Gość: Przekręt Re: przekręcane słowa piosenek:-) IP: *.chello.pl 23.10.09, 21:20 w2.ladnok.pl/robbers/me/157245/45942 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z(a)myślona Re: przekręcane słowa piosenek:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 16:25 W piosence Żałuję Flinty śpiewałam: Żołnierzem cię znałam... Żołnierzem kochałam... Jakiś tam sens miało. xD Odpowiedz Link Zgłoś
grave_digger Re: przekręcane słowa piosenek:-) 24.10.09, 20:08 kazik na żywo "dobry chłopak był i mało pił" dodane "szybko zdechł" i santana w piosence "maria" śpiewa "mama ciula mama ciula" ale zajebisty wątek :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: przekręcane słowa piosenek:-) 24.10.09, 20:13 Swoich nie pamiętam. Ale pamiętam cudze ;) Rzecz działa się na koncercie Mr. Zoob. Kiedy grali "Mój jest ten kawałek podłogi" pod sceną skakał pijany facet i śpiewał: Muuuuu, jestem kawałek podłogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: przekręcane słowa piosenek:-) IP: *.range81-156.btcentralplus.com 24.10.09, 20:25 W nowej piosence Britney Spears spiewa 1,2,3 Peter, Paul and Mary a ja bardzo wyraznie slysze 1,2,3 phedophille on a tree :/ Odpowiedz Link Zgłoś
morepig Re: przekręcane słowa piosenek:-) 24.10.09, 20:46 Rammstein - Tier z płyty sensucht jest ...Was tust du Was fühlst du Was bist du ... my śpiewamy ... was- dwustu! was- trzystu!... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amy Re: przekręcane słowa piosenek:-) IP: 89.167.16.* 23.12.09, 17:48 Ze swoich i koleżanek tylko jedną pamiętam; Zamiast "I want you in my room" (Vengaboys) wychodziło "My pijemy rum. Koledzy niedługo później "poprawili" piosenkę i jako hicior szkolny wszyscy śpiewali "Bum bum bum, a my pijemy rum, pijemy wódkę, spirytus i wiśniówkę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagódka Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 21:39 koleżanka w piosence Dżemu "wehikuł czasu" śpiewała: "I tylko nocą do klubu pójść, czym grzeszył do rana..." w oryginale oczywiście: "I tylko nocą do klubu pójść, jam session do rana..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3,14-Roman Re: przekręcane słowa piosenek:-) IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.10.09, 23:04 "Pan mnie strzeże, Pan mnie strzeże, czuwa nade mną Pan, on mym przyjacielem!" A my, jako dziatwa, śpiewaliśmy to tak: "Pan mnie strzyże, pan mnie strzyże, strzyże mnie Pan, on mym fryzjerem!" Kto zgadnie z czego to? "Tylko czarne glany są naprawde funny A mroczna załoga nosi je na nogach" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dinki Re: przekręcane słowa piosenek:-) IP: *.tktelekom.pl 26.10.09, 14:03 bo u Boga była, rąbek z głowy zdjęła... i przez cały czas się zastanawiałam (pacholęciem będąc), dlaczego ten Bóg nie dał jej jakieś kołderki, poduszeczki czy czego mu tam jeszcze brakowało... temu dziecięciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agawa Re: przekręcane słowa piosenek:-) IP: *.grace.com 27.10.09, 09:44 No, Kobranocka to juz klasyka, ja tym słyszałam "Lokemtenbul" przez Włocławek - nie wiedziałam co to jest, ale skoro tak śpiewał i grał na gitarze mój kolega, to tak widocznie mysiało byc :-) Byłam za to mistrzem w przekręcaniu dawnych piosenek Madonny, gdy spisywałam je ze słuchu, a nie znałam angielskiego i np. w La Isla Bonicie w refrenie "Tropical the island breeze" brzmiał dla mnie "czoke kuli aj low bri" (znając już tekst oryginalny, nie wiem jak mogam usłyszeć coś takiego). Odpowiedz Link Zgłoś
ankz Re: przekręcane słowa piosenek:-) 27.10.09, 16:09 zawsze mi się wydawało, że "Rowery dwa" Yaro leci jakoś tak: Łacha - rowery dwa Łacha - kulawe i cychawe(?) że kulawe to rozumiem ale cychawe?...znaczy że jakie te rowery? od 10 lat mnie to nurtowało i postanowłam wreszcie sprawdzić;) i jest tak: U - a - ha - rowery dwa U - a - ha - górale (rozjechane) nie wpadłabym chyba na to;) Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: przekręcane słowa piosenek:-) 27.10.09, 09:57 Oj mieliśmy! Na przykład w jednej szancie wydawało mi się, że jest: 'O północy mi przywiało gołąba bez płucka' a było: 'o północy mi przywiało gołą babę z Pucka' Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: przekręcane słowa piosenek:-) 27.10.09, 10:07 I jeszcze Mc Hammer: 'kendżastis' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hlehle Re: przekręcane słowa piosenek:-) IP: *.lublin.mm.pl 27.10.09, 14:04 "My name is Lucca, I'm living on the second floor"- moja siotra śpiewała: "My name i Lucca, I'm your chicken four" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jaworskajoanna33 Re: przekręcane słowa piosenek:-) 04.12.09, 17:02 HeJ!!! A ja majac lat szesc udajac ze znam angielski spiewalam Kaylie Minoque: Aszu pisolaki laki laki laki, Aszu pisolaki ooo gdzie jest: I should be so lucky .... No coz tak to bylo....ale musze powiedziec uplakalam sie dzis jak bobr!, sorki brak polskich znakow,. .,.. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: przekręcane słowa piosenek:-) 22.12.09, 16:11 hyyyyyyyy, dobry tusz do rzęs mam, wytrzymał. a nie było łatwo. gołąba bez płucka :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: przekręcane słowa piosenek:-) IP: *.chello.pl 08.02.10, 19:42 tiuia napisała: > Oj mieliśmy! > Na przykład w jednej szancie wydawało mi się, że jest: > 'O północy mi przywiało gołąba bez płucka' > a było: > 'o północy mi przywiało gołą babę z Pucka' Nie moge sie przestac smiać !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: przekręcane słowa piosenek:-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.09, 15:37 moje doświadczenia: "Gloria! Gloria! Ile serc zginęło!" Zamiast "hymn tryumfu dzięki czci" - przez całe dzieciństwo i wiek młodzieńczy śpiewałam "Dryń, dryń, untfu - dzięki ci!" "Hołd po wszystkie nieśmy dni" - "Pot po wszystkie nieśmy dni" No i oczywiście obowiązkowo "Nasturcjo nasza!" - myślałam, że to jakieś określenie Matki Boskiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Przybieżeli... 23.12.09, 20:22 Aż do dzisiaj byłam przekonana, że ta kolęda ma następujący tekst: Oddawali swe ukłony w oborze Tobie z serca ochotnego, o Boże! Ciotka za to święcie (nomen omen) wierzyła, że tam jest Oddawali swe ukłony o Boże Tobie z serca ochotnego, o Boże! Pokora żadnej z nas nie przyszła do głowy... Odpowiedz Link Zgłoś
jane-bond007 Re: przekręcane słowa piosenek:-) 30.12.09, 20:47 E.Bartosiewicz Tatuaż Wciąż może być dobrze dobrze dobrze! Ja to znam Wciąż może być dobrze dobrze Gdy nie boisz się nie na co ja wciąż słyszałam niebo i ziemia hehhe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik66 Re: przekręcane słowa piosenek:-) IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.10, 14:52 Hosanna na wysokości-kiedyś myślałem,że jest to "ooo,sanna na wysokości"wyobrażając sobie,że jest to jakiś rodzaj kuligu w którym święci w niebie jeżdżą,i to jest takie strasznie podniosłe... Republika-Biała flaga-jest"z pidżamami pod pachami",a ja śpiewałem "z dzięciołami pod pachami"zastanawiając się co to za cholery,te dzięcioły,raczej chyba nie ptaki. Hymn harcerski śpiewany w poniedziałkowe,szkolne apele lub na koloniach był niezrozumiały dla mnie w kilku miejscach,i tak: " w niej tylko życie,więc idziem żyć" śpiewałem "niej idzie życie więc idzie żyd" zastanawiając się o co chodzi z tym żydem." "Na jej zew,w bój czy trud" śpiewałem na jejzew,w bójczytrut'i zastanawiałem się co to jest jejzew i bujczytrud.Myślałem,że są to jakieś harcerskie hasła...I na koniec: "Harcerzy polskich trud"śpiewałem" Harcerzy polski chrud" myśląc ,że Polski chrud jest jakąś harcerską jednostką,czy oddziałem z Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bybu Re: przekręcane słowa piosenek:-) IP: *.146.36.31.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.02.10, 23:49 "The Police" i "Message in a bottle". W dzieciństwie słyszałam tam wyraźnie " w lesie ciemno bardzo"( z takim staropolskim zaciąganiem "baaarzo"). Do dziś ciężko mnie przekonać, że jest inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola_pozytywna Re: przekręcane słowa piosenek:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 08:36 Bój czy trud - też to miałam. Byłam przekonana, ze chodzi o bójczy trud (jaki? bójczy, przymiotnik oznaczający trud w boju) Odpowiedz Link Zgłoś
janbg Re: przekręcane słowa piosenek:-) 05.02.10, 14:08 A ja kiedyś w hymnie Polskim usłyszałem: "z ziemii wolskiej do włoskiej". ------------------- Post do skasowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blablabla Re: przekręcane słowa piosenek:-) IP: *.3s.pl 06.02.10, 10:56 A ja aż do niedawna miałam problem z piosenką Golców: czy jest tam: -...pędzą konie po betonie... , czy: -pędzą konie, pole tonie.. ...A kogo się o to nie spytałam, pytał się z błędnym wzrokiem - ,,a co to jest ten leton?'' hihi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autorka tekstów Re: przekręcane słowa piosenek:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 16:24 była dawno temu piosenka Jo Dasina"Taka taka" /nie wiem czy to taki tytuł,ale w refrenie tak się śpiewało/ polska wersje śpiewały Alibabki były tam takie słowa "wszyscy usiedli i,dosłownie aż oniemieli,bo to Kopciuszek był,co się w królewnę przemienił" nalezałam wtedy do chóru,nasza pani pytała czy ktoś zna polskie słowa no masz-jasne,że tak-ja znam! no i podałam im takie słowa, "wszyscy usiedli i,i jak to robi się w sieni,bo to Kopciuszek był,co się w królewnę przemienił" pani patrzała na mnie dziwnie,ale piosenki uczył się cały chór:D:D:D bedąc w piatek klasie podstawówki nie mogłam zajrzyć co to jest,to oniemieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: przekręcane słowa piosenek:-) IP: *.chello.pl 08.02.10, 19:40 mój ówczesny chłopak śpiewał: ...lubie jej farbowane rzęsy, piegi i policzki blade lubię kiedy MNIE KOLUBRUJE ona zmysłowo na mojej twarzy.... I dopytywał sie co to znaczy "kolubrować" pewny ,że to cos strasznie wyuzdanego :) Odpowiedz Link Zgłoś
amourpropre Re: przekręcane słowa piosenek:-) 29.04.10, 18:56 Gość portalu: nina napisał(a): > mój ówczesny chłopak śpiewał: > > ...lubie jej farbowane rzęsy, > piegi i policzki blade > lubię kiedy MNIE KOLUBRUJE > ona zmysłowo na mojej twarzy.... > > I dopytywał sie co to znaczy "kolubrować" pewny ,że to cos strasznie > wyuzdanego :) Ja z kolei słyszałam tam coś w rodzaju "lubię kiedy NIE KORODUJE", brrr. Oczyma duszy od razu widzę obiekt westchnień autora piosenki jako cyborga, którego rdza się nie ima. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: przekręcane słowa piosenek:-) 15.04.10, 04:15 To zjawisko ma s języku angielskim nazwę "Mondegreen" en.wikipedia.org/wiki/Mondegreen a nazwa wzięła się z tego, że w jakiejś piosence slowa She laid him on the green zrozumiano jako Lady Mondegreen... A podobny wątek już był: forum.gazeta.pl/forum/w,384,17553315,17626346,Re_tam_wcale_tak_nie_spiewali_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ElazLondka Re: przekręcane słowa piosenek:-) IP: *.bmly.cable.ntl.com 17.04.10, 22:36 To moze nie tyle przekrecenie co niezrozumienie dziecka: jak bylam jeszcze malolata bylam pewna, ze w Autobiografii zamiast: 'za jej Poli Raksy twarz' spiewaja 'za jej poli, raksy, twarz kazdy by sie zabic dal'. Dlugo myslalam co to jest POLI i co ta są RAKSY i gdzie to zdobyc, kupic lub pozyczyc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lechu9102 Re: przekręcane słowa piosenek:-) 18.04.10, 00:31 Tak zdarzyło i czasami dużo śmiechu z tego jest :) MaxVideo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakaja Re: przekręcane słowa piosenek:-) IP: *.centertel.pl 19.04.10, 15:18 Oj trochę tego będzie: 1. W jakimś zagranicznym idolu wyśmiewali się z dziewczyny, która śpiewała piosenkę Mariah Carrey I can't live jako Kenliiiiiiiiiiiiiii ałibidibi dałtiu. I ja się wcale jej nie dziwię bo swego czasu długo się zastanawiałam czym jest tytułowe Kenli choć ja myślałam raczej o jakimś kolesiu imieniem Ken Lee i niektóre osoby pomagały mi w poszukiwaniach tejże piosenki pod takim właśnie tytułem. Więc jeśli chodzi o ten utwór nie jestem osamotniona. 2. Una Paloma Blanca Georga Bakera noż za cholerę nie słyszałam nic innego jak: Uuuu napalona Blancaaaaa. Swoją drogą wiedziałam, że to dziwne bo utwór śpiewany po ang z dziwnie po Polsku brzmiącym refrenem ;-) 3. Dragostea din tei zespołu O-zone to był hicior każdy chciał go nucić a ponieważ nieliczni znają tylko mołdawski w związku z tym tylu wersji refrenu dawno nie słyszałam np. coś w stlu: Pleis mai blejs ła noma noma nej lub Srej mi pleis ma noma noma hej! Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: przekręcane słowa piosenek:-) 03.05.10, 20:18 3. Dragostea din tei zespołu O-zone to był hicior każdy chciał go > nucić a ponieważ nieliczni znają tylko mołdawski w związku z tym > tylu wersji refrenu dawno nie słyszałam np. coś w stlu: > Pleis mai blejs ła noma noma nej > lub > Srej mi pleis ma noma noma hej! Ja tak uwielbiałam tą piosenkę,że sobie ściągnęłam tekst i się nauczyłam. I do dziś mam jako powitanie w komórce: "Halo,salut, sunt eu un haiduc":D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTA Re: przekręcane słowa piosenek:-) IP: 194.54.188.* 25.04.10, 21:12 To nie pieśń co prawda, ale co powiecie na... WYMIĘ OJCA? Odpowiedz Link Zgłoś
zla_wrozka Re: przekręcane słowa piosenek:-) 29.04.10, 17:15 Zamiast "przesyłam całuski i dwie rybie łuski" w "córce rybaka" Rudiego Schubertha, śpiewałam " Wiery biełuski" i ciągle zastanawiałam się, co to za biełuski ma Wiera :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba Re: przekręcane słowa piosenek:-) IP: 109.243.56.* 03.05.10, 19:03 Jest taka piosenka pt."Radio song" zespołu Afromental. Z tym, że ja nazywam ją piosenką plażową, a to z racji tego, że słyszę wyraźnie: - "trochę słooońca" i zaraz za tym "bosą nooogą" ... jakość wyraźnie kojarzy mi się to z wakacjami, morzem i relaksem. Jeżeli ktoś nie słyszał chyba najsłynniejszej piosenki ze słuchu "Ken Lee", to zapraszam: KEN LEE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: przekręcane słowa piosenek:-) IP: *.static.tvk.wroc.pl 03.05.10, 19:15 s16.zieloneimperium.pl/ogrod-pokazowy/index.php?mode=view&user=8637844 Odpowiedz Link Zgłoś
ami_lii Re: przekręcane słowa piosenek:-) 04.05.10, 12:00 "You're beautiful" Jamesa Blunta. Zamiast "I saw an angel", usłyszałam "I saw an ninja" (posłuchajcie, on to naprawdę podobnie wymawia xDDD). Miałam lekką konsternację dlaczego koleś (skądinąd całkiem przystojny jak na swój wiek) zakochał sie w ninja xDDd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dea Re: przekręcane słowa piosenek:-) IP: *.tktelekom.pl 26.07.10, 09:54 ostatnio śpiewam sobie Fazę Delta Heya... i tam leci: bo tam nic, tylko śmierć... usychanie tkanek, rozpacz że... nie kochasz mnie, natomiast ja z uporem śpiewam (i słyszę!) "usychanie tkanek, rozpad rzęs"... i cholernie mi się ta moja wersja podoba :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
the_accidental Re: przekręcane słowa piosenek:-) 15.08.10, 08:43 Kiedyś na Liście Trójki była piosenka Cranberries "Salvation" - pamiętam, że Niedźwiecki twierdził, że słyszy "Za miesiąc, za miesiąc..." ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
the_accidental Re: przekręcane słowa piosenek:-) 15.08.10, 11:31 A kiedyś w pociągu usłyszałam, jak grupa młodzieży ryczy Lady Pank: "Już teraz wiem, że dni są tylko po to, by do ciebie wracać przez największe błoto". Odpowiedz Link Zgłoś
georgia83 Re: przekręcane słowa piosenek:-) 15.08.10, 13:29 Ja ostatnio slyszalam dzieciaki na osiedlu spiewajace przeboj Arki Noego: "Nie boje sie w śmietniku śpie..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: przekręcane słowa piosenek:-) IP: *.lee.cable.virginmedia.com 16.08.10, 21:50 w piosence cheryl cole jest "I don't need a parachute". Moja koleżanka, a za nia i ja śpiewa "I don't need a pair of shoes" Odpowiedz Link Zgłoś
verte34 Re: przekręcane słowa piosenek:-) 17.08.10, 22:37 W kolędzie Lulajże Jezuniu wyraźnie słyszałam "a ty go matulu w piasku ukulaj", i tak też śpiewałam. Moje starsze dziecko zamiast "Oceans apart (day after day)" śpiewało - "osiem zapałek". Skoro mowa o starszym dziecku... nie mogę się oprzeć by nie zacytować przeróbki jej autorstwa tej upiornej pioseneczki reklamowej czekoladek Merci: Tak mi smutno, tak mi źle że masz mnie w rzyci Pierniczę cię za to, a pierniczę to fcuk you... Fcuk you, tak pokazuję ci, fcuk you, spierniczaj stąd... Regionalizmy należy oczywiście zastąpić słowami powszechnie znanymi i lubianymi. Odpowiedz Link Zgłoś
cookiebun Re: przekręcane słowa piosenek:-) 28.08.10, 16:30 A ja bylam przekonana, ze Message in the Bottle, to bylo: jeszcze sie napatrze....jee. I dalej nie bylo juz wiadono, na co sie ten biedny Sting napatrzy. A w Autobiografi z Autobusem Baranow zdradzila go... Rewelacyjny watek! Odpowiedz Link Zgłoś
grzechuuu3 Re: przekręcane słowa piosenek:-) 03.09.10, 19:03 Autobus Baranów(Arabów) to Jolka, Jolka a nie Autobiografia:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: formula Re: a to znacie? IP: 195.47.201.* 28.08.10, 07:47 Ostatnia piosenka Urszuli - chyba jest " a mój świat "; ja słyszę Anusiak ( władcy móch ). Odpowiedz Link Zgłoś
rot_schwarz Re: a to znacie? 31.08.10, 00:32 Nie wiem dlaczego, ale w piosence Alexandra Rybaka "Fairytale" zamiast "Years ago when I was younger" słyszę "when I was young girl" ;D A gdy byłam mała i hitem było "Can't touch this" MC Hammera, całe podwórko śpiewało "Pięć ciastek" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.r. Re: przekręcane słowa piosenek:-) IP: 109.243.173.* 03.09.10, 18:51 To u nas, każdy domownik słyszał w "Cars hiss by my window" doorsów zamiast: "Windows started tremblin'" - "Windows stale ciemne". Ale, logicznie, pasuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sl Re: przekręcane słowa piosenek:-) IP: 188.33.24.* 06.09.10, 20:08 Kiedy byłem w przedszkolu, przebojem była "Julia i ja" Zdzisławy Sośnickiej. Pamiętam, że śpiewałem: "A Julia i ja przez całą noc wytrzepiemy z kurzu koc" i dalej: "A Julia i ja, kiedy śpisz, wpuszczamy do łóżka mysz" "Są takie dni w tygodniu" Urszuli Sipińskiej: "Zamykam wtedy drzwi, peleton niszczy deszcz" "Monkey business" Nicka Kershawa: "Manki wiz in Nysa" "In the army now" Status quo: " You indyjanin now" Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: przekręcane słowa piosenek:-) 08.09.10, 13:48 T.Love "I love you" Właśnie jestem w szoku, bo sprawdziłam słowa tej piosenki...: Olewam rząd, mandaty drogowe Dilerów, maklerów, warty honorowe I jeszcze wąsacza olewam na zdrowie Prymasa w lampasach, komuchy nie lubię A ja: Prymasa Glempasa.... Odpowiedz Link Zgłoś