Gość: zakochana w piosen IP: *.ksknet.pl 09.05.07, 23:25 Kochani prosze powiedzcie mi kto śpiewa tę cudowną piosenkę, tym przepięknym głosem w reklamie Fiata Brava????????? rozpływam sie przy niej :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mary_elx Gianna Nannini 09.05.07, 23:40 Piosenka jest głupia wyjatkowo. Tekst mniej więcej na poziomie "widziałam orła cień" albo to o "sępie miłości" Generalnie podtekst jest erotyczny. Podxmiot liryczny obawia się penertracji pochwowej czująć "dziwną obawę" (meravigliosa paura) przed "dziwnynm stworzeniem" (meravigliosa creatura) - męskim penisem. Opis podróży przez burzę i wśród błyskawic (tempeste... fulmini), na koniu (cavalchero) to aluzja do orgazmu, ale prawdopodobnie przezywanego w samotności lub ewentualnie z wibratorem. Molti mari e fiumi attraversero dentro la tua terra mi ritroverai turbini e tempeste io cavalchero volero tra il fulmini per averti Meravigliosa creatura sei sola al mondo meravigliosa creatura paura di averti accanto occhi di sole mi bruciano in mezzo al cuore amore e vita meravigliosa Luce dei miei occhi brilla su di me voglio mille lune per accarezzarti pendo dai tuoi sogni veglio su di te non svegliarti non svegliarti non svegliarti....ancora Meravigliosa creatura sei sola al mondo meravigliosa paura d'averti accanto occhi di sole mi tremano le parole amore e vita meravigliosa Meravigliosa creatura un bacio lento meravigliosa paura d'averti accanto all'improvviso tu scendi nel paradiso muoio d'amore meraviglioso Meravigliosa creatura Meravigliosa occhi di sole mi bruciano in mezzo al cuore amore e vita meravigliosa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renatulka Re: Piosenka z reklamy Fiata Brava???????!!!!!!!! IP: *.globalconnect.pl 10.05.07, 05:26 bleeeeeee ta melodyja jest obrzydliwa!! natychmiast przełączam jak to słyszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z w p Re: Piosenka z reklamy Fiata Brava???????!!!!!!!! IP: *.ksknet.pl 10.05.07, 09:01 nie prosilam o text piosenki i jego tlumaczenie i twoje wywody na ten temat..moglas/es sobie darowac. guzik mnie obchodzi co sadzicie o tej piosence. ja pytalam o tytul. zapewne lepiej sluchac techniawy w dyskotece.albo bardzo ambitnego hip hopu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bravo Re: Piosenka z reklamy Fiata Brava???????!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 09:14 Mnie sie tez podoba, teraz slucham na okraglo :) Muzyka jest do sciagniecia z fiat.pl/bravo/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wylogowana Re: Piosenka z reklamy Fiata Brava???????!!!!!!!! IP: *.hsd1.nh.comcast.net 10.05.07, 14:31 Gość portalu: Bravo napisał(a): > Muzyka jest do sciagniecia z > fiat.pl/bravo/ Ale tu nikt nie spiewa! :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bravo Re: Piosenka z reklamy Fiata Brava???????!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 20:30 > Ale tu nikt nie spiewa! :P Moze sobie zrobila przerwe, ale u mnie spiewa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary nie prosiłaś, a dostałaś IP: 217.153.205.* 10.05.07, 09:26 możesz najwyżej nie czytać. Człowiek z sercem na dłoni podchodzi, tłumaczy "co autor chciał przez to powiedzieć", a tu jaśnie pani ma muchy w nosie. Tytuł i nazwisko piosenkarki też dostałaś, a moje wzwody to jest wartość dodana, którą możesz wziąć albo nie. Pies ci morde lizał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bravo Re: nie prosiłaś, a dostałaś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 09:49 To moze ja tez dostane zaraz ochrzan za tego linka do piosenki, bo przeciez nikt o niego nie prosil :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Piosenka z reklamy Fiata Brava???????!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 11:57 Nie moge czytac tych głuich wywodów o penisie. Ta piosenka mówi faktycznie o cudownym stworzeniu, ale jesli dla ciebie jedynym cudownym stworzeniem na swiecie jest penis.... to gratuluje dennej nadinterpretacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Piosenka z reklamy Fiata Brava???????!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 12:37 a piosenka z reklamy fiata grande punto? to jest dopiero miód!!! simple minds rulez! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blanka Re: Piosenka z reklamy Fiata Brava???????!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 12:54 tak jest! "don't you forget about me" jest cudowne. A ta piosenka z reklamy fiata bravo jest okropna nie podoba mi sie i od razu przeskakuję na inny kanał jak leci ta reklama (antyreklama hihi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Piosenka z reklamy Fiata Brava???????!!!!!!!! IP: *.chello.pl 10.05.07, 14:22 Gianna Nannini - Meravigliosa Creatura Odpowiedz Link Zgłoś
lhotse71 Re: Piosenka z reklamy Fiata Brava???????!!!!!!!! 10.05.07, 16:36 tak jest - to Gianna Nannini! Odpowiedz Link Zgłoś