Dodaj do ulubionych

pomylone misie - zawsze mylą mi się ....

IP: *.ec.pl 07.11.06, 11:49
szaranowicz to jest dla mnie szpakowski a szpakowski to szaranowicz,
wizerunek Mieszka z Chrobrym, dla niektórych por i seler jest nie do
odróżnienia a innym myli się ananas z kokosem - macie cóś takiego?
Obserwuj wątek
    • ashton Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 07.11.06, 11:52
      Mój Mąż - dyslektyk prawdziwy - namiętnie myli prawą i lewą stronę, ulicę
      Górczewską z Grójecką, Radzyn z radzyminem... i tak dalej, i tak dalej.
      Ja natomiast nie odróżniam cyrkonii od diamentu. I to świeci, i to świeci...
      • Gość: trusiaa Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 12:37
        Gdy byłam na etapie intensywnego wychowywania synów - noworodek i trzylatek -
        stale myliłam pralkę z lodówką.
        Dziecku też mówiłam, żeby sobie wyjęło soczek czy jogurt z pralki.
        • Gość: joy Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.4web.pl 07.11.06, 13:14
          brwi i rzęsy
          • kszynka Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 09.11.06, 08:06
            premier z prezydentem
            i
            prezydent z premierem
        • Gość: perpetua Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.ec.pl 07.11.06, 15:43
          o to mi przypomniałaś, mylą mi się także dodatkowo trzy słowa: czajnik,
          ręcznik, grzebień, zawsze jak mam któregoś z nich użyć to nie mogę się
          wysłowić, a przecież jestem normalna
          • Gość: taka_ja Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.aster.pl 08.11.06, 20:10
            Świetnie Cię rozumiem - mi się myli szalik i ręcznik. I jeszcze na doniczkę
            mówię garnek ;)))
            • badjuk Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 09.11.06, 12:56
              koń z koniakiem
              rum z rumakiem
          • Gość: Kasia Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.pro-internet.pl 08.11.06, 20:26
            roentgen z ksero
            ręcznik z szalikiem [jak się śpieszę mówię dziecku : no nałóż wreszcie ten
            ręcznik]
            łazienka z kuchnią
            • Gość: Hyhy Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 09:50
              ROTFL! Śp. Babcia żony zawsze mówiła na USG - ksero i tak się w rodzinie
              przyjęło. W sumie chyba logiczne?
              Co wypowiedzi innych - mylenie pralki z lodówką jest u zalatanych mam i pań domu
              chyba częste znam to dobrze. "Włóż masło do pralki" albo "wrzuć bieliznę do
              lodówki, bo piorę" ;-).
              Ja się zaraziłem jako pasażer prowadzących kobiet do (werbalnego tylko) mylenia
              prawej z lewą. Patrzę w prawo, myslę "w prawo" , a mówię "w lewo".
              • Gość: kar Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: 192.28.65.* 09.11.06, 11:49
                wszystkie kobiety to mają - ja też!
                myślę w prawo - mówię w lewo :)))
                • badjuk Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 09.11.06, 13:00
                  Gość portalu: kar napisał(a):

> wszystkie kobiety to mają - ja też!
                  > myślę w prawo - mówię w lewo :)))

kobiety maja problemy z czytaniem map itp. ogolnie z orientacja w terenie
      • Gość: Marynarz Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: 88.220.32.* 08.11.06, 21:17
        Kiedyś na imprezie, po wypiciu kilkunastu kieliszków pomyliła mi się żona ze
        szwagierką. Nie pamiętam z tego nic, ale szwagierka mówiła, że była niezła
        jazda.
        • Gość: Teem Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.stg.pl 08.11.06, 21:31
          Śniadanie i kolacja. Często też w szkole zamiast "na poprzedniej lekcji" mówiłam
          "wczoraj"
      • Gość: Justyna Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 21:23
        Mam to samo, tzn to mylenie stron.
        • badjuk Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 09.11.06, 13:02
          Gość portalu: Justyna napisał(a):

> Mam to samo, tzn to mylenie stron.

Ciekawostka: tak na prawde to niema definicji lewej badz prawej strony...
      • Gość: jacek Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.proxy.aol.com 09.11.06, 06:10
        a ja nie odrozniam potetos od tomatos
        • ishhaa Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 10.11.06, 10:45
          >a ja nie odrozniam potetos od tomatos<

potatoes i tomatoes, w liczbie mnogiej rzeczownik kończący się na -o,-ss,sh,
          -ch,-x przyjmóje końcówkę -es.

Sorry, to było silniejsze ode mnie ;)
      • Gość: Summit Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 10:15
        Bo takie rzeczy ogląda się z lupą. Różnice między cyrkonią a diamentem są
        kolosalne.
    • Gość: ona21 Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.biskupice.sdi.tpnet.pl 07.11.06, 13:25
      Kożuchowska o Ostałowska.
      Dwie blondyny, obie działają mi na nerwy.
      Dlatego tak ciężko mi je odróżnić ;)
      • amatorka_wisni Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 07.11.06, 16:58
        Po angielsku notorycznie na żelazko mówię refrigerator
      • Gość: Anamia Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.nott.cable.ntl.com 08.11.06, 19:58
        Maja Ostaszewka i Dominika Ostalowkska, jedna spotkalam w krakowie i wiem ze
        miala brudne stopy ale ktora to byla.....nie mam pojecia.
    • maggi9 Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 07.11.06, 18:28
      Seler i por
      Targowa i Towarowa
      Centrum handlowe Promenada i Panorama
      Pólnoc i południe
      Ale jakoś mi przeszło nawet nie wiem kiedy:)
      • Gość: ;-) Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.smstv.pl 07.11.06, 18:54
        maggi9 napisała:

> Seler i por
        > Targowa i Towarowa
        > Centrum handlowe Promenada i Panorama

U mnie bywało podobnie, z moich moim typem jest:

- ulica Starowiejska i Staromiejska;
        - sąsiad Świderski notorycznie Skrętkowskim zwany;
        - gin i whisky (po kolorze nie rozróżnię)

...i wiele, wiele in. które tylko BEZ skupienia się mylą.

> Pólnoc i południe

Kobieta na bank:)

> Ale jakoś mi przeszło nawet nie wiem kiedy:)

Z wiekiem przemija nawet najdłuższa żmija.
        • maggi9 Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 07.11.06, 18:57
          Gość portalu: ;-) napisał(a):

> > Pólnoc i południe
          >
          > Kobieta na bank:)

Ano kobieta:)
          • Gość: ;-) Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.smstv.pl 07.11.06, 19:00
            A widzisz, miałem napisać gin i wódka, pomyłki i omyłki czy na odwrót.

Co do kobiecej orientacji w terenie pozwól nie pomnę jak często z ich powodu
            miewałem w życiu problemy w odnalezieniu się w obcym mi miesjcu,

pozdrawiam serdecznie!
            • maggi9 Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 08.11.06, 18:27
              Orientacje w terenie mam całkiem porządną:)
              Po prostu nie mogłam zapamiętać północ-półudnie które jest na "dole" a które na "górze"
        • megasceptyk Por z selerem??? 08.11.06, 19:26
          Wierzę ale nie mogę sienadziwić. Przecież to ani z wyglądu ani smaku nie jest podobne do siebie. No, chyba że ktoś widział te warzywa parę razy w życiu. Prędzej seler i pietruszka, po naci są podobne i po aromacie. Ale por?? Przecież to jak słodka, niesoczysta cebula. A gdzie cebuli do pietruszki :)?
          • Gość: taka_ja Re: Por z selerem??? IP: *.aster.pl 08.11.06, 20:12
            Nie w tym rzecz, podobne czy nie. To słowa się mylą, a nie pojęcia (rzeczy),
            które za nimi się kryją ;)
            • megasceptyk Dlatego powiedziałem, że wierzę 09.11.06, 07:01
              choć nigdy ze zjawiskiem się nie spotkałem. Może w dzieciństwie?
          • Gość: maja Re: Por z selerem??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 21:35
            he, przypomnialo mi sie jak moj wujek mial kupic pora i nie odroznial go od
            selera, pani mu powiedziala zeby sobie wzial, a on zazenowany wolal zeby mu
            jenak podala. moja mama notorycznie myli kuchnie z łazienka i mi mowi ze
            kieliszki sa w lazience.
      • arieska Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 08.11.06, 00:16
        maggi9 napisała:
        > Centrum handlowe Promenada i Panorama

O zesz, mam to samo :D Powolutku probuje sobie przypomniec lokalizacje kazdego z
        nich i w koncu nastepuje oswiecenie co jest co :)
    • aanes Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 07.11.06, 19:11
      zawsze myli mi się księgarnia i biblioteka ;-)
      • badjuk Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 09.11.06, 13:08
        aanes napisała:

> zawsze myli mi się księgarnia i biblioteka ;-)

O! to jest wlasnie ta glupota i jeszzcze plebania z zachrystia.
        • Gość: :) Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 11:16
          badjuk napisał:

> O! to jest wlasnie ta glupota i jeszzcze plebania z zachrystia.

ZAKRYSTIĄ! Skąd się ludziom ta zachrystia bierze?
    • Gość: hayde Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 19:12
      Ja to często zamiast krótkofalowka mówię mikrofalówka ;)
      • Gość: gerda Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.wasilkow.net 09.11.06, 09:42
        ja również podgrzewam posiłki w krótkofalówce.pozdr
      • Gość: kar Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: 192.28.65.* 09.11.06, 11:54
        ja też, ja też! :)))
    • Gość: melania.kalemba Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 19:45
      Szczypiorski z Kapuscinskim
      Marquez z nooo, z tym drugiem (tu gorzej, nie potrafie sobie jednoczesnie
      przypomniec obu nazwisk
      Kaczynski i Kaczynski (dobra, to nie jest smieszne)
    • the_dzidka Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 07.11.06, 21:28
      Kwalifikacja i klasyfikacja, por i seler, Glenn Close i Meryl Streep :)
      Niemieckie słowa Geschenk, Gesicht i Geschichte, angielskie table i tablet i
      holenderskie moelijk, gemellig i gemakkelijk :)
      • Gość: Miniuail Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 22:40
        A mi moje własne dzieci. Horror prawda?
        Czesto ich wołam imieniem tego drugiego lub trzeciego, albo wymieniam wszystkie
        po kolei ( włacznie z imieniem męza) az trafie we właściwe!
        • Gość: zenotka Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 00:37
          mnie sie mylą:
          Szpakowski i Szaranowicz;))
          aktorzy:Timothy Hutton i John Cusac
          W Krakowie Stary Kleparz z Nowym ( a to juz akurat jakies chore;))
          jak sobie przyomne wiecej to napisze;)
          • Gość: zenotka Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 00:40
            a jeszcze z aktorek polskich :Anita Sokołowska i taka druga bliźniaczo
            podobna ,nie wiem jak sie nazywa,a z politykow :Nałęcz z Komorowskim
        • ashton Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 08.11.06, 08:51
          Moja teściowa ma trzech synów - no nie ma zmiłuj, żeby do któregoś zwróciła sie
          właściwym imieniem, zawsze najpierw rzuci imiona dwóch pozostałych ;-)
        • eovin Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 08.11.06, 22:10
          Moja mama myli imiona:
          - mojego brata i mojego wujka
          - mojej siostry i moje
          - moje i mojej bratanicy.

Normalka (chyba, że żyję w horrorze od urodzenia ;)), tylko swojego imienia (i może męża) nie myli ;)
          • Gość: sylo Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.chello.pl 09.11.06, 13:57
            Mój mąż mówi do naszego psa czasem Darek zamiast Lucky(jego najlepszy kumpel,
            do mnie Agatka, Kasia i Lila(jego siostry), a mi się zdażało mowić do chłopaka
            mojej siostry po imieniu jej byłego:-/
      • Gość: perpetua Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.ec.pl 08.11.06, 15:48
        glenn close i meryl streep są usprawiedliwione, bo one naprawdę wyglądają
        identycznie, ja ich także nie odróżniam
      • Gość: Lakatoia Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: 193.59.173.* 09.11.06, 08:13
        Konserwacja i konwersacja - dlatego staram się unikać używania obu tych słów,
        zastępując je synonimami :-)
        A po francusku livre i libre.
    • Gość: Mimi pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.man.bydgoszcz.pl 08.11.06, 00:39
      A ja muszę się zawsze zastanowić, który kolor jest różowy a który pomarańczowy:-
      )
      • Gość: zenotka Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 00:42
        a i jeszcze pisarze:Krasicki,Kraszewski ,Krasiński;))
        • hrabia_piotr Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 08.11.06, 17:36
          Gość portalu: zenotka napisał(a):

> a i jeszcze pisarze:Krasicki,Kraszewski ,Krasiński;))
          O! Mi też! Szczególnie Kraszewski i Krasicki.
          Ponadto kiedyś ulice dąbrowskiego, Madalińskiego i Malczewskiego w Warszawie.
          Nie dość, że blisko siebie, to jeszcze równoległe. Pierwszą z "pomyłek"
          wyeliminowałem Malczewsskiego, dzięki istnieniu w jej nazwie "cz".
          Imiona żeńskie Marta i Monika.
          Imiona męskie: Mariusz, Miłosz i Mateusz.
        • Gość: Jo Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 07:42
          To jest ich trzech? Zawsze myślałam o dwóch. Chociaż znam wszsystkie trzy
          nazwiska, to zawsze myślałam: 'czy to ten, czy ten drugi...'
          • badjuk Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 09.11.06, 13:15
            Gość portalu: Jo napisał(a):

> To jest ich trzech? Zawsze myślałam o dwóch. Chociaż znam wszsystkie trzy
            > nazwiska, to zawsze myślałam: 'czy to ten, czy ten drugi...'

Pewnie zapominasz o Krasińskim ;)
    • majenkir Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 08.11.06, 02:03
      Moj maz: parowki i serdelki :P
      • kaa-ann-roo Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 08.11.06, 21:59
        Ale fajne forum! XD.

Łazienka z suszarnią.
        Imiona dziewczyn które się przyjaźnią labo braci.Zaminiam ich.
        Kokos z ananasem również.
        Jak zaczynam rozmowę z obcokrajowcem mój polski się ujawnia :]...
        Np.powiedziałam do litwina: nasi litwińskie sąsiady <lol>
    • Gość: japra Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 17:18
      pralka i lodówka
      filtr i flirt
    • mary_ann Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 08.11.06, 17:49
      - imiona moich dzieci (całe 2 sztuki:-)
      - stacje metra Służew i Stokłosy (groźne, bo sprowadzam ludzi na manowce)
      • nienautyzm XXX 08.11.06, 18:34
        mnie sie myla czesto kobiety i mezczyzni.

----
        www.nienautyzm.com
        :::::::100 % FREE SILICONE FREE ZONE!!!:::::::
        • Gość: exinnka Re: XXX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 18:41
          Austria i Australia ;))
      • Gość: daltonista? zolty z zielonym IP: 195.7.34.* 09.11.06, 09:46
        a zielony z zoltym
        Np mam na sobie zieleona kurtke a mowie ze bede w zoltej. :/
    • princessofbabylon Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 08.11.06, 18:46
      oprócz wspomnainych porów i selerów, szpakowskiego i szaranowicza, to jeszcze
      wczoraj i dziś,zawsze przestawiam.
    • pawel3891 Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 08.11.06, 18:47
      brwi i rzesy tez mi sie myla, zawsze musze troche pomyslec;)ale najgorsze, i uciazliwe jest moje pomylenie;) oznaczen na toaletach, kolko czy trojkacik,bo zawsze ten trojkacik kojarzyl mi sie z lonem, i tak do dzis zawsze lekko zagladam do toalety szukajac pisuaru;)
      • Gość: kobita Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 22:18
        pawel3891 napisał:

> brwi i rzesy tez mi sie myla, zawsze musze troche pomyslec;)ale najgorsze, i
        uc
        > iazliwe jest moje pomylenie;) oznaczen na toaletach, kolko czy trojkacik,bo
        zaw
        > sze ten trojkacik kojarzyl mi sie z lonem, i tak do dzis zawsze lekko
        zagladam
        > do toalety szukajac pisuaru;)

hahaha, ja zawsze czekam az ktos wyjdzie albo wejdzie;)
        • Gość: kar Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: 192.28.65.* 09.11.06, 12:00
          ALE SIĘ UŚMIAŁAM! :)))) MOJA SIOSTRA MA TO SAMO :)))))
          • badjuk Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 09.11.06, 13:18
            Ja stosuje te dwie metody - czekam, albo sprawdzam czy niema pisuarow :)))) LOL
        • Gość: sylo Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.chello.pl 09.11.06, 14:04
          Mi się zdażyło zderzyć się z panem w drzwiach toalety, bo próbowałam wejść do
          męskiej sic.
    • Gość: yo_woman Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 18:53
      mój kolega myli fortepian z pianinem
      inny- sukienkę ze spódnicą
      kolejny- nie odróżnia kolor różowy od żółtego (podobno jego dziadek był daltonistą)
      • Gość: basia Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: 62.29.253.* 09.11.06, 09:07
        90% moich kolegow myli sukienke ze spodnica :)
    • Gość: ewa Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.pronet.lublin.pl 08.11.06, 18:55
      a moj najdroższy to szafki od szyflady nie odróżnia
      • Gość: mmm szuflada- szafka IP: *.40-88-b.business.telecomitalia.it 08.11.06, 20:09
        to standard w przypadu moje meza.
        Plus: lodowka i pralka uzywane wymiennie.
        Oraz: różowy i pomaranczowy
        • badjuk Re: szuflada- szafka 09.11.06, 13:20
          Gość portalu: mmm napisał(a):

> to standard w przypadu moje meza.
          > Plus: lodowka i pralka uzywane wymiennie.
          > Oraz: różowy i pomaranczowy

To zapytaj go o kolor łososiowy ;)
    • Gość: Chinaski Jarek i Leszek... IP: *.ipt.aol.com 08.11.06, 18:56
      ... Jacek i Placek,
      faceci w czarnych kitlach,
      Chojarska i Godzilla.
      • Gość: chcemy SiS-iu Re: Jarek i Leszek... IP: *.gdynia.mm.pl 08.11.06, 19:02
        Mariusz, Maciej, Marcin
        Aneta z Anitą (przecież to jedno imię!)
        C. Shiffer z C. Crawford (tak się je pisze?)
        Dykiel z Tyszkiewicz ;)

u mnie to wszystko, ale moja Mama jest genialna. Bardzo często myli marki, np zamiast podpaski Naturella-Nutella, a zamiast jogurtu Danone-Domestos i wiele innych, których nie przypomnę sobie teraz, ale z których cała Rodzina nasza się śmieje :D

PS A Hojarska chyba przez samo "h" ;)
    • ducha_0 Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 08.11.06, 19:04
      A mojej mamie zawsze mylą się karnisz i żyrandol, i rzadko kiedy zdarza jej się
      powiedzieć prawidłowo, więc wychodzi: powieś firankę na żyrandolu.
      No i mam jeszcze kilka kumpeli, które nie odróżniają kierunków.
      A sama robię tzw. czeskie błedy - 123 czytam jako 132 itp.
    • Gość: mirabellka Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.orange.pl 08.11.06, 19:13
      Wiele rzeczy przez Was wymienionych mi też się myli, więc nie będę ich
      powtarzać. Z aktorek mylą mi się Charlize Theron i Ashley Judd.
      • Gość: trusiaa Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 19:30
        Oczywiście, że mylą mi się imiona - męża i brata, synów, psa. Pies ma Kora na
        imię. Ja na nią: - Kura! Kuba! (syn) Fryga! (bywszy pies) i nareszcie: - Kora...
      • anulek27 Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 08.11.06, 19:31
        a ja na fartuchy ochronne mojego meza z uporem maniaka mowie szlafroczki ;-)
        wariactwo...
      • badjuk Charlize Theron - Ashley Judd 09.11.06, 13:26
        Gość portalu: mirabellka napisał(a):

> Wiele rzeczy przez Was wymienionych mi też się myli, więc nie będę ich
        > powtarzać. Z aktorek mylą mi się Charlize Theron i Ashley Judd.

A ja do tej pory myslalem ze to jedna i ta sama :)))) LOL!!!!
    • Gość: aga Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.ramtel.pl 08.11.06, 19:31
      Mi sie myli ł z j, w zwiazku z tym Mikojał to standard ;-)
      No i jeszcze tankowanie z parkowaniem - nie mam pojecia dlaczego :-)
      aga
      • elfuria Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 08.11.06, 19:33
        dłuuugo nie potrafiłam nauczyć się, które to pomidor, a które ogórek :] przez to
        chyba, że różniły się wszystkim nie potrafiłam na stałe powiązać z nimi
        konkretnych nazw i używałam wymiennie.
      • Gość: kar Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: 192.28.65.* 09.11.06, 12:04
        PRZEKRĘCANIE SŁÓW TO SPECJALNOŚĆ MOJEJ PRZYJACIÓŁKI:
        KARABINEK MASZYNOWY TO MASZYNEK KARABINOWY,
        DRZEĆ ŁACHA TO ŁRZEĆ DACHA,
        SWETEREK TO SWEREK ITD. :)))))
    • Gość: gryka1 Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.chello.pl 08.11.06, 19:38
      Świętokrzyska,Świętojerska, Świętojańska.
    • starchaser Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 08.11.06, 19:38
      .. Szczanie w piwnicy.
      z piciem w Szczawnicy..
      ;)
    • consuela2 Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 08.11.06, 19:38
      Mojemu ukochanemu zawsze myla się:
      sałatka jarzynowa - to dla niego sałatka owocowa,
      kciuk i paluch - nie od rozróżnienia, jest też pewien problem z łydkami i udami,
      brwi i rzęsy, a pralka zawsze jest lodówką
    • Gość: audita Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 19:42
      Por i seler.
      Firanki i zasłonki.
      Malczewskiego i Madalińskiego.
      • Gość: hp Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.chello.pl 08.11.06, 19:49
        Jarzyna z jeżyną
      • Gość: A. Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.man.polbox.pl 08.11.06, 19:51
        Ja z uporem maniaka mylę dni tygodnia i chodzę na zajęcia, których nie ma :)
        I zawsze muszę dłuższą chwilę pomyśleć, zanim zdecyduję, czy mówię o
        tranzystorze czy transformatorze :P
        A mój kumpel dopiero niedawno odkrył, że Kevin Costner i Nicholas Cage to dwie
        różne osoby.
      • Gość: Jus Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.ghnet.pl 08.11.06, 19:53
        Robert Deniro, Dustin Hoffman i Al Pacino. Jak graja, nie daj Bog, razem to
        jest dla mnie zgroza ;)
        • jorn Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 08.11.06, 20:06
          Gość portalu: Jus napisał(a):

> Robert Deniro, Dustin Hoffman i Al Pacino. Jak graja, nie daj Bog, razem to
          > jest dla mnie zgroza ;)

Mam to samo, ale tylko z dwoma, Hoffmana do tego nie mieszam. Po prostu RdN i
          AP wyglądają dla mnie identycznie. DH za to wygląda dla mnie identycznie z
          Zamachowskim, ale ci jakoś mi się nie mylą.

W miejscu, gzie teraz pracuję toalety nie są oznaczone kółkiem i trójkątem,
          tylko sylwetką kobiety i mężczyzny. Dla mnie oznaczenia wskazujące kierunek do
          toalet (dwie sylwetki ludzkie w kwadracie) wygląda na pierwszy rzut oka bardzo
          podobnie, jak "drogowskaz" do wind (trzy lub cztery sylwetki w kwadracie,
          czasami dodają do tego pionowe strzałki, wtedy jest łatwiej). Przez to,
          szukając kibla często trafiam w okolice wind i odwrotnie.

Pozdrawiam
        • Gość: ashka29 Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: 193.17.14.* 08.11.06, 22:52
          jarzynka i warzywko zawsze mówię warzynka i jarzywko do tego stopnia że na
          stałe weszły do rodzinnego słownika:))
        • Gość: Lakatoia Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: 193.59.173.* 09.11.06, 08:18
          Ja mam gorzej, bo mylą mi się Al Capone i Al Pacino :D
        • aniamaciej2 Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 09.11.06, 09:05
          o tak - Ci trzej są nie do odróżenienia ! :):)
        • Gość: RJ Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.ifpan.edu.pl 09.11.06, 12:26

Ja z tymi aktorami mam to samo, ale już sobie ich ułożyłem po filmach.
        • Gość: anneczka_84 Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 13:34

Ja tez ich nie rozrozniam!!!!

i zawsze gdy na drzwiach jest napisane CIAGNIJ to ja pcham i na odwrot...
          pozdrawiam:)))
        • badjuk Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 09.11.06, 13:38

Ja mam problem z Pacino i Hoffmanem, deniro poza konkurencja ;)
    • kalaadv Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 08.11.06, 19:57
      czasami dni tygodnia z miesiącami - czyli np. po wtorku przychodzi marzec, a
      majowy weekend przypada w piątek...
      i od dziecka Okęcie z poznańską Ławicą
      • Gość: milamila Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.autocom.pl 08.11.06, 19:58
        a moja siostra zawsze myli kapustę i sałatę - czego ja nie potrafię zrozumieć!!! ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka