Gość: benia.krzyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 15:16 ja tak o: "szora isompojs ijundija szany fiszora" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scoutek Re: a jak śpiewaliście lambadę? 28.01.09, 15:19 a w dziecinstwie zamiast "Rolnik sam w dolinie" spiewalam "Rolnik w sandolinie" Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: a jak śpiewaliście lambadę? 29.01.09, 18:53 nie o tym wątek jest! jak lambadę śpiewałaś? mów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qurka Re: a jak śpiewaliście lambadę? IP: *.3s.pl 30.01.09, 22:02 ja to odkryłem dopireo z 5 lat temu ze tam nie ma zadnego pana Sandolinie w tej piosence tylko jakis grządkoryjek zapalczywy pojedyńczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: a jak śpiewaliście lambadę? IP: *.wbs.ssh.gliwice.pl 02.07.09, 13:28 hehe ja dokładnie tak samo i sie zastanawiałam co to jest to sandolino ;))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: a jak śpiewaliście lambadę? 28.01.09, 15:26 Siorambrusifoj, ke jundzija sony pewsioraaa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasienia Re: a jak śpiewaliście lambadę? IP: 92.14.125.* 29.01.09, 00:11 Hehe, ja bardzo podobnie: 'sziorangusifo kejumdzijasoni fesziora' :)))) zajebisty watek.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3,14-Roman Re: a jak śpiewaliście lambadę? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.01.09, 15:33 Ja śpiewałem: "lalalalalaalalala lambada lalalalalalala lambada". Co do innych piosenek: -pamiętam chłopaka z mojej podstawówki, fana zespołu VengaBoys, który chodził po szkole i śpiewał: "bum, bum, bum, łona syra rum" <"Boom, boom, boom, boom, I want you in my room"> -można też śpiewać "Żule w taxi" V. Paradis -albo "dżem prędzęj se nabierajcie, domek klejem posklejajcie" <kto odgadnie, co to za piosenka ;) > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3,14-Roman Re: a jak śpiewaliście lambadę? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.01.09, 15:35 PS: To ostatnie znalazłem na tym forum. Piękny przykład kreatywności. Młodości, ty nad poziomy wylatuj! Odpowiedz Link Zgłoś
cherryhills Re: a jak śpiewaliście lambadę? 30.01.09, 09:35 Czem prędzej się wybierajcie, do Betlejem pospieszajcie... - zgadłam? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: a jak śpiewaliście lambadę? 28.01.09, 16:12 sziorang tu sekwoj Odpowiedz Link Zgłoś
amourpropre Re: a jak śpiewaliście lambadę? 28.01.09, 18:03 Gdzieś na początku lat 90-tych słyszałam w TV jakąś wersję kabaretową "Lambady", ogólnie całość tekstu dotyczyła jakichś zabiegów higieniczno-przedrandkowych, jedyne, co pamiętam, to zwrot "Szoruj cały tors, a pod pachy super water Wars" :D. Może ktoś też słyszał tę wersję? Natomiast w podstawówce wyśpiewywało się coś w stylu pseudopodobnym do oryginału "Szoran dusyfoj kejumdzija szony feszora". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: a jak śpiewaliście lambadę? IP: *.euro-net.pl 28.01.09, 20:37 Szorem dusifor ejumbeji.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: a jak śpiewaliście lambadę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 21:43 I dobrze śpiewaliście, bo to leci tak: Chorando se foi quem um dia so me fez chorar Chorando se foi quem um dia so me fez chorar Chorando estara ao lembrar de um amor Que um dia nao soube cuidar Chorando estara ao lembrar de um amor Que um dia nao soube cuidar A recordacao vai estar com ele aonde for A recordacao vai estar pra sempre aonde for Danca sol e mar guardarei no olhar O amor faz perder encontrar Lambando estarei ao lembrar que este amor Por um dia um instante foi rei A recordacao vai estar com ele aonde for A recordacao vai estar pra sempre aonde for Chorando estara ao lembrar de um amor Que um dia nao soube cuidar Cancao riso e dor melodia de amor Um momento que fica no ar I-I-I Dancando Lambada Odpowiedz Link Zgłoś
gorillon Re: a jak śpiewaliście lambadę? 29.01.09, 13:56 Gość portalu: trusiaa napisał(a): > I dobrze śpiewaliście, bo to leci tak: [...] Eeee, tam. Przecież wyraznie słychać na początku: Szora mpusij pfoj kemundżija sami peszoraaa... A to: Lambando estarei... itd. to naprawdę jest po polsku: Lambadę starej... (nie wiem, co, chyba zatańcz) itd. Odpowiedz Link Zgłoś
1niespokojna Re: a jak śpiewaliście lambadę? 31.01.09, 00:00 Nalać mu wódki!!!! Dobrze gada !!;p Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Trusia! 31.01.09, 23:07 Można prosić o przekład? Po wnikliwej analizie i zaprzężeniu do pracy szarych komórek oraz nosa językowego (nos zaprzężony do pracy) wykombinowałam, że "chorando" to zapewne coś ze śpiewaniem. I na tym się mój potencjał kończy... Gdyby to był hiszpański, to co innego. :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macarena Re: a jak śpiewaliście lambadę? IP: *.wp3.ptc.pl 28.01.09, 23:56 A-he kot a sau, e jundżija soni besztu laaa-a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anek Re: a jak śpiewaliście lambadę? IP: 93.105.146.* 29.01.09, 14:18 soram puszifoj kejumdżira fany pesiora Odpowiedz Link Zgłoś
london_in_use Re: a jak śpiewaliście lambadę? 29.01.09, 16:41 Jakie szo...? Ja śpiewałam: o ran du si foj :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: a jak śpiewaliście lambadę? 29.01.09, 18:52 szoooro jusifoj kejunndija szory keszuraaa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieg Re: a jak śpiewaliście lambadę? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 29.01.09, 23:10 hehe,świetny wątek :) szora lusi foj, ejundżeja tami feszu ra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieg Re: a jak śpiewaliście lambadę? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 29.01.09, 23:21 po wnikliwym wysłuchaniu ---> www.youtube.com/watch?v=qB4DOZF1INo dochodzę do wniosku, że jedyna poprawna forma to: szora lusifoj kejundzija somi feszura ew. feszora a kto się nie zgadza ten głuchy! albo ja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: a jak śpiewaliście lambadę? IP: *.ms.lnet.pl 29.01.09, 23:27 szorandusyfoj gijumdżija sony feszura Odpowiedz Link Zgłoś
cherryhills Re: a jak śpiewaliście lambadę? 30.01.09, 09:33 szuuurimbusipoj ijumdżija słami fe szoooraaaa! (ale wstyd...) Odpowiedz Link Zgłoś
idasierpniowa28 Re: a jak śpiewaliście lambadę? 30.01.09, 09:51 Ja śpiewalam pełnym głosem tak : Siorambrusifoj, ke jundzija sony pewsioraaa... :D I tak przy okazji to mi się przypomniało, że jak chodzilam do podstawówki ( gdzieś w początkowych klasach) to królował taki zespół jak New Kids On The Block :) No i oni mieli calą masę hitów, między innymi piosenkę pt " Tonight" Niezorientowanym wyjaśniam, że refren brzmiał " la la la la tonight" A jedna moja koleżanka z uporem maniaka, doprowadzając mnie do furii śpiewała " la la la la dżu naj lajk" :D:D I za nic w świecie nie dala się przekonać, że to nie jest tak :D Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: a jak śpiewaliście lambadę? 30.01.09, 13:56 Szioooren dustinmooo fenundżija sonu feszuraaaaa. A mnie się najbardziej podobała rada naszej wychowawczyni, jak się nauczyć tanczyć lambadę: wsadzić (wyobrazić sobie) ołówek w pupkę i rysować ósemki ^_^ Odpowiedz Link Zgłoś
model.testowy Re: a jak śpiewaliście lambadę? 30.01.09, 19:24 Pamiętam tylko tyle, że fragment "Chorando estara..." zapodawałem jako "szorabristara" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klemensa Re: a jak śpiewaliście lambadę? IP: *.12.15.vie.surfer.at 31.01.09, 00:51 Co wy z ta lambada wyczyniacie?! Przeciez kazdy wie, ze lambada to: Sora fuczifoj erumdzija fare feszora. :) Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: a jak śpiewaliście lambadę? 31.01.09, 01:47 bosssski watek :-) no, usmialam sie za wszystkie czasy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowita771 Re: a jak śpiewaliście lambadę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 14:18 Pamiętam, jak w podstawówce koleżanka szybko na tablicy napisała cały tekst, oczywiście tak jak słyszała, pamiętam tylko początek: szorą pusi foj kejundżija sony feszora. Dalej nie pamiętam, ale jak juz napisała, to staraliśmy się odśpiewać wszyscy. Wyszło mocno tak sobie, ale jak na taką znajomość portugalskiego, to i tak chyba nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
the.ctphr Re: a jak śpiewaliście lambadę? 31.01.09, 15:03 To wszyscy znacie jakieś dziwne wersje, bo ja znam: Szooora pusifoj ijumdija soni fyszeraaaaa... Odpowiedz Link Zgłoś
anulla1 Re: a jak śpiewaliście lambadę? 31.01.09, 22:27 Każdą w wypisanych przez was wersji, prześpiewałam i tekst pasował... co za uniwersalna melodia. Moja wersja. Szora musztera ejunżyra seo fiszera.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szoramina Re: a jak śpiewaliście lambadę? IP: *.12.rev.vline.pl 31.01.09, 22:48 moja wersja: Szoooora mina tusz, szora mora, szora mora maaaaj w ogóle nie wiem dlaczego :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiszony czosnek Re: a jak śpiewaliście lambadę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 23:34 Szorantusifoj kejundżima somi feszora ....i dalsza część tekstu (to co pamietam)... Lambadestare amibradżi amor kejundżma biso bresztora Lambadestare amibradżi amor kejundżma biso mikurida ....i na końcu leciało.... Dosontu Lambada BTW świetny temat :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: a jak śpiewaliście lambadę? IP: *.watf.cable.ntl.com 01.02.09, 14:46 szoran busi foju kejundzija somi feszura czara bistra ra ejunndaczi amor kejundzija nonsowi glida lamba diszta ri ajen braczi lamor kejundzija nonsowi korilla ta ta ta ta ta.. Achę kolka są dlaej nie pamietam, ale i tak dlugo to we mnie siedzi hehe Pamieam ze na jakichs urodzinach cala noc leciala lambada, sie przewijalo kasete Odpowiedz Link Zgłoś
charleotte Re: a jak śpiewaliście lambadę? 01.02.09, 20:11 Na kolonii śpiewaliśmy jakiś polski "przekład", niestety, pamiętam tylko początek: Leć, melodio, leć, wiatrem przybądź tu z dalekich stron... Może ktoś pamięta tę wersję? Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: a jak śpiewaliście lambadę? 02.02.09, 13:27 > Achę kolka są Przy tym poległam :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: high_hopes Re: a jak śpiewaliście lambadę? IP: *.acn.waw.pl 01.02.09, 22:50 U nas spiewalo sie tak: Szora lusifoj kejundzija sony fiszuraaa.... hahahahahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
kirke18 Re: a jak śpiewaliście lambadę? 02.02.09, 14:22 Moja przyjaciółka z lat dziecinnych :) chwaliła się innym koleżankom, że ja umiem śpiewać cały utwór, który był wtedy przebojem, było to około roku 1976-77, a brzmiał on tak: "pran ki indy rin szalalala, de dy, pran ki indy rin..." No i co to był za utwór? Odpowiedz Link Zgłoś
amourpropre Re: a jak śpiewaliście lambadę? 02.02.09, 17:09 kirke18 napisała: > Moja przyjaciółka z lat dziecinnych :) chwaliła się innym > koleżankom, że ja umiem śpiewać cały utwór, który był wtedy > przebojem, było to około roku 1976-77, a brzmiał on tak: > "pran ki indy rin szalalala, de dy, pran ki indy rin..." > No i co to był za utwór? Brown Girl in the Ring?:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: a jak śpiewaliście lambadę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.09, 17:20 dziewczyna o perłowych włosach zespołu omega? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: a jak śpiewaliście lambadę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.09, 14:25 szora musifuj ajumdżija sori mi su raaaaa.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suska Re: a jak śpiewaliście lambadę? IP: 192.193.245.* 02.02.09, 15:19 szora dżusefoj kejundżija szori fiszoraaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: a jak śpiewaliście lambadę? IP: *.dax.com.pl 25.06.09, 14:40 Szorambusifoj kijundżija sony kiszura :) i potem gdzieś... Szorambristara ałlimbras tiamor kijundżija di so likłida Odpowiedz Link Zgłoś
fiola1 Re: a jak śpiewaliście lambadę? 25.06.09, 20:18 Sioramstusiwoju kejum dzira somi pesziora szioram wista ra alem bracia amor kejum dzira nu somi głidar... Odpowiedz Link Zgłoś
umathurman Re: a jak śpiewaliście lambadę? 25.06.09, 21:21 szooora musifoj hijumdżira fami peszuraj... ;) szora ristaraj haurim bradżu amoj hirumdżija non sori kłudiiija... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: a jak śpiewaliście lambadę? IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.06.09, 22:09 Szora mysyfoj, kenundżija szomi feszaraaaaa... Szora feszara, au remrauł cziłna muj, kenundżija ki... i nie pamiętam, co dalej! Następna zwrotka zaczynała się od: A cherkordasau, waisztar pra szempra coś tam, coś... Ale hitem była transkrypcja fonetyczna hitu italo-disco "Mamma -ma, Mamma - Marija", czy jakoś tak. Koleżanka miała zapisane tak, jak leci w ucho, w tym m.in. "katiusze piano, piano" i "sendzimi forte estawi gimi czimo":D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazz Re: a jak śpiewaliście lambadę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 00:16 tak to leciało: szooram kusi fuj kejun dzija suomi fiszo-raaaj szooram kusi fuj kejun dzija suomi fiszo-raaaj szoram brista ra aurin bra dżin amur kijum dżi janum sobi kłi daa szoram brista ra aurin bra dżin amur kijum dżi janum sobi kuri daaj aahe Joe Dassin faji sta kon łeda unium foo aahe Joe Dassin faji sta pra simpra undzium foo dansa saun maa kła parej mołoda puhua mom fasz perderin kontraa lambam briszta rei aurin bra kesa mur purum dżija mrisz pęczi poi hei aahe Joe Dassin faji sta kon łeda undzium foo aahe Joe Dassin faji sta pra simpra ondzium foo szoram brista ra aurin bra dżin amur kijum dżi janum sobi kłi daa konso łrjezu do melo czi adża mo kummo memtu ki fika nuhhuaa aj jaj jaj koncertu lambada a tak to śpiewa Anna Hanski (Finowie nie gęsi): www.youtube.com/watch?v=k8VpgOeMRxo Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: a jak śpiewaliście lambadę? 26.06.09, 08:44 a ja tak: taaaa da da ta taaaam ta rarara ra raaa raaaaarrraaaaaaaaaaaaaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emkaska Re: a jak śpiewaliście lambadę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.09, 12:01 szoooora busifoj kejundżira sony feszura :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seip Re: a jak śpiewaliście lambadę? IP: 91.198.194.* 26.06.09, 14:40 aaa hergopasał Odpowiedz Link Zgłoś
vifxen Re: a jak śpiewaliście lambadę? 26.06.09, 18:04 Szoorandosefoj ke umdżija sony pesoraa i jeszcze gdzieś ał lembraczio amor fakt, wszystkie wersje pasują ;P Odpowiedz Link Zgłoś