Gość: nurek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.03, 14:32 pamietacie hasła z tamtego okresu - dopisujcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marudus Re: 22 lipca -pamietacie 20.07.03, 19:27 Ja może trochę z innej beczki, ale powiem, co powiem - mam órodziny w to piękne święto. A jak byłem mały (lata 70te), to ludzie mówili o mie - "....będzie mądry jak Gierek..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: 22 lipca -pamietacie IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 20.07.03, 20:29 marudus napisał: > Ja może trochę z innej beczki, ale powiem, co powiem - mam órodziny w to > piękne święto. Zdążyłeś posmakować tej hecy, jaką urządzano urodzonym 22 lipca? Odpowiedz Link Zgłoś
marudus Re: 22 lipca -pamietacie 20.07.03, 23:36 Gość portalu: Dzidka napisał(a): > Zdążyłeś posmakować tej hecy, jaką urządzano urodzonym 22 lipca? Jak najbardziej :) Rocznik '72 Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: 22 lipca -pamietacie 22.07.03, 08:55 > Jak najbardziej :) Rocznik '72 No to wszystkiego najlepszego w dniu urodzin :-) PRL już umarł, Ty bądź szczęśliwy jeszcze wiele lat :-) Odpowiedz Link Zgłoś
shelter Re: 22 lipca -pamietacie 20.07.03, 21:03 tymbardziej z innej beczki: mi mówili jak Ci urosną wąsy to zmądrzejez...bo miałam krótkie włosy i chodziłam tylko w spodenkach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: 22 lipca -pamietacie IP: *.crowley.pl 23.07.03, 12:20 marudus napisał: > Ja może trochę z innej beczki, ale powiem, co powiem - mam órodziny w to > piękne święto. > A jak byłem mały (lata 70te), to ludzie mówili o mie - "....będzie mądry jak > Gierek..." "chcesz cukierka ? Idź do Gierka!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: 22 lipca -pamietacie IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 20.07.03, 21:27 Towarzysze!! Jeszcze rok temu staliśmy nad przepaścią! Ale dzięki pomocy ZSRR uczyniliśmy ogromny krok naprzód! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Piotrków Tryb. IP: 80.51.247.* 21.07.03, 00:35 pamiętam hasła: "Program partii programem narodu" (na dworcu PKP - ciemne litery na jasnym tle) "Chwała ludziom dobrej roboty" "Niech żyje i zwycięża socjalizm!" (na wiaduktach - białe litery na czerwonym tle) "Równajmy do najlepszych" (bodajże w okolicach ul. Górnej /może sie mylę, przejeżdżałem obok MZK-ą/ - metalowe wielkie litery wbite w ziemię, były jeszcze parę lat po 1989). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: propagandzista Re: Piotrków Tryb. IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 21.07.03, 02:37 Rok 1955 " Mam 10 lat tyle co Polska Ludowa. Ucze sie, by ja budowac !!! W odpowiedzi na atomy , budujemy nowe domy. Choc sie wscieka Ameryka, goscilismy u nas Pika ( prezydent NRD). Chiny Ludowe , mocarz dzis nowy, stawia kropki pieciomilowe. I chociaz sie wscieka Ameryka - nie zwiekszy karla, nie zmniejszy olbrzyma. Najlepsze pochodzenie spoleczne : Ojciec - ksiadz patriota, matka - skromna wyrobnica wiejska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BeMBeN Re: 22 lipca -pamietacie IP: *.icpnet.pl 22.07.03, 00:14 Obrabiarki zespołowe mototrem napedowym przemysłu ... - ledwie widoczne na fabryce obok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bnew Re: 22 lipca -pamietacie IP: 217.153.8.* 22.07.03, 15:42 Do pracy przychodź trzeżwy i wypoczęty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lirec Re: 22 lipca -pamietacie IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 22.07.03, 18:45 Urywek z przdemówienia: "W roku ubiegłym wyprodukowaliśmy tyle szkła, że można by nim pokryć cały obszar województwa poznańskiego. Stany Zjednoczone, są w o tyle gorszej sytuacji, że nie posiadają województwa poznańskiego." BRAWA, BRAWA!! Pozdroffka Odpowiedz Link Zgłoś
hawk.eye fajny text 22.07.03, 19:03 "Produkowalibyśmy więcej konserw, gdybyśmy mieli wiecej blachy, ale nie mamy mięsa." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianin Re: 22 lipca -pamietacie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.07.03, 00:36 z Wrocławia: "Pokój to szczęśliwe macierzyństwo i życie przyszłych pokoleń" (dwa lata temu jeszcze było) "Młodość urodą i nadzieją miasta" (na akademiku Uniwersytetu w centrum miasta, gdzie wysiadają studenci Politechniki Wrocławskiej, Akademii Rolniczej i Akademii Medycznej) - napisu już nie ma, ale na tynku zostały slady brudu po literach i można przeczytać :D "Za rzeczy pozostawione w szatni, szatnia nie odpowiada" "KOLEJKA ----------------->" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: propagandzista hasla i antyhasla IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 25.07.03, 03:27 Dobra gospodyni z dorsza cuda czyni i Jedzcie dorsz - gowno gorsze W odpowiedzi na atomy, budujemy nowe domy i Masz chec do pracy, poloz sie to ci przejdzie Bumelanci to sa ludzie tacy, co pierd...a dyscypline pracy. Odpowiedz Link Zgłoś