Dodaj do ulubionych

miasta do kitu

• elde23 Re: miasta do kitu 07.11.06, 21:55
      Popieram kandydaturę Zakopanego!.
      Miasto bez jakiegokolwiek charakteru.Mieszkalne kanciapy z czasów Gierka,
      oraz "nowoczesne" hotelowce jak z salonu N.Dyzmy/tzn "bardzo bogato"/. W sumie
      syf, ale błyszczący. Do tego wszechobecny bazar, z chłamem nie do wyobrażenia.
      Jak przypadkiem natknąłem się na zabytkową drewnianą chatę, to wydawało mi się,
      że śnię. Ale trzeba spojrzeć powyżej dachów, zwłaszcza przy ładnej pogodzie.
      A mieszkańców bym się nie czepiał. Menele i moczymordy są wszędzie.
      • Gość: kszt Re: miasta do kitu IP: *.e-wro.net.pl 08.11.06, 10:57
        Z miast "wypoczynkowych" stawiam na Ustronie Morskie. Tam równo o północy
        wszystkie imprezy, puby, nawet ogromna większość punktów gastronomicznych
        wymiera. Inaczej ich właściciele mogą się liczyć z mandatem. To podobno pomysł
        władz miejskich. Widać, że nie w głowie im rozwój turystyki (co widać także po
        żenującym poziomie turystycznej infrastruktury). Chyba, że stawiają na turystów
        ubóstwiających ciszę i spokój - z bobasami, względnie tych po sześćdziesiątce.
        Nie pojechałabym tam więcej na wakacje i odradzam to miejsce ludziom, którzy nie
        lubią chodzić spać z kurami.
        • Gość: dread Re: miasta do kitu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 17:10
          Większość miast tak zwanej ziemi lubuskiej

Nowa Sól, Sulechów, Krosno Odrz, Świebodzin, itp

A na czele stolica województwa pożal się Boże - Gorzów. Zielona niewiele lepsza.
          • jerzya1 Re: miasta do kitu 08.11.06, 20:37
            Pół życia przemieszkałem w Warszawie i Nowym Jorku. Teraz mieszkam w Zielonej
            Górze. Co chcesz od Zielonej Góry? W porównaniu do Warszawy albo nie daj boże
            NY albo innego Sydney, to jest beautifull miasto.
          • Gość: neo Re: miasta do kitu IP: *.centrum.brewet.pl 08.11.06, 21:50
            A pomyslec, że kiedyś te wszytskie miasta były piekne i kwitnące. Coście z tym
            zrobili do cholery...
    • Gość: mc Re: miasta do kitu IP: *.media4.pl 08.11.06, 20:18
      WAŁBrzych-porażający pomnik bezrobocia i beznadzieji, szary, brudny, smutny,
      chaotyczny przestrzennie i architektoniczny, wielki dół!
      • Gość: neo Re: miasta do kitu IP: *.centrum.brewet.pl 08.11.06, 21:52
        Kiedys ładne miasto. Teraz syf - wiadomo- nie moje, moge zniszczyc.
        • Gość: e Re: miasta do kitu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 17:08
          up
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka