kochanica-francuza 06.03.07, 22:40 www.garfield.com/fungames/scavengerhunt/scavengerhunt.html i wie: -gdzie u cholery jest latarka??? - o co chodzi z pokojem muzycznym (za zielonymi drzwiami)? - kiedy pojawia się drabina na strych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wowo Re: Czy ktoś grał w kota IP: 62.29.136.* 06.03.07, 23:10 > - o co chodzi z pokojem muzycznym (za zielonymi drzwiami)? To zwykła zapamiętywanka. Musisz zapamiętać kolejność w jakiej trzeba zagrać na instrumentach. Gdy trafisz w zaczynający sekwencje - zagra, a po nim zagra następny. Zapamiętujesz i odtwarzasz kolejność, wtedy znów zagrają, a po nich trzeci. I znowu - zapamiętujesz i odtwarzasz kolejność. I tak do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Czy ktoś grał w kota 07.03.07, 20:07 Gość portalu: wowo napisał(a): > > - o co chodzi z pokojem muzycznym (za zielonymi drzwiami)? > > To zwykła zapamiętywanka. Musisz zapamiętać kolejność w jakiej trzeba zagrać na > instrumentach. Gdy trafisz w zaczynający sekwencje - zagra, a po nim zagra > następny. Zawsze gra mi jeden naraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowo Re: Czy ktoś grał w kota IP: 62.29.136.* 06.03.07, 23:24 > -gdzie u cholery jest latarka??? Cholera, przegapiłem... Jeśli dobrze pamiętam to jest w kuchni (tam gdzie lodówka) w jednej z szafek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niska Re: Czy ktoś grał w kota IP: *.spray.net.pl 06.03.07, 23:46 A ten anagram z nietoperzami? co tam podac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowo Re: Czy ktoś grał w kota IP: 62.29.136.* 06.03.07, 23:49 No, zaczyna się na G, kończy na D... Co to może być? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niska Re: Czy ktoś grał w kota IP: *.spray.net.pl 06.03.07, 23:54 hehe juz zalapalam, a ten muffin to gdzie? Tylko jego mi brak :( Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Czy ktoś grał w kota 07.03.07, 19:43 Gość portalu: niska napisał(a): > A ten anagram z nietoperzami? co tam podac? GARFIELD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowo Re: Czy ktoś grał w kota IP: 62.29.136.* 06.03.07, 23:28 > - kiedy pojawia się drabina na strych? Opuszcza się ją włącznikiem światła w drugiej części niebieskiego pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niska Re: Czy ktoś grał w kota IP: *.spray.net.pl 06.03.07, 23:58 Hehe, skonczylam, smieszne :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowo Re: Czy ktoś grał w kota IP: 62.29.136.* 07.03.07, 00:08 I gdzie jest ten muffin? Próbowałem to teraz przejść jeszcze raz, żeby Ci powiedzieć i nie mogłem go znaleźć. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: Czy ktoś grał w kota IP: *.demon.co.uk 07.03.07, 14:14 a szyfr pod obrazem?^^ i o co chodzi z tymi ksiazkami?^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowo Re: Czy ktoś grał w kota IP: 62.29.136.* 07.03.07, 15:34 Podpowiedzi udzieli Ci siedzący na werandzie właściciel Garfielda. Jedna brzmi: "Szyfr do sejfu znajduje się na zewnątrz", a druga: "Uporządkuj książki w bibliotece". Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Tak, tak, klikać w Jona! 07.03.07, 19:44 Mówi różne ważne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: Czy ktoś grał w kota IP: *.demon.co.uk 13.03.07, 00:50 a juz wiem ^^alfabetycznie trzeba^^ a ja probowalam kolorami ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Czy ktoś grał w kota 07.03.07, 19:44 Gość portalu: Lili napisał(a): > a szyfr pod obrazem?^^ i o co chodzi z tymi ksiazkami?^^ Szyfr pod obrazem to data (?) na nagrobku 6-19-78. Książki - alfabetycznie . Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza wowo - nie rozumiem z muzycznym 07.03.07, 20:06 jakiekolwiek dwa instrumenty bym nacisnęła, pojawia się WRONG, coś wrzeszczy upiornie i scare - o - meter idzie w prawo... w końcu kot mi nie wytrzymał stresu i zwiał :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowo Re: wowo - nie rozumiem z muzycznym IP: 62.29.136.* 07.03.07, 22:17 Wchodzisz do pokoju i klikasz na jakiś instrument. Okno się zawęża i zaczyna się gra. Na początek masz do zapamiętania tylko jeden instrument. Zagra on zaraz po rozpoczęciu gry. Jak skończy, to go klikasz i w ten sposób zaliczasz pierwszy etap. Po chwili zagra ponownie, a po nim jakiś inny. Jak skończą musisz je kliknąć w tej samej kolejności. Sekwencja do zapamiętania jest za każdym razem grana od początku i jest coraz dłuższa. Zaczynasz klikać po jej wysłuchaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowo Re: Czy ktoś grał w kota IP: 62.29.136.* 07.03.07, 22:42 Tu jest druga część: www.garfield.com/fungames/scavengerhunt2/scavengerhunt2.html Jakby trudniejsza... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Dzięki, fajne! 08.03.07, 15:18 Kot mi zwiał , ale już wiem częściowo, czego unikać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowo Re: Dzięki, fajne! IP: 62.29.136.* 08.03.07, 15:31 A ja kurcze nie mogę przejść. Ta pierwsza była dużo łatwiejsza... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Dzięki, fajne! 08.03.07, 15:36 Gość portalu: wowo napisał(a): > A ja kurcze nie mogę przejść. Ta pierwsza była dużo łatwiejsza... A czy ja mówię, że mogę? Nawet pierwszej nie przeszłam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowo Re: Dzięki, fajne! IP: 62.29.136.* 08.03.07, 17:20 Uff, przeszedłem... Dwa przedmioty ciężko znaleźć, gdyby nie przypadek, to jednego z nich nie znalazłbym w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Pomarudzę jeszcze - jak się otwiera lodówkę 08.03.07, 15:10 i piwnicę? Które straszydło to LYMAN , co jest w piwnicy i skąd wziąć ten grzybkopodobny obiekt do znalezienia (jak mniemam jest to mufin)? I dlaczego Jon mówi "Przestań dawać ser MYSZOM"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowo Re: Pomarudzę jeszcze - jak się otwiera lodówkę IP: 62.29.136.* 08.03.07, 15:17 Zejście do piwnicy jest za biblioteczką. Tam znajdziesz odpowiedzi na resztę Twoich pytań, więc nie będę teraz zdradzał. > I dlaczego Jon mówi "Przestań dawać ser MYSZOM"? Pewnie po to, żeby sprowokować gracza do dania myszy sera. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Pomarudzę jeszcze - jak się otwiera lodówkę 08.03.07, 15:40 Gość portalu: wowo napisał(a): > Zejście do piwnicy jest za biblioteczką. Tam znajdziesz odpowiedzi na resztę > Twoich pytań G...o, nic nie widzę, tylko jakiś nieboszczyk wisi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowo Re: Pomarudzę jeszcze - jak się otwiera lodówkę IP: 62.29.136.* 08.03.07, 15:50 > G...o, nic nie widzę, tylko jakiś nieboszczyk wisi... Ano właśnie, klikaj w go! Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Pomarudzę jeszcze - jak się otwiera lodówkę 08.03.07, 15:54 Gość portalu: wowo napisał(a): > > G...o, nic nie widzę, tylko jakiś nieboszczyk wisi... > > Ano właśnie, klikaj w go! to mnie straszy. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza a o co chodzi w drugiej wersji z muzycznym??? 08.03.07, 15:56 nutki spisałam, ale gdzie je wklepać? bo pianino i tak samo gra i szkielecik wyskakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza a coś jest na obrazku z Garfieldami 08.03.07, 16:04 czy to zmyła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowo Re: a coś jest na obrazku z Garfieldami IP: 62.29.136.* 08.03.07, 16:44 > czy to zmyła? Tak, to taki żarcik... Nutki z witraża trzeba zastosować w pokoju z pająkami (jak już znajdziesz gazetę). A w części pierwszej, w piwnicy wisi przykuty do ściany człowiek (myślałem, że o nim piszesz). Kliknij go i przeczytaj komunikat w okienku po prawej (bo oprócz tego ten kolo coś powie). Będzie w nim stało, że w domu coś sie zmieniło. No i dalej powinnaś sobie poradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: a coś jest na obrazku z Garfieldami 08.03.07, 16:58 > nim piszesz). Kliknij go i przeczytaj komunikat w okienku po prawej (bo oprócz > tego ten kolo coś powie). Będzie w nimZn stało, że w domu coś sie zmieniło. No i > dalej powinnaś sobie poradzić. Tak, tak, dziękuję. Otworzyła się lodówka, znalazłam muffina, kolo zeżarł muffina (i zniknął!), otworzyła się piwnica (wejście via kominek...) Powoli łapię sekwencję instrumentów (niestety w trakcie kocina mi uciekła ;-) Idę na obiadek. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza :-) 08.03.07, 16:59 Jak mamie powiedziałam , że nieboszczyk zeżarł ciastka, to rzekła "Kup jakieś słodycze". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo A ja nie znalazłam IP: *.bsk.vectranet.pl 11.03.07, 15:25 pokoju z pająkami, ani żadnej gazety. Coć grę niby przeszłam. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: A ja nie znalazłam 11.03.07, 20:39 Gość portalu: Frodo napisał(a): > pokoju z pająkami, ani żadnej gazety. Coć grę niby przeszłam. Jedynkę? Bo gazeta i pająki są w dwójce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo Re: A ja nie znalazłam IP: *.bsk.vectranet.pl 11.03.07, 22:45 Dzięki. A o co chodzi z tym kocim obrazem i regałem z książkami? I co robi ten świński ryj w lodówce? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: A ja nie znalazłam 11.03.07, 22:47 Gość portalu: Frodo napisał(a): > Dzięki. A o co chodzi z tym kocim obrazem i regałem z książkami? I co robi ten > świński ryj w lodówce? Koci obraz olać. Regał sam się odblokuje, kiedy znajdziesz wszystkie ciacha. Świński ryj udziela jednej informacji - kliknij - i chyba odblokowuje wejście na górze, za toaletką z duchem (za niebieskimi drzwiami, na lewo). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo Dzięki za wskazówki IP: *.bsk.vectranet.pl 12.03.07, 22:02 A jaki jest kod do wyścia z labiryntu? Czy trzeba klikać w clowny? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Dzięki za wskazówki 13.03.07, 20:54 Gość portalu: Frodo napisał(a): > A jaki jest kod do wyścia z labiryntu? Czy trzeba klikać w clowny? Tak, zdecydowanie. W prawego, pięć razy, za każdym podaje kolejną cyferkę np. pierwszy klik - 7 drugi klik - 72 trzeci - 728 itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo 3 razy przeszłam 2 IP: *.bsk.vectranet.pl 13.03.07, 21:55 za 1 razem kod - 66699 za 2 razem kod - 16476 za 3 razem kod - 11195 gdyby zawsze był identyczny, jak do sejfu, to byłoby zbyt proste. Jak grałam w 1, to nie od razu odktyłam, gdzie jest łopata, i że trzeba grób rozkopać, by wydobyć ciacha A 2 część - na początku klikanie po omacku, np. by natrafić na zapałki i kość. A w clowny bałam się klikać, myślałam, że to podpucha i mnie przestraszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo buuu... IP: *.bsk.vectranet.pl 12.03.07, 22:19 Nie kliknęłam w clowna, i po ptokach... Najtrudniej znaleźć te małe brązowe cukierki. Jeden pojawił się, jak kliknęłam w pianino i szkielecik wyskoczył. I o co chodzi dokładnie z tym kościotrupem i przesuwającymi się miskami? niby nieznacznie wygrałam, ale on pyta, czy chcę jeszcze. a tak trudno w tą michę trafić. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Klikaj, że nie chcesz!!! Wtedy wygrasz 13.03.07, 20:55 Gość portalu: Frodo napisał(a): > Nie kliknęłam w clowna, i po ptokach... > Najtrudniej znaleźć te małe brązowe cukierki. Jeden pojawił się, jak kliknęłam > w pianino i szkielecik wyskoczył. > I o co chodzi dokładnie z tym kościotrupem i przesuwającymi się miskami? niby > nieznacznie wygrałam, ale on pyta, czy chcę jeszcze. a tak trudno w tą michę > trafić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo Hura!!!! IP: *.bsk.vectranet.pl 12.03.07, 22:39 2 razy przeszłam. I odkryłam, że kod za każdym razem jest inny (niestety). I koniec zabawy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: IP: *.n4u.krakow.pl 10.03.07, 11:21 a w pierwszej cześci gdzie sa sour crem dunts?? czwarty raz sprawdzam wszystkie pokoje.. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
parus.major Re: 11.03.07, 21:05 do znalezienia tego potrzebujesz tego łopatopodobnego ustrojstwa- szukaj poza domem... Odpowiedz Link Zgłoś
parus.major Re: 11.03.07, 21:08 tzn. poza domem szukaj sour cream donnuts (swoją drogą, czy istnieje jakiś rodzimy odpowiednik tego przysmaku) Odpowiedz Link Zgłoś
parus.major Re: 11.03.07, 21:12 tzn. poza domem szukaj tych przysmaków (swoją drogą, ciekawam, czy istnieje jakiś polski odpowiednik sour cream donnuts :) Odpowiedz Link Zgłoś
paddinktun Re: Czy ktoś grał w kota 08.03.07, 15:38 Ojej, znam to i uwielbiam. Kiedys w to gralam i nawet daleko zaszlam pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Czy ktoś grał w kota 08.03.07, 17:17 Nie wiem jak się gra w kota, wiem jak kotem można grać w ruletkę Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza a gdzie są bobble heads??? 08.03.07, 22:54 latam kursorem po całym ekranie i najwyżej mi jakiś duch wyskoczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowo Re: a gdzie są bobble heads??? IP: 62.29.136.* 08.03.07, 23:57 Ale o której części mówisz? Generalnie ta nazwa nic mi nie mówi... Jakieś szczegóły? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: a gdzie są bobble heads??? 09.03.07, 00:14 Gość portalu: wowo napisał(a): > Ale o której części mówisz? Generalnie ta nazwa nic mi nie mówi... Jakieś szcze > góły? Druga. Mówi mi, że aby wyjść na zewnątrz muszę znaleźć bobble heads. To są - sprawdziłam w guglu - takie małe plastikowe laleczki przedstawiające np. sławne postacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowo Re: a gdzie są bobble heads??? IP: 62.29.136.* 09.03.07, 00:21 Nie mam pojęcia. Nie przypominam sobie żadnej takiej laleczki, choć przypominam sobie, w którym miejscu jest o nich mowa... Z domu wyjdziesz po znalezieniu wszystkich smakołyków i znajdziesz się w labiryncie z żywopłotu. Tam faktycznie, przy samej mecie, stoją dwa clowny. Może to o nie chodzi? W każdym razie w domu nie znalazłem (ani też nie miałem takiej potrzeby) niczego przypominającego bubble-head. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromba Re: a gdzie są bobble heads??? IP: *.stegny.2a.pl 09.03.07, 00:43 Powiedzcie mi gdzie jest ten cholerny pilot bo jade na rezerwie odwagi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowo Re: a gdzie są bobble heads??? IP: 62.29.136.* 09.03.07, 00:57 Pilot utknął tam, gdzie zwykły utykać piloty. ;) Szukaj uważnie, bo przedmiot o którym mowa wygląda z tym pilotem zupełnie normalnie (tzn. pilot widoczna część pilota wygląda jak fragment "designu" tego przedmiotu) i przechodzi się koło niego dziesiątki razy nie zwracając na ten szczegół uwagi. Mam jednak smutną wiadomość. Użycie pilota jest jednoznaczne z przyjęciem na klatę odrobiny strachu. Jeśli jedziesz na rezerwie, to w tym momencie zakończysz najprawdopodobniej grę. Mi się to przytrafiło. A jak tam poszukiwania wytrycha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromba Re: a gdzie są bobble heads??? IP: *.stegny.2a.pl 09.03.07, 01:22 Dzieki, znalazlam wczesniej i na tej rezerwie jakos dociagnelam, bo to byl ostatni etap:) Chociaz nie mam pojecia co ta kaczka bredzila..no ale taka moze natura kaczek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: a gdzie są bobble heads??? IP: *.35.77.83.cust.bluewin.ch 09.03.07, 11:20 mam kosc, ale nie moge przejsc tego kundla co broni dziury do domu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotka.x Re: a gdzie są bobble heads??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 11:25 musisz mu dać tą kość :-) a gdzie są kombinerki czy obcęgi (nie wiem co to) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotka.x i jeszcze jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 11:33 jak podnieść półke z książkami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dam rade Re: a gdzie są bobble heads??? IP: *.35.77.83.cust.bluewin.ch 09.03.07, 11:50 wytrych? wytrych jest w glowie ducha na toaletce w pokoju na gorze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotka.x Re: a gdzie są bobble heads??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 11:53 dzięki, już znalazłam. ale nadal nie wiem jak podnieść biblioteczke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skoncze te gierke Re: a gdzie są bobble heads??? IP: *.35.77.83.cust.bluewin.ch 09.03.07, 11:48 jednej rzeczy mi w 2jce brakuje... jak odblokowac przejscie w bibliotece? jest na srtychy kawal drewna, ale nie da sie go zabrac... ktos ma pomysl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotka.x Re: a gdzie są bobble heads??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 12:08 musisz znaleźć w domu wszystkie łakocie :-) a biblioteczka sama się otworzy i...jest labirynt... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: a gdzie są bobble heads??? IP: *.35.77.83.cust.bluewin.ch 09.03.07, 12:14 przy powtorce gry, nie wiem, gdzie sa czekoladowe donatsy... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: a gdzie są bobble heads??? IP: *.35.77.83.cust.bluewin.ch 09.03.07, 12:31 przeszlam!!!!!!!!!!!! dwojke, jedynki mi sie nie udalo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 17:30 Gdzie sa ukryte "blueberry mufins"?? juz 5 razy caly dom przeszukalem :/ z gory dzieki za pomoc! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza oznajmiam, że kot mnie robi w wała!!! 09.03.07, 20:50 blueberry muffinsy są w tej zamkniętej części piwnicy pertraktuj z wiszącym nieboszykiem ;-) w pokoju muzycznym, powtarzam sekwencję grzecznie i wyskakuje mi WRONG!!! a gdzie są mini powdered sugar donuts????? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: oznajmiam, że kot mnie robi w wała!!! 09.03.07, 20:51 nieboszczykiem rzecz jasna Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza I jeszcze jedno 09.03.07, 20:51 Czy grę można przerwać i jakoś do niej wrócić, czy tylko zamknąć i zacząć od nowa??? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza druga część - co robić z ciachami w lustrze??? 09.03.07, 20:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotka.x Re: druga część - co robić z ciachami w lustrze?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 20:57 w tej "sypialni" na górze? musisz stłuc lustro i kawałki ułożyć w całość. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: druga część - co robić z ciachami w lustrze?? 09.03.07, 20:58 Gość portalu: stokrotka.x napisał(a): > w tej "sypialni" na górze? musisz stłuc lustro i kawałki ułożyć w całość. samo się tłucze ;-) zastanawiałam się, GDZIE tu gra dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: oznajmiam, że kot mnie robi w wała!!! 09.03.07, 20:54 > a gdzie są mini powdered sugar donuts????? hehe, pewnie jak się zrobi muzyczny ;-) sama sobie odpowiedziałam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: oznajmiam, że kot mnie robi w wała!!! 09.03.07, 21:01 znowu sama sobie odpowiadam ;-) samowystarczalna jestem ;-) za każdym razem trzeba powtórzyć tylko NOWY fragment sekwencji, nie całą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 23:12 Dzieki, ale chodzilo mi o 2 czesc! w 2 czesci nie umiem znalezc tych "blueberry mufins" :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotka.x Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 10:20 one są na strychu w pokoju z niebieskimi drzwiami za szafką (przy wejściu od razu na lewo - szafka powinna byc przesunięta - ale żeby była to najpierw chyba trzeba wszystkie ciastka zebrać) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotka.x *na strychu = na górze/nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 10:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowo Re: IP: 62.29.136.* 10.03.07, 10:28 > one są na strychu w pokoju z niebieskimi drzwiami za szafką (przy wejściu od > razu na lewo - szafka powinna byc przesunięta - ale żeby była to najpierw chyba > > trzeba wszystkie ciastka zebrać) Żeby szafka się przesunęła trzeba otworzyć lodówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 12:36 Dzięki! Udało mi się w końcu! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: a gdzie są bobble heads??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 13:12 jaki jest kod do wyjscia w drugiej czesci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowo Re: a gdzie są bobble heads??? IP: 62.29.136.* 10.03.07, 15:26 Zapytaj clowna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo Re: a gdzie są bobble heads??? IP: *.bsk.vectranet.pl 12.03.07, 22:09 Kurka!!! A ja nie kliknęłam - bałam się!!! I po ptokach. Odpowiedz Link Zgłoś
lisekhytrusek Re: Czy ktoś grał w kota 10.03.07, 19:27 gdzie jest ten BLUEBERRY MUFFIN? (cz. I) juz tylko to mi zostalo Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Czy ktoś grał w kota 10.03.07, 19:33 lisekhytrusek napisał: > gdzie jest ten BLUEBERRY MUFFIN? (cz. I) juz tylko to mi zostalo w piwnicy Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza wiecie jak się kot nazywa? ;-) 10.03.07, 19:34 chodzi mi o nazwę gry "Polowanie Padlinożerców" Słowo "CHytrusek" piszemy przez CH, btw. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza ktoś pytał o sour cream donuts w cz.II? 10.03.07, 19:37 trzeba znaleźć pilota i kliknąć telewizor Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza nie mogę wejść za toaletkę, co się dzieje??? 10.03.07, 19:48 toaletka się odsunęła, ale kot drobi w miejscu, jakby tam się kończyła gra... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: nie mogę wejść za toaletkę, co się dzieje??? 10.03.07, 19:55 kochanica-francuza napisała: > toaletka się odsunęła, ale kot drobi w miejscu, jakby tam się kończyła gra... kot się odblokował ;-) może ułożenie puzzle mu pomogło Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: łUBUDU! zrobiłam drugą wersję!!! 10.03.07, 20:00 tzn. drugą część ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lisekhytrusek Re: łUBUDU! zrobiłam drugą wersję!!! 10.03.07, 20:19 wiem, ze przez CH, ale lisekchytrusek bylo juz zajete. to raz a dwa nie chodzi mi o tego faceta co lubi muffiny tylko o BLUBERRY MUFFINS z tej listy, co mam zrobic zeby to znalezc? Odpowiedz Link Zgłoś
lisekhytrusek Re: łUBUDU! zrobiłam drugą wersję!!! 10.03.07, 20:46 o co chodzi z tym ogniem w kominku? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: łUBUDU! zrobiłam drugą wersję!!! 10.03.07, 22:40 lisekhytrusek napisał: > wiem, ze przez CH, ale lisekchytrusek bylo juz zajete. to raz a dwa nie chodzi > mi o tego faceta co lubi muffiny tylko o BLUBERRY MUFFINS z tej listy, co mam > zrobic zeby to znalezc? właśnie facet jest istotny!!! trzeba dać muffina facetowi, wtedy gaśnie w kominku ogień i przez kominek wychodzisz na zewnątrz i wpadasz do zamkniętej dotąd części piwnicy , a tam muffiny z piwnicy wychodzisz na luziku (zaznaczyli, że jest zamknięta od środka , czyli jak już wpadniesz, to ze środka możesz wyjść) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja też Re: łUBUDU! zrobiłam drugą wersję!!! IP: *.aster.pl 13.03.07, 17:24 ja też ja też!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a pierwszej nie... Odpowiedz Link Zgłoś
lisekhytrusek garfield cz.II - ratunku !!! 11.03.07, 13:01 nie moge wyjsc z piwnicy, prosze o podpowiedz. www.garfield.com/fungames/scavengerhunt2/scavengerhunt2.html Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: garfield cz.II - ratunku !!! 11.03.07, 14:48 lisekhytrusek napisał: > nie moge wyjsc z piwnicy, prosze o podpowiedz. > a z czym konkretnie masz problem? nie chciałabym ci psuć zabawy, dyktując wszystko od początku do końca Odpowiedz Link Zgłoś
lisekhytrusek Re: garfield cz.II - ratunku !!! 11.03.07, 17:46 jak otwieraja sie drzwi za bilbioteczka? po co jest ta spinka? i gdzie sa blueberry muffins (cz. II) btw, sa dalsze czesc? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: garfield cz.II - ratunku !!! 11.03.07, 20:22 lisekhytrusek napisał: > jak otwieraja sie drzwi za bilbioteczka? po co jest ta spinka? i gdzie sa > blueberry muffins (cz. II) drzwi za biblioteczką - same, po znalezieniu wszystkich ciach spinką włamujesz się do lodówki blueberry muffins - po otwarciu lodówki idziesz na górę, a tam toaletka odsunięta i dziura w ścianie włazisz, a tam gra. z dziur w podłodze wychylają się na krótko myszy lub blueberry muffinsy. klikasz na muffinsy. > > btw, sa dalsze czesc? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: garfield cz.II - ratunku !!! 11.03.07, 20:22 nie ma dalszych częsci :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garfield garfield cz I IP: *.centertel.pl 12.03.07, 18:55 hello, nie moge znalezc czerwonego klucza :( help:) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: garfield cz I 13.03.07, 20:53 Gość portalu: garfield napisał(a): > hello, > nie moge znalezc czerwonego klucza :( > help:) w jadalni pod pierwszą przykrywką od lewej innych nie ruszać bo straszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herlok szolmes Re: Hurrra! Przeszłam! IP: *.smstv.pl 16.03.07, 14:43 Gratulujemy.. Nie dysponuję linkami, ale kiedyś podobnych i trudniejszych gier sporo było:) Odpowiedz Link Zgłoś
ewus73 Re: Hurrra! Przeszłam! 16.03.07, 14:47 Ale teraz siedzę w piwnicy i nie mogę wyjśc :-( zapaliłam w piecu, znalazłąm jakieś pudło i kośc i tak sobie spaceruję po tej piwnicy :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seek seek! Re: Hurrra! Przeszłam! IP: *.smstv.pl 16.03.07, 14:51 przekręć świecznik a reszty się domyśl, bo zepsuję i nic więcej nie podam. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo Głupie pytanie IP: *.bsk.vectranet.pl 16.03.07, 23:30 Dlaczego w 2 części Garfield przechodzi przez ścianę, nawet między piętrami, a w 1 części nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Głupie pytanie 17.03.07, 16:55 Gość portalu: Frodo napisał(a): > Dlaczego w 2 części Garfield przechodzi przez ścianę, nawet między piętrami, a > w 1 części nie? Nie przez ścianę, tylko przez mysią norę... A dlaczego - ch... go wie ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noo Re: Głupie pytanie IP: *.smstv.pl 17.03.07, 18:29 a fe kochanico, i ty na dyktandzie byłaś?:)) Piszę się "Hugo wie":) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Głupie pytanie 17.03.07, 19:03 Gość portalu: noo napisał(a): > a fe kochanico, i ty na dyktandzie byłaś?:)) > > Piszę się "Hugo wie":) :-)))) > No właśnie, i uwaliłam. :-((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
megaego Re: Czy ktoś grał w kota 17.03.07, 15:06 nie żebym się chwaliła, ale przelatuję już oba koty w tri miga!! super gra!! nie ma następnej? :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rupik Re: Czy ktoś grał w kota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 09:08 W częsci pierwszej jak otworzyć lodówkę...bo brakuje mi tego cholernego mufina wrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rupik Re: Czy ktoś grał w kota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 13:25 juz skumałem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo To ja też się pochwalę IP: *.bsk.vectranet.pl 19.03.07, 22:46 Też szybko mi idzie, i nawet Garfield jest mało przestraszony, co - niestety jest nieuniknione (np. spadający sejf - kiciuś się zawsze przestraszy). Szkoda, że nie ma 3 części. A o co chodzi z tą nagrodą w 2 części? Nie chcę sobie wirusa zainstalować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: To ja też się pochwalę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 10:38 to są screensavery i nie wyglądają na na wirusa, ale nie instalowałam bo właściwie po co mi one ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frutika Re: Czy ktoś grał w kota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 15:22 Kurcze tak mi dobrze szło 1 czesc przeszłam a w drugiej utknełam na MINI CINNAMON DANUTS. Przechodze juz kilka razy te same pokoje i za cholere nie moge ich znalesc?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Czy ktoś grał w kota IP: *.icpnet.pl 25.03.07, 01:04 Nie mogę znaleźć tej cholernej gazeeeetyyyyyyy!!!!!!!!!! Pomocy!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Czy ktoś grał w kota IP: *.icpnet.pl 25.03.07, 01:05 Aha a w pierwszej części znalzałam wszystko oprócz tych ciestek które należy wykopać łopatą. Przeleciałam ze sto razy wszytko poza domem i nie znalazłam........ pomóżcie...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Czy ktoś grał w kota IP: *.icpnet.pl 25.03.07, 01:06 heh jak tylko tu napisałam od razu znalazłam gazetę!!!! Cuda panie!!! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo Re: Czy ktoś grał w kota IP: *.bsk.vectranet.pl 25.03.07, 09:36 Łopata jest za tą skrzynią z kluczem. Musisz iść dalej (minąć skrzynię), a znajdziesz łopatę. Też znalazłam ją przez przypadek. Potem z łopatą idź na cmentarz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Czy ktoś grał w kota IP: *.icpnet.pl 25.03.07, 11:44 dzięki.... szukałam tego cholernego grobu który widziałam przez okno, w końcu kulki mi się w głowie zderzyły i poszukałam przejścia za dom..... :))) Wreszcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Czy ktoś grał w kota 25.03.07, 20:05 Gość portalu: mimi napisał(a): > Aha a w pierwszej części znalzałam wszystko oprócz tych ciestek które należy > wykopać łopatą. Przeleciałam ze sto razy wszytko poza domem i nie > znalazłam........ pomóżcie...... W grobie, tym bez nagrobka. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Czy ktoś grał w kota 25.03.07, 20:04 Gość portalu: mimi napisał(a): > Nie mogę znaleźć tej cholernej gazeeeetyyyyyyy!!!!!!!!!! Pomocy!!!!!!!!! w kiblu, kochana, w kiblu na górze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkejt ma ktoś może linki do podobnych gierek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 10:32 przeszłam 2 części...spoko :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubasek udalo sie!! IP: *.zakoniczyn.net 26.03.07, 21:18 przeszlam obie czesci, przyznaje, ze bez waszej pomocy byloby ciezko... 2 cz. chcialam przejsc bez podpowiedzi, ale szukalam tego cholernego wytrycha i przejrzalam watek. ;-))) fajnie sie gralo :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
karus100 Re: udalo sie!! 09.04.07, 15:35 W końcu udało mi się przejść pierwszą część:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisława Re: udalo sie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 17:50 mi dwójka też wyszła, z waszą pomocą :)) ale wiecie,co? jak on to robi??? www.garfield.com/fungames/amazing.html wkurza mnie, bo nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kopsnij.szluga Re: udalo sie!! 11.04.07, 14:09 Kochanico-francuza, przez Ciebie i kota mam dzień w plecy w robocie ;( ale udało mi się! Odpowiedz Link Zgłoś
trimek Gdzie sa Chocolate Covered Donuts? 12.04.07, 15:32 w czesci drugiej? Tylko tego mi brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
trimek Re: Gdzie sa Chocolate Covered Donuts? 12.04.07, 15:36 Brakowalo mi jednego ale juz mam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malysz Re: udalo sie!! IP: *.acn.waw.pl 12.04.07, 16:26 żadna karta się nie powtarza :) sekwencja się powtarza, ale kolory są już inne. na początek jest król pik, dama i walet trefl, dama i walet karo, król kier. popatrz co dostajesz na końcu :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewus73 Re: udalo sie!! 12.04.07, 22:30 Eeee, jakie karty? Gram w obydwie częsci często bo je uwiebiam ale na karty nie trafiłam??? Ludziska, zapodajcie linki do takich gierek, proszę :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shayah A mam :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 15:23 www.gry.pl/game61657.html Przy pomocy znalezionych przedmiotów trzeba wydostać się z pokoju. Póki co, ni cholery nie wiem co i jak :) Odpowiedz Link Zgłoś