Dodaj do ulubionych

najgłupszy komplement

• Gość: zac Re: najgłupszy komplement IP: *.dtcentrum.pl 04.08.06, 13:35
      W ramach wymądrzania (w końcu zfilologii klasycznej wyrzucilimnie dopiero po
      kilku miesiącach ;)
      Czy ktoś już wspominał że "wolooka" to stały epitet, którym od Homera
      podkreślano piękno oczu boskiej Hery? Polecam skonfrontowanie z
      rzeczywistością, bo krowy mają naprawdę ładne melancholijne oczy.
      Dosyć trudno się cieszyć z oczu jak krowa ale jednak odwołanie do urody Hery
      dosyć niczego sobie - wystarczy popatrzeć na te wszystkie antyczne rzeźby. ;)
      Pozdr
      • Gość: esk Re: najgłupszy komplement IP: *.kom / *.os1.kn.pl 04.08.06, 14:16
        na imprezie koleżanka do chłopaka z którym rozmawiałam :' i co już zaczyna ci
        się Magda podobać'? A on na to: 'nie, ja zdesperowany dopiero po połówce
        jestem';)
        • Gość: Zuzia Komplementowanie... drzewa IP: 217.205.157.* 04.08.06, 14:24
          Jeden moj byly znajomy, baaaardzo nietrzezwy, stanal w nocy pod drzewem,
          przyjrzal mu sie bardzo dokladnie i stwierdzil:
          - To drzewo jest bardzo seksowne

Po czym przyjrzal sie mi i dodal:
          - A ty to jestes zupelnie nienormalna
        • Gość: Agulka Re: najgłupszy komplement IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 14:28
          To nie komplement,ale też dość zabawne:
          Jadę samochodem z mojego chłopaka starszym kolegą z którym wówczas nie byliśmy
          bardzo zaprzyjaźnieni i dużo o osbie nie wiedzieliśmy;On pyta: a Ty jaki
          rocznik jesteś? Ja na to '86. A on AA!!Czarnobyl!!!hehe Potem tłumaczył się że
          był lekko zaskoczony bo o kilka lat doroślej wyglądam....HEHE
        • Gość: dorcia77 Re: najgłupszy komplement IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 20:33
          Mieszkam w górach ,jestem szczupła.Ale nadszedł ten czas,że byłam w ciąży i
          pewien dziadek mojej szwagierki (który lubi puszyste) mówi do mojego męża "aleś
          Ty pikną babe zrobił" .No cóż.... wolę siebie w wersji dużo lżejszej :)))
      • Gość: jaija Re: najgłupszy komplement IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.08.06, 00:28
        No, ja pisałam o Herze i jej wolich oczach ;)
    • ksiezniczka29 Re: najgłupszy komplement 04.08.06, 15:07
      jesteś inna niż wszystkie.... bez komentarza
      • Gość: Marcel Re: do iskraaa2005................... IP: *.bel.vectranet.pl / 80.51.227.* 04.08.06, 15:18
        Iskra, ja jestem z Grocholic spod Bełchatowa.
        Skończyłem tylko ekonomię.
        Chciałbym się koniecznie wypowiedzieć, tylko nie wiem, czy nie
        jestem ;prostakiem, lizusem...etc.
        Odpisz iskierko.
        Aha, Skończyłem jeszcze s.podyplomowe. Jakieś oligofre....sie to nazywa,
        nie wypowiem nawet, bo jestem jołop z prowincji.

Pozdrawiam wszystkich SPOD...
    • Gość: mala Re: najgłupszy komplement IP: *.telpol.net.pl 04.08.06, 15:12
      Facet, który zostawił mnie miesiąc wcześniej (po czterech latach), powiedział mi, że kiedy ostatnio robił sobie dobrze myślał o mnie... może powinnam być mu wdzieczna, że nie o jakiejś innej? dobrze, że już wychodził, bo musiałabym pierwszy raz wyrzucić kogoś z domu.
      • Gość: karol Re: najgłupszy komplement IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.08.06, 15:19
        Bar, facet lekko wstawiony do mojej kumpeli o "kobiecych" ksztaltach, "o jak to
        fajnie popatrzec na kobiete w ciazy, jakie to piekne..." i bla bla w tym stylu,
        niezle sie wkuzwila:):)
        occzywiscie nie byla w ciazy:)
      • Gość: Marcel Re: najgłupszy komplement IP: *.bel.vectranet.pl / 80.51.227.* 04.08.06, 15:24
        to miał być najgłupszy komplement dla iskry 05.

Jołop z Grocholic k\Bełchatowa. Bełchatów jest spod miasta Łodzi.
        • iskraaa2005 Re: najgłupszy komplement 04.08.06, 19:28
          Gość portalu: Marcel napisał(a):

> to miał być najgłupszy komplement dla iskry 05.
          >
          > Jołop z Grocholic k\Bełchatowa. Bełchatów jest spod miasta Łodzi.

hmmm przyznam Marcel, że nie rozumiem :) ale to na pewno bardzo miły
          komplement :D pzdr

• Gość: ket Re: najgłupszy komplement IP: 193.108.206.* 04.08.06, 16:06
      FAJNA DUPA Z RYJA JESTEŚ
      • Gość: agata Re: najgłupszy komplement IP: *.chello.pl 04.08.06, 16:15
        Ostatnio zadzwonił mój dawny chłopak, tak gadamy sobie o wszytskim,a on w
        pewnym momencie pyta: "Zmieniłaś się coś przez te półroku?"
        Ja:"Obciełam włosy-jakieś 17 cm! I jeszcze się zastanawiam czy nie obciąć ich
        zupełnie na krótko"
        On:"Chyba zwariowałaś! Jak obetniesz włosy to będziesz już totalnie jak
        brzydula wyglądać!!"

Tak to byłam tylko brzydulą,a jak obetnę to awansuję na totalną:P Zaraz zaczął
        mnie przepraszać i mówić, że nie to miał na myśli,a to, że starsznie mu się
        moje włosy zawsze podobały i żal by było:) Jego zawsze kręciły takie długie
        kobiece włosy:P Dlatego jak się rozstaliśmy (z mojej inicjatywy) to je
        obciełam;)
        Ale że mnie za brzudule miał to juz nie wiedziałam... :P
        • eilean_donan Re: najgłupszy komplement 04.08.06, 16:18
          Bal w liceum, dochód na rzecz szkoły, jeden tatuś, członek Rady Rodzicielskiej,
          czuł się zobowiązany poprosić do tańca nauczycielkę ( panna, ok. 40-stki, 90
          kg, blond warkocz).
          Ona odmawia. On nalega. Ona odmawia. On nalega. Ona mówi, że nie umie tańczyć.
          Na co tatuś wypala:
          - ależ pani bryka jak płowa sarna!
          • Gość: Pomroczny skszat Re: najgłupszy komplement IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 17:26
            Jade sobie tramwajem z kolegom i bodchodzi jakś babcia i muwi do mojego kolgi:
            Chlopczyku widze ,że w tak młodym wieku Podrywasz Takie ładne starsze dziewczyny
            ale czy on nie powinna miec większego chlopaka. (tej babci chyba chodzilo ze
            taka dziewczyna jak ja powinna miec kogos lepszego...

Hmm... dziwne jestem Chlopakiem
    • Gość: Beata Re: najgłupszy komplement IP: *.dip.t-dialin.net 04.08.06, 17:39
      ja uslyszalam od dziecka ze jestem slodka jak krowa milka....
    • Gość: A. Re: najgłupszy komplement IP: 193.24.201.* 04.08.06, 18:07
      Ja mam kumpla, który w takich komplementach celuje. Kiedyś mnie zobaczył w
      różowo-białym swetrze: "Wyglądasz jak wyrzygany jogurt truskawkowy. Aż się
      głodny zrobiłem." :)
      • quetta Re: najgłupszy komplement 04.08.06, 18:59
        "Masz piękne, długie rzsy jak żaba Monika" - podobało mi się :)
        A mój kumpel, opis na gg (musiało być romantycznie)Kocham mojego Misia II po
        dwóch lampkach
    • e.m.i1 Re: najgłupszy komplement 04.08.06, 20:19
      kolega patrzac na moj tylek: nie no... nie jestes chuda. po chwili patrzac na
      biust: no moze jednak troche jestes.

byly nr 1
      ja: (po wizycie u fryzjera) wygladam jak stara baba,no nie?
      on: noo...

byly nr 2
      w tych spodniach z tylu wygladasz jak X.
      (X byla sporo grubsza i nizsza niz ja)
      • e.m.i1 Re: najgłupszy komplement 04.08.06, 20:23
        jeszcze byly nr 2
        przechodzilismy razem przez korytarz w gimnazjum (a bylismy wtedy w liceum).
        on: niczym sie nie roznisz od tych dziewczynek
    • wojtkowiak.d najgłupszy komplement 05.08.06, 00:07
      Na jakimś spotkaniu koleżeńskim, toast kolegi "zdrowie pieknych pań", na co inny
      z tyłu "a co, mają przyjść?!"
      • kate91 Re: najgłupszy komplement 05.08.06, 01:18
        Przed moim wyjazdem na wakacje, mama już się martwi i mówi:
        - Jak ktorejś z was nie ma w domu, to tak pusto. (chodziło o mnie i o moja siostre)
        Ja: - No, a jak ciebie nie ma to tak brudno. - wiem, faux pas.

Moja koleżanka do mnie: Twoje zęby mi przypominają ser..
        Ja: Takie żółte??
        Ona: NIe, nie - ostro zaczela zparzeczać.
        Tu dodam, że białe zęby uważam za swój atut i bardzo o nie dbam.

Nie komplement, ale fajne hasło:
        Na szkolnej wycieczce, w autobusie, koleżanki, na złość innej, usiłowały namówić
        kolegę, aby usiadł z tamtą. Kolega oburzony mówi: "Z nią??!! Przecież ona ma
        bocianie gniazdo!!!!!!!!!" Koleżanka miała wówczas kręcone włosy, których nijak
        nie mogła ujarzmić...
      • Gość: optra Re: najgłupszy komplement IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.08.06, 02:02
        rozmowa z przzyjacielem:
        On: jestes wielka
        Ja: wielka?jak slon?
        On: nie..nie az tak

:/
    • Gość: Dosia Re: najgłupszy komplement IP: *.nycmny.east.verizon.net 05.08.06, 02:27
      Kiedys pracowalam w dziale marketingowym powaznej firmy za granica.
      Organizowalismy wielkie przyjecie dla klientow firmy - przygotowania trwaly
      pare miesiecy, a mnie powierzono wiekszosc spraw organizacyjnych - mial to byc
      moj pierwszy wielki projekt. I bardzo mi zalezalo, zeby sie pokazac z
      profesjonalnej strony. I wszystko bylo dopiete, a mnie duma rozpierala. W dniu
      przyjecia kazdy z dzialu dostal jakas "fuche" do zrobienia typu: rozdawanie
      plakietek z nazwiskami, wreczanie podarunkow. Mnie przypadla najgorsza
      (przynajmniej dla mnie) fucha witania gosci - uzasadniono to tym, ze moja ladna
      buzia to to co klienci chca zobaczyc "na starcie".

Moze i komplement, ale na gruncie zawodowym dosc nieprofesjonalny - dla mnie na
      pewno obrazajacy i lekcewazacy.
    • danwar1 Re: najgłupszy komplement 05.08.06, 11:49
      Czy głupi komplement to jeszcze komplement?
    • Gość: Anka Re: najgłupszy komplement IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 13:07
      "Usta jak dżdżownica" - to od pijanego pana w pociągu. Inne komplementy (włosy,
      oczy itp.) były bardziej stereotypowe...

• paenka Re: najgłupszy komplement 05.08.06, 13:38
      będąc na dyskotece gdzie bylo duzo zielonego swiatla, jeden z facetow zapytal
      sie jakiej pasty uzywam bo mam ladne zeby blyszczace na zielono
      • brilli.ant Re: najgłupszy komplement 05.08.06, 15:27
        Romantyczny wieczór z mężczyzną. Siedzimy w jakimś lokalu na sofie, a on mi się
        przygląda "cielęcym" wzrokiem i w końcu "wypala": "w odpowiednim oświetleniu
        mogłabyś być całkiem ładna, ale tu takiego nie ma..." W obliczu takiego nie
        stwierdzenia nie potrafiłam zachować powagi ;-)
    • Gość: dorcia77 Re: najgłupszy komplement IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 18:19
      Fajny wątek :)) Siedzę na zakrapianej imprezie. Podchodzi kolega ,rozmawiamy i
      pyta ile mam lat ,ja ,że 29 .Mówi ,że nie wyglądam. Cisza słuchamy muzyki ,po
      chwili pytam ,a na ile wyglądam? On do mnie na 1,5 promila:)Uwielbiam go za
      to :)))
    • robaczekkk Re: najgłupszy komplement 05.08.06, 19:53
      1. Chłopak mojej kuzynki kiedyś wygadał się że on i jego kumple onanizowali się
      myśląc o mnie (Jesus!)

2. Były facet gdy wystroiłam się na imprezę palnął: "Wyglądasz prawie jak laska"

3. N dyskotece gostek po dłużeszej rozmowie powiedział że " jestem dziewczyną z
      jajami"
    • Gość: Trrrrr Re: najgłupszy komplement IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.06, 20:05
      Mam rudo-miedziano-kasztanowe włosy, generalnie można się tam dopatrzeć
      rudości. kolega palnął kiedyś na imprezie: "ty, to masz włosy jak... żyła uranu"
    • Gość: historyk Re: najgłupszy komplement IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.06, 20:09
      W starożytnej Grecji był to najbardziej wykwintny komplement. Może ktoś chciał
      być oryginalny.... Właściwie krowa ma bardzo ładne oczy.
      • Gość: agoolka Re: najgłupszy komplement IP: *.ec.pl / *.bptnet.pl 05.08.06, 22:38
        Aga, ty to jestes taki anty-turpizm - kolega po klku browarach...

do dzis nie wiem czy powinnam byc zadowlona, niby gorzej jakbym ten turpizm
        byla...:P
        • br0mba Re: najgłupszy komplement 06.08.06, 00:36
          kilkanascie lat temu w czasach kryzysu moja siostra szyla sobie sama sukienki.
          Miala taka jedna szafirowo białą, zwiewna, prosta do samych kostek.
          Pan chcial jej sprawic komplement i uslyszala: jak pieknie pani wygląda, jak
          Demis Russos :))))) wiecej tej sukienki nie załozyla :)
    • Gość: caliente Re: najgłupszy komplement IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 12:42
      świetny wątek:)tez mialam takie dziwne "komplementy"
      1.Na pierwszej randce z byłym: "wybielałaś zęby czy to sztuczne?" dodam ze
      miałam 18lat wtedy...ale odpowiedzialam ze zęby moje i nie wybielałam. A on: To
      jakiej pasty używasz? bo też chce takie mieć(super temat na randke, nie ma
      co;P )
      2.Mój były: Masz takie delikatne dłonie...jak jedwab...ale pazury jak pantera;P
      (pozniej tłumaczył ze lubi jak dziewczyna ma długie paznokcie i go nimi
      drapie...każdy ma jakieś upodobania, a paznokcie mam zwykłe, nie tipsy)
      3.Kolega :Zabijasz spojrzeniem...(nie wiem czy to był komplement;)
      4.Znowu były: Wiesz co w Tobie uwielbiam? Włosy Ci tak pięknie pachną...jak od
      Gucciego (że co?)
      5. po zmianie fryzury: uroczo wygladasz:) ale ładniej Ci było z blond włosami...
      6. Jesteś słodka jak smerfetka( miło;) )
      7. jakis koleś w barze: To Ty z kujaw jestes?a nie wygladasz...a po
      chwili...głosu może nie masz delikatnego,ale rumieniec to rzeczywiście kujawski
      (nie slyszalam o czyms takim)heh faceci
      • imsa Re: najgłupszy komplement 06.08.06, 13:36
        Mam kolegę który celuje w wątpliwych komplementach. Szczególnie utkwiły mi w
        pamięci dwa, dotyczące mojej urody:
        1.Jesteś taka jak Morskie Oko - tak ładna, że aż kiczowata!
        2.Jesteś k... ładna!
        jeśli chodzi o ten ostatni, to do dzisiaj się zastanawiam, czy wyglądam jak
        "taka" pani, czy jestem tylko, wg kolegi, ładna.
        Poza tym uwag o żabich oczach przeżyłam mnóstwo - mam duże oczy i wcale nie
        żabie~! Pozdrowionka!
        • adamis16 Re: najgłupszy komplement 06.08.06, 17:27
          po zakupie przeze mnie nowego płaszcza w kolorze "przydymione" khaki moje
          (wówczas) 4-letnie dziecię chwali babci przez telefon:
          - mamusia kupiła sobie śliczny płaszczyk...
          bacia pyta:
          -jaki kolor?
          dziecię:
          - jak ze śmietnika.....
          • Gość: jaa Re: najgłupszy komplement IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 21:28
            Może nie komplement, ale toast:
            Zdrowie pięknych Pań...
            i mojej żony!!
      • Gość: kreseczka Re: najgłupszy komplement IP: *.chello.pl 06.08.06, 21:28
        Mój mąż, przed chwilą:
        -Uśmiechnęłaś się jak...
        -???
        -Jak Maciej
        -Jaki Maciej??
        -Z zadupia!
        • Gość: asia Re: najgłupszy komplement IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 22:01
          'jakbym cie nie znał powiedziałbym że niezła laska z Ciebie' - kolega
          ogladajacy moje zdjecia z wakacji ..
          • Gość: ryzyko Re: najgłupszy komplement IP: *.chello.pl 06.08.06, 23:40
            Troche nie na temat,
            Byłam wychowawczynią na koloniach. Kolega, też wychowawca, student socjologii
            przeprowadzał ankietę wśród dzieci.
            Pytanie brzmiało: Jak ci jest na kolonii?
            Odpowiedź / oryginalna pisownia/: Mi było na kolonji źle, bo pan kierownik ma
            bżydką twasz!
            Faktycznie, urodziwy nie był...
    • tigrissimo Re: najgłupszy komplement 06.08.06, 23:12
      Kiedyś na koloniach dziecko (podopieczna) powiedziało mojej uśmiechniętej
      koleżance (wychowawczyni) , cytuję:

"Ma Pani zęby jak łopaty" ;-))
    • babie.lato Re: najgłupszy komplement 07.08.06, 00:01
      "jak Ty... świeżo wyglądasz"
      • jedynataka Re: najgłupszy komplement 07.08.06, 00:47
        Moja kolezanka kiedys poszla w odwiedziny do babci i zastala tam jej
        sasiadke-przyjaciolke. I ta, stwierdzila glosno "no, ale ona nie jest tak gruba
        jak mowilas"
        ...no comments...
    • bmwariat Re: najgłupszy komplement 07.08.06, 08:55
      Rozmowa chłopaka z dziewczyną
      Chłopak do dziewczyny:
      - Jak ze mną rozmawiasz, to nie odwracaj się do mnie plecami..:)

Dziewczyna faktycznie miała małe piersi:)
    • Gość: gosias_30 Re: najgłupszy komplement IP: *.us.wroc.pl 07.08.06, 10:03
      biegniemy do pociągu, jeszcze kawal drogi,ciągnęgo za reke i poganiam zeby się
      ruszył.... w końcu udalo się , siedzimy w przedziale a mój facet z maślanymi
      oczkami do mnie: mój ty ciągniczku....hmmmm.....
      siedze i zastanawiam się co mial na myśli :-P
      • Gość: Anka Re: najgłupszy komplement IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 11:39
        Na spacerze z moja 2 miesieczna córeczką spotykam znajomych. Oczywiście
        ogladanie latorośli i... ładna bo do matki niepodobna.
    • Gość: kkk Re: najgłupszy komplement IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 11:30
      Jako nowa w którejś klasie w podstawówce usłyszałam:
      -Ciesze się że przyszłaś do naszej klasy.
      - ?
      - Bo już nie jestem najgrubsza...

I komplement który usłyszała moja koleżanka:
      -Ma pani takie piękne zęby - jak sztuczne.
      • laferme Re: najgłupszy komplement 07.08.06, 12:32
        nt zębów slyszalam podobny komplement:
        "ma pani ładne zęby, sztuczne?"
        a najglupszy teskt:
        "witajj bułko z jednej strony masłem smarowana"... tak naprawde to nawet nie
        wiem czy to komplement
    • Gość: Mati Re: najgłupszy komplement IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 15:41
      Siedziałem w autobusie, obok siedziało dwóch dresiarzy. Na przystanku wsiadła
      śliczna dziewczyna. Po czym 1 powiedział do drugiego: Niezła dupa z twarzy!
      Ciekawe o co im chodziło ;-)))he,he.
    • Gość: pinus Re: najgłupszy komplement IP: *.ghnet.pl 07.08.06, 18:19
      przyszlam kiedys do pracy z rozpuszczonymi wlosami i uslyszalam od
      kolezanki: "O, jaka ty jestes zarosnieta"
      • hawajka111 Re: najgłupszy komplement 07.08.06, 19:57
        moja ginekolog : ależ ma pani śliczne małe jajniczki....
    • yabol428 Re: najgłupszy komplement 07.08.06, 22:03
      Jesteś piękna jak milion dolarów
      • Gość: vigintiduo Re: najgłupszy komplement IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.08.06, 00:01
        hehe...a do mnie kiedys kumpel: a ty nie masz kompleksu małych piersi??
        ja:...nie.
        a kumpel ciągnie dalej - niespeszony - z życzliwym zainteresowaniem: a czemu?
        hehe - i tak go lubie.

mam też kolegę - niezwykle wygadanego intelektualistę-stoika - sympatyczny człowiek - ale jak posunie takim swoim wyszukanym komplementem, to buty spadają ;P przykład:
        ów kolega - patrząc na moje dłonie: do twarzy ci w tych paznokciach.
        innym razem - znajomi wydelegowali mnie do sklepu po coś do żarcia, zbieram więc zrzutkę, a że niewiele się uzbierało, zastanawialiśmy się, ile uda się za to kupić, na co rzeczony kolega zwracając się do mnie: będąc w sklepie pamiętaj, że każdy twój uśmiech to 50 groszy zniżki* ... LOL

*sprawdziłam - na panie ekspedientki nie działa :/ ... ;P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka