elde23 Re: miasta do kitu 07.11.06, 21:55 Popieram kandydaturę Zakopanego!. Miasto bez jakiegokolwiek charakteru.Mieszkalne kanciapy z czasów Gierka, oraz "nowoczesne" hotelowce jak z salonu N.Dyzmy/tzn "bardzo bogato"/. W sumie syf, ale błyszczący. Do tego wszechobecny bazar, z chłamem nie do wyobrażenia. Jak przypadkiem natknąłem się na zabytkową drewnianą chatę, to wydawało mi się, że śnię. Ale trzeba spojrzeć powyżej dachów, zwłaszcza przy ładnej pogodzie. A mieszkańców bym się nie czepiał. Menele i moczymordy są wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kszt Re: miasta do kitu IP: *.e-wro.net.pl 08.11.06, 10:57 Z miast "wypoczynkowych" stawiam na Ustronie Morskie. Tam równo o północy wszystkie imprezy, puby, nawet ogromna większość punktów gastronomicznych wymiera. Inaczej ich właściciele mogą się liczyć z mandatem. To podobno pomysł władz miejskich. Widać, że nie w głowie im rozwój turystyki (co widać także po żenującym poziomie turystycznej infrastruktury). Chyba, że stawiają na turystów ubóstwiających ciszę i spokój - z bobasami, względnie tych po sześćdziesiątce. Nie pojechałabym tam więcej na wakacje i odradzam to miejsce ludziom, którzy nie lubią chodzić spać z kurami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dread Re: miasta do kitu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 17:10 Większość miast tak zwanej ziemi lubuskiej Nowa Sól, Sulechów, Krosno Odrz, Świebodzin, itp A na czele stolica województwa pożal się Boże - Gorzów. Zielona niewiele lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzya1 Re: miasta do kitu 08.11.06, 20:37 Pół życia przemieszkałem w Warszawie i Nowym Jorku. Teraz mieszkam w Zielonej Górze. Co chcesz od Zielonej Góry? W porównaniu do Warszawy albo nie daj boże NY albo innego Sydney, to jest beautifull miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Re: miasta do kitu IP: *.centrum.brewet.pl 08.11.06, 21:50 A pomyslec, że kiedyś te wszytskie miasta były piekne i kwitnące. Coście z tym zrobili do cholery... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc Re: miasta do kitu IP: *.media4.pl 08.11.06, 20:18 WAŁBrzych-porażający pomnik bezrobocia i beznadzieji, szary, brudny, smutny, chaotyczny przestrzennie i architektoniczny, wielki dół! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Re: miasta do kitu IP: *.centrum.brewet.pl 08.11.06, 21:52 Kiedys ładne miasto. Teraz syf - wiadomo- nie moje, moge zniszczyc. Odpowiedz Link Zgłoś