Dodaj do ulubionych

Nowa podstawa programowa

15.10.20, 19:58
Czy ja się przesłyszałam, bo nie moge znaleźć. Premier dziś coś mówił, że za kilka tygodni mają być zmiany dla szkół średnich bo jest nauczanie zdalne lub hybrydowe. coś, ktoś?
Obserwuj wątek
    • joanna05 Re: Nowa podstawa programowa 15.10.20, 20:00
      Z konferencji: "Zdaniem premiera Morawieckiego nauczanie zdalne nie może być równie efektywne, co tradycyjne nauczanie w klasie. - Minister edukacji będzie prezentował dane i informacje dotyczące lżejszego programu nauczania, żeby oddać sprawiedliwość tym, którzy starają się rzetelnie uczyć, ale wiedzą doskonale, że przez internet nauka jest dużo trudniejsza i mniej efektywna niż nauka bezpośrednia. Te tygodnie będą trudne, ale postaramy się zmienić podstawy programowe, żeby mniej wymagać w związku tym, że nauka jest inna - zapowiadał."
      • malia Re: Nowa podstawa programowa 15.10.20, 20:05
        Szkoda, że wiosną lub w wakacje im to nie przyszło do głowy, przecież było do przewidzenia co się stanie.
        • joanna05 Re: Nowa podstawa programowa 15.10.20, 20:09
          malia napisała:

> Szkoda, że wiosną lub w wakacje im to nie przyszło do głowy, przecież było do p
          > rzewidzenia co się stanie.
          No pewnie. Ja się teraz zastanawiam, jak będzie hybrydowe wygladać - szkoła syna fartem jest w żółtej strefie. Podziela ich? Hybrydowe obowiazkowe, nawet jeśli maja maleńkie klasy? Zobaczymy, już kupujemy porzadniejsze kamerki do lekcji, w każdym razie.
          Jutro - pożegnalna siłka, ech.... Nie wiadomo, na jak długo zamykaja kluby. Okropnie mi żal.
    • 123zielona123 Re: Nowa podstawa programowa 15.10.20, 20:26
      Aż chciałam napisać, że nie mozna zmieniac podstawy w trakcie roku, w końcu już połowa października.
      Ale matury są już przecież wydrukowane, więc jeśli się odbędą to i tak obowiązuje stara podstawa programowa.
    • 123zielona123 Re: Nowa podstawa programowa 15.10.20, 20:27
      Aż chciałam napisać, że nie mozna zmieniac podstawy w trakcie roku, w końcu już połowa października.
      Ale matury są już przecież wydrukowane, więc jeśli się odbędą to i tak obowiązuje stara podstawa programowa.
      • joanna05 Re: Nowa podstawa programowa 15.10.20, 20:31
        123zielona123 napisała:

> Aż chciałam napisać, że nie mozna zmieniac podstawy w trakcie roku, w końcu już
        > połowa października.
        > Ale matury są już przecież wydrukowane, więc jeśli się odbędą to i tak obowiązu
        > je stara podstawa programowa.
        No co Ty? Nie znasz możliwości naszej władzuni. Jak będa chcieli to zmienia. Nie takie rzeczy się drukowało i trafiały do kosza wink
      • malia Re: Nowa podstawa programowa 15.10.20, 20:32
        A tam nie można, niby dlaczego tak sądzisz? Że niby ktoś tam myśli logicznie i działa wg prawa ? big_grin
      • berdebul Re: Nowa podstawa programowa 15.10.20, 20:40
        Karty do głosowania tez były wydrukowane.
    • alicia033 Re: Nowa podstawa programowa 15.10.20, 20:39
      123zielona123 napisała:

> coś, ktoś?

proste: z polskich szkół wyjdą jeszcze większe matoły, niż przewidywała to deforma dolores umbridge zalewskiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka