wch 14.05.03, 20:05 Ostatnio: How Fa you will go? (reklama Fa) I ABSOLUTNY HIT WSZECH CZASÓW (sprzed paru lat) Rama - tak smaczna, że aż się chce smarować z dwóch stron Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dzidka Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.03, 20:21 Wszystko, co zaczyna się od "Odkryj..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vipmann.com Re: hasła reklamowe IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.04, 00:05 Alles Mueller, oder was? Nicola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofabrika.com Re: hasła reklamowe IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.04, 00:06 Ja, ja , Volkswagen. Hans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bamako Re: hasła reklamowe IP: 195.85.227.* 08.01.04, 07:49 Ja, Volkswagen Amadeus Mozart ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lawrence Re: hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 05:21 Ja, ja, ich hatte ein gross Volkswagen Garbus! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kit Re: hasła reklamowe IP: 62.148.87.* 12.01.07, 17:51 żeby daleko nie szukać. Radio RMF/FM (dla mnie największy koszmar) kilka haseł reklamujących wiadomości: - to niestety są fakty - fakty które tworzą rzeczywistość - fakty rmf fm, na żywo - na prawdę - kto chce ukryć fakty - zauważamy fakty i mój hit: - wyprzedzamy fakty :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azazello Re: hasła reklamowe IP: *.cnb.com.pl 06.09.08, 18:12 Ja, ja, guten abend bitte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobek Re: hasła reklamowe IP: *.icpnet.pl 20.11.10, 12:13 o ja, guten abend bitte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cb może ktoś mnie uświadomi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.11, 21:51 gdzie znajduje się serce włosa. Bo w reklamie jakiegoś szamponu czy odżywki mówią, że ten specyfik dociera aż do serca włosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikey Oferta Zrembu zawsze na czasie !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.04, 01:11 Debilizm do potęgi n-tej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
zieelona Re: Najgłupsze hasła reklamowe 04.07.04, 05:33 Dla mnie już do końca numerem jeden w tej kategorii pozostanie: "Raid - zabija owady na śmierć" Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 12.01.07, 07:13 > Dla mnie już do końca numerem jeden w tej kategorii pozostanie: > "Raid - zabija owady na śmierć" Dokladnie przetlumaczone Raid - kills to die... Taka reklamowka leci na angielskiej tv. Gra slow zblizona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edavenpo Re: Oferta Zrembu zawsze na czasie !!! IP: 81.144.220.* 16.05.05, 14:31 Wozki widlowe wszystich typow... ;-) zapomnialam o tej reklamie. Dzieki za przypomnienie. dziad w drelichach objezdzajacy jakies sprute podworko na wozku widlowym Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: Oferta Zrembu zawsze na czasie !!! 14.05.08, 16:01 i ładowarki z wymiennym osprzętem :) też to pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: hasła reklamowe IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.02.05, 19:24 Reklama Chello: -"a co oni jedzą"? -"jedzą to co my" Pozdro z Lubania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoma Re: hasła reklamowe IP: *.crowley.pl 23.02.05, 13:42 reklama jakichś warzywek chyba ...mmm...kalarepa... - i zbliżenie na wydatny biust panienki ...mmm...brokuły... - i zbliżenie na wydatny tyłek panienki owszem brokuły są wiatropędne, ale żeby aż tak? Szanowni zamawiający reklamy, opamiętajcie się, w latach siedemdziesiątych ubiegłego wieku żyjecie? To wtedy roznegliżowana panienka była dobra na wszystko i w każdym gabinecie każdego dyrektora każdego budimeksu czy innego mostostalu wisial kalendarz z panienką przytuloną czule, w zależności od branży, do dźwigu samobieżnego, czołgu, koparki czy komputera Odra 2000. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoma Re: hasła reklamowe IP: *.crowley.pl 24.02.05, 11:42 i urobek z dzisiaj rana CHCIAŁABYM BYĆ TAKĄ KROWĄ! (-)świstaczyca z reklamy Milki, ze wzruszeniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cfaniak Re: Najcfansze posty portalowe IP: 217.11.141.* 12.01.04, 16:16 Nie wiem czy wiecie ale wlasnie jakis cfaniak korzysta z tego co wypisujecie, ten zakichany post to jest jedno wielkie badanie :) ! a owieczki ida do jaskini sznureczkiem :) ludzie obudzcie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniam :( absolutnie najcfansze posty portalowe IP: *.a-inter.net 22.01.04, 18:01 Ja osobiście najbardziej lubię reklamy kostek rosołowych winiary, w których kogut zachęca do kupowania kostek drobiowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klama Re: absolutnie najcfansze posty portalowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 15:27 No właśnie!To samo sobie zawsze myślałam widząc "uśmiechające się świnki" na szyldzie sklepu mięsnego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapral Atlas!!!!!!! IP: *.miedzylesie.waw.pl 24.01.04, 01:20 najważniejsza k.... jest zaprawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Atlas!!!!!!! IP: *.ssk.com.pl 26.01.04, 18:03 prześledziłem dokładnie te reklamę i pan sierżant krzyczy CHOROBA a nie K...A czyli: "żołnierze! najważniejsza, CHOROBA, jest zaprawa!" oczywiście zastąpienie tego "pipnieciem" odniosło pożądany efekt czego dowodem jest to co napisałeś :D pozdroofkas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Atlas!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 18:38 NIEPRAWDA! ON KRZYCZY KROWA! HEHEHE. Wiem bo mam znajomego reżyserującego reklamy:] PZODRAWIAM :P Odpowiedz Link Zgłoś
marthar Re: nie ma jak podpaski:D:D 29.05.05, 19:38 tego hasła nic nie pobije "poczujesz, że nie czujesz" ::D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz sie wie co sie ma .... powinni ukaminiowac autora IP: 212.160.87.* 11.01.04, 10:29 tego potwora Odpowiedz Link Zgłoś
jackplacek Re: Najgłupsze hasła reklamowe 15.05.03, 12:12 w oryginale: man weiss was man hat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tanina Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.hajnowka.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 15:48 jackplacek napisał: > w oryginale: man weiss was man hat pan Weiss (janusz weiss) wie, co ma ;-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
malinofy Najgłupsze hasła reklamowe 20.03.05, 22:31 Do glowy przychodzi mi kilka sloganow: "Jem swoje" polskie fermy-jaja "Najwazniejszy jest dla nas czlowiek" -SKOK i absolutny moj hit: (reklama prasowa) Atrakcyjna blondynka, siedzaca bodajże przy biurku, z lekko rozchylonymi nogami reklamuje maszyne wkladajaca papier w koperty(szeroko pojete rozne dokumenty) hasłem: "Wsadź mi" Odpowiedz Link Zgłoś
spatologizowana_sempiterna Re: Najgłupsze hasła reklamowe 28.10.03, 08:36 I to miało sens. Na szczęście nawet pacownicy agencji reklamowych potrafią się uczyć i już takich rzeczy nie ma. Są nawet małe arcydzieła (autentycznie) - jak np nieprzetłumaczalne "go well-go Shell" zamieniono w "twój cel-twój Shell". Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: Najgłupsze hasła reklamowe 07.01.04, 23:43 jackplacek napisał: > w oryginale: man weiss was man hat nie, "DA weiss man, was man hat" Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica.francuza Re: Najgłupsze hasła reklamowe 24.01.04, 15:48 jackplacek napisał: > w oryginale: man weiss was man hat da weiss man was man hat - po niemiecku to jeszcze do biedy obleci:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 212.14.38.* 16.05.03, 14:03 Monte - dziecka czas O co chodzi?? DNO! Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: Najgłupsze hasła reklamowe 16.05.03, 19:08 Gość portalu: Michał napisał(a): > Monte - dziecka czas > > O co chodzi?? DNO! Już o tym gdzieś pisałam - "Monte - Kinderzeit!" FUJ ! I ta niemiecka słodka muzyczka, ohyda. Dziecka czas. Fuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonc Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.awacom.pl 16.05.03, 22:01 "morelowy pies, szuka przyjaciela...." fujjjjjjjjjj cze pozdr PS.Pozdrowienia dla wch!!! Evanescence the best!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwa Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 217.20.200.* 16.05.03, 22:08 to wie sie, co sie ma w oryginale brzmi: da weiss man, was man hat i tak na dobra sprawe tlumaczenie jest raczej "wiadomo, co sie ma". ale reklamy byly naprawde debilne, wszyscy sie zastanawiali o co chodzi hihihi. reklama fa w niemieckim wydaniu "wie Fa willst du gehen?" Odpowiedz Link Zgłoś
kolega.maynard Re: Najgłupsze hasła reklamowe 17.05.03, 17:36 moim zdaniem " how Fa will you go?" to dosc dobre haslo. To bardziej reklama jest bezsensowna (hehe, choc bardzo ladna:). Jak daleko sie posuniesz dla orzezwienia, fajne. Generalnie, to piosenki w reklamach sa beznadziejne. Spewac o zaletach jogurtu? i to jeszcze w formie arii operowej? przegiecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosiarka Umysłów Re: Kinder Niespodzianka! IP: *.zar.vectranet.pl / 213.77.5.* 27.11.04, 16:00 Kinder Niespodzianka dasz-wspaniałe momenty, szczęścia co dniaaaa-feliczita Az sie niedobrze robi :| Ten kto to wymyslil musi byc opozniony w rozwoju(...) Odpowiedz Link Zgłoś
keltoi Re: Najgłupsze hasła reklamowe 08.06.03, 01:13 Gość portalu: zonc napisał(a): > "morelowy pies, szuka przyjaciela...." > No dobra, ale co jest dalej ! "..z którym mogłby się BAKUSIEM podzielić ..kangur serek zjadł i POLECIAŁ z pieskiem w świat. ..BAKUSIA świat.." Kurde, nawet mój 10cio letni Brat wie, co znaczy "bakać" i leje przy każdej powtórce tej reklamy..!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johan Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 22:42 Przpszm, a co to znaczyc BAKAĆ ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.feedback.pl / *.crowley.pl 08.01.04, 10:11 palić trawkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.ds.univ.gda.pl 25.01.04, 20:46 A propos BAKUSIA i palenia. To przerazenie w domu gdzie rozlega sie krzyk rozpaczy "Gdzie jest biale??!!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baka Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.kolornet.pl 02.03.08, 23:48 > Kurde, nawet mój 10cio letni Brat wie, co znaczy "bakać" i leje przy każdej > powtórce tej reklamy..!!! > 10-letni i już to wie? Niezła rodzinka! Odpowiedz Link Zgłoś
arek354 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 25.01.04, 15:59 Gość portalu: zonc napisał(a): > "morelowy pies, szuka przyjaciela...." > > Hehehehe, a do tego "...ściąga pory" ;))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 00:24 morelowy pies jest OK ,ja nie cierpie danonka, ohyda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fem.me Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: first:* / 10.10.10.* 24.05.03, 01:06 a polskie tłumaczenie: kinder- niespodzianka?jakaś językowa poczwara! isis! napisała: > Gość portalu: Michał napisał(a): > > > Monte - dziecka czas > > > > O co chodzi?? DNO! > > Już o tym gdzieś pisałam - "Monte - Kinderzeit!" FUJ ! I ta niemiecka słodka > muzyczka, ohyda. Dziecka czas. Fuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monca Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 195.116.62.* 27.05.03, 00:08 "dziecko - niespodzianka" byłoby lepsze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uha Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 11:32 czy to reklama ustawy antyaborcyjnej Odpowiedz Link Zgłoś
java84 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 22.07.06, 09:54 to do reklamy durexa to dziecko-niespodzianka;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martynka Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.lukowa7.waw.pl 11.06.03, 12:32 dobrze, że to nie była reklama prezerwatyw..... Odpowiedz Link Zgłoś
fasolala Re: Najgłupsze hasła reklamowe 03.11.04, 23:09 Gość portalu: martynka napisał(a): > dobrze, że to nie była reklama prezerwatyw..... Co robi jeż w fabryce prezerwatyw?? Kinder niesopodzianka Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszscq Re: Najgłupsze hasła reklamowe 22.01.04, 01:24 to nie tylko polskie tłumaczenie, ale w innych językach też kretyńsko brzmi.Przy okazji: kinder-niespodzianka to wynik romansu z murzynem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.tkdami.pl 25.01.04, 15:50 Oczywiscie, ze brzmi to troche idiotycznie, ale prosze zwrocic uwage... KINDER to nie tylko w tlumaczeniu dziecko, ale tez NAZWA FIRMY!!! Ale mogliby to haslo zmienic... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja8 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 07.06.04, 13:53 ta firma nazywa się Ferrero i jest włoska Odpowiedz Link Zgłoś
ochd2 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 07.11.04, 10:44 kinder niespodzianka - tak nazywano prezerwatywy ale nie pamiętam jakiej firmy Odpowiedz Link Zgłoś
graziamama Re: Najgłupsze hasła reklamowe 29.03.08, 23:35 Gość portalu: fem.me napisał: > > a polskie tłumaczenie: kinder- niespodzianka?jakaś językowa poczwara! > lepiej by bzmialo: DZIECKO-ÜBERRASCHUNG > > > isis! napisała: > > > Gość portalu: Michał napisał(a): > > > > > Monte - dziecka czas > > > > > > O co chodzi?? DNO! > > > > Już o tym gdzieś pisałam - "Monte - Kinderzeit!" FUJ ! I ta niemiecka > słodka > > muzyczka, ohyda. Dziecka czas. Fuj Odpowiedz Link Zgłoś
tenshii Re: Najgłupsze hasła reklamowe 20.07.08, 16:28 A ja nie wiem ile razy bym widziała tą rekelamę o monte, zawsze zamias "monte - dziecka czas" mówię "monte - dziecka smak" :P Odpowiedz Link Zgłoś
wch Re: Najgłupsze hasła reklamowe 17.05.03, 21:35 Czy twoje zęby są zdrowe na siódemkę? (Blend a Med) I przy okazji sprostowanie do pierwszego wpisu. Prawidłowy powinien brzmieć: How Fa will you go? (reklama Fa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.ists.pl / *.ists.pl 08.01.04, 23:09 robia dzieciom metlik w głowie. moj 7 - letni siostrzeniec jak usłyszał to po raz pierwszy odrazu zapytał "a czy mozna miec zeby zdrowe na ósemke?" Biedaczysko nadgorliwe od najmlodszych lat chce zostac prymusem ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
joasia77 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 18.05.03, 21:12 "Żelazko bez zahamowań" plus cala fabułka z żelazkiem przyprowadzonym do domu przez policje... Odpowiedz Link Zgłoś
boledo Re: Najgłupsze hasła reklamowe 22.05.03, 15:30 guma orbit dla dzieci bez cukru :0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qbaz Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.05.03, 18:25 To nie może być jogurt jeśli nie, to to jest antyreklama... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dag Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.alstom.pl / 172.20.6.* 23.05.03, 07:56 Elblag hurtownia ryb Poison lub Poisson (braki w pamięci ale SS też było szkodliwe na tych terenach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psujak Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.chello.pl 23.05.03, 16:24 Tampony Bella - żyj kolorowo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 23.05.03, 19:20 O ile dobrze pamiętam, "poisson" (przez dwa "S") oznacza po francusku rybę. Czyta się "puazą". Jako anglojęzyczna, zdziwiłam się widząc we Francji "Poissonerie" czyli "Sklep rybny" :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.astro.net.pl 23.05.03, 22:54 Ostatnio najglubsze haslo reklamowe to tekst z reklamy galaretek Gelwe Zatrzes mna na galaretke!!!! Durne :) No i teksty z reklam Dove sa idiotyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: himen Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.01.04, 16:22 no fakt, dove jest chore, ale cala reklama "lec do biedronki" tez jest rzenadna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrx Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.filus.edu.pl 22.01.04, 16:29 > no fakt, dove jest chore, ale cala reklama "lec do biedronki" tez jest >>rzenadna<< JAKA???? Chyba żenująca lub od biedy "żenadna" Poszłabyś do jakiejś szkoły, bo przed kompem to sie niewiele uczysz. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.01.04, 13:01 BIEDRONKA JEST WSZEDZIE. (Mieszkam w Krakowie i w mojej okolicy nie ma zadnej Biedronki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moskva Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 18:28 a jednak są tacy szcześliwcy jak ty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczęśliwa Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 16:40 Ale czipsy z Biedronki są O.K. I jeszcze co do Biedronki....... mam znajoma, taka typowa wsiuna...pracuje w Biedronce, mówimy na nią Brunka... Brunka - Biedrunka :D Odpowiedz Link Zgłoś
piehemoth Biedronka wymiata! 06.07.07, 10:41 A w niej - KELERIS!!! Mennen - Poczuj się menem :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linguist Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 213.76.140.* 27.05.03, 12:20 franc. poisson [puaSą] - ryba franc. poison [puaZą] - trucizna (po ang. też z resztą poison) pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melisha Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 80.51.10.* 25.01.04, 16:58 Może nie będę pisać o hasłach reklamowych, bo już kilka osób wspomniało o tych wszystkich: "O Brydzia, jak ty świetnie wyglądasz" (Dove) i dziecku, które już w łonie matki piszczy: "Leć do Biedronki", a potem cała rodzina cieszy się, że wszystkie ich problemy zostały rozwiane ("Jak to dobrze, że biedronka jest tak blisko!") Natomiast najgłupsze reklamy to z pewnością ta, na której panna buja się w hamaku z podpaską w ręku albo babka, która wchodzi do toalety i wyjmuje z torebki flachę z Perwollem! :) I oczywiście "Pajączek" z Telezakupów - zawsze chciałam taki mieć! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbie Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.adsl.proxad.net 25.01.04, 23:25 Yes ! poisson to po fr. ryba ale czyta sie "puasą" . "puazą" pisze sie poison i znaczy trucizna. A teraz pytanie - co tam naprawde sprzedaja w tej hurtowni ??? :o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzycho Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.acn.waw.pl 27.01.04, 01:51 Jak to co ? Sprzedaje się poisson poison. Nie jedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annika Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.ae.wroc.pl 26.01.04, 14:11 poisson, owszem, oznacza rybę, ale czyta się "puaSą". "puaZą" czyli poison to trucizna. lepiej sie nie pomylić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agulha poisson IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 05.06.04, 17:45 No nie, protestuję! Poisson czyta się "puasą", a "puazą" to poison, czyli trucizna. Oni mówią, że "le poisson sans boisson est poison" (ryba bez napoju to trucizna) :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: french Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 06.06.04, 21:45 Dobrze pamiętasz, że to ryba, ale też "poisson" oznacza sutenera/stręczyciela i wymawia się to poisson przez "s", a nie przez "z" [puasą], bo przez "z" wymawia się "poison" [puazą] czyli trucizna, trutka, bądź żargonowa - nuda/chała. Nazwa dla hurtowni ryb - "Poison"? Hehe...... nieświeże rybki czy co? pozdro dla anglojęzycznych Odpowiedz Link Zgłoś
amatorski Re: Najgłupsze nazwy wyrobów 28.08.04, 21:14 poison niezłe, ale kiedyś była seria środków do czyszczenia (płyn do mycia naczyń, mleczko, jakiś wc piker itd.) o pięknej nazwie FART [ang. pierd]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiii Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 13:13 Gość portalu: Dzidka napisał(a): > O ile dobrze pamiętam, "poisson" (przez dwa "S") oznacza po francusku rybę. > Czyta się "puazą". Jako anglojęzyczna, zdziwiłam się widząc we > Francji "Poissonerie" czyli "Sklep rybny" :-)) "poisson" to po francusku rzeczywiście ryba, czyta się [puasą]. Wymowa, o jakiej piszesz czyli [puazą] dotyczy innego słowa: "poison", co oznacza truciznę. niestety dość często słyszy się pomyłki w wymowie tych dwóch słow, co powoduje niezły ubaw u francuskojęzycznych - np panie, które mówią, że właśnie spryskały się perfumami "ryba".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.ztpnet.pl 01.12.04, 04:35 le poisson czyta się [płaSą] i to po francusku znaczy "ryba", natomiast [płaZą] to trucizna, a pisze się przez 1 "s" -le poison Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozborn Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 15:49 poisson sans boison est poison czy jakoś tak... w każdym razie czyta się płasą są błazą e płazą i oznacza to, że ryba bez popitki to trucizna i to jedyna rzecz jaką lubię we francuskim Odpowiedz Link Zgłoś
leute Re: Najgłupsze hasła reklamowe 02.06.05, 21:22 Musicie po 5 razy pisać to samo!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
furtive_kitten Re: Najgłupsze hasła reklamowe 03.03.10, 20:52 Myślę, że autorowi reklamy chodzi o puzon. Odpowiedz Link Zgłoś
domi_mikolka Re: Najgłupsze hasła reklamowe 06.07.06, 11:46 w kwestii informacyjnej: rybę czyta się "płasą" (podwójne s zawsze czyta się jak s), "płazą" oznacza truciznę:) Odpowiedz Link Zgłoś
java84 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 22.07.06, 09:57 akurat poisson czyta sie płasą, poison to-jak w angielskim- trucizna i czyta sie płazą, pozdro jest caaly szereg sklepow konczacych sie na erie po francusku, tak po prostu tworzy sie te nazwy. a angole tez duzo zapozyczaja z franca zeby byc chic Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Najgłupsze hasła reklamowe 16.03.07, 18:10 > Czyta się "puazą". Nie, "puasą". "puazą" to by była trucizna. Un poisson sans une boisson - c'est un poison. (Ryba bez popitki to trucizna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orliczanka Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 192.165.213.* 02.05.08, 14:25 Wlasnie czyta sie "płasą" - to sa ryby; gdyby przeczytac "płazą" bylaby trucizna; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 11:38 dwa ss czyta się jak s, jedno s jak z ryba (poisson) jest więc czytana "płasą" "płazą" to natomiast trucizna (poison) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aspelka100 Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.4web.pl 06.06.03, 11:08 Gość portalu: dag napisał(a): > Elblag > hurtownia ryb Poison lub Poisson (braki w pamięci ale SS też było szkodliwe na > tych terenach) No tutaj wystarczy wiedzieć, że po francusku to znaczy dokładnie RYBA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ichi51e Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.acn.waw.pl 07.11.10, 10:54 ludzie, moze konkurs? Kto najwiecej razy to jeszcze napisze?! Dawajcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cb Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 01:56 Mnie ostatnio powaliła reklama jakiegoś specyfiku na katar chyba. Zaczyna się - jakżeby inaczej! - od widoku niemowlęcia... Hasło: "Życie zaczyna się od pierwszego oddechu..." Następny kadr: młodzieniec z czerwonym nosem. Fonia: "Dlatego używaj naszego specyfiku..." ! Tak sprytnie nas podeszli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cb kanibalizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 12:51 Zawsze zapominam napisać tu o reklamie pewnej zupy w proszku. Bohaterki spotu narzekają, że "trudno dobrać przyprawy". Najlepiej to wygląda, kiedy pani nachyla się nad niemowlęciem w wózeczku, a potem z takim rozżaleniem mówi: "tak trudno dobrać do niego przyprawy..." Kanibalka, tak mi się kojarzy :\ Odpowiedz Link Zgłoś
maciekww Re: kanibalizm 06.03.14, 14:44 Mnie od zawsze denerwowało i nadal Denerwuje To o świstaku i tych sreberkach - nie wiem co ludzie w tym widza i co ich w tym smieszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia77 Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.acn.waw.pl 09.06.03, 13:26 Gość portalu: dag napisał(a): > Elblag > hurtownia ryb Poison lub Poisson (braki w pamięci ale SS też było szkodliwe na > tych terenach) A to duża różnica, bo poison to po angielsku trucizna, a poisson to po francusku ryba.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobo Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 17.06.03, 17:12 eee tam, i tak najlepsze, ze maja oni haslo reklamowe wypisane na samochodach: WSIO RYBA! Odpowiedz Link Zgłoś
bat56 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 12.01.04, 03:51 WSIO RYBA to jeszcze nic, lepsze jest WSIE MLEKO!:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haaszek Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.04, 15:51 WSIE JAJA w Tesco (dobrze, że nie psie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dragonetka kocham cie:)))) IP: *.ds2.uw.edu.pl 24.01.04, 22:53 za ten tekst - za psie jaja z Tesco i twoj komentarz tez:) Wylam ze smiechu, az sie ludzie ogladali (prawde mowiac, jeszcze wyje i jeszcze sie ogladaja;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mańka Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.07.04, 19:01 ale wsie to inaczej wszystkie. archaizm, bo archaizm, ale znowu nie tak idiotyczny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nino Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 14:27 "wsie jaja"-miodzio. Ale ja natrafiłem i na: "Jaja chłopskie".... Odpowiedz Link Zgłoś
java84 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 22.07.06, 10:00 po spotkaniu ze wscieklym bykiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.dsl.bell.ca 18.10.07, 06:59 To mi przypomina gleboko socjalistyczny slogan z jakiegos punktu skupu: "Rolniku! Dbaj o czystosc swoich jaj!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spray Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.vline.pl 07.11.04, 15:44 psie jaja!! haha, poplułam się herbatą.. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon_z_Enon Mnie irytuje acze (ace - ejs)... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 16:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unejolievache Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 24.01.04, 19:45 A to duża różnica, bo poison to po angielsku trucizna, a poisson to po > francusku ryba. .poison to trucizna takze po francusku i przy okazji nazwa perfum:) a ja reklamy kocham=) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malach Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.one.pl 07.01.04, 21:09 Gość portalu: dag napisał(a): > Elblag > hurtownia ryb Poison lub Poisson (braki w pamięci ale SS też było szkodliwe na > tych terenach) sprawdź czy właścicielem nie jest francuz, poisson z francuskiego znaczy ryba, posion przez jedno s to samo co po angielsku, więc nazwa hurtowni Poisson przez dwa s wydaje się całkiem sensowna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.cec.eu.int 22.01.04, 12:55 Poisson - to po francusku ryba, a poison - trucizna. Różnica niby niewielka, a jednak... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica.francuza Re: Najgłupsze hasła reklamowe 24.01.04, 15:50 Gość portalu: dag napisał(a): > Elblag > hurtownia ryb Poison lub Poisson (braki w pamięci ale SS też było szkodliwe na > tych terenach) to jak - bo poisson to ryba, ale poison to trucizna:-))))? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mańka Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.07.04, 18:56 chyba raczej poisson ;) chociaż gdyby była hurtownia ryb o nazwie poison, to bardziej ciekawie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 80.51.227.* 03.11.04, 23:41 Był taki dezodorant BRUT (może jeszcze jest ;-) W reklamie było: "BRUT - istota męskości" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaCie Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 83.71.142.* 12.01.07, 02:41 > Elblag > hurtownia ryb Poison lub Poisson (braki w pamięci ale SS też było szkodliwe na > tych terenach) "Poisson" to po francusku "ryba". O co wiec chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
oleswava Re: Najgłupsze hasła reklamowe 06.09.08, 19:17 błagam nie tłumaczcie juz jak jest ryba po francuzku!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.13, 13:16 a jak jest bo przeoczyłem Odpowiedz Link Zgłoś
e_wok Re: Najgłupsze hasła reklamowe 23.05.03, 23:24 Dla mnie hit wszechczasów "Graffit - napięcie rośnie". I wszystko ze słowem "unikalny". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.biaman.pl 24.05.03, 18:44 Mnie najbardziej wkurzał spot o Knoppersie ( dobrze napisałem ?) - najlepszy o wpół do dziesiątej ( chyba ? ) w Polsce... Wyobrazcie sobie całą ludność Polski zabierajacą sie do tego wafelka właśnie o tej godzinie. :) Na marginesie - jak takim małym czyms można się najeść >? Chyba,ze kartonik...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUKA Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.aster.pl / *.acn.pl 12.01.04, 21:17 W Niemczech sparodiowano tę "polską" reklame Knoppersa i ponieważ o Polakach w Niemczech mówi się, że kradną tekst parodii Knoppersa polskiego był następujący" O godzinie 10:00 rano w Polsce(...) "GDZIE JEST MÓJ KNOPPERS?" - w domyśle....(już ktoś go ukradł ..... A'propos - polska wersja reklamy była bez sensu -m robotnicy trzeźwi i schludnie ubrani....toż to śmieszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fem.me czy używa pani Calgon? IP: first:* / 10.10.10.* 24.05.03, 01:08 szkoda, że nie zapytali po polski Odpowiedz Link Zgłoś
nziem reklamy 27.05.03, 10:11 No i już tylko rzut kamieniem do najnudniejszych reklam...reklam proszków. A swoją drogą...widział ktoś z Was kiedyś "ZWYKŁY PROSZEK"???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fred Zwykły proszek IP: *.wodgik.katowice.pl 27.05.03, 14:20 Podobno kiedyś ktoś taki wypuścił. Efektów nie znam, więc raczej mizerne. Najlepszy sposób żeby zepsuć Fredowi dzień: uraczyć go od rana reklamą Ajaxu albo Viziru. Swoją drogą ile mózgu trzeba sobie wyciąć, żeby stworzyć takie gówno jak tekst do tej pseudooperowej pioseneczki Ajaxu? No, w sumie jest jeszcze na to szybszy sposób: uprawiać sport, pokazany w reklamie Mountain Dew ('Wolę beeez!') Odpowiedz Link Zgłoś
exploited Re: Zwykły proszek 06.06.03, 09:56 Też tak słyszałem, z tym że to podobno było na Węgrzech i tak naprawdę nie chodziło o wejście na rynek tylko zmuszenie koncernów do wypłaty odszkodowań za zabronioną reklamę porównawczą. Na początku wszystko było porównywane do "zwykłego proszku, szamponu" itd . Szkoda że nie mogę tego potwierdzić na 100 % Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie to nie było tak :) 14.05.08, 14:14 dwóch studentów z Czech zrobiło eksperyment i zaaranżowali taką sprzedaż "zwykłego proszku". Okazało się, że sprzedał się na pniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martynka Re: Zwykły proszek IP: *.lukowa7.waw.pl 11.06.03, 12:35 Matko, jak ja nienawidzę tej reklamy Ajaxu multipurpose spray, jak oni to wymawiają , co za gniot!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumniak Re: Zwykły proszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 13:42 Pollene Ścinawa z jakieś 10-12 lat temu wypuściła "Zwykły proszek". Nie wiem czy jeszcze ta firma działa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon_z_Enon A propos zwykłego proszku - wpadł ktoś kiedyś na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 16:51 pomysł by robić proszek "Zwykły" i oskarżać konkurencyjne wytwórnie o szkalowanie dobrego imienia marki???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub K. Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 213.25.129.* 27.05.03, 18:53 Było kiedyś coś takiego: Mówmy serio - tylko Perio Całe szczęście, że tej grafomańskiej reklamy już dawno nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica.francuza Re: Najgłupsze hasła reklamowe 24.01.04, 15:54 Gość portalu: Jakub K. napisał(a): > Było kiedyś coś takiego: > Mówmy serio - tylko Perio > Całe szczęście, że tej grafomańskiej reklamy już dawno nie ma. Tylko Perio - mówmy serio - miły mój i miła ma - mówmy serio, tylko Perio dba o zęby twe co dnia. (chwila przerwy i pointa:) Mówmy serio - Tylko Perio!!! (mam wyjątkową pamięć do sylabotoników, dlatego pamiętam:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mayessa aniu czas na colgate-mamo ja jeszcze rysuje IP: *.inds.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 19:10 -porysujemy razem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klusia Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 195.20.110.* 16.05.05, 14:24 reklama na billbordach reala: Szynka wieprzowa 10,99/kg rysunek różowej swiaki a'la skarbonka i napis w chmurce: NIECH ŻYJE REINKARNACJA! O mało nie padłam trupem (to gdzieś tak w sierpniu zeszłego roku te cuda wisiały.) Odpowiedz Link Zgłoś
piehemoth Re: Najgłupsze hasła reklamowe 06.07.07, 10:49 Obok Auchana w Bydgoszczy: Polędwica sopocka 10,99. A obok: Włodzimierz Cimoszewicz - niech połączy nas Polska. Niech połączy nas Polędwica sopocka. 2005. Odpowiedz Link Zgłoś
punia68 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 29.05.03, 09:32 Salon szampon i odzywka w jednym - ten salon zawsze mnie frapowal. Poniewaz jestem tego warta - po co to "Poniewaz"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FLK Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 212.160.170.* 29.05.03, 10:34 dla mnie najglupsza jest reklam jogurtu, Jogobella bodajze - celem zycia truskawek jest smierc w jogurcie ;> jakis masochista to pisal :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwusia Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.alfa.pl 10.06.03, 09:47 Dla mnie hitem w reklamie Jogobelli jest : "J. to doznanie extra dużego owocu". Nie dość, że nie po polsku to te skojarzenia...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaDeR Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.ima.pl 12.06.03, 10:23 > Dla mnie hitem w reklamie Jogobelli jest : "J. to doznanie extra dużego > owocu". Nie dość, że nie po polsku to te skojarzenia...!!! Z bananem? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slotna Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.03, 22:31 Dla mnie hitem w Jogobelli jest: "podaruj sobie TĄ owocową rozkosz" (jakby ktoś miał wątpliwości: powinno być 'tę') Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarodziejka Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.jgora.dialog.net.pl 18.06.03, 11:54 a widzieliście, że kiedy truskawka spada wodospadem jogurtowym pozbywa się szypułki do tegoż jogurtu. Jogurt z szypułkami a fe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agassi Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.03, 14:39 Ostatnio się obśmiałąm, bo leciała ta właśnie reklama w TV : Kim chciałabyś zostać, jak będziesz duża i dojrzałą? A mój facet dopowiedział: Kurwą! Jak wam się podoba ta wersja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halszka Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 10:01 Taka odpowiedź nasuwa się wielu osobom - mnie też ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
owera Re: Najgłupsze hasła reklamowe 07.01.04, 11:07 a mnie skojarzyło się z pewnym filmem. - Kim chciałabyć zostać gdy bedziesz duża i dojrzała? - Króliczkiem Playboya:-) Nawet muzyka pasuje:-). Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Najgłupsze hasła reklamowe 07.01.04, 18:49 > - Kim chciałabyć zostać gdy bedziesz duża i dojrzała? > - Króliczkiem Playboya:-) > Nawet muzyka pasuje:-). Bo ta reklama jest pewnie a propos filmu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
carrie.p Re: Najgłupsze hasła reklamowe 08.01.04, 17:42 Wg mnie jeszcze lepsze skojarzenia nasuwa "Zott-producent mlecznych rozkoszy", ani chybi tytuł pornosa Odpowiedz Link Zgłoś
java84 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 22.07.06, 10:04 patrzac po panienkach- idolkach z TV i gazet, to chyba rzeczywiscie najwiekszym marzeniem nastolatek jest zostac szmata- zreszta wiele juz to robi Odpowiedz Link Zgłoś
czarrodziejka Re: Najgłupsze hasła reklamowe 08.01.04, 12:10 DO REKLAMY "TWÓJ KOT KUPOWŁBY WHISKAS" DODAŁABYM "DLA CIEBIE" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kejt Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.gprs.plus.pl 24.03.09, 10:39 Gość portalu: Agassi napisał: > Ostatnio się obśmiałąm, bo leciała ta właśnie reklama w TV : > Kim chciałabyś zostać, jak będziesz duża i dojrzałą? > A mój facet dopowiedział: Kurwą! > Jak wam się podoba ta wersja? siedziałam sobie kiedyś z mamą w domu i leciała ta reklama, ja byłam przed maturą, wiadomo - myślałam ogólnie, co chcę robić w przyszłości i mama dla śmiechu zapytała: - a ty kim chcesz zostać jak będziesz duża i dojrzała? - no jak to kim? owocem jogobelli! najbardziej żałosne są te reklamy jogobelli, w których kobitki z minami, jakby zaraz miały dojść, opowiadają o tych jogurtach - moje dzieci wołają "mamo! to jest pyszne!" - te owoce są takie, świeże, dojrzałe, chrupiące, zerwane prosto z krzaczka! z tego to już nawet śmiać się nie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja8 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 07.06.04, 14:01 powinno być dokładnie "tą" tą owocową tę książkę tą lub tę używa się w zależności od ostatniej litery w rzeczowniku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fol Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.07.04, 19:07 a mnie się zawsze wydawało, że "tą" jest dopuszczalną formą zaimka tylko w mowie potocznej, natomiast końcówka rzeczownika, który określa, nie ma tu nic do rzeczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beniamin Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.chello.pl 05.07.04, 03:45 tą czy tę - zależy od przypadku (podaję za PWN): M. ta, DC. tej, B. tę, N. tą, Ms. tej; czyli tę rozkosz, z tą rozkoszą Odpowiedz Link Zgłoś
zieelona Re: Najgłupsze hasła reklamowe 06.07.04, 00:09 lukrecja8 napisała: > powinno być dokładnie "tą" > tą owocową > tę książkę > tą lub tę używa się w zależności od ostatniej litery w rzeczowniku A nawet jeśli to wyraz "owocowa" nie jest rzeczownikiem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buahahahaha Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.biskupice.sdi.tpnet.pl 02.03.05, 19:12 owszem, jest przymiotnikiem, ale to jest tą (owocową) ROZKOSZ! Tu masz rzeczownik, dziecko! Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Najgłupsze hasła reklamowe 20.06.06, 14:30 Brednie. Kogo, co? Tę książkę. Z kim, z czym? Z tą książką. Weź sobie kogo, co? TĘ owocową rozkosz. Nie ma prawa być inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.ohp.pl / 212.160.154.* 12.09.05, 14:46 bzdura!!! powinno być tę!! i kropka nieuku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BL Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.proxyplus.cz / 195.205.249.* 28.07.06, 10:11 > powinno być dokładnie "tą" > tą owocową > tę książkę > tą lub tę używa się w zależności od ostatniej litery w rzeczowniku "owocowa" to rzeczownik??? TĘ owocową sałatkĘ Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 12.01.07, 07:21 lukrecja8 napisała: > powinno być dokładnie "tą" > tą owocową > tę książkę > tą lub tę używa się w zależności od ostatniej litery w rzeczowniku A poloniste zamordowalas? jak widze nie widzialem wiekszej bredni. Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 18.10.07, 11:10 "Tę" to słówko występujące tylko w polszczyźnie literackiej. W mowie potocznej nikt go już nie używam, mówi się "tą". Tylko normy nie nadążąją za rzeczywistością. Język tworzą ludzie nim mówiący, a nie profesorowie polonistyki ustalający normy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona22 Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.biskupice.sdi.tpnet.pl 18.10.07, 20:57 W jednej ze stacji radiowych mozna uslyszec glos chlopca : "Bąd ź mądry jedz zupy!" Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Najgłupsze hasła reklamowe 20.03.08, 18:05 > "Tę" to słówko występujące tylko w polszczyźnie literackiej. W mowie potocznej > nikt go już nie używam, mówi się "tą". Ciekawe, bo mnie "daj mi tą książkę" nie przechodzi przez usta. Blokada. Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 22.03.08, 04:39 Może dlatego, że jesteś z Pyrlandii? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RastaMan Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.12, 15:20 Przecież to nawet dziwnie brzmiałoby "tĄ książkĘ", kupy się nie trzyma ;) Nawet jeśli ktoś nie wie jak jest poprawnie, to naturalnym odruchem wydaje się na zasadzie podobieństwa końcówek powiedzieć "tĘ książkĘ". Odpowiedz Link Zgłoś
azarek Re: Najgłupsze hasła reklamowe 04.05.08, 13:09 nie!!! tą- to pożyczka z odmiany przymiotnikowej (owocową -to przymiotnik). tę- to odmiana rzeczownikowa-poprawna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygryska Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.09, 17:15 Hmm... Więc skoro tu rzeczownikiem jest rozkosz, to co powinno być? Tsz? Tz? Tąsz? Tęsz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja nie masz racji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 14:26 końcówki pisze sie nastepująco... tĘ książkĘ tĄ książkĄ czyli wyraz poprzedzający ma taka sama końcówke jak rzeczownik... reklama jest prawidłowa ...;) Odpowiedz Link Zgłoś
leute Re: nie masz racji 02.06.05, 21:20 > końcówki pisze sie nastepująco... > tĘ książkĘ > tĄ książkĄ To jak będzie: tĘ rozkosz czy tĄ rozkosz bo rzeczownik nie kończy się nai na Ę ani na Ą... "owocową" to jest przymiotnik, a NIE rzeczownik! Jest tę rozkosz, a jak wstawimy owocową, to tĘ owocową rozkosz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.godot / *.dip0.t-ipconnect.de 21.03.05, 14:56 akurat to jest poprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
domi_mikolka Re: Najgłupsze hasła reklamowe 06.07.06, 11:53 otóż musze Cię zmartwić, ponieważ już od kilku lat mówienie "tą" jest poprawne gramatycznie i nikt nie ma prawa się czepiać. choć przyznaję, że też nie cierpię tej reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.u.lodz.pl 07.07.06, 12:26 Tak można powiedzieć pod budką z piwem, ale w telewizji, nawet w reklamie. Nie wypada. Zwróćie uwagę, że nawet cytując polityków poprawia się "tą" użyte w bierniku! Szanujmy TĘ naszą polską mowę:) Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 12.01.07, 07:22 domi_mikolka napisała: > otóż musze Cię zmartwić, ponieważ już od kilku lat mówienie "tą" jest poprawne tylko w mowie bardzo potocznej (tzw. tąkanie). W TV nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.13, 13:24 No, kończmy tę dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon_z_Enon a jogurt z arbuzem??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 16:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anais Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.tvk.wroc.pl / *.tvk.pl 08.01.04, 17:24 chyba raczej sadysta. chyba ze był truskawką :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.lomanczyk Re: Najgłupsze hasła reklamowe 06.06.03, 11:37 punia68 napisała: > Salon szampon i odzywka w jednym - ten salon zawsze mnie frapowal. Bo to jakiś łamaga przetłumaczył z "salon shampoo & conditioner in one". Salon shampoo = szampon taki, jak w salonach fryzjerskich, czyli profesjonalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dildo Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 212.160.201.* 23.01.04, 10:38 Nie wiecie o co chodzi!! To salon fryzierski i odżywka umieszczone w jednej buteleczce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lea Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.ds.ae.katowice.pl 29.05.05, 02:43 albo vidal sasoon wash&go szampon i odżywka w jednym :D Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Najgłupsze hasła reklamowe 02.06.05, 16:22 Szampon i depilator w jednym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cygnus X-1 Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.localdomain / 192.168.21.* 30.05.03, 09:13 "Z pewną taką nieśmiałością" (pamiętacie to? - też z reklamy) podchodzę do tego tematu, bo dowcip (stylizowany na reklamę) pochodzi z czasów stanu wojennego, a więc jest bardzo stary, no i może nie wszyscy będą wiedzieć o co chodzi, ale niech tam: Wstąp do ZOMO - wyjdziesz na ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
ofiaralosu Re: Najgłupsze hasła reklamowe 30.05.03, 10:56 To Marek Markowski a to Marta Markowska, Marek maże, a Marta zmaże co Marek namaże. Czy jakos tak. Debilizm. I Marta maże z uśmiechem, rzecz jasna co synek napaćkał. A synek ma 12 lat czy ileś tam. Załamanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Folkatka Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 158.75.24.* 30.05.03, 14:20 Jak rozmnażają sie amerykańscy prezydenci...To hasło jakiegos banku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verte Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.03, 14:44 ofiaralosu napisała: > To Marek Markowski a to Marta Markowska, Marek maże, a Marta zmaże co Marek > namaże. Czy jakos tak. Debilizm. I Marta maże z uśmiechem, rzecz jasna co > synek napaćkał. A synek ma 12 lat czy ileś tam. Załamanie. To jest Marek,Marek Marecki.Marek wszędzie maże.A to jego mama Marzena Marecka. Marzena zmaże co Marek namazał. Tak to chyba szło..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajłonka Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.acn.waw.pl 06.01.04, 15:59 i jeszcze to boskie podsumowianie " i usmiech Mamy mamy" Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica.francuza Re: Najgłupsze hasła reklamowe 24.01.04, 15:56 Gość portalu: Cygnus X-1 napisał(a): > "Z pewną taką nieśmiałością" (pamiętacie to? - też z reklamy) podchodzę do tego > > tematu, bo dowcip (stylizowany na reklamę) pochodzi z czasów stanu wojennego, a > > więc jest bardzo stary, no i może nie wszyscy będą wiedzieć o co chodzi, ale > niech tam: > > Wstąp do ZOMO - wyjdziesz na ludzi! Ani ORMO, ani ZOMO nie wypierze tak jak OMO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renesans Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 213.25.14.* 05.06.03, 20:38 ODNAJDZIESZ PIEKNO W BETONIE - haslo reklamowe firmy Jadar koszmar - no chyba ze sie prezeskowi podoba :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: montblanc Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 217.153.132.* 06.06.03, 10:31 widzialem kiedys maila z takim zdjeciem : Pudelko z lampkami na choinke (kabel na ktorym przymocowane jest kilkadziesiat zaróweczek w rożnych kolorach) Wyprodukowane w chinach i na tym klufonami wydrukowany disclaimer: FOR INDOOR OR OUTDOOR USE ONLY Po prostu odlot Odpowiedz Link Zgłoś
dombir Re: Najgłupsze hasła reklamowe 06.01.04, 17:39 > Pudelko z lampkami na choinke (kabel na ktorym przymocowane jest kilkadziesiat > zaróweczek w rożnych kolorach) > Wyprodukowane w chinach > i na tym klufonami wydrukowany disclaimer: > > FOR INDOOR OR OUTDOOR USE ONLY > > Po prostu odlot żebyś nie używał BETWEENDOOR, tak sądzę... Odpowiedz Link Zgłoś
huckleberry-wild Re: Najgłupsze hasła reklamowe 07.01.04, 21:07 by nie miec ksztaltow z Rubensa obrazu, Redeusan w sklepie kup od razu. albo reklama masarni: ryzunek rozradowanej lezacej brzuchem do gory swinki i haslo 'rozkladamy swinie na lopatki' szyld: obciaganie guzikow w podworzu :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haaszek Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.04, 15:57 Reklama mleka "Weli-Matti, Weli-Matti - twoje mleko!" A co on, krowa? Odpowiedz Link Zgłoś
java84 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 22.07.06, 10:08 nie nalezy wieszac w drzwiach-w progu!!!! moze spasc na leb! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haron Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 62.148.87.* 23.01.04, 02:09 a to: oferta ZREMBU zawsze na czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
beannshie Re: Najgłupsze hasła reklamowe 05.06.03, 21:16 przedwojene - podobno autentyczne - haslo reklamowe prezerwatyw: 'predzej peknie ci serce!!!' :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5.5stopy Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.06.03, 23:11 beannshie napisała: > przedwojene - podobno autentyczne - haslo reklamowe prezerwatyw: > > 'predzej peknie ci serce!!!' :) zgadza się, i to firmy Stomil (dzis Unimil) Odpowiedz Link Zgłoś
silent_pop Re: Najgłupsze hasła reklamowe 10.06.03, 12:52 Gość portalu: 5.5stopy napisał(a): > > 'predzej peknie ci serce!!!' :) > zgadza się, i to firmy Stomil (dzis Unimil) Kilka lat temu to haslo, bezprawnie jak sadze, wykorzystal jakis producent zylek do wedek. Bezprawnie, bo jego autorem jest Marian Hemar, ktorego corka i spadkobierczyni nie godzi sie na sprzedaz praw do zadnych jego utworow. Mam wiec nadzieje, ze popekaly im te zylki. Na skroniach tez ;) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszscq Re: Najgłupsze hasła reklamowe 22.01.04, 01:43 silent_pop napisał: > Gość portalu: 5.5stopy napisał(a): > > > > 'predzej peknie ci serce!!!' :) > > zgadza się, i to firmy Stomil (dzis Unimil) > > Kilka lat temu to haslo, bezprawnie jak sadze, wykorzystal jakis > producent zylek do wedek. Bezprawnie, bo jego autorem jest Marian > Hemar, ktorego corka i spadkobierczyni nie godzi sie na sprzedaz praw > do zadnych jego utworow. > Mam wiec nadzieje, ze popekaly im te zylki. Na skroniach tez ;) > > pzdr Spadkobierczyni plagiatu chyba. Hasło sprzed 1 Wojny Światowej f-my Olla "Serce - prędzej ty pękniesz" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lawrence Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 05:31 Guzik z petelką, nie żadnej firmy Stomil (nie wiem nawet, czy przed wojną taka była), tylko bardzo znanej przedwojennej firmy "Olla". Widziałem tę reklamę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xoxox| Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 02:46 takze przedwojenne i takze prezerwatywy: 'chcesz miec dzieci jak brylanty, kupuj nasze, polskie anty' blah, ani wdzieku, ani sensu. w jednym ze sklepow typu cash&carry w moim miescie jest (a przynajmniej byla pare lat temu) reklama producenta przetworow rybnych z haslem 'wszystkie rybki maja...' (no chyba, ze jest tez jakies przyzwoite dokonczenie i tylko ja mam TAKIE pomysly...;-) w innym miejscu mojego miasta jest reklama skladu budowlanego, komiksowa kreska narysowanych jest dwoch karkow (sterydow, baobabow itd.) w strojach budowlancow, jeden z nich ma w reku cennik reklamujacej sie w firmy i widzimy 'dymek' w ktorym przemawia on do kompana 'Patrz k.... jak tanio! Idziemy!' - dla jasnosci - oczywiscie w oryginale takze z kropkami zamiast odpowiednich liter. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
domi_mikolka Re: Najgłupsze hasła reklamowe 06.07.06, 11:59 u mnie jest reklama składu budowalnego i jest na niej koleś z zasłoniętymi czarnym paskiem oczami - w ogóle nie kumam o co chodzi, to jakaś moda, żeby składy budowlane reklamowały bandziory? Odpowiedz Link Zgłoś
java84 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 22.07.06, 10:12 te dzieci jak brylanty przypomnialy mi wierszyki, ktore moj malzonek szanowny podlapal w technikum- "chcesz miec dzieci jak krysztalki, rob codzienne masaz palki" oraz "chcesz miec dzieci jak atleta, rob codziennie masaz fleta". chamskie i prostackie, ale jak zgrabnie sie rymuja!!!:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
java84 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 22.07.06, 10:10 prawda, tez o tym czytalam. a za "cukier krzepi" Melchior WAnkowicz- ten od Szkicow spod Monte cAssino- zarobil wiecej niz za wszystkie ksiazki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boot Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 212.182.117.* 06.06.03, 18:37 aviomarin - od pawia was wybawia... Odpowiedz Link Zgłoś
java84 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 22.07.06, 10:13 to jest urocze, druga wersja brzmiala jakos tak: przeraza cie wizja pawia? wez aviomarin i przegon drania!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzikaRoza Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.crowley.pl 07.06.03, 16:49 chyba rekordy glupoty bije ostatnie haslo jakichs pieluszek: chlonie siusiu i wiecej rzadkiej kupki... to jest po prostu obrzydliwe... ble! krakow pozdr.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haaszek Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.04, 16:01 A ten mały Japończyk od AirWick (chyba)? Też obrzydliwe!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moninka Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.dsl.ksc2mo.swbell.net 25.01.04, 23:07 To oryginalna amerykanska reklama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fuja Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.06.03, 09:46 A ja widziałam przy autostradzie banner z napisem: UBOJNIA DROBIU-"EXODUS".To dopiero przegięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.um.katowice.pl 11.06.03, 09:53 heeheh z ta ubojnia to sobie przypomnialem cos, w sumie zadnego hasla nie ma, byl napis ubojnia drobiu i narysowane takie dwa wesole kurczaczki dziobiace sobie trawke Odpowiedz Link Zgłoś
java84 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 22.07.06, 10:14 a delikatesy prosiaczek??? usmiechniety swinski ryjek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 195.245.213.* 21.01.04, 01:07 E tam pod Grajewem jest rozlewnia gazu CYKLON Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fu Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 19:30 gdzieś widzialam reklamę węży gumowych: "węże ktore kuszą". Odpowiedz Link Zgłoś
java84 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 22.07.06, 10:15 takie weze gumowe z Beate Uhse? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nulka Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.wlan.pl 26.01.04, 11:44 A ubojnia "Corrida"? Przeczytałam jadąc z Gdańska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralalala Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.edata.net.pl 17.05.08, 22:39 teraz niestety już Nova... Corrida splajtowała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gschab Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.03, 10:10 A świstak siedzi i zawija je w te sreberka na co łyżka - niemozliwe to nowa dosia z formułą bioaktiv tak że żadna bakteria nie zdążyła tam wskoczyć. Jaka jest droga kobiety? - Pampers - Allways - Carega Tabs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 12.06.03, 08:01 Kiedys w Szczecinie widziałam taka reklame, przed swiętami wielkanocnymi,stoi sobie mały kurczaczek a obok niego lezy juz wypatroszony kurczak, przygotowany do smazenia a maleństwo do niego "wujek?". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.crowley.pl 06.01.04, 15:40 To jest cykl moich ulubionych billboardów, chyba Reala czy Geanta, nie pamiętam, bardzo błyskotliwe :D Inne z tego cyklu: - zastawa stołowa (talerzyki, filiżanki itd), obok słonik narysowany, mówi: "Niezły skład!" - zestawy mięsne grillowe rozmawiają: "Baranina będzie?" "Nie, ale Kiełbasa ma wpaść na grilla!" - aktualny ich billboard: tzw. dwupak proszków do prania, obok świnka mówi "Drugi prosiek gratis!" To nie do opowiedzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
mlekota Re: Najgłupsze hasła reklamowe 07.01.04, 13:01 Ja widziałem kiedyś w podobnym stylu reklamę granków, na krótej jedna mucha mówi do drugiej: - Patrz, Bzyta, garnki na wagę! Na co ta druga: - Pitolisz! Kiedyś były reklamy Reala z hasłem "Jesteś na dobrej drodze do niskich cen" i z adekwatnym tekstem w rodzaju "jedź prosto" albo "skręć w lewo" w zależności od tego, jak osoba jadąca samochodem i oglądająca tę reklamę była zorientowana w stosunku do Reala. A raz wypadło tak: "Jesteś na dobrej drodze do niskich cen. Zawróć." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fairytale Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.feedback.pl / *.crowley.pl 08.01.04, 10:24 Hehe, też jestem fanką, real rządzi, ze zniecierpliwieniem czekam na kolejny billboard... Moje ulubione hasło reala to : " Ptak. Jestem europejczykiem." :- )))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andzia Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.04, 17:47 Moja ukochana reklama Reala, to ta sprzed 2 lat, przedświąteczna: :"Karpie diem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: junnie Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 80.48.231.* 23.01.04, 22:13 albo to -o pan bóbr -znasz go? jak do cholery dorosly chlop moze pytac czy jego panna zna pana bobra???!!! a pamietacie tanczaca krowe Terranove?? i ta wlasnie reklama dostala kiedys tam tytul reklamy roku..... porazka ale byly kiedys takie reklamy, ktore mnie niezle ubawily, ego fundusz emerytalny Odpowiedz Link Zgłoś
adresb Re: Najgłupsze hasła reklamowe 12.06.03, 09:17 Czysto z lewa, czysto z prawa Moc Ajaxu WNET to sprawia................................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olivier Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: NAT:* / 10.1.0.* 18.06.03, 08:23 aviomarin on od pawia nas wybawia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.zgorzelec.sdi.tpnet.pl 18.06.03, 10:58 Reklama na polsacie (prawdopodobnie Totolotek) jakiś Animek podśpiewuje: Wstąp do wojska miły bracie tam przygoda czeka na Cię. Sama w sobie ta reklama ujdzie, ale nadawana w trakcie filmu "Cienka czerwona linia" była szczytem głupoty i złego smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: horacygulasz Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 62.233.138.* 18.06.03, 11:18 ach! Biedronka leć do Biedronki! codziennie niskie ceny! ta reklama się kojaży....... poza tym jest beznadziejna, jak ją oglądam, to czuję się jak upośledzony człowiek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarodziejka Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.jgora.dialog.net.pl 18.06.03, 12:03 a czy nikt nie spomni reklamy RAID? "Zabija owady na śmierć" :)) zabić coś na śmierć .. AMINO A TO DOBRE :)) Odpowiedz Link Zgłoś
frred Re: Najgłupsze hasła reklamowe 11.08.03, 11:11 Gość portalu: horacygulasz napisał(a): > ach! Biedronka > leć do Biedronki! codziennie niskie ceny! U mnie już się przyjęło, że jak ktoś mówi "I co teraz?" to się odpowiada "Leć do Biedronki!" (ale tak serio to przestałem tam chodzić po artykule w "Polityce" sprzed jakichś 3 tygodni i do Żabki też) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koralowa Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.icpnet.pl 07.01.04, 21:19 Co było w tym artykule? Umieram z ciekawości. Odpowiedz Link Zgłoś
zieelona Re: Najgłupsze hasła reklamowe 04.07.04, 05:43 W moim mieście spłonęła kiedyś Biedronka, a wraz z nią kilka sąsiednich mieszkań. Hasło: "Jak to dobrze, że Biedronka jest tak blisko" ...pasowało jak ulał. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarodziejka Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.jgora.dialog.net.pl 18.06.03, 12:02 ten gościu to konkurs trzeba rozwiązać krzyżówkę i wysłać sesemeska a można coś tam wygrać.. tylko zaraz jak mu tam było... w czasie legionisty też gadał debilne teksty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 195.187.84.* 18.06.03, 13:55 Głupawa jest reklama ciastek firmy Gellwe - jakiś facet podśpiewuje: "Na babeczkach są kropeczki, zjada je cały świat" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarodziejka Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.jgora.dialog.net.pl 18.06.03, 14:03 a reklamy amino? jurek kiełbasa i żurek denne albo;rozbieraj się. do rosołu? nie. dzisiaj pomidorowa. i kometarz amino a to dobre :) głupie choć śmieszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0-700 Re: Najgłupsze nazwy firm IP: *.zg.szczecin.pl 18.06.03, 14:26 Do dziś nie potrafię wymówić tych francuzkich sklepów z materiałami budowlanymi: le murła ler..łen może len. znów się zaciąłem. I jeszcze reklama czekoladek firmy: coś tam wize coś tam. Równie dobrze mógłbym otworzyć w Niemczech sieć sklepów o wdzięcznej nazwie "chrząszcz" Z polskich głupich nazw to chyba Jan Niezbędny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katt językowe potyczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 09:57 wiesz co, nie tylko chyba ty masz takie problemy.. nie wiem czy chodzi ci o wyroby (fonetycznie to zapiszę..) "Konditoraj Kopenrat Und Wise" matko święta! choćby nie wiem ile wwalili kasy w reklamę tych mrożonych ciast, to Polak w życiu tego nie kupi (no chyba że sam sięgnie do zamrażarki w sklepie): nie poprosi ekspedientki, bo prawdopodobnie prędzej się zakrztusi niż wydusi powyższą formułkę (nazwę wyrobów) nie wierzę, że nie można było wymyślić krótszej i łatwiejszej nazwy Odpowiedz Link Zgłoś