Gość: TRYB IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 26.12.01, 12:05 Sluchacz pyta - Droga redakcjo, czy w Szwajcarii mozna zbudowac socjalizm? Redakcja odpowiada: oczywiscie, ze mozna, tylko po co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dzidka Re: radio Erewan IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 26.12.01, 21:20 Pytanie słuchacza: - Czy to prawda, ze marchewka jest dobra na potencję? Odpowiedź: - Tak. Aczkolwiek trudno ją przymocować. Pytanie słuchacza: - Co to znaczy "szachuje"? Odpowiedź: - Lepiej powiedzieć "Cisza, panowie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: radio Erewan IP: 212.244.171.* 26.12.01, 22:48 Pewnego dnia do Radia Erewań dzwoni telefon: Hallo, it`s DJ Max from Manhattan Radio. Proponuje zrobic telemost, audycje na zywo w Stanach i ZSRR. Ludzie beda dzwonic i zadawac pytania, bedzie sympatycznie... Rosjanie sie zgodzili. Pierwszy telefon z USA. - Hi. Zarówno w USA jak i w ZSRR szanowana jest praca prostego robotnika. Powiedzcie nam drodzy przyjaciele ze Związku Radzieckiego, ile przecietnie zarabia radziecki robotnik? W dolarach. W Radiu Erewań cisza. Po 20 sekundach odzywa sie glos Rosjanina: - A u was niegrow bijut! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starykon Re: radio Erewan IP: 192.168.5.* 27.12.01, 17:00 Przez trzy dni z rzedu, Radio Erewan milczy. Czwartego dnia spiker wyjasnia ... Drodzy sluchacze, try dni milczelismy, bo nikt nie potrafil opanowac smiechu. Otoz jeden z was zapytal nas czy to prawda, ze w Moskwie, na Placu Czerwonym mozna otrzymac Wolge? Odpowiadamy. Oczywiscie prawda, tyle ze nie w Moskwie a w Leningradzie, nie na Placu Czerwonym, a na Newskim Prospekcie, nie Wolge , ale rower i nie mozna otrymac a moga podpierdolic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starykon Re: radio Erewan IP: 192.168.5.* 27.12.01, 17:01 Czy to prawda, ze w ZSRR kukurydza rosla jak slupy telegraficzne? Oczywiscie prawda. Nie tak dorodna ale tak gesto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: radio Erewan IP: *.cs.put.poznan.pl 28.12.01, 10:29 Pytanie słuchacza: - Dlaczego w Radiu Erewań nie opowiada się kawałów politycznych? - Bo wolimy jeść biały chleb nad Morzem Czarnym, niż na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koti Re: radio Erewan IP: 213.77.14.* 28.12.01, 11:22 - drogie Radio Erewań, znajetie wy kto stroił Biełomorskij Kanał ? - ??? - aniegdotcziki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anik Re: radio Erewan IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.01, 18:31 Muzyka. Po cichu,po wielkiemu cichu Idu sobie ku miastu na zwiadu, I idu,i patrzu- ref.Na ulicach cichosza,na chodnikach cichosza, Nie ma Mickiewicza i nie ma Miłosza. Tu cichosza,tam cicho,szaro,brudno i zima, Nie ma Słowackiego i nie ma Tuwima. Po cichu,po wielkiemu cichu Idu sobie i idu,i idu, I patrzu,i widzu- ref.W rękach,w głowach cichosza, W ustach,w oczach cichosza, Nie ma samozwańców i nie ma rokoszan, Tu cichosza,tam cicho,szaro,brudno i śnieży, Nie ma kosmonautów i nie ma papieży. Na ulicach cichosza,na chodnikach cichosza, Nie ma Mickiewicza i nie ma Miłosza. Tu cichosza,tam cicho,szaro,brudno i śnieży, Nie ma kosmonautów i nie ma papieży. Tu cichosza,tam cicho i w ogóle nic ni ma; Wiosna to, czy lato,jesień, albo zima. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: radio Erewan IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.01, 23:36 - Czy po wybuchu bomby atomowej kobieta może zajść w ciążę? - Tak, jeżeli znajdzie Pani swój własny tyłek. - Czy od kropli waleriana można zajść w ciążę? - Zależy ile Walerian miał lat. - Czy w marszu można zajść w ciążę? - Tak, ale jest to trochę utrudnione, gdyż łatwiej maszerować kobiecie z podniesioną spódnicą niż mężczyźnie z opuszczonymi spodniami. Ludzie narzekali, że małe fiaty są za małe. Ktoś zadzwonił do redakcji i mówi, że wręcz przeciwnie, są za duże. Zrazu cała machina propagandy sukcesu przeprowadziła wywiad z zachwalaczem: - Dlaczego Pan uważa, że małe fiaty są za duże? - Gdyby mój maluch był 10 cm węższy, zmieścił by mi się do windy. Ludzie narzekali, że tramwaje jeżdżą za wolno. Jak zwykle jeden się wyłamał: - Dlaczego Pan uważa, że tramwaje jeżdżą zbyt szybko? - No... bo... gdy tramwaj hamuje, spada mi cukier z kanapek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anik Re: radio Erewan IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.01, 16:38 muzyka nie słyszny f sadu daże szorochi wsjo sdies zamierło da utra. jesli b znali wy,kak mnie doragi podmaskownyje wiećiera. riećka dwiżetcca i nie dwiżetcca wsja iz łunnawa sierebra. piesnia słyszytcca i nie słyszytcca w eti łunnyje wiećiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: radio Erewan IP: 172.16.3.* 03.01.02, 15:11 - Droga redakcjo, czy to prawda, że marchewka zwiększa potencję? - Tak, ale trudno ja zamocować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anik Re: radio Erewan IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.02, 21:12 muzyka (cit) w gorącym słońcu kasablanki, w czerwonym skwarze marokańskich dni szukałeś cienia swego domu, który na długo z oczu znikł. w paryskim zgiełku wśród bulwarów, pod barwnym niebiem elizejskich pól słyszałeś nieraz dźwięk znajomy, chodź nierealny jak ze snu. ref. tu jest twoje miejsce,tu masz swój ciasny,ale własny kąt. tu jest twoje miejsce,tu jest twój dom. w najdalszym kącie tego świata, dokąd cię zawiódł twój wędrowny los tęskniłeś zawsze do tej ziemi, na której nigdy nie brak trosk. i tak jest zawsze,tak być musi, bo tylko jeden mamy w życiu dom, dokąd się wraca,gdy w potrzebie, nawet z najdalszych świata stron. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: radio Erewan IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 19:51 Aniku, lubię Twoje teksty (kilka nawet przekazałam znajomym), ale nie mogę zrozumiec, jak mają się te zamieszczane w tym wątku do dowcipów o Radiu Erewań?! Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anik Re: radio Erewan IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.02, 18:02 Gość portalu: Dzidka napisał(a): > Aniku, > lubię Twoje teksty (kilka nawet przekazałam znajomym), ale nie mogę zrozumiec, > jak mają się te zamieszczane w tym wątku do dowcipów o Radiu Erewań?! > Pzdr Dzidka:) przepraszam za spóźnioną odpowiedź,ale... ble, ble i tak się ma to do wątku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: radio Erewan IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 12.01.02, 19:23 > Dzidka:) przepraszam za spóźnioną odpowiedź,ale... ble, ble i tak się ma to do > wątku. No - to tez jest jakiś argument :-) Również pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anik Re: radio Erewan IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.02, 20:00 Gość portalu: Dzidka napisał(a): > > Dzidka:) przepraszam za spóźnioną odpowiedź,ale... ble, ble i tak się ma > to do > > wątku. > > No - to tez jest jakiś argument :-) > Również pozdrawiam :-) Trzymaj się duszku forumowy:) po cichutku szepnę,że znów mi się chce śpiewać. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiges Re: radio Erewan IP: *.silvershark.com.pl 17.01.02, 15:53 Wiadomosc radia Erewan: Grupa chinskich nacjonalistow ostrzelala spokojnie pracujacy kombajn radziecki. Kombajn odpowiedzial celnym ogniem poczym odlecial ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: radio Erewan IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.02, 11:33 > Wiadomosc radia Erewan: > > Grupa chinskich nacjonalistow ostrzelala spokojnie pracujacy kombajn radziecki. > Kombajn odpowiedzial celnym ogniem poczym odlecial ... "... w kierunku Moskwy" tam jescze było :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryhor Re: radio Erewan IP: *.g7.pl 18.01.02, 11:40 - Droga redakcjo. Co było wczaśniej - jajko czy kura? - Tak. Wcześniej wszystko było. *** - Czy w Luxemburgu można zbudować socjalizm? - Nie. To za mały kraj na taki wielki burdel. Odpowiedz Link Zgłoś
andiu Re: radio Erewan 24.01.02, 20:36 Pytanie do redakcji: -co to sa posladki Redakcja: -Patrz Wielka Sowietskaja Encyklopedia na litere DU Odpowiedz Link Zgłoś