yabol428 15.11.03, 00:44 1. Otwórz 'Worda' 2. Wpisz: =rand(200,99) (nie zapomnij o znaku równości) 3. Naciśnij 'Enter' 4. Poczekaj ... ... nawet w Microsofcie nie wiedzš czemu tak jest... :))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: prudencja Re: Sztuczka w Wordzie :-) IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.11.03, 01:21 ale heca! :) Odpowiedz Link Zgłoś
higher_eu Re: Sztuczka w Wordzie :-) 15.11.03, 03:30 pojawia się osiem tysięcy linijek ze zdaniem: The quick brown fox jumps over the lazy dog. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatha. Re: Sztuczka w Wordzie :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.03, 03:42 tey, aleeee jaja :) ale mi sie pojawil inny txt, chyba... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubelak Re: Sztuczka w Wordzie :-) IP: 62.233.188.* 15.11.03, 08:50 a mi 102 kartki czegos takeigo ". Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Sztuczka w Wordzie :-) IP: *.pb.bialystok.pl 15.11.03, 08:53 Autorom chodziło o użycie wszystkich polskich liter (óźć itd.). Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: Sztuczka w Wordzie :-) 18.11.03, 11:38 Gość portalu: lubelak napisał(a): > a mi 102 kartki czegos takeigo ". Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. " U mnie ten sam text,ale stron 189:) Odpowiedz Link Zgłoś
takataka Re: Sztuczka w Wordzie :-) 24.02.04, 23:15 arieska napisała: > Gość portalu: lubelak napisał(a): > > > a mi 102 kartki czegos takeigo ". Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń > fig. " > U mnie ten sam text,ale stron 189:) ja mam 352 strony tego jeża z figami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wji Re: Sztuczka w Wordzie :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.03, 10:20 zadna to sztuczka... jesli przygotowujesz szablon dokumentu ten trick pozwala sprawdzic jak bedzie sie ukladal tekst przy okreslonej ilosci wierszy i akapitow. w angielskich wordach zdanie '...jump over lazy...' zawiera wszystkie litery z alfabetu lacinskiego. ot cala 'magia'. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Sztuczka w Wordzie :-) 15.11.03, 11:27 mała rzecz,a cieszy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emi Re: Sztuczka w Wordzie :-) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.03, 19:27 A u mnie to nie działa! Czemu? Po prostu kursor przeskoczył do nowego wiersza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazyliszek Re: Sztuczka w Wordzie :-) IP: *.chello.pl 15.11.03, 19:45 u mnie tez nie działa... Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Sztuczka w Wordzie :-) 15.11.03, 20:00 Bo macie pirackie kopie, łobuzy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazyliszek Re: Sztuczka w Wordzie :-) IP: *.chello.pl 15.11.03, 20:39 klnę się na życie moich nienarodzonych dzieci, że nie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wji dla tych co im nie dziala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 00:26 otoz mili panstwo nalezy przed wpisaniem tegoz zaklecia =rand() uruchomic w opcjach autokorekte. wji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazyliszek Re: dla tych co im nie dziala IP: *.chello.pl 16.11.03, 12:03 faktycznie, 114 stron... Odpowiedz Link Zgłoś
zwid U mnie pokazały się 154 strony tego: 15.11.03, 20:03 Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alpina b12 Re: U mnie było 264 strony ;-))))))))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.03, 20:55 Odpowiedz Link Zgłoś
marudus 32768 i zdycha 15.11.03, 22:26 A jak się wpisze najpierw wielkość czcionki 200 pumktów, a póżniej znaną skądinąd formułkę, Wordoza dolicza do 32 768 stron i tyle go widzieli...... :) ....Ale tandeta......... Odpowiedz Link Zgłoś
mari.na po wlosku 17.11.03, 18:43 Cantami o Diva del pelide Achille l'ira funesta.Cantami o Diva del pelide Achille l'ira funesta.Cantami o Diva del pelide Achille l'ira funesta.Cantami o........................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.sejm.gov.pl A: U mnie było 153 strony ;-))))))))))))))))) IP: 80.51.247.* 15.11.03, 23:03 ale ja użyłem czcionki 10pt Tajms Niu Rołmen ;))))))))))))))))))))) wyszły mi jeże i figi Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele 123 strony 16.11.03, 12:10 Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig Odpowiedz Link Zgłoś
kosz.marny Re: 123 strony 17.11.03, 14:25 peter.steele napisał: > Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig Fajne zdanie. Autorem jest ktoś znany, ale nie pamiętam kto, bo mam pamięć dobrą, ale krótką (Tuwim chyba?) i faktycznie składa się ze wszystkich liter polskiego alfabetu, przy czym każda z nich użyta jest tylko raz. Trza mieć łeb... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazyliszek Re: 123 strony IP: *.chello.pl 17.11.03, 17:07 a nie Barańczak? Odpowiedz Link Zgłoś
kosz.marny Re: 123 strony 18.11.03, 11:30 Gość portalu: bazyliszek napisał(a): > a nie Barańczak? Nie mam pojęcia, ale pewnie można to gdzieś sprawdzić. Jak będę miał chwilę, to kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: 123 strony 25.02.04, 12:53 kosz.marny napisał: > Gość portalu: bazyliszek napisał(a): > > > a nie Barańczak? Baranczak:) to i nie tylko to zdanie; zawsze polecam jego ksiazke 'pegaz zdebial' - tam sa takie zdania zawierajace wszystkie litery, jest slownik angielsko-polskich idomow (nad ktorym zawsze placze ze smiechu)i inne ciekawostki. Polecam pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
boa.dupczyciel Re: 123 strony 18.11.03, 12:09 A co oznacza slowo "osm"? jakos nie moge skumac, czemu nie "osiem"? Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: 123 strony 18.11.03, 13:29 boa.dupczyciel napisał: > A co oznacza slowo "osm"? jakos nie moge skumac, czemu nie "osiem"? To po staropolsku. Tak się kiedyś mówiło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.sejm.gov.pl "ośm" IP: 80.51.247.* 25.02.04, 00:43 tak się mówiło jeszcze w XIX w., np. z aktu urodzenia "Działo się we wsi... dnia... tysiąc ośmset sześćdziesiątego..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasanka Re: Sztuczka w Wordzie :-) IP: 195.205.44.* 17.11.03, 15:10 wszystko zależy od ustawień Worda. Ale tez od podanych parametrów =rand(2,1) =rand(1,2) itd..... Odpowiedz Link Zgłoś
marc.fugnac Re: Sztuczka w Wordzie :-) 17.11.03, 22:47 A "Zażółć gęślą jażń" nie znacie??? Toż to najkrótsze ze wszystkimi polskimi ogonkami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wamal Re: Sztuczka w Wordzie :-) IP: *.proxyplus.cz / 213.17.208.* 18.11.03, 16:29 Pójdźże,kiń tę chmurność w głąb flaszy (32 litery z ogonkami bez powtórzeń);-) Odpowiedz Link Zgłoś
takataka To nie numer tylko naprawdę 28.02.04, 13:54 ma związek, nawet dość prosty z szablonami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YOG Re: Sztuczka w Wordzie :-) IP: 213.199.201.* 28.02.04, 14:16 w openoffice 1.0.0.1 nie działa :( Odpowiedz Link Zgłoś
liloom Franz jagt im komplett verwahrlosten Taxi quer... 28.02.04, 14:25 Franz jagt im komplett verwahrlosten Taxi quer durch Bayern. 166 stron drobnym maczkiem mam niemiecki word Odpowiedz Link Zgłoś