Dodaj do ulubionych

Co was wkurza w supermarketach ??

• Gość: majka jedzenie produktów będących luzem IP: *.toya.net.pl 30.08.08, 20:40
      to obrzydliwe, jedzą łapami rodzynki, orzechy a nawet ogórki kiszone
      itp. nigdy nie kupuję tych rzeczy a nawet omijam market gdzie
      najczęściej to widzę.
    • Gość: pola Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 20:47
      Zarobki
      • Gość: justynka Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: *.chello.pl 01.09.08, 00:26
        ja pracuję w jednym ze sklepów w galerii przy hipermarkecie. Przykładów mam więc
        na pęczki. Nienawidzę ... francuskich urodzin, suuuuupeeerr promocjeeee, megaaaa
        prooomoocjeee i tak co chwila, a urodziny przez miesiąc. Tych rozwalonych
        wszędzie wózków i traktowania alejek jak spacerniaka. Tatusiów, którzy utywają
        synkowi "tylko jedno" winogronko, żeby sobie spróbował czy takie brudne i
        obsikane dobre, to mu kupi. Starych rampli przynoszących do kas po 5 sztuk tego
        samego towaru, żeby kasjerka sprawdziła cenę, to dopiero się zdecydują-
        oczywiście przy każdym produkcie. A u siebie w sklepie to nie cierpię sępienia
        jednorazówek (odkąd je wycofaliich nie ma, po 10 osób dziennie uważa się za
        pępek świata, któremu się należą i już) A uwielbiam .... poranny wyścig o
        wszysko emerytów i rencistów ;) dwa lata już pracuję, a po dziś dzień nie wiem,
        po co tak biegną... może też powinnam ;P
    • Gość: Arnika Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 20:51
      A mnie wkurza muzyka, tlumy, KOLEJKI, oraz nadmiar towaru (nie
      wiadomo co wybrac)
    • Gość: leigif Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: *.acn.waw.pl 30.08.08, 21:20
      wkurza mnie szukanie prawdziwego masla wsrod mixmasła,
      jakos margaryna moze miec osobny regal a prawdziwe masło nie........
      • kjuko Re: Co was wkurza w supermarketach ?? 30.08.08, 21:36
        Wreszcie dobry komentarz - ten dot mixmasła i innego g...
        Najbardziej mnie wkurza BADZIEWIE, jakie sprzedają po niskich
        cenach. Jest powiedzenie: tanie mięso psy jedzą, a sieci chcą ludzi
        nauczyć, że i psy i ludzie mogą jeść to samo, bo przecież wg nich im
        taniej, tym lepiej. Rzecz się dotyczy mięsa, wędlin, serów,
        pieczywa. To, co sprzedają jako codzienne, nie pakowane pieczywo to
        nie wiem, co to jest: produkt chlebopodobny?, wędlina o zawartości
        max. 40% mięsa (przecież to skład normalnej "zwyczajnej") to jakiś
        koncentrakt chemiczny; no i warzywa pędzone na niewiadomo jakich
        nawozach, że są takie śliczne i BEZ SMAKU!!! Tak jak z monetą (gdzie
        zła wypiera dobrą) tak i w siecach z jedzeniem: byleco wypiera
        rzeczy dobre. Coraz mniej półek na markowe, a coraz więcej na marki
        własne sieci, nawet nazwane VALUE. Żałosne!
        • Gość: Pawiur Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: *.chello.pl 30.08.08, 22:18
          Matki, uwazajace ze wrzeszczace bachory nikomu nie przeszkadzaja!
          Otoz przeszkadzaja!
          Dzis babsztyl pozwolil bahorowi przelazic przez bramke przy
          zamknietej kasie. Za kazdym razem kasa wyla. Za trzecim razem
          kasjerka obok nie wytrzymala i wrzasnela na babsztyla, by trzymal
          bahora tam gdzie jego miejsce.
          • sokolasty Re: Co was wkurza w supermarketach ?? 31.08.08, 13:17
            "wrzeszczace bachory"

Kto znajdzie 100%owo pewny, bezpieczny i tani (choć to ostatnie niekoniecznie)
            sposób na uciszenie rocznego i młodszego dziecka, będzie w rok bogatszy od
            szejków arabskich i Gatesa razem wziętych.
            • lubie_gazete Re: Co was wkurza w supermarketach ?? 01.09.08, 11:37
              Raz w mordę i cisza-spradzone.
              • ibulka Re: Co was wkurza w supermarketach ?? 01.09.08, 14:28
                mam odwrotne doświadczenia.
            • Gość: arielka Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 20:44
              sokolasty napisał:

> Kto znajdzie 100%owo pewny, bezpieczny i tani (choć to ostatnie niekoniecznie)
              > sposób na uciszenie rocznego i młodszego dziecka, będzie w rok bogatszy od
              > szejków arabskich i Gatesa razem wziętych.

to się bachora nie zabiera w takie miejsca jak sklep, market, kościół, czy inne
              takie
              • ibulka Re: Co was wkurza w supermarketach ?? 01.09.08, 20:55
                jak najbardziej zabiera się.
                • Gość: matka Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: *.spray.net.pl 01.09.08, 21:50
                  No i po tym wątku od razu wiadomo co Polakom najbardziej
                  przeszkadza - dzieci. Matka Polka jest święta, dopóki siedzi za
                  płotem na placu zabaw, w getcie z podobnymi sobie. Ew. na świętym
                  obrazku w postaci Madonny z dzieciątkiem, które nie "drze ryja". Od
                  miejsc publicznych wara, tam "dzieciątko" natychmiast staje
                  się "bachorem", którego trzeba zamknąć, uciszyć, w mordę dać, nazwać
                  zwierzątkiem, bo jego obecność przeszkadza jaśnie panu, który w
                  Tesco chce spędzić miło i w spokoju swój cenny czas, m.in.
                  przesuwając koszyki innym klientom, wrzeszcząc na cudze "bachory" i
                  opierniczając kasjerki za błędy w kodzie kreskowym.
                  • nessie-jp Re: Co was wkurza w supermarketach ?? 02.09.08, 14:35
                    > się "bachorem", którego trzeba zamknąć, uciszyć, w mordę dać, nazwać
                    > zwierzątkiem, bo jego obecność przeszkadza jaśnie panu, który w
                    > Tesco chce spędzić miło i w spokoju swój cenny czas, m.in.
                    > przesuwając koszyki innym klientom, wrzeszcząc na cudze "bachory" i

Nie przesadzaj.

Naczytałaś się o świętości matki Polki i uwierzyłaś? Przecież sprawa jest
                    prosta, twoje dziecko
                    • ibulka Re: Co was wkurza w supermarketach ?? 02.09.08, 18:17
                      nessie-jp napisała:

> Dzieci to nie jest jakiś paszport uprawniający do walenia innych po
                      > nogach metalowymi wózkami, zakłócania spokoju i robienia ogólnej awantury.
                      > Jakoś widuję w sklepach dzieci dobrze wychowane, siedzące grzecznie w swoich
                      > samochodzikach-wózkach, niedomagające się wrzaskiem kolejnego gadżetu i
                      > nieprzeszkadzające wszystkim innym.
                      >
                      > Można mieć takie dzieci? Można. Więc jak się nie ma takich, tylko inne, to
                      > należy się postarać o zmianę, a nie mieć pretensje do świata, że się nie rozczu
                      > la.
                      >
                      > Inna sprawa, że znęcanie się nad dziećmi w postaci zmuszania ich do grzecznego
                      > siedzenia w piekiełku hipermarketowym przez kilka godzin uważam za szczególny
                      > rodzaj zaniedbania rodzicelskiego. Nawet psów ludzie tak nie traktują
        • Gość: re.kjuko Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.08, 18:06
          > bo przecież wg nich im taniej, tym lepiej.
          > Rzecz się dotyczy mięsa, wędlin, serów, pieczywa.
          > To, co sprzedają jako codzienne, nie pakowane pieczywo
          > to nie wiem, co to jest: produkt chlebopodobny?

Kochany, czy to jest chlebopodobne???
          Pamiętam "wyroby czekoladopodobne" - przyznam, że były podobne.
          Ale pieczywo w tych wszystkich hiper- też jest hyper i nie smakuje
          nawet papierem, mimo że wygląda jak wtórna produkcja z makulatury
    • Gość: menx Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 22:08
      Czy to jakaś kolejna krypto-ankieta wymyślona przez mark"i"etingowców?
      Jeśli nie, to dołożę swoje trzy grosze:
      mnie wkurza brak miejsca przy kasie. Podchodzę z wózkiem i nie mogę się dostać
      do taśmy żeby wyłożyć towar bo ze wszystkich stron atakują mnie standy z
      wszelakim gównem poczawszy od gum do żucia skończywszy na gumach do czego
      innego. NIe da się wogóle przecisnać do kasy a do tego te cholerne lodówki z
      colą przed stanowiskiem kasowym. Tak mnie to wk.....wia że zawsze odsuwam na
      środek wszystkie takie syfki...i tylko czekam aż ktoś mi zwróci uwagę..
      ale na razie nikt się nie odważył...
      :-)
      • trombita Re: Co was wkurza w supermarketach ?? 31.08.08, 21:10
        Co to jest wieśniactwo? Nie przeczytałam wszystkiego, ale z pierwszych uwag
        wiadomo, że rodziny z dziećmi należałoby wyciąć w pień. Rozumiem, że każdy kto
        tu pisze ma z kim zostawić dziecko w czasie zakupów lub wybiera taki, w których
        jest plac zabaw. Niestety, nie zawsze to jest możliwe. W Reducie zlikwidowano
        plac zabaw, na którym można zostawić dziecko pod opieką, w Blue City podobnie,
        panie nie odpowiadają za dziecko, w Ike można tylko na godzinę, w innych plac
        zabaw jest tak mały, że pozostawienie tam dziecka na dłużej nie jest zbyt
        humanitarne. W Złotych Tarasach nie przewidziano takiego placu lub skrzętnie
        ukryto o tym informację, bo nie znalazłam. TESCO, oszołomy i inne nie są w
        związku z tym dla mnie dostępne. Ostatnio pozostał mi tylko Wola Park z
        większych supermarketów, tam co prawda jest dwupoziomy Auchan ale niestety nie
        ma towarów, które zwykle kupują, jednym słowem wszystkie supermarkety i ich
        klienci walczący z buractwem i wieśniactwem czytaj: posiadajaczamy wrzeszczących
        strasznych bachorów chcieliby pozostać ze sobą sam na sam, czego im życzę.
        Jednm
        • Gość: ojciec Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.08, 11:23
          tez zauwazylem w tym watku taka prawidlowosc: dziecko w wozku - zle, dziecko
          'luzem' - zle. najlepiej by bylo zostawic dzieci w przechowalni toreb i zakleic
          buzie tasma klejaca zeby nie raczyly sie odzywac.
          ciekawe jak ci, ktorym dziecko w sklepie przeszkadza, radza sobie ze swoimi
          pociechami. o ile takowe juz maja...
          • lubie_gazete Re: Co was wkurza w supermarketach ?? 01.09.08, 11:38
            Trudno zostawić bachora na czas zakupów z ojcem lub opiekunką? Na zakupy cię
            stać,na opiekunkę już nie?
            • Gość: cwiercinteligent Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.08, 18:24
              Jaką gazetę lubisz? Tę, co na kołku w wychodku wisi?
              1. Sprawdź znaczenie słowa "bachor" i porównaj sobie z
              propozycją "zostawienia z ojcem"
              2. Porównaj sobie ceny opiekunek z cenami zakupów. Tych
              podstawowych, spożywczych, bo supermarkecie raczej nikt nie kupuje
              luksusowego AGD czy mebli).
              3. Jesteś impotentem czy co?????

[sądzę, że podobne posty powinny być usuwane przez moderatorów jako
              wulgarne i obraźliwe dla każdego z czytających]
              • ibulka Re: Co was wkurza w supermarketach ?? 03.09.08, 20:51
                Gość portalu: cwiercinteligent napisał(a):

> [sądzę, że podobne posty powinny być usuwane przez moderatorów jako
                > wulgarne i obraźliwe dla każdego z czytających]

klikaj w czerwony kosz.
                to podobno ułatwia pracę moderatorom.
              • Gość: bubu Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: *.toya.net.pl 03.09.08, 22:02
                Twoj nick jest prawidłowy ;)
                > 3. Jesteś impotentem czy co?????
                >
                > [sądzę, że podobne posty powinny być usuwane przez moderatorów
                jako
                > wulgarne i obraźliwe dla każdego z czytających]

Nie interesuje mnie Twoj bachor, i jego wychowanie, jeśli tego nie
                potrafisz, trzymaj na smyczy, proste. Bezstresowe wychowanie, to nie
                to co Ci sie wydaje, czyli puszczenie samopas, to wiedza ktora
                trzeba posiadac, a nie rzucac frazesami zaslyszanymi od
                innych "inteligentnych". Równaj chłopie w gore, sa normalne, dobrze
                wychowane dzieci, ktore nikomu nie wadza. Tyle ze biora przyklad od
                rodzicow, wiec nie podkladaj sie juz do konca. A normy spoleczne sa
                jasne i to nie ty masz prawo do puszczania bachora po sklepie, tylko
                reszta do spokoju, bo to jest wlasnie norma, a nie patologiczne
                zachowania jakie bierzesz za norme.
                Wypowiedzi nie sa wulgarne, obrazliwe, tylko margines spoleczenstwa-
                intelektualny i wychowany samemu jak wychowany-moze je tak
                interpretowac, ogol nie. Zastanow sie -robisz bydlo przez
                niewychowane dziecko i jeszcze masz czelnosc zadac by normalni nie
                mieli prawa wypowiedzi? wspolczuje, moje dziecko na widok takich
                malych polglowkow czesto pyta (ma 4lata) czy to jakies "inne" dzieci
                i wtedy pozostaje wytlumaczyc ze tak, by nie bralo przykladu, bo
                jesli innym wolno.........
                Przepraszam za post , nie Humorum, ale jak czytam tego typu rzeczy
                to jestem za kastracja pewnych osobnikow.
          • nessie-jp Re: Co was wkurza w supermarketach ?? 01.09.08, 18:05
            Zasadniczo z dziećmi w sklepie radzisz sobie tak samo, jak z papugami,
            chomikami, yorkami albo kotami syjamskimi w sklepie: to znaczy
            • trombita Re: dziecięca krucjata 01.09.08, 22:27
              Cd. wieśniactwa tzn. tematu dzieci/bachorów. To proawda supermarkety to
              zdehumanizowane środowisko, w którym ludzie się odczłowieczają, myślą że dostają
              coś w superpromocji, ale jedyne więzi jakie tam nawiązują to z materialną
              straszną rzeczywistości, a jedyne czego się dzieci uczą, to "marki" i "loga", po
              czym zaczynają poznawać innych ludzi i oceniać. W związku z tym w celu
              przywrócenia świata wartości pamięci o człowieczeństwie partie polityczne
              (wiadomo jakie) i organizacje pozarządowe zamiast o becikowe powinny zawalczyć o
              bezpłatne humanitarne środowisko dla dzieci tj. plac zabaw na czas zakupów
              rodziców. Ceny by prawda wzrosły, a więc niedługo supermarkety by przestały mieć
              te swoje superpromocje. I tak może by supermarkety przestały istnieć. Ogłaszam
              dziecięcą krucjatę XXI wieku.
            • Gość: Cipciakowa Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: *.chello.pl 06.09.08, 18:58
              Niestety w hiperach coraz częściej widuję rodzinki z malutkimi, jeszcze czerwonymi na buzi dzieciaczkami, urodzonymi chyba przed kilkoma dniami. Przeciez to jakas paranoja, tyle brudu, tłumy kaszlacych i kichających ludzi,a w tym wszystkim tygodniowy maluch. Zawsze sie zastanawiam, czy mamusia wyskoczyła z zakupów na chwile żeby urodzić? :) Nie mam dzieci, ale gdybym chciała połazić po hiperze, to zostawiłabym malucha z tatą, i spokojnie zrobiła zakupy.A, i jeszcze tekst jednej z mamus w sklepie odzieżowym- Ojej, zrobiłeś kupkę, oj jak czuć ( tu smiech), przewiniemy cie w kabince. Na szczęście panie ekspedientki stanowczo temu zaprzeczyły, a inne panie w przymierzalni je poparły.
    • tarkiina.arawis Re: Co was wkurza w supermarketach ?? 30.08.08, 22:49
      Brud
      Bałagan
      Oszustwa na promocjach
      Brak wcale wymyślnych artykułów powiedzmy głupiej mozarelli do pizzy i tego typu
      podobnych
      Debile w kasach do 10 artykułów
      Otwartych 5 kas na 50, a kolejki kilometrowe
      Dziewczęta z promocji - ile razy można powtarzać "nie"
      • Gość: JohnnyD Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.08, 12:42
        > Dziewczęta z promocji - ile razy można powtarzać "nie"

Na to ostatnie mam sposób. Zawsze przekręcam jej ofertę tak, że to ona musi
        odmówić. Np. gdy jakaś hostessa proponowała mi samochód i jazdy próbne spytałem,
        czy mnie przewiezie. Powiedziała że nie ona, tylko diler. A ja się chciałem z
        nią przejechać ;)
    • Gość: 22volt Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: *.xdsl.centertel.pl 30.08.08, 23:03
      nie moge uwierzyć żenikt tego nienapisał

kolejki do kas!
      • jamajczyk24 Re: Co was wkurza w supermarketach ?? 31.08.08, 00:05
        mnie tez kolejki do kas nimo że prawie wszystkie czynne to tak powoli obsługują
        to robią że szok a druga rzecz co mnie wkurza to reklamy które lecą na okrągło
        to i ciągle się powtarzają np 3 reklamy ciągle te same i na okrągło w tesko
        • zigzaur Re: Co was wkurza w supermarketach ?? 31.08.08, 14:36
          Bo widocznie kasjerki nienawidzą swej pracy i klientów. Socjaliści uczą
          pracowników nienawiści do pracodawcy i klientów. Socjalistyczna indoktrynacja.
    • Gość: Maug Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: *.ghnet.pl 31.08.08, 00:26
      "Świąteczna atmosfera" na różne święta, najbardziej Boże Narodzenie.
      Kwintesencja tego, jak bardzo nasze życie się komercjalizuje. W okresach
      świątecznych staram się omijać, niestety z roku na rok święta w hipermarketach
      są coraz dłuższe i coraz częściej.
      Styczeń - Boże Narodzenie, luty - walentynki, marzec - Wielkanoc, kwiecień -
      Wielkanoc, maj - dzień matki, czerwiec - dzień dziecka, lipiec - "witajcie
      wakacje", sierpień - 'witaj szkoło", wrzesień - "witaj szkoło", październik -
      wszystkich świętych, listopad - Boże narodzenie, grudzień - Boże Narodzenie... a
      na każdą okazję musisz kupić prezenty wszystkim na których naprawdę ci zależy.
    • Gość: FAŁSZYWE_TOWARY Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 31.08.08, 06:55
      A czy ktos zobaczył np. torby z napisem NIKE, Addidas itp. Przecież to lewizna.
      Za takie towary ludzie płacą kary. A w sklepach można sprzedawać co się chce.
      Sprytny adwokat zarobił by kupe forsy!!!! A duże sklepy wreszcie powinny sie
      wziąć w garść.
      Druga sprawa, MEDIAMARKT zobacz, jak stoisz do kasy to poprzedniej osoby
      rachynek płacony kartą płatniczą lęży na kasie widoczny. Kiedyś im to
      powiedziałem tym na "podium" ale nic za tydzień dalej to samo. To sobie stoje i
      czytam do telefonu głośno, numer, imię i nazwisko itd. "Jacek zapisałeś wszystko
      - dawaj na internet i sprzedaj ten numerek albo zamo coś we Francji" Baba w
      kasie zbladła i czepia się. Powiedziłem jej ze na pewno się przesłyszała i dalej
      zapuszczam żurawia i dalej czytam jeszcze raz. HAHHAHA ale była afera nawet
      zawołali Security...
      • Gość: b Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: *.gprs.plus.pl 31.08.08, 21:24
        > Druga sprawa, MEDIAMARKT zobacz, jak stoisz do kasy to poprzedniej osoby
        rachynek płacony kartą płatniczą lęży na kasie widoczny.

bujda na resorach - nic z takiego rachunku nie wyczytasz - za dużo filmów
        science fiction i innych bajeczek
    • Gość: Arnika Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.08, 10:07
      Ja jeszcze dodam, ze wkurzaja mnie dystanse jakie trzeba pokonywac
      (a czesto wielokrotnie jak sie cos zapomni, albo bladzi).
      • Gość: dzidzia Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.08, 10:55
        Nikt nie napisał o tym, że kasjerkom nie chce się szukać drobnych by
        wydać resztę i za każdym razem proszą o koncówkę. Doprowadzają mnie
        do szału te prośby: siedemdziesiąt groszy?, a złoty dwadzieścia?,
        dwa grosze? Nie wierzę, że w godzinach szczytu w dużym markecie a
        kasie nie ma drobnych. Skubane kasjerki tak mnie wytrenowały, że gdy
        robiłam zakupy za granicą podsuwałam te drobne w kasie a czym
        wprawiałam w zdumienie tamtejszych kasjerów. Tam nie ma czegoś
        takiego, poważnie. Teraz tutaj jestem na to wyczulona i nie daję.
        Kłamię, że nie mam.
        • Gość: sss Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: *.range81-159.btcentralplus.com 31.08.08, 15:30
          > Tam nie ma czegoś
          > takiego, poważnie. Teraz tutaj jestem na to wyczulona i nie daję.
          > Kłamię, że nie mam.

A ja wole dzc koncowke niz nosic pozniej pekaty od drobnych
          plortfel, ale skoro ty lubisz...
        • Gość: betka Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: 82.139.41.* 31.08.08, 23:22
          Opryskliwośc kasjerek jet wręcz legendarna...ostatnio "Pani" na
          kasie nakrzyczała na Bogu Ducha winną dziewczynę,która zakupiła
          30dag jabłek i jogurt(jeden) i płaciła za to banknotem 50cio
          złotowym.Noż żebyście widzieli purpurę wściekłości na twarzy "Pani
          kasjerki",że musi tyle drobnych zmarnować na jakąś niczego niewartą
          smarkulę i jej "paranoicznie małe" zakupy.
          No i te kolejki do kas!!!!Ze nie wspomnę o pozastawianych przez
          palety z promocyjnymi towarami, które tylko tarasują przejazd.
        • Gość: mrau Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: 201.127.188.* 31.08.08, 23:34
          Kasjerki nie proszą o "końcówkę" z lenistwa, bo im się nie chce wydawać x_x
          Siadasz do kasy i często już na starcie masz niewiele drobnych (tak nie powinno
          być, ale tak jest). A jak nie poprosisz klienta o drobne, to klient Ci ich nie
          da. Za moment nie masz z czego wydawać reszty. Dzwonisz po pomoc, czekasz razem
          z całą kolejką aż ktoś Ci przyniesie drobne i jeszcze dostajesz ochrzan, bo
          "gdybyś oszczędzała drobne to by Ci nie zabrakło".
    • Gość: gry chann Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: *.devs.futuro.pl 31.08.08, 10:40
      byłem w swoim techonie w piastowie, dziś przed ósmą, w ciągu 45 minut od zaparkowania do zapakowania auta zrobiłem zakupy: spożywka, chemia- pełny wózek.
      sklep pusty, przy półkach bez tłoku, przy kasie kolejki max trzy osoby.
      dziekuje wszystkim ktorzy robia zakupy w piatek po 18,00 i w sobote w zasadzie cały dzien.
      dzieki wam jesetm minimum godzine do przodu.
      wracam do domu, robie rodzinie sniadanie i nie wiem co to wkur.... w markecie.
    • Gość: dodo Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.08, 11:05
      1.dzieci w wozkach sklepowych
      2.przesuwanie noga koszykow po podlodze
      3.stawianie wozkow w poprzek alejki
      4.pseudo "promocje"
      5.osobne kasy do alkoholu
      6.a najbardziej wkurza mnie to, ze sklepy rezygnuja z - nazwijmy to -
      luksusowych produktow zamieniajac na coraz tansze i coraz bardziej g..niane bo
      sie lepiej sprzedaja (np leclerc na Chomiczowce)!
    • donpingwin Re: Co was wkurza w supermarketach ?? 31.08.08, 11:16
      pakowanie zakupow z tasmy do siatek. czemu harcerzy nie ma na codzien
      • Gość: dzieci buszu ! Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 21:35
        donpingwin napisał:

> pakowanie zakupow z tasmy do siatek. czemu harcerzy nie ma na
        codzien
        no chyba ty... ja tak już pakowałam zakupy... po paru godzinach
        miałam D O S C ;p a jeszce tak codziennie... no weź ;p
    • kicior99 Re: Co was wkurza w supermarketach ?? 31.08.08, 11:56
      Przeczytałem cały wątek... Dawno nie byłem w Polsce i widze że ten kraj jest
      niereformowalny, skoro 20 lat po upadku systemu, w tak kapitalistycznych
      ostojach jak markety, panują socjalistyczne nawyki.
      1. Kasy na alkohol? Kretyństwo. W UK jest to tak rozwiązane, że po wbiciu do
      kasy butelki wódki (a także innego towaru tu zakazanego dla młodzieży, jak np.
      noże) kasa zaczyna pipać. Kasjer musi wtedy przeprowadzić autoryzację sprzedaży.
      Tak samo jest w kasach automatycznych.
      2. Gadające baby między regałami. Grzecznie mówię "przepraszam" i z uśmiechem
      przesuwają się. Zresztą to rzadki widok, z przelotnie spotkaną znajomą gada się
      raczej w kafejce.
      3. Ochroniarze i detektywi sklepowi. Praktycznie niewidiczni. Przed kasami ich w
      ogóle nie ma.
      4. Wyżerka. Nie zauważyłem. Niektóre towary są wręcz wyłożone do degustacji.
      Mało i głównie te znane, ale jednak. We Francji jest powszechnie przyjęte, że
      kupując np. winogrona, można skosztować.
      5. Porzucone towary na półkach. W Anglii to plaga, zwłaszcza w TESCO. Ale np. we
      Francji sa na hali kosze, gdzie można włożyć towar, względem którego klient się
      rozmyślił.
      6. Książki w folii. Zazwyczaj jest jedna już uwolniona z opakowania. Czasem nie
      - i to faktycznie mnie wkurza.
      7. Wolność od koszy i wózków. Poza LIDL-em i innym niemieckim szajsem nikt mnie
      nie zmusza, abym włożył monetę zanim wezmę wózek. Mam prawo wejść na halę bez
      wózka czy koszyka i jest to powszechnie przyjęte. W Polsce prawie zrobiono ze
      mnie kryminalistę z tego powodu...
      Smutno skonstatować, ale poziom supermarketów - i zachowania w nim - zależy od
      poziomu społeczeństwa.
    • Gość: Daisy Zasyfione taśmy do wykładania zakupów przy kasie IP: *.aster.pl 31.08.08, 12:14
      Jak przede mną (lub 20 osób wcześniej przede mną) stała osoba z mrożonką,
      warzywami, czymkolwiek mokrym lub brudnym to usyfiła całą taśmę, kolejni ludzie
      to rozpaprali po całej taśmie, a ta krowina na kasie nigdy tego nie wytrze mimo
      że w zasięgu ręki ma płyn i szmatkę.
    • Gość: Kaja Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: *.ssnet.pl 31.08.08, 13:07
      Nic szczególnego, jedynie w markecie Kaufland u mnie w mieście wkurza mnie to,
      że nie ma tam takich małych koszyków do noszenia w rękach, a tylko ogromne
      wózki. Za to nikt się nie czepia jak się wejdzie bez tego wózka, więc jeszcze
      można to przeżyć. Poza tym wkurza mnie, że jak stanę w jakiejś kolejce, która
      wydaje mi się najkrótsza, to potem się okazuje, że jakbym stała w innej, to bym
      kupiła szybciej :P
      No i te wózki, którymi ludzie tarasują przejścia, inna sprawa, że przejścia są
      wąskie i czasami trudno coś sensownego z tym wózkiem zrobić.
    • Gość: kapiszon Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: *.sita.aero 31.08.08, 13:40
      no mnie raz w realu zaskoczyla muzyka "Liroy" z piosenka "Scyzoryk" ta wersja
      bez cenzury !! ale był czad!!
    • Gość: kot Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.08, 13:52
      Dziewczyny na promocji. Nieraz jak potrzebuję np. coś z działu kosmetycznego i
      widzę że stoi tam kilka takich (często utrudniając dostęp do półek), to rezygnuję
      • Gość: lala wymalowana Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: *.chello.pl 31.08.08, 14:00
        fakt, ale one straszą na szczęście tylko w weekendy, a wtedy staram
        się omijać supermarkety z daleka. czasani niestety człowiek zapomina
        się i też chodzę naokoło jak widzę te podfruwajki z badziewiem.
    • Gość: Nina Kilometrowe kolejki do kas IP: *.chello.pl 31.08.08, 14:40
      Jak dla mnie to bez sensu stać w kolejce do kasy 2 razy dłużej niż
      zapełniać koszyk. Dla mnie strata czasu. No i zero klimy w upały.
      Dlatego jak tylko mogę - omijam tego typu sklepy szerokim łukiem.
    • Gość: kapitan_emo Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.08, 15:55
      Małe bachory biegające bez opieki - bardzo niebezpieczne dla nich, ale bezmyślni
      rodzice mają to gdzieś
      Sfrustrowani idioci wyżywający się na obsłudze, zwłaszcza na kasjerkach.
      • Gość: xyza-kielce Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: 79.139.9.* 31.08.08, 17:09
        w tesco od niedawna jest zakaz rozkładania towarów z europalet w dzień, mogą one
        być wywożone jedynie w nocy( w dzień tylko małe wózki)wiem-pracowałam jakiś
        czas, a pracownicy rzeczywiście są nienauczeni kultury do klientów, sama
        słyszałam jak pracownik po odejściu klienta sypał teksty typu: "głupi ch.j
        będzie mi dupe zawracał-niech se sam ku..a szuka jak ślepy"
    • Gość: jw. Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: 80.51.91.* 31.08.08, 17:43
      1. "Będę winna grosik reszty" - a kiedy mi go oddasz?
      2. Brak małych koszyków! Patrz: Lidl, Kaufland, Aldi!!!
      3. Muzyka przeplatana wrzaskami: "Dziś w promocji..."
    • weev Re: Co was wkurza w supermarketach ?? 31.08.08, 18:00
      Wkurza mnie w supermarkecie pare rzeczy:

1. Kiepska jakosc towarow. W szczegolnosci, brak mozliwosci dostania
      smacznych wedlin. Jedynie Alma Market to rozwiazuje.
      2. Mieszkajac w Srodmiesciu Warszawy, jedyne dostepne blisko
      supermarkety to Carrefour Express, ktore sa zlokalizowane w glosnych
      centrach handlowych.
      3. Muzyka. Jest zwyczajnie glosno.
      4. Kasy samoobslugowe, ktore nieustannie wymagaja czekania na
      asystenta.
      5. Wina. Ich cena. Sa drogie w porownaniu z zachodem.
      • Gość: qwerty Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: *.walecznych.net 31.08.08, 18:34
        nie przesadzacie z tym 'bede grosik winna' to taka wielka kwota dla was ? robiecie te zakupy 5 razy dziennie codziennie ze jest to dla was tak wielkie obciazenie finansowe ?
        • Gość: ja Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: 80.51.91.* 31.08.08, 18:49
          oni mogą być grosik winni, ale jak mnie brakuje grosika do pełnej kwoty? to co?
        • Gość: ja Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: 85.219.142.* 31.08.08, 20:48
          Dla mnie ten grosik nic nie oznacza, ale dla sklepu tysiące takich operacji z
          cyklu : "będę grosik winna" to jednak jest już jakaś kwota.
        • Gość: b Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: *.gprs.plus.pl 31.08.08, 21:29
          grosik - to kwestia zasady, naciągactwa i braku tolerancji dla lenistwa kasjerek...
    • zawsze.aliks Re: Co was wkurza w supermarketach ?? 31.08.08, 21:50
      Zgiełk. Nachalna "muzyka" łoskocząca z głośników na przemian z
      wrzaskami o nadzwyczajnych promocjach. Raz zdarzyło mi sie robić
      zakupy w cichym supermarkecie (oczywiście cisza była niezamierzona,
      ale była). Co za ulga! Jaki komfort! Gwałtownie spada poziom
      ogłupienia a rośnie zdolność podejmowania rozsądnych decyzji. Nic
      dziwnego że jak tylko się dało to właczyli na cały regulator. Brrr...
      • Gość: qwerty Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: *.walecznych.net 31.08.08, 22:39
        zapewniam cie ze nawet kilka tys 'akcji' grosik nie zwiekszy znacznie dochodow hipermarketu
        • Gość: qwerty Re: Co was wkurza w supermarketach ?? IP: *.walecznych.net 31.08.08, 22:41
          acha jeszcze jedno. w jaki sposob to swiadczy o lenistwie kasjerek ? jak jej zabraknie jednogroszowek to ma zamknac kase i isc do kolezanki rozmienic ? jak by tak zrobila to chyba by ja kolejka unicestwila...
    • juwaga Re: Co was wkurza w supermarketach ?? 01.09.08, 00:14
      Klienci. O chamstwie niektórych klientów możnaby długo i dużo.
      Trochę offtopując - w ostatnie wakacje dorabiałam w hipermarkecie
      jako kasjerka. W którąś niedzielę, około 13-14 (pełen sklep ludzi,
      kolejki, hałas, dzieciary, staruszki, rodziny, upał) przypadkowo
      włączył się alarm przeciwpożarowy. Z głośników rozległa się
      instrukcja: Proszę opuścić teren sklepu. Co zrobili klienci? Zwinęli
      wózki i masowo przybiegli do kas, żeby broń Boże nie stracić tego,
      co już włożyli do koszyków. Byłam zszokowana - pomijam już to, że
      nie mogłam uciekać, bo obsługa zostaje do ostatniego klienta. Czy
      gdyby naprawdę coś się wydarzyło i alarm nie byłyby przypadkowy, ci
      ludzie też popędziliby do kas, żeby coś tam jednak do domu zanieść?
    • sapervodicka to w Polsce juz sa supermarkety? 01.09.08, 03:02
      to w Polsce juz sa supermarkety?? nie wiedzialem, ale super!!!
      • ariwederczi Re: to w Polsce juz sa supermarkety? 01.09.08, 08:01
        Kapitalny teskt! :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka