Dodaj do ulubionych

Zrób drinka........ (h e l p)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 18:19
Zagrajcie sobie w to >> www.2cda.pl/gry-online/1/drink.php << i powiedzcie mi prosze co i w jakich proporcjach trzba podać temu barmanowi żeby sie nie przekręcił ani nie zionął ogniem??? Plis pobawcie sie troche i zgłaszajcie wyniki swoich prób :)
Obserwuj wątek
    • kochanica-francuza barman do niczego 19.10.06, 19:11
      zaserwowałam mu szampana z cytryną, lodem i sokiem porzeczkowym... padł na pysk

chyba alkoholu w życiu nie widział

a po czym zionie?
      • magdajeden Re: barman do niczego 19.10.06, 19:14
        po ginie z tonikiem :)
        • kochanica-francuza sok porzeczkowy: oczka mu wychodzą i rzyga 19.10.06, 19:16
    • kochanica-francuza po absyncie spadło mu na łeb 16 ton 19.10.06, 19:12
      niech lepiej pije ziółka
    • Gość: adi_c1 Re: Zrób drinka........ (h e l p) IP: *.elblag.dialog.net.pl 19.10.06, 19:14
      Na mnie spadlo kowadlo/ciężarek 16 tonowy tonik i jedna cytrynka :))
    • kochanica-francuza gin z tonikiem i cytryną: umarł 19.10.06, 19:14
      chyba dam mu samego soczku...
      • magdajeden Re: gin z tonikiem i cytryną: umarł 19.10.06, 19:17
        po tequili i sambuce rzucił pawia. :)
        • kochanica-francuza krem miętowy z wódką i calvadosem: bar wybuchł 19.10.06, 19:20
          w czasie potrząsania. do konsumpcji nie doszło.
        • kochanica-francuza krem miętowy z calvadosem: 16 ton na łeb 19.10.06, 19:22
        • magdajeden Re: gin z tonikiem i cytryną: umarł 19.10.06, 19:23
          nie mogę. nie nadaję sie na barmana ;)
          • kochanica-francuza Re: gin z tonikiem i cytryną: umarł 19.10.06, 19:26
            magdajeden napisała:

> nie mogę. nie nadaję sie na barmana ;)
            ty czy raczej on?
        • kochanica-francuza wódka z owocem psssiflory(?)(passion fruit) -umarł 19.10.06, 19:24
          słaby jakiś
          • kochanica-francuza passiflory oczywiście 19.10.06, 19:33
          • kochanica-francuza samo cointreau: umarł 19.10.06, 19:34
          • kochanica-francuza Sambuca z sokiem porzeczkowym i tonikiem: ZAGRAł 19.10.06, 19:36
            na trąbce (takiej imprezowej z papieru!)
            • kochanica-francuza sok porzeczkowy z wódką i tonikiem:też zagrał 19.10.06, 19:37
        • Gość: hl Re: gin z tonikiem i cytryną: umarł IP: *.kalisz.mm.pl 20.10.06, 14:22
          po lemoniadzie z lodem zrzucil se 16 ton na łeb.Zwariował?!
        • Gość: miko Re: gin z tonikiem i cytryną: umarł IP: *.kalisz.mm.pl 20.10.06, 14:24
          ja zrobilem to samo i zszedl
      • kochanica-francuza czysta tequila: zionie jak smok wawelski 19.10.06, 19:18
        • Gość: adi_c1 Re: czysta tequila: zionie jak smok wawelski IP: *.elblag.dialog.net.pl 19.10.06, 19:23
          Wódka i troszke lodu, gra na gitarze
          • kochanica-francuza Re: czysta tequila: zionie jak smok wawelski 19.10.06, 19:25
            Gość portalu: adi_c1 napisał(a):

> Wódka i troszke lodu, gra na gitarze
            MNie zionął
            • Gość: przyszly barman :) e tam ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 19:28
              wodka+cytryna+absinente :)
              lub sama vodak ....
              • kochanica-francuza czysta wódka: rzyga 19.10.06, 19:31
                • kochanica-francuza same cytrynki: 16 ton 19.10.06, 19:32
                • kochanica-francuza sam lód, czyli woda: umarł 19.10.06, 19:33
              • Gość: ;d szamapan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 19:37
                to jest cos ;d
                • kochanica-francuza czysty tonik: 16 ton - zmyła, myslałam, że tonik 19.10.06, 19:39
                  mu służy
                  • Gość: stolarz jedna polka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 19:53
                    najlepiej to wlac po troszku z kazdej buteleczki z jednej polki plus lod ;d
                • kochanica-francuza whisky i kahlua: 16 ton - co to jest kahlua? 19.10.06, 19:40
                  • Gość: stokrotka Re: whisky i kahlua: 16 ton - co to jest kahlua? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 20:00
                    wlałam wszystkiego po trochę + 1 kost. lodu

zionie ogniem :-)
                  • maggi9 Re: whisky i kahlua: 16 ton - co to jest kahlua? 19.10.06, 20:01
                    likier kawowy o ile sie nie myle
                    • Gość: ja ok!! IP: *.chello.pl 19.10.06, 20:46
                      Smakowała mu wódka z sokiem porzeczkowym!
                      • mana_mana Re: ok!! 19.10.06, 21:23
                        Rozgryzłam tego barmana wieeeeeeeeeki temu. Facet po prostu vódkę lubi ;)
                        wlejcie mu jej spoooro, do tego troszkę obojętnie którego soczku - wstrząsnąć,
                        broń boże nie mieszać - i na końcu wkroić cytrynki. Jeżeli dobrze odmierzycie
                        proporcje - tu się powtórzę, facet wudzię lubi - po spróbowaniu waszego drinka
                        padnie na kolana i zacznie bić pokłony :)
                        • Gość: Ala Re: ok!! IP: 212.244.52.* 20.10.06, 08:25
                          pomieszłam mu wódke z sokami cyrtynką i milam 6061 pkt chyba mu smakowałao :)
                          • Gość: Ala Re: ok!! IP: 212.244.52.* 20.10.06, 08:32
                            vódka dużo+cereme de caca + cognac+ creme de menete i troche lodu i zaczał grać
                            jak na gitarze 7071 pkt :)))
                        • Gość: ola surprisingly adequate IP: 195.205.239.* 20.10.06, 11:35
                          nie tylko wodzie;) zmieszalam lime juice z triple sec (a propos coz to takiego)
                          do tego lod i cytrynka. wyszlo 6129:] spodobalo mi sie to:]
                          • ilekobietamalat Re: surprisingly adequate 20.10.06, 12:45
                            a ja chiba za bardzo namieszlam bo biedactwo wylecialo w powietrze:>
                            • Gość: zenotka Re: surprisingly adequate IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 12:58
                              o kurcze a po moim drinku umarł
    • Gość: kochanica-francuza Re: Zrób drinka........ (h e l p) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 14:15
      triple sec, cytrynka, wódka i sambuca: gra na tejże trąbce
      • Gość: grubasek Re: Zrób drinka........ (h e l p) IP: *.zakoniczyn.net 20.10.06, 16:12
        zrobilam tak jak ktos wczesniej czyli: duzo wodki, krem kakaowy, krem mietowy,
        koniak malo lodu - tez gral na gitarze :-) ale pozniej zrobilam tak samo tylko
        podalam mu odrazu, zostalam doceniona ;-)
    • kochanica-francuza O kurde!!! poprosił o jeszcze!!!!!! 20.10.06, 18:18
      Jak przedmówca: wóda, koniak, miętowy, kahlua, lód

Kiwnął głową, mruknął z uznaniem i nadstawił kielicha.
      • kochanica-francuza znów poprosił o jeszcze 20.10.06, 18:22
        wódka, cranberry, miętowe i lód... o ile pamiętam

robię się koneserka ;-)
    • kochanica-francuza wódka, sambuca, gin, cytrynka 20.10.06, 18:20
      padł jak stał
      • Gość: perpetua Re: wódka, sambuca, gin, cytrynka IP: *.ec.pl 20.10.06, 18:34
        dałam wódkę z jakimś sokiem i cytryną, to wyrwał mi kieliszek zanim
        zaserwowałam a potem przez pół minuty zionął ogniem - bez sensu
        • kochanica-francuza Re: wódka, sambuca, gin, cytrynka 20.10.06, 19:05
          lód, whisky, absynt, porzeczka: porzygał się bidula
    • kochanica-francuza Re: Zrób drinka........ (h e l p) 20.10.06, 19:22
      wódka , cointreau, sok pomarańczowy, lód: rzyganko
    • mesmeredia Re: Zrób drinka........ (h e l p) 20.10.06, 19:37
      Mieszanki abstrakcyjne: dwie cytryny, reszta lodu i podane z plasterkiem cytryny
      - koleś zrzucił na siebie 16 ton wołając o... plasterek cytryny :-D To samo po
      samej cytrynie.
      Po trochu wszystkiego z dolnej półki i połowa górnej - zionął ogniem i domagał
      się lodu.
      Zszedł mi po soku pomarańczowym a także po samym wstrząśniętym gołym lodzie.
      Bił pokłony po solidnej wódce z odrobiną toniku, lodu, wstrząśniętej i podanej z
      cytryną (sama bym biła).
      Po porcji likieru kakaowego serwowanego z tequilą, whiskey, wódką, sokiem
      pomarańczowym i cytryną wyjechał mi z trąbką. Ja bym się porzygała :-D Po samym
      likierze ział ogniem (zgłupiał?).
      Reszta dziwnych mieszanek spotkała się z uznaniem.
      Śmiszne to ;-)
      • kochanica-francuza Nie musi mieć takiego gustu jak Ty ;-))) 20.10.06, 19:47
        • kochanica-francuza Re: Nie musi mieć takiego gustu jak Ty ;-))) 20.10.06, 19:50
          cognac, sambuca, kahlua, lód: padł jak długi
          • kochanica-francuza Znów mnie docenił: calvados, krem kakaowy, wódka 20.10.06, 19:51
            zostaję barmanką ;-))))
            • kochanica-francuza Re: Znów mnie docenił: calvados, krem kakaowy, wó 20.10.06, 19:53
              krem miętowy , wóda , gin, cytryna: padł
              • kochanica-francuza znów sukces: cointreau, sambuca, wódka 20.10.06, 19:55
                smakowało mu!!!
                • kochanica-francuza soczek , calvados, tequila = trąbka 20.10.06, 19:58
                  i jeszcze wódy się domaga!
                  • kochanica-francuza tequila, wóda, krem miętowy - docenił 20.10.06, 19:59
                    • r.richelieu Re: tequila, wóda, krem miętowy - docenił 20.10.06, 20:10
                      Obnażę Twój talent ;) Docenia wtedy, gdy naleje się do pełna, gdy jest już
                      czerwone lub za mało, wtedy te same składniki mu nie pasują.
                      • kochanica-francuza Re: tequila, wóda, krem miętowy - docenił 20.10.06, 20:11
                        r.richelieu napisała:

> Obnażę Twój talent ;) Docenia wtedy, gdy naleje się do pełna, gdy jest już
                        > czerwone lub za mało, wtedy te same składniki mu nie pasują.
                        Kurczesz, serio? ;-) Jak będę miała więcej czasu, to sprawdzę.
                    • Gość: a jednak Re: tequila, wóda, krem miętowy - docenił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 20:12
                      5 cytryn i sok pomaranczowy (1 wersja) - 16 ton
                      5 cytryn, sok pomaranczowy, vodka, absynt , 2 wersja - wyzional ducha
                      wszystko cos jest po troszku 3 wersja - smok wawelski
                    • ashton Re: tequila, wóda, krem miętowy - docenił 20.10.06, 20:15
                      Calvados, sok porzeczkowy, wódka, szampan, tonik, krem miętowy, cytryna. Rzyga.
                      Jakoś mnie to nie zdziwiło ;-)
          • mesmeredia Re: Nie musi mieć takiego gustu jak Ty ;-))) 20.10.06, 20:15
            Heh, fakt z tym gustem. Dyskutowałabym nad wódką z dodatkiem tequili czy
            łyskacza a takie cosik najbardziej go "unosi". Obowiązkowo z cytryną i lodem,
            taki wytrawniś ;-)
            • ashton Wszystko po kropelce: zgon... 20.10.06, 20:19

• Gość: smk Re: Wszystko po kropelce: zgon... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 20:22
                e tam umnie to zieje ogniem ;d
                • ashton Gin z tonikiem:16 ton. 20.10.06, 20:23
                  Nie wie facet co dobre ;-)
              • Gość: liskas ;d Re: Wszystko po kropelce: zgon... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 20:23
                samo whisky ;d i lekko zamiesac ;d
    • Gość: perpetua Re: Zrób drinka........ (h e l p) IP: *.ec.pl 20.10.06, 21:17
      o w mordę, powiedział, że mnie kocha i wzniósł się w górę w światłości z tej
      rozkoszy, ale ja nie pamiętam co mu podałam:/ pół na pół coś, chyba wódka, plus
      cytryna bez mieszania
      • strongwaz Re: Zrób drinka........ (h e l p) 21.10.06, 08:40
        Ale ma słaby łeb...............
        • kochanica-francuza Strongwaz 21.10.06, 12:47
          Twój cytat z Nałkowskiej nie jest śmieszny.Wiesz, do czego się pierwotnie odnosi?
      • kochanica-francuza Re: Zrób drinka........ (h e l p) 21.10.06, 12:46
        Gość portalu: perpetua napisał(a):

> o w mordę, powiedział, że mnie kocha i wzniósł się w górę w światłości z tej
        > rozkoszy

umarł!
    • Gość: on% Mój wynik IP: *.smstv.pl 21.10.06, 13:06
      "9210

Mon Dieu! Vive l'amour! Je t'adore!!!!"

--
      Błagał o więcej a to tylko sok truskawkowy z gorzałą (50/50) i kapką lodu:)
      • Gość: on% Re: Mój wynik IP: *.smstv.pl 21.10.06, 13:08
        Chociaż to żurawina nie truskawka.
        • Gość: verso Re: Mój wynik IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.10.06, 23:56
          8286 -dużo wódki, odrobina soku, lód, lekko wstrząśnięte- prosił o jeszcze.
    • arieska Re: Zrób drinka........ (h e l p) 22.10.06, 02:45
      Nie czestujcie go absyntem z tonikiem i lodem, bo sie biedak rozbryznie na
      scianie i jeszcze ochrzani, ze to ma byc drink,a nie koktail mleczny ;) Ale
      wodke facet lubi.
      • Gość: eli Re: Zrób drinka........ (h e l p) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 04:44
        tu nie chodzi o skład drinka :) biedak ci sie na ścianie rozbryznął bo za długo mieszałaś :)
        • arieska Re: Zrób drinka........ (h e l p) 22.10.06, 14:21
          Gość portalu: eli napisał(a):

> tu nie chodzi o skład drinka :) biedak ci sie na ścianie rozbryznął bo za długo
          > mieszałaś :)

Ooo, widzisz, to faktycznie byl pierwszy, jaki zrobilam. Brak wprawy
          debiutujacego ;))
    • Gość: pandorka Re: Zrób drinka........ (h e l p) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 03:49
      po kilku próbach zakończonych zazwyczaj zianiem ogniem zrobiłam barmanowi następujące "drinki":

1. Sam lód, krótkie mieszanie - zakrztusił chyba się biedaczek tym nie "wyshejkowanym" lodem i zmarł

2. Sama cytryna - poprosił o dodatek cytryny, bo drink był za ciężki :]

3. Sam lód, dłuuugie mieszanie - drink zbyt ostry..poprosił o odrobine lodu......... :]
    • Gość: eli Re: Zrób drinka........ (h e l p) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 04:48
      niestety, nasz barman nie ma zbyt wykwintnego gustu - kropelka (dosłownie!) CZEGOKOLWIEK, do tego wódka prawie po brzegi i odrobina lodu - wprawiają go w ekstazę :)))

tak więc wódka z absyntem, koniakiem, czy tequilą smakuje mu tak samo jak z sokiem żurawinowym czy pomarańczowym :]
      • Gość: misshehe Re: Zrób drinka........ (h e l p) IP: *.aster.pl 22.10.06, 21:58
        6510 pkt. za mojego ulubionego drinka - czyli wódka plus sok + lód+
        jedno "miesznięcie";)
        • Gość: misshehe Re: Zrób drinka........ (h e l p) IP: *.aster.pl 22.10.06, 22:19
          7323 pkt. za dwa czerwone soki, lód, wódkę, oczywiście w odpowiednich
          proporcjach (dużo wódki!:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka