Dodaj do ulubionych

Filmy i Seriale na których płaczecie !

• Gość: lena Re: Filmy i Seriale na których płaczecie ! IP: *.finsbury.com 19.07.06, 17:29
      Finding Neverland z Johny Deep jak umierajaca Kate Winslet oglada specjalnie
      dla niej przygotowane przedstawienie.
      Armageddon - przemowienie prezydenta
    • bella_maj Re: Filmy i Seriale na których płaczecie ! 20.07.06, 13:37
      Zawsze na filmach z Tomem Henksem (to moj ulubiony aktor):
      "Zielona Mila", "Caste Wey - poza swiatem", "Terminal"...
      • bella_maj Re: Filmy i Seriale na których płaczecie ! 20.07.06, 13:38
        to jeszcze raz ja jeszcze "Armagedon" (to juz nie z Tomem Henksem)
        • zmanka Re: Filmy i Seriale na których płaczecie ! 20.07.06, 16:24
          Pamiętacie scenę z PLUTNU jak Ch.Sheen w helikopterze patrzy na T.Berengera jak na mordercę a pod nimi ucieka Wietnamcom W.Dafoe. Te ręce wzniesione do góry sierżanta Elajasa i niesamowita muzyka.
          W pierwszej części Władcy Pierścieni - śmierć Boromira i kilka razy w trzeciej, min. jak Frodo oglada się ostatni raz na przyjaciół i odpływa z Gandalfem.
          I oczywiście "Misja" jak ranny R. de Niro patrzy na śmierć indian.
          No i strasznie się zryczłam na "Podaj dalej".
          • gixerkaa Re: Filmy i Seriale na których płaczecie ! 20.07.06, 17:34
            Amadeusz, na ostatniej scenie
    • jacksparrow1 Re: Filmy i Seriale na których płaczecie ! 20.07.06, 18:36
      oj na wielu - ostatnio na Dreamer z Dakota Fenning( nie wiem jaki moze byc
      polski tytul - piekny film oparty na prawdziwej historii).

www.dreamer.dreamworks.com/
      • jagna28 Re: Filmy i Seriale na których płaczecie ! 29.08.06, 16:43
        Oj dużo tego:
        "Labamba"
        "Miasto aniołów"
        "Podaj dalej"
        "List w butelce"
        "Uwolnić orkę"
        "Duch"
    • joanna.syrenka Stalowe magnolie... 20.07.06, 23:13
      ... i Stowarzyszenie umarłych poetów. Płaczę prawie zawsze.
      Moznych wzruszeń - tych od śmiechu i od łez dostarczał mi m.in. "M.A.S.H"
    • Gość: zancia Re: Filmy i Seriale na których płaczecie ! IP: *.teleaudio.com.pl 21.07.06, 15:28
      Wszystkie filmy Bollywoodu - w sumie na prawie każdym jak tylko się da :)
    • Gość: ewa Re: Filmy i Seriale na których płaczecie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 16:30
      "Niedźwiadek", praktycznie od początku do końca..
    • pfrydrych Re: Filmy i Seriale na których płaczecie ! 22.07.06, 19:05
      Kino Paradiso. No właściwie przez cały film buczę. Szczególnie w scenie kiedy Salvatore czeka w deszczu na ukochaną (pewnie nikt nie wie o czym mówię :(( )
      No wogóle przy filmach Giuseppe Tornatore płaczę.

I jeszcze jeden film "Wybór Zofii" - w momencie tytułowego wydarzenia. Ale to raczej właściwie brakuje mi słów. W życiu nie widziałam tak przejmującej sceny.
      • Gość: Serene Re: Filmy i Seriale na których płaczecie ! IP: *.veranet.pl 23.07.06, 02:03
        Ja zawsze płaczę na "Pozegnaniu z Afryką" kiedy Karen Blixen musi wyjechać i
        żegna się ze swoją farmą i Afryką.
        I jeszcze na "Ostatnim Samuraju" kiedy ginie Katsumoto.
        • marrtawu Re: Filmy i Seriale na których płaczecie ! 23.07.06, 02:20
          Praktycznie na każdym filmie z bollywoodu mam mokre oczy, ale w największy
          szloch wpadam przy Veer - Zaara. Nie da się inaczej...:(
      • Gość: naiwna Kino Paradiso... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 03:20
        pfrydrych, a właśnie że niektórzy oglądali "Kino Paradiso" i też się
        wzruszali :) Ja właśnie chciałam wymienić ten film, tyle że ja bardziej
        pamiętam scenę kiedy na końcu główny bohater żegna się ze swoim przyjacielem na
        stacji kolejowej... I jeszcze taki moment kiedy chłopak znajduje te ścinki
        filmu ze scenami miłosnymi. :) Widziałam "Kino Paradiso" kilka razy, w tym raz
        w USA z moim wówczas 10-11-letnim pasierbem, i chłopaczek też bardzo ten film
        przeżywał (a to już naprawdę coś, bo musiał czytać napisy, do czego Amerykanie
        nie są przyzwyczajeni - a jednak nie zniechęcił się, obejrzał całe, i tylko nie
        chciał zrozumieć, że główny bohater musiał wyjechać i rozstać się ze swoim
        przyjacielem :))

Poza tym:
        "Pola śmierci" - kiedy na końcu dziennikarz i jego kambodżański asystent
        spotykają się wreszcie, a w tle brzmi "Imagine" Lennona

"Krzyk wolności" - momenty takie jak np. ten kiedy żona głównego
        bohatera "żegna się" z gosposią, wiedząc, że nie spotkają się już nigdy...
        zostawia jej psa... gosposia podświadomie wie, że to pożegnanie na zawsze, choć
        nie wolno jej było tego wprost powiedzieć...

"Biko"...

"300 mil do nieba" - scena, kiedy matka mówi synowi przez telefon: "nie
        wracajcie" (tłumaczyłam ten film swojej amerykańskiej przyjaciółce, jako że był
        bez napisów, i w tym momencie po prostu ryknęłam płaczem)

"Okruchy dnia" kiedy Emma Thompson odjeżdża autobusem...

"Bagdad Cafe" - nie pamiętam już w którym dokładnie momencie, chyba powrotu
        Niemki

Taki film irański o rodzeństwie, które musi się dzielić jedną parą butów; nie
        pamiętam tytułu, ale mogło to być "Buty".. albo nie, tytuł brzmiał
        chyba "Dzieci Niebios"??

Film zdaje się chiński (?) pt. "Jezioro kobiet"

"Kes", kiedy chłopiec znajduje swojego martwego sokoła :\

"Myszy i ludzie" - rozmowa głównych bohaterów nad rzeką, kiedy to Lennie po raz
        ostatni (nie wiedząc o tym) prosi o opowieść o królikach... choć wcześniej jest
        też scena, kiedy żal mi innego bohatera, tego, któremu każą się pozbyć jego
        starego śmierdzącego psa...

Zdaje się, że najbardziej wzruszają mnie momenty pożegnań i rozstań na zawsze,
        zwłaszcza podparte jakąś szlachetną motywacją :)
        • biletzapsa "Życie jest piękne" ! 04.09.06, 14:07
          ooo!
          "kino paradiso"...
          jak chłopiec ogląda film zrobiony ze scen pocałunków...

i "życie jest piękne"
          to był pierwszy film na którym płakałam!
    • lilimeye Re: Filmy i Seriale na których płaczecie ! 23.07.06, 16:57
      Jeden film w życiu przepłakałam od początku do końca, właśnie "Białego Bima
      Czarne Ucho". Niedole tego psa wywoływały u mnie prawdziwą rozpacz i uczucie
      beznadziei. Za żadne skarby nie obejrzałabym tego filmu po raz drugi. Nigdy już
      od czasu dzieciństwa nie wylałam tylu łez przed telewizorem, czy w kinie.
      Obecnie zdarzy mi się uronić łzę, ale nigdy nie mogę zapomnieć, że to przecież
      tylko film i aktorzy, którzy lepiej lub gorzej, ale tylko grają. Są jednak
      filmy, które mnie wzruszają szczególnie: "Pożegnanie z Afryką", "Angielski
      pacjent", "Requiem dla snu", "Fanny i Aleksander", "Bladerunner", "Przed
      wschodem słońca", "Życie jest piękne"
    • Gość: Aga Re: Filmy i Seriale na których płaczecie ! IP: 194.146.128.* 24.07.06, 00:13
      Na wszystkim ryczę. I na "Pani Popiołkowa!" w "Domu", i jak Wołodyjowski żegna
      się z Baśką, i przez pierwszą połowę "Karola - Polaka, który został papieżem",
      i na końcówce "Brokeback mountain". Wychodzę z kina zaryczana często,
      przestałam się już malować, jak idę na potencjalnie wzruszający film.
      • Gość: ania Re: Filmy i Seriale na których płaczecie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 12:27
        na "Skazanych na Shawshank" pod koniec...
    • Gość: Oth Re: Filmy i Seriale na których płaczecie ! IP: *.hsi.kabelbw.de 29.08.06, 19:37
      Na "Pieknym umyśle" na końcu jak bóbr. Dobrze że w domu oglądałam bo by kino
      zalało.
      • Gość: gast aus NE Re: Filmy i Seriale na których płaczecie ! IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.06, 19:58
        "Krol lwow" - scena, kiedy lew-tata pokazuje lwiatko-syna na szczycie
        skaly. "Arielle" - caly film z czestotliwoscia co 5-10 minut. "Free Willy" -
        kiedy Willi "przeskakuje" przez wal ochronny. Dodam, ze mam 47 lat ;-)
      • Gość: misia Re: Filmy i Seriale na których płaczecie ! IP: *.tkdami.net 29.08.06, 20:04
        miasto aniolow. zawsze ostatnie sceny kiedy on juz nie jest aniolem i sa przez
        chwile szczesliwi ale za moment to szczescie legnie w gruzach iiii... potoki
        lez...
    • tippi Re: Filmy i Seriale na których płaczecie ! 02.09.06, 00:43
      nigdy nie umiałam płakać na filmach, ściskało mi się serce przy "Królu Lwie"
      i "Podaj Dalej", ale nigdy nie uroniłam łzy, dopiero przy "Mistrzu", w scenie,
      kiedy mały TJ dowiaduje się, że jego ojciec nie żyje i zapiera się, że to
      nieprawda. Nie wytrzymałam.
      • martuha Re: Filmy i Seriale na których płaczecie ! 02.09.06, 10:24
        na straosc robie sie niesamowicie sentymentalna. oprocz wymienionych wyzej
        filmow (wiekszosc ogladalam) wyciskaja ze mnie lzy rowniez komedie romantyczne.
        w love actually jest taka scena, gdy keire knightley odwiedza "kolednik" i
        wyznaje jej milosc, niesamowicie wtedy placze... poza tym wzruszaja mnie tez
        seriale, np magda m, jak rowniez momenty, gdy na zawodach sportowych graja
        polski hymn i zastanawiam sie jak wiekszosc z "naszych" zwyciezcow moze w takiej
        chwili powstrzymac lzy :)
    • hayde Re: Filmy i Seriale na których płaczecie ! 02.09.06, 20:50
      Ja to zawsze płaczę na "Jacku" z Robinem Williamsem, "Wiecznie młodym" z Melem
      Gibsonem i na "kolorze purpury".. :) Dużo jest takich filmów :) Wogóle to ja
      się łatwo wzruszam.. :)
      • anika51 Re: Filmy i Seriale na których płaczecie ! 02.09.06, 22:41
        Bardzo często mam łzy w oczach. Rekord pobiły dwa filmy-
        "Tato" z Lindą - szlochałam jeszcze w drodze z kina
        I "Życie jest piękne" - zaczęłam jak ojciec zaczął "tłumaczyć" w obozie i nie
        przestałam do końca.
    • Gość: stefanka Re: Filmy i Seriale na których płaczecie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 23:46
      ja ryczałam w kinie( wraz z połową widowni) na "Dom z piasku i mgły" .
      Niedawno obejrzałam ten film ponownie, celem sprawdzenia czy nadal wywołuje
      takie emocje.Wywołuje.
      No i " Życie jest piękne". Tego nie da się obejrzeć nie rycząc.
      • paproszek321 Re: Filmy i Seriale na których płaczecie ! 04.09.06, 13:02
        Krótki film o miłości - końcówka ("Już pani nie podglądam")
        Krótki film o zabijaniu, kiedy Baka-skazany tuż przd ezgekucją mówi do
        Globisza-adwokata "Proszę pana, ja nie chcę"
        Brokeback Mountain - końcówka buuuuuuuuuuu
    • biletzapsa Re: Filmy i Seriale na których płaczecie ! 04.09.06, 14:04
      a ja zawsze płaczę jak jest smutno...
      nawet jak jest reklama telewizyjna smutna to też płaczę!
      tak mi się ostatnio coś z emocjami porobiło...
    • agata_s2 Re: Filmy i Seriale na których płaczecie ! 04.09.06, 16:20
      Ja zawsze płacze na "Czułych Słówkach" i na "Stalowych Magnoliach", po prostu
      wiem co się zdarzy, mówię, że już nie będę płakać a potem, zaczynam ryczeć.
    • korysia Re: Filmy i Seriale na których płaczecie ! 20.09.06, 15:37
      Ja np plakalam wczoraj na Magdzie M, jak Piotr odjechal pociagiemm....
      ale zwykle placze ze smiechu na Sami Swoi i Koglu Moglu
    • lili92 Re: Filmy i Seriale na których płaczecie ! 20.09.06, 18:45
      Koniec Love Story, Droga do Madison (taki jest chyba polski tytul) a z polskich
      to za kazdym razem koniec Pana Wolodyjowskiego (z ksiazka bylo tak samo ;))
    • Gość: kalunia-29 Re: Filmy i Seriale na których płaczecie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 23:52
      "zielona mila"
    • megaego Re: Filmy i Seriale na których płaczecie ! 21.09.06, 10:21
      a ja ryczę na końcówce "pukając do nieba bram" i "gladiatora". jak siedziałam
      bardzo długo sama i było mi tak strasznie źle, to ryczałam na wszystkich
      filmach, gdzie innym kobietom też było źle i czuły się samotne...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka