Dodaj do ulubionych

przesłyszenia

• yabol428 Re: przesłyszenia 23.03.21, 22:13
      W starej piosence Kobranocki zawsze słyszałem "piszę do ciebie list po naboju". W rzeczywistości było tam "piszę do ciebie list z pola boju".
    • yabol428 Re: przesłyszenia 05.10.21, 21:58
      W dzieciństwie w piosence "Mydło lubi zabawę" słyszałem takie słowa: "w blasku czeredy". Nie mam pojęcia, co mogły znaczyć, ani dlaczego zapamiętałem to do dziś :)
    • yabol428 Re: przesłyszenia 21.10.21, 21:58
      Dziś usłyszałem w radiu, że Bruce Lee wygrał Konkurs Chopinowski. W rzeczywistości zwycięzca nazywa się Bruce Liu, więc niewiele się pomyliłem :)
    • yabol428 Re: przesłyszenia 28.03.22, 16:38
      Dziś w sklepie usłyszałem, że są imieniny Syfilisa :) W rzeczywistości chodziło o Sykstusa.
    • yabol428 Re: przesłyszenia 09.05.23, 15:33
      Usłyszałem w radiu reklamę koncertu kilku wykonawców i zacząłem się zastanawiać, co to za zespół Wrotka. Zaciekawiło mnie to tak, że zacząłem nawet szukać w google :) Dopiero po kilku wysłuchaniach dotarło do mnie, że tym wykonawcą jest Brodka.
    • yabol428 Re: przesłyszenia 21.07.23, 22:05
      Dziś na dworcu w Katowicach usłyszałem, jak zapowiadany był pociąg "Marchlewski". Zastanawiam się, skąd taka komunistyczna nazwa, patrzę na rozkład i okazuje się, że był to pociąg "Malczewski".
    • yabol428 Re: przesłyszenia 11.03.24, 18:43
      Dziś w lokalnym krakowskim radiu usłyszałem "dzień otwarty półek" i zacząłem się zastanawiać o co chodzi. Okazało się, że był to dzień otwarty UEK (czyli Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie).
    • yabol428 Re: przesłyszenia 18.09.24, 21:01
      W reklamie radiowej usłyszałem o wodzie "podgrzanej ciepłem z kału" :) W rzeczywistości było tam "ciepłem skał".
    • yabol428 Re: przesłyszenia 18.06.25, 22:08
      W piosence Sanah "Kolońska i szlugi" zamiast "pogaduchy do rana" usłyszałem "dałam dupy do rana". Pasuje to do grafomańskich tekstów tej pani.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka