14:00 I tu sie mylisz. Przypomnij sobie jak skonczyl Vincent Vega- Pulp Fiction Odpowiedz Link Zgłoś
misiak38 Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f 28.03.06, 18:18 Gość portalu: GrzmiącyKij napisał(a): > ... kiedy gość ucieka na piechotę przed próbującym go dopaść samochodem i zamia > st odskoczyć w bok, to zawsze ucieka przed nim w linii prostej, aż ten go dopad > a i rozjeżdza też mnie to denerwuje i nie wiem dlaczego w każdym filmie tak jest -------------------------- Keep the music playing and love in your heart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irma Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 19:05 Kiedy para bohaterów na tropie złego koniecznie "musi się rozdzielić". I każde z nich trafia w jakieś maksymalnie przykre miejsce, ciemne, zapyziałe i koniecznie uplamione krwią na ścianach. Kto normalny by zrobił coś takiego? Do tego dochodzi najazd kamerą na plecy jednego z bohaterów, że ma się wrażenie, że coś się za nim skrada. Nosz bez kocyka na głowie - nie przetrzymam ;P Odpowiedz Link Zgłoś
deniss_peniss Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f 28.03.06, 19:22 Stwierdzenie: "Nie wiesz w co się pakujesz" w 80% filmów sensacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hist Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f IP: *.crowley.pl 28.03.06, 20:06 Film akcji: - "Grozisz mi?" - "Nie ja tylko ostrzegam!" :)) Romansidla - facet/babka widzi swoja druga polowke z innym/inna jak sie tlumacza - "To nie jest tak jak myslisz!!!" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molly Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 20:12 -scena:para kochanków w łóżku, po kilkugodzinnym namiętnym seksie, a ona koniecznie biust skromnie przykryty kołdrą/kocem/prześcieradłem pod same pachy....hmmm chyba za późno na wstyd przed facetem? ;-P natomiast on dla odmiany musi koniecznie po zrzuceniu kołdry przespacerowac się po mieszkaniu z gołym tyłkiem ( kto widział "Strzelając śmiechem" ten wie o co chodzi ;-D ) lub co gorsza- wstaje, naciąga majtasy i ubiera resztę, kto by tam sobie głowę zawracał jakimś prysznicem?? :-D -w horrorach- gdy bohaterce już uda się obezwładnic psychola, a jego nóż/pistolet/piła leży obok, zamiast od razu dobic go i spadac z domu/wezwac gliny, to ta bierze jego broń i ze skupieniem nachyla nad nim twarz (chce poczuc czy oddycha??), oczywiście tu odzywa się dramatyczna muzyka a bohaterka znowu musi ratowac swe życie, najlepiej wrzeszcząc uciekac schodami na piętro i zamknąc się (coby dramatyczniej było) w łazience :-D Odpowiedz Link Zgłoś
carolka1 Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f 28.03.06, 22:16 A mnie najbardziej denerwuje w filmach grozy sceny kiedy odwazny bohater mowi do swej pieknej towarzyszki zeby zostala w pokoju/w samochodzie/czy gdziekolwiek indziej, a ona ZAWSZE po kilku chwilach czekania musi pojsc za nim. I oczywiscie pierwsza wpada w lapy tego zlego. Druga rzecz ogromnie irytujaca to ta, gdy zly bohater zawsze ozyje kiedy jest topiony i wydaje sie ze mamy go z glowy.... Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f 29.03.06, 16:14 Gość portalu: molly napisał(a): > lub > co gorsza- wstaje, naciąga majtasy i ubiera resztę, kto by tam sobie głowę > zawracał jakimś prysznicem?? :-D > > Mało tego, gdy facet po seksie wstaje z łóżka to właśnie w 98% nie wkłada majtasów, tylko od razu spodnie na gołe ciało i koszulę. Jakoś tych majtek nigdy nie zdąży włożyć, bo spieszy się do pracy/żona ma rocznicę ślubu, więc się nie może spóźnić/spieszy się na samolot itp. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 17:47 denerwuje mnie, że w każdym filmie sensacyjnym z domieszką miłości pojawia się dialog: - Kocham cię - Ja ciebie też - Nie zostawiaj mnie - Muszę, czekają na mnie. Ale wrócę po ciebie. (pocałunek) - Coś ci się stanie, zabiją cię! - Nie dbam o to. Jeśli nie wrócę za godzinę, uciekaj. I nie czekaj na mnie, uciekaj! (łzy) - Dobrze... - Kocham cię. (pocałunek) A FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUJ........... :// /////////////////////////////// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f IP: *.pl 29.03.06, 19:52 bohater oswiadcza sie swojej ukochanej, podaje jej pudeleczko, a ona obowiazkowo pyta: "co to?" - zeby bola... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenotka Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 17:41 Gość portalu: heh napisał(a): > denerwuje mnie, że w każdym filmie sensacyjnym z domieszką miłości pojawia się > dialog: > > - Kocham cię > - Ja ciebie też > - Nie zostawiaj mnie > - Muszę, czekają na mnie. Ale wrócę po ciebie. > (pocałunek) > - Coś ci się stanie, zabiją cię! > - Nie dbam o to. Jeśli nie wrócę za godzinę, uciekaj. I nie czekaj na mnie, > uciekaj! > (łzy) > - Dobrze... > - Kocham cię. > (pocałunek) > kurcze ,a ja się zawsze na tym wzruszam;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 12:34 "Stwierdzenie: "Nie wiesz w co się pakujesz" w 80% filmów sensacyjnych." I jeszcze wypowiadane złowróżbnym tonem: "watch your back!" Poza tym niby mała rzecz, ale irytuje mnie tak samo za każdym razem (występuje zwłaszcza w filmach starszych). Ktoś wchodzi do mieszkania i naciska kontakt przy drzwiach, a w tym momencie zapala się kilka lamp stołowych w odległych kątach pokoju. Nosz kto ma w domu tak podłączone oświetlenie?! Ostatnio widziałam też scenę w jakimś kryminale, w której bohaterka pozytywna szukając dowodów przestępstwa weszła podstępem do mieszkania podejrzanego i zaczęła je przeszukiwać w półmroku (zasłonięte żaluzje/wieczór) po czym podeszła do ściany akurat w tym miejscu w którym znajdował się na niej kontakt, pstryknęła i zapaliła światło, poszła do drugiego pokoju i tam zrobiła to samo, do następnego i to samo... Przy czym w mieszkaniu znajdowała się pierwszy raz a kontakty wcale nie był umieszczone w "logicznych" punktach przy drzwiach wejściowych. Odpowiedz Link Zgłoś
hot_chip Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f 06.05.07, 04:50 Dobrze, że w ogóle zapalają. Często, gdy policjanci wchodzą do mieszkania (i nie jest to wcale sekretna misja) wolą przyświecać sobie latarkami. Machają nimi bez ładu i składu, przepłaszają kota, a i tak udaje im się wychwycić jakiś istotny szczegół :) Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f 28.08.07, 20:35 > Ktoś wchodzi do mieszkania i naciska kontakt > przy drzwiach, a w tym momencie zapala się kilka lamp stołowych w odległych > kątach pokoju. Nosz kto ma w domu tak podłączone oświetlenie?! Moi rodzice :-) Z tym że te lampy, co się zapalają, to są stojące, a nie stołowe. Sama chce coś takiego u siebie zaprowadzić, bo kontakt w ścianie pozostał po zdjętym juz dawno żyrandolu, a wszystkie lampy w pokoju sa stojące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BrzęczącaSzczęka Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 20:47 Pokłócona para. Ona wybiega, on za nią. Ona woła taksówkę, on zamiast nie dopuścić do jej odjazdu staje w miejscu nie mogąc uwierzyć w to co się dzieje (tak bardzo chciałby ją zatrzymać i wszystko wyjaśnić). W tym czasie taksówka podjeżdza, ona wsiada, taksówka rusza. Dopiero wtedy on zaczyna za nią biec żeby ją zatrzymać i woła: nie odchoć, Jenny! :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trogir Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 23:29 W horrorze/trillerze w domu ZAWSZE zostają jakieś niezamknięte drzwi Gdy bohaterka - piękna i seksowna - wchodzi po schodach w wieżowcu w którym grasuje psychopatyczny morderca - zawsze słyszy szmer, gaśnie światło. A jak kobieta stwierdza, że to pewnie nic takiego - psychopata wyskakuje na nią zza rogu. Skubany - zawsze zaczaja się na właściwym piętrze. Czy w USA nie ma taksówek na telefon? Zawsze bohater lata po ulicy i łapie taksówkę lub macha z chodnika i natychmiast coś się zatrzymuje. Ostatnio był w TV jakiś debilny film o statku - widmo, bohaterka po wpadnięciu do wody - w Cieśninie Beringa - dryfowała sobie przez parę dni uczepiona jakiejs skrzynki, a potem wyciagnięto ją i nawet kataru nie miała. Wiec z tym, że w wodzie o temp. w okolicach 4C mozna przezyć max jakieś 20 minut to wierutna bujda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzc Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.03.06, 07:36 nie był taki debilny, miał swój urok, był swietnie zrobiony technicznie (montaż!) i zupełnie interesujący obraz zła w świecie. a ostatnia scena to tylko formalność- jakoś musiała się uratować, żeby stwierdzic,że wszystko się dzieje dalej.. Odpowiedz Link Zgłoś
deelaylah dzwonek do drzwi 31.03.06, 08:52 W 99% produkcji amerykanskich (szczerze mowiac, nie wiem, czy w innych tez) po nacisnieciu dzwonka dzwoniacy do drzwi nie czeka normalnie twarza do wejscia, tylko odwraca sie w strone przeciwna, lapy w kieszenie (w przypadku kobiet czesto wystepuje rozcieranie ramion, jakby im zimno bylo) i patrzy w sina dal. Odwraca sie dopiero w momencie, gdy drzwi sie otworza. Odpowiedz Link Zgłoś
tredive_nelliker Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f 30.03.06, 00:10 znalazca trupa ZAWSZE mówi: " oh my God" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noł nejm Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f IP: *.ghnet.pl 30.03.06, 02:57 W środku nocy przy łóżku głównego bohatera-supertwardziela dzwoni telefon. Bohater odbiera i co mówi? ZAWSZE: "Heloł? Łot?!! Zaraz tam będę." Acha, i jeszcze facet ZAWSZE śpi na plecach, przykryty do pasa, a jego partnerka ZAWSZE z głową i ręką na jego klacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iz.a Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f IP: 217.153.105.* 19.06.06, 10:21 ja też tak zawsze śpię z facetem, inaczej sobie nie wyobrażam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aha34 Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f 31.08.07, 23:19 Im bardziej poprany psychopata, morderca lub psychol tym bardziej uwielbia Beethovena lub Haydna. Odpowiedz Link Zgłoś
nieprawomyslny Cliffhanger 30.03.06, 14:04 motyw jak bohater lazi calymi dniami po gorach w 20 (lub wiecej) stopniowym mrozie w t-shirt'cie, przekasza batonika i po takiej zaprawie plywa jeszcze pod lodem, wylazi przmoczony na ten 20 stopniowy mroz i dalej cieka po gorach... ech Odpowiedz Link Zgłoś
sita_atlantis Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f 30.03.06, 15:37 - kiedy Ten Dobry zostaje postrzelony, umiera wystarczająco długo, by wygłosić wzruszające pożegnanie. Kiedy dostał Ten Zły, umiera w jednej sekundzie, żeby dłuzej nie przeszkadzać Temu Dobremu ;) - kobieta ZAWSZE w idealnym makijazu. w ogóle brzydkie się nie rodza chyba :P - blondynka najczęściej jest tą Dobrą, brunetka Tą Perfidną :P - w czasie operacji/reanimacji, pseudonaukowe texty rzucane do pielęgniarek - wymiatają ;)) - we wszelkich laboratoriach obowiązkowe fiolki, rurki i buteleczki rodem z komnaty alchemika, oraz - jak Boga kocham, nie wiem czemu, ale tak zawsze jest - piękny, kolorowy model DNA, taki z kuleczek :DD - najczęściej Obcy są humanoidalni i anglojęzyczni... Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f 30.03.06, 16:38 Dorzucę jeszcze, że: - bohaterowie zawsze kończą rozmowy telefoniczne- w chwili, gdy ktoś im je przerywa- jednym, jedynym słowem: "oddzwonię" i trzask słuchawką o widełki. Nawet nie ma "przepraszam, wybacz, muszę kończyć, pozdrów tam kogoś itd.", tylko bez zapowiedzi koniec rozmowy - po rzuceniu jakiegoś powalającego stwierdzenia lub riposty, która może nawet nie była taka powalająca bohater odchodzi od rozmówcy, wychodzi z pomieszczenia bez pożegnania i jeszcze trzaśnie drzwiami na koniec. Następne ujęcie: oczywiscie twarz owego wzgardzonego adresata danego stwierdzenia- zwykle zdziwiona, albo z wyrzutami sumienia - dla amerykańskiej kultury masowej Europa to wciąż poligon do rozrób i strzelanin, gdzie oczywiście Jankesi rozjeżdżają rzeźby, szaleją beemwicami po deptakach i starówkach miast, by wjechać na końcu do fontanny. Europa to dla nich przede wszystkim Francja, rzadziej Wielka Brytania lub Włochy. Zaś za Odrą leżą tereny dzikiej Europy Wschodniej, gdzie oczywiście nie ma demokracji, bieda aż piszczy, ulice patroluje wojsko (jakby tam tylko junty wojskowe rządziły), zaś wszyscy mieszkańcy Europy Wschodniej muszą koniecznie palić papierosy, w większości przypadków posługują się cyrylicą, a nie alfabetem łacińskim, są nieogolonymi brunetami, zaś ich kobiety noszą na głowach chusty. Ponadto WSZYSCY mieszkańcy Europy Wschodniej mają nazwiska kończące się na - ski, -icz, -yn, -ow, nawet jeśli akcja dzieje się na terenach niesłowiańskich- na Węgrzech czy w Rumunii. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f 30.03.06, 18:55 Nie wiem bo moze ktos to juz napisal;: Kołdra na łóżku w ktorej lezy para kochankow zawsze jest w ksztłcie litery L - faceta zakrywa od pasa w dol a kobiete od ramion w dół ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 12:46 "Ponadto WSZYSCY mieszkańcy Europy Wschodniej mają nazwiska kończące się na - ski, -icz, -yn, -ow, nawet jeśli akcja dzieje się na terenach niesłowiańskich- na Węgrzech czy w Rumunii." A na dodatek te "nazwiska" są tak wymyślne, że w rzeczywistości nie miałyby szansy zaistnieć zgodnie z prawidłami obowiązującymi w językach naturalnych. Np. "Ronhażmegyski" albo "Dżingaryopórvyehow" itp. Szlag mnie trafia kiedy się pojawiają takie "nazwiska" a aktorzy (jako że im za to płacą) łamią sobie na nich jęzory. Wzięliby kurcze jakąś książkę telefoniczną i znaleźli pierwsze z brzegu nazwisko kończące się na -ski a zapewniam, że brzmiałoby bardziej naturalnie a i aktorzy by się tyle nie namęczyli usiłując je wymówić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vp Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f IP: 82.177.97.* 19.06.06, 20:54 > - w czasie operacji/reanimacji, pseudonaukowe texty rzucane do pielęgniarek - > wymiatają ;)) Na przykład akcja na sygnale, nosze, pędząca biała służba z przerażeniem w oczach, a pacjentem jest gaworzący wesoło menel. Wyjaśnienie naukowe - zatrucie etanolem!!! Czyli po naszemu - gostek się schlał i na nogach ustać nie mógł :-D W Ameryce to stan wymagający natychmiastowego przewiezienia na reanimację, coś takiego jak wytrzeźwiałka z zimnym prysznicem zapewne byłoby potraktowane jako zamach na wolność obywatela... "Ostry dyżur" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barone Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 20:26 Jak jeden bohater pożycza od drugiego samochód, to nigdy nie bierze dokumentów (dowód rejestracyjny, OC) i nikt nigdy (może prawie nigdy) nie zamyka samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loco Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f IP: *.meganet.pl 30.03.06, 21:32 W filmach, w których akcja toczy się 100 lat temu w jakiejś zapadłej wschodnioeuropejskiej wsi bohaterowie używają zwrotu "okej" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trogir Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 21:39 Gość portalu: loco napisał(a): > W filmach, w których akcja toczy się 100 lat temu w jakiejś zapadłej > wschodnioeuropejskiej wsi bohaterowie używają zwrotu "okej" Dodam, że kobiety w tych filmach mają perfekcyjnie wypielęgnowane włosy i paznokcie, nawet jak są robotnicami z początków rewolucji technicznej. Poza tym, już od starozytnosci wszyscy znają kung fu czy inne karate. A jak występuje jakiś azjata, to na 100% będzi miał wykop jak Chuck Norris. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GrzmiącyKij Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 22:49 1.Ograniczanie do paradoksamnego minimum czasu odebrania telefonu. Osobnik podnosi słuchawkę i wybiera numer telefonu. Po naciśnięciu ostatniej cyfry od razu gada, jakby ten ktoś po drugiej stronie cały dzien warował przy telefonie i podnosił słuchawkę po pierwszym sygnale 2.Niecierpliwość dzwoniących do drzwi. Osobnik dzwoni do drzwi i jeśli w ciagu 3 sekund nikt ich nie otwiera, osobnik dzwoni ponownie Odpowiedz Link Zgłoś
hopcraft Przyciaganie ziemskie jest stale w kosmosie stale! 31.03.06, 02:22 Amerykanie udowodnili poza wszelka watpliwosc, ze przyciaganie ziemskie jest stale i takie samo, i to bez wzgledu w jakiej czesci wszechswiata sie wlasnie jest. A oto dowod na moja teze. Typowa akcja kazdego amerykanskiego "fimu kosmicznego": Gdzies w kosmosie, jakies mutanty atakuja "dobry" statek kosmiczny. Statek przedziurawiony, wybucha, kruszy sie. Nic juz nie dziala. Wszystko rozwalone w piz...! Tylko cudowny generator wytwarzajacy grawitacje (rzecz raczej niemozliwa do wykonania), wciaz jakos dziala bez najmniejszego zarzutu. W koncu uciekinierom udaje sie wsiasc do takiego malego pojazdu-rakietki, a tam dalej w tej rakietce przyciaganie ziemskie dziala bez najmniejszego zarzutu. Pozniej w tle nastepuje duze... kabumb!!! Taka gigantyczna kula ognia rozpryskujaca sie we wszystkie kierunki. Doskonale widac ogien (no bo przeciez w przestrzeni kosmicznej, tak jak i na ziemi jest pelno tlenu), no i juz wszystko jest juz OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mercx Re: Przyciaganie ziemskie jest stale w kosmosie s IP: 217.168.131.* 31.03.06, 11:13 Kłopoty głównych bohaterów polskich tasiemców: poniedziałek- molestowanie seksualne córki przez zboczeńca, wtorek- zdrada małżonka, środa- utrata pracy, czwartek- karczemna awantura z najlepszym przyjacielem, itd itd Ponadto pokazywanie pracy, jako miejsca, gdzie się chodzi z kubkiem kawy w ręku i godzinami rozmawia na prywatne tematy, flirtuje itp. Kiedy oni do cholery pracują???????? M Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: Przyciaganie ziemskie jest stale w kosmosie s 31.03.06, 13:14 Pozniej w tle nastepuje duze... kabumb!!! Taka gigantyczna kula ognia > rozpryskujaca sie we wszystkie kierunki. Doskonale widac ogien (no bo przeciez > > w przestrzeni kosmicznej, tak jak i na ziemi jest pelno tlenu), no i juz > wszystko jest juz OK. Taa, i nawet słychać odgłos wybuchu (to już norma w każdym filmie sf), chociaż dźwięk może rozchodzić się tylko w jakimś ośrodku- gazie lub cieczy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re:brak antykoncepcji!!! 01.04.06, 00:19 jak oni to robia? ida do lozka z byle kim i nawet gumek nie maja O.o. no zalozmy, ze kobitka uzywa innych srodkow, to nigdy nie ma problemu z wycieraniem tego, co po seksie zostaje... dziwi mnie to strasznie- zaspyiaja ot tak sobie, a przescieradlo pewnie jest jedna wielka plama. i jeszcze wkurza mnie jak jest bohater, patrzacy z zaduma w dal i jego przyjacil, przekonujacy go, ze musi podjac akcje. nigdy sie sukingad nie odwroci do przyjaciela, tylko go zlewa. grrr Odpowiedz Link Zgłoś
iniesta Re:brak antykoncepcji!!! 01.04.06, 14:56 W amerykańskich filmach (chociaż powoli we wszystkich) jak ktos jest niedostosowany, odrzucany i ogólnie dziwny to nosi okulary. Jeśli ktoś w wolnym czasie czyta książkę to już jest conajmniej cudakiem, ma nadprzyrodzone moce lub jest psychopatycznym mordercą. W bibliotekach szkolnych są manuskrypty z 10 wieku p.n.e. a jak ktoś ma książki w domu to na pewno pisane ludzka krwią i zawierające przepisy na powrót Księcia Ciemności. Skąd ta obsesja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bambi7 Re:brak antykoncepcji!!! IP: *.csk.pl 01.04.06, 23:52 pierwsza część Twojego tekstu, to na podstawie własnych doświadczeń?? nieźle.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re:brak antykoncepcji!!! IP: *.toya.net.pl 03.02.07, 00:22 Nie tylko nie stosują. Nigdy się nią nie interesują, nic nie uzgadniają, ten temat ich wcale nie obchodzi 8-} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herrera Re:brak antykoncepcji!!! IP: *.aster.pl 27.04.07, 02:19 > jak oni to robia? ida do lozka z byle kim i nawet gumek nie maja O.o. no > zalozmy, ze kobitka uzywa innych srodkow, to nigdy nie ma problemu z > wycieraniem tego, co po seksie zostaje... dziwi mnie to strasznie- zaspyiaja ot > > tak sobie, a przescieradlo pewnie jest jedna wielka plama. Kiedy kochają się na stojąco, to też bez problemu-ona obciąga sukienkę(czasem nawet nie nosi majtek) i w porządku, nic nie kapie :)) > jak oni to robia? ida do lozka z byle kim i nawet gumek nie maja A potem mówią, że te dzieci niedouczone nie stosują żadnych zabezpieczeń, i ciąże, i choróbska łapią. Telewizja (filmy) edukacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
as90 Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f 01.04.06, 20:52 Gdy dwoch aktorow przekazuje sobie jakas tajemnice to zawsze jest ktoś kto ich podsłuchuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wina platformy Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.06, 21:12 Przepis na to jak zmienić amerykańską brzydulę w amerykańską piękność: a) zdjąć okulary b) rozpuścić włosy Do dzieła :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzurna Re: Najbardziej wkurzające/nielogiczne motywy w f IP: *.iapt.pl 01.04.06, 23:10 czesto wypadajacy czlowiek przez okno rozbija szybe i z duzego budynku musi pasc na auto i alarm sie wlacza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna c.d. IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 02.04.06, 09:36 c) kazać jej założyć buty na szpilkach d) zmusić do porzucenia starego dresu na rzecz obcisłej kreacji Odpowiedz Link Zgłoś