Dodaj do ulubionych

Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 23:52
Odnoszę wrażenie, że jest to źle postrzegane.
Ale nie mam pojęcia, co ludzie w tym widzą obleśnego.

Pojechałem do centrum handlowego kupić sobie buty, a jako że było ciepło, to
pojechałem w sandałach. Ale pod wpływem powszechnej(?) opinii, której sens
pozostaje dla mnie ukryty, skarpetek nie założyłem na stopy, tylko schowałem w
woreczku do kieszeni i w każdym sklepie obuwniczym zakładałem je do
przymierzania butów, a przechodząc do kolejnego sklepu chowałem z powrotem do
kieszeni. Żeby nie narażać ludzi na myśli w stylu "znowu muszę oglądać
człowieka w skarpetkach pod sandałami". Ale dlaczego u licha ludzi to drażni?
Obserwuj wątek
    • drzejms-buond Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 09.07.09, 09:56
      :-D))))

poznać pana po cholewach!

Truśkaa! kryptoluzak sie trafił!

sandały sa po to żeby chodzić w nich na goło
      jeśli ktoś chodzi w skarpetach- znaczy ma coś do ukrycia.
      grzyba np. ...
      • trusiaa Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 09.07.09, 10:04
        Skarpety w sandałach?
        To jak męskie slipy włożone na spodnie.
        • Gość: zef Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.magma-net.pl 10.07.09, 12:07
          Ale Superman tak robil :D
          • Gość: Informatyk Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.uni.lodz.pl 10.07.09, 12:15
            Musiałem wytrzeć monitor :D
        • Gość: sx Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.09, 14:40
          > Skarpety w sandałach?
          > To jak męskie slipy włożone na spodnie.

Czyli odpowiednikiem slipów pod spodniami, jak bozia kazała, będzie noszenie
          skarpet na sandały?
          • Gość: rudakazia Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.218.151.59.static.telsat.wroc.pl 14.07.09, 01:30
            A nos Ty sobie skarpety nawet i na fiutku!
      • ziolo.zielone Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 09.07.09, 10:06
        Ale sandały raczej nie mają cholewek :D
        Fakt, nie przystoi nosić skarpetek do sandałów. Chociaż gdyby ktoś
        miał epatować grzybem na stopach, to niech te skarpetki założy
        jeszcze worki foliwe;)
        Dżejms... tak całkien na goło? Tzn. sandały tylko na plażę
        naturystów? :P
        • drzejms-buond Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 09.07.09, 10:09
          całkiem!

ale do szpilek to taką skarpetę zarzucić można czy też nie?
          • Gość: Azorek Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.09, 10:12
            drzejms-buond napisał:
            > ale do szpilek to taką skarpetę zarzucić można czy też nie?

Co znaczy: można? Trzeba! Żeby było miętko, tobie się wydaje, że taka szpilka to wygodna jest?
            • ziolo.zielone Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 09.07.09, 10:15
              One chyba z załozenia są niewygodne po złożeniu, coby kobieta nie
              maszerowała jak na żołnierskiej defiladzie tylko drobiła kroczki;)
              • Gość: Lukasz Niemcy sie nie przejmuja IP: 165.72.200.* 10.07.09, 12:29
                Niemcy sie nie przejmuja i latem nikt nie wyjdzie w sandalach bez skarpetek. To
                ja sie zle czuje ze jestem na golo w sandalach.
                • Gość: Antek Re: Niemcy sie nie przejmuja IP: *.ramtel.pl 10.07.09, 15:35
                  I dlatego osobnik w skarpetach i sandałach kojarzy się nierozłącznie
                  z obywatelem NRD.
          • ziolo.zielone Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 09.07.09, 10:13
            A to chyba zależy czy sandały mają szpilki, albo czy te szpilki mają
            sandały.
            A czy do sandałów na szpilkach też trzeba całkiem goło (oprócz
            skarpetek)?
      • Gość: Gosia Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.hydrobudowa.com.pl 14.07.09, 15:21
        Szczerze mówiąc ja też nie wiem co jest w tym złego.
    • Gość: croyance Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: 87.236.135.* 09.07.09, 10:34
      Zgadzam sie z Toba. Tez nie rozumiem tej ciaglej, ze tak sie
      gornolotnie wyraze, stygmatyzacji pary skarpety + sandaly.

Nie jest to, rzecz jasne, najpiekniejsze polaczenie, ale nie
      rozumiem, dlaczego sposrod wielu niepieknych to akurat zostalo tak
      zdemonizowane.

Mnie osobiscie nie przeszkadza.
      • trusiaa Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 09.07.09, 10:44
        Zgadzam się z Buondem - ktoś noszący skarpety do sandałów jest kryptoluzakiem:
        niby taki odważny - obuwie letkie wzuł, może nawet spodnie do kolan przywdział,
        ale żeby tak do końca się obnażyć - paluchom słońce pokazać..?!

Podświadomość nie daje mu zgody. Blokada.
        • Gość: croyance Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: 87.236.135.* 09.07.09, 11:14
          Oj tam. Ja, jak ide np. na dlugi spacer, to sobie do plecaka wkladam
          skerpetki, bo latwiej sie niesie skarpetki, niz drugie buty na droge
          powrotna, gdy moze byc juz zimno.

Jak mowilam, u mezczyzn tez mi to nie przeszkadza. Moze i glupio
          wyglada, ale jak i wiele rzeczy (np. klapki), wiec nie rusza mnie to.
          • eye-witness Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 10.07.09, 12:09
            klapki wygladaja glupio?! dobre!;)
          • Gość: gg Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 23:25
            a jak komu zimno jest, to co poświęcać się musi? W adidaskach za
            ciepło w sandałkach i skarpetkach w sam raz. Lubie skarpetki do
            sandałów. Kurcze, chodzę ubrana jak lubie, dla siebie a nei dla
            innych
        • Gość: tomejedr Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: 195.66.116.* 09.07.09, 13:35
          A co zrobić jak jest za ciepło na buty a za zimno na sandały? :)
          • drzejms-buond Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 09.07.09, 14:07
            wtedy proponuję skarpety NA sandały!
            • Gość: bell Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.toya.net.pl 09.07.09, 14:44
              Jakby to powiedzieć:
              Sandały i skarpetki to mniej więcej tak samo piękny widok, jak chłop całkiem
              goły, ale w skarpetkach.
              Ale z drugiej strony; można brać wzór z posłanki Rokiciny - szpilki i skarpetki
              zrolowane wokół kostki.
              Quot libet...
              • Gość: croyance Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: 87.236.135.* 09.07.09, 17:04
                Boze, po raz drugi w tym watku bede rewolucyjna: nigdy nie moglam
                zrozumiec, co takiego smiesznego jest w golym facecie w skarpetkach.
                • Gość: dix Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 23:06
                  Śmiesznego nic, ale przeraźliwie żałosnego. Zwłaszcza w zestawieniu blade
                  ciało-czarne skarpety.
                  • Gość: croyance Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: 87.236.135.* 10.07.09, 10:36
                    Nadal nie kumam, mi nie przeszkadza.
                • Gość: pobre diablo Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 17:26
                  croyance napisał(a):

> Boze, po raz drugi w tym watku bede rewolucyjna: nigdy nie moglam
                  > zrozumiec, co takiego smiesznego jest w golym facecie w
                  skarpetkach.

Śmieszne jest absolutnie wszystko.Nawet facet z dużym wacem, w
                  samych skarpetach wywołuje atak śmiechu.
                  • croyance Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 13.07.09, 22:04
                    No wlasnie we mnie nie wywoluje.
              • drakaina Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 10.07.09, 12:47
                Gość portalu: bell napisał(a):

> Quot libet...

Quod libet
                • Gość: bell Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.toya.net.pl 10.07.09, 12:52
                  Przepraszam, machło mi się ;)
                  Oczywiście Quod
    • nessie-jp Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 09.07.09, 15:21
      Nie jest źle.

Jest to jedna z tych rzeczy, która powoduje, że maluczcy duchem czują się bogaci
      strojem
      • Gość: Inka Brawo nessie! :) IP: *.icpnet.pl 09.07.09, 15:29
        Ja też nie mogę zrozumieć histerii spowodowanej skarpetkami do sandałów.
        Co nas to obchodzi?
        Dlaczego wciąż tak bardzo zwracamy uwagę na to jak inni się ubierają?

• stary_zgred1 Re: Brawo nessie! :) 09.07.09, 16:01
          Alez skarpety nalezy nosić kiedy się ma na nogach sandały! Tylko że
          nie na stopie, a na ptaszku! Takie połaczenie jest eleganckie i
          modne. I ciepło i wygodnie. Ijajka na miętkim leża, kiedy ptaszek je
          wysiaduje.
        • Gość: haha Re: Brawo nessie! :) IP: *.cable.smsnet.pl 09.07.09, 21:17
          Racja, białe skarpetki do garnituru zalegalizować! :))
          • nessie-jp Re: Brawo nessie! :) 09.07.09, 21:23
            Gość portalu: haha napisał(a):

> Racja, białe skarpetki do garnituru zalegalizować! :))

A to były nielegalne? Ja wiem, że jakaś nieszczęsna Osłanka lewicy kiedyś
            miotała się o to, że ci wstrętni humoseksualiści czerwone skarpetki noszą, ale o
            zakazie białych nie słyszałam...

Zakazać powinni natomiast nienoszenia skarpet do garnituru! Błe. Z Saletą się
            kojarzy.
            • Gość: pierdu pierdu Re: Brawo nessie! :) IP: *.websitewelcome.com 09.07.09, 22:28
              to jest fh, i rzeczywiscie biale fuzekle to to samo co noszenie jakichkolwiek do
              sandalow - niby zakazu nie ma, ale obciach to prawie jak zakaz, nawet dla
              nonkonformisty trudny do pokonania :D
            • Gość: haha Re: Brawo nessie! :) IP: *.cable.smsnet.pl 09.07.09, 22:49
              https://www.legendsofamerica.com/photos-illinois/Braidwood-PolkADot-BluesBrothers-600.jpg
              • nessie-jp Re: Brawo nessie! :) 09.07.09, 23:18
                https://parisparfait.typepad.com/photos/uncategorized/2007/10/09/red_socks.jpg
                • rudy.mundek.ziutka.druh Re: Brawo nessie! :) 10.07.09, 12:05
                  fotka ta jest bardzo złym przykładem... to zapewne jest kryptotranswestyta
                  uczący się do matury. moderator powinien je wyciąć, zanim to zdjęcie urazi
                  godność, moralność, uczucia religijne czy inne tym podobne, naszych polityków,
                  obrońców obyczajów i innych, a zwłaszcza naszego prezydenta i ojca dyrektora
                  włącznie.
                  zalecam pośpiech gdyż wątek z odwiecznym pytaniem natury estetycznej i
                  obyczajowej naszej mody polskiej trafił na stronę główną.
        • Gość: rubin Zawsze zakladam skarpetki dla wlasnej wygody IP: *.onlink.net 10.07.09, 14:13
          co roku wyjezdzam na Karaiby i tam lazac po miescie zawsze zakladam
          skarpetki do sandalow bo spalilabym nogi, wiec chronie je przed sloncem
          Lazac po poludniu kiedy slonce juz tak nie pali tez zakladam skarpetki
          bo piasek wyniesony z plazy zawsze zrobi mi gagu ;)
          Wychadzac w domu na spacery tez zakladam skarpetki dla wlasnej wygody
          bo a to wpadnie kamyk a to jakis patyczek wiec po co mam co chwile
          przystawac i grzebac w sandalach. Jak sie komus nie podoba to jego
          problem a ja tam cenie wygode ponad wszystko.
        • violinovalentino Re: Brawo nessie! :) 10.07.09, 16:17
          Bo nie widzimy innych problemów.

Ludzie są pierwsi do oceniania innych i do wtykania nosa w nie swoje sprawy. Ja
          osobiście nie wyobrażam sobie lata bez odkrytego obuwia i gołych stóp, a w
          adidasach czuję się okropnie, ale znałem kumpla, który jak miał ubrać co innego
          niż dres i adidasy, to był chory. Niech każdy się ubiera, jak chce. Ja wchodzę
          na wątki, które mnie interesują i dzielę się spostrzeżeniami z tymi, którzy
          piszą mądrze, a śmieję się z tych którzy piszą głupoty.

PS. Brawo za tego posta!

Pozdrawiam!!!
          • leew1 Re: Brawo nessie! :) 10.07.09, 19:54
            ubierał SIĘ w dres?, czy rzeczywiście ubierał dres w adidasy:))
      • Gość: jaija Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.07.09, 22:36
        Nie rozumiem, przecież czółenka, czy szpilki nosi się właśnie na podkolanówki,
        pończochy i rajstopy, w niektórych firmach to obowiązkowo latem pełne obuwie i
        właśnie coś cienkiego pod. Skąd więc Twoje wynurzenia na ten temat?
        • nessie-jp Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 09.07.09, 22:40
          Gość portalu: jaija napisał(a):

> Nie rozumiem, przecież czółenka, czy szpilki nosi się właśnie na podkolanówki,

Oj widać, że nie czytujesz forum Moda :)

Tam na podkolanówki nawet nie są w stanie powiedzieć "podkolanówki" tylko od
          razu pejoratywnie "antygwałty"...
          • Gość: :))) Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.ovz33.hc.ru 09.07.09, 22:47
            https://cogdziezaile.pl/obrazki/++W_Emozioni_05.jpg
            • Gość: haha Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.cable.smsnet.pl 09.07.09, 22:51
              Antygwałtowość zależy od nogi, nie jej okrycia.
      • Gość: qawa Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: 212.160.148.* 10.07.09, 11:23
        wystarczy nie kupowac tandentnych, tanich butow w supermarkecie
        no i dobierac wlasciwy rozmiar
        wtedy nie ma problemu z poobcieranymi stopami
        badziewiarstwo zawsze pozostanie badziewiarstwem
        a chlop w sandalach i skarpetach to nieatrakcyjny seksualnie wiesniak :-)
        bez wzgledu na to co ten chlop "enetelygentnego" z siebie wydali
        • elpik Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 10.07.09, 15:26
          > a chlop w sandalach i skarpetach to nieatrakcyjny seksualnie wiesniak :-)
          > bez wzgledu na to co ten chlop "enetelygentnego" z siebie wydali
          Jakież kompleksy trzeba mieć aby coś takiego z siebie wydalić?
          • Gość: Hermilion Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: 141.11.234.* 13.07.09, 14:06
            Kompleksy do inteligencji oczywiście ..

Jak się jest inteligentnym inaczej to przynajmniej
            trzeba inteligentnie wyglądać .. no nie?

• Gość: lessie Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.07.09, 11:31
        Jak cie czółenka obcierają tzn. że są źle dobrane, nie wyprofilowane itp. Trzeba
        je rozciągnąć, wymienić, kupić inne a nie zakładać do nich skarpet. Może jeszcze
        frote, bo miększe? Albo bandażyk.
        • rudy.mundek.ziutka.druh Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 10.07.09, 12:10
          najskuteczniejszą metodą dopasowania do stopy skórzanego i skóropodobnego obuwia
          jest nasikanie do niego. tak przygotowane obuwie zostawiamy na noc do
          nasiąknięcia, rano jeszcze wilgotne zakładamy na nogi.
          • Gość: @ Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.onlink.net 10.07.09, 14:27
            zrobilam kiedys tak jak radzi rudy. mundek. ziutka. druh a swiadkiem
            tego byla moja wtedy trzyletnia corka. Kiedys jadac z nia autobusem
            przeskakiwalam z nogi na noge bo buty (kartkowe przydzialy) znowu byly
            za ciasne a ona na caly glos w autobusie "mamusiu to daj te buty i ja
            ci w nie nasikam " . Na nastepnym przystanku wysiadlam a towarzyszyla
            mi ogolna wesolosc pasazerow. Nigdy wiecej takich rzeczy nie robcie
            przy dzieciach. Obciach gwarantowany.
        • Gość: Water Proof Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.icpnet.pl 10.07.09, 12:54
          Teoria ta się nie sprawdza w praktyce. Nie wyobrażam sobie nawet najlepszych
          czółenek na bosej stopie. Bąble mam gwarantowane w ciągu 15 minut. Noszę tylko
          skórzane, wygodne buty. Mnie obcierają nawet trampki i sandałki z cieniutkich
          paseczków! Przecież do czółenek wkłada się cienkie rajstopy, nie dla miękkości,
          ale dla "poślizgu". I dla elegancji też...
      • Gość: Marta Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 12:03
        > To samo dotyczy noszenia skarpetek do damskich czółenek
        • Gość: tsurani bo co? IP: *.idpan.poznan.pl 10.07.09, 12:48
          ?
      • Gość: tsurani świetne podsumowanie :) IP: *.idpan.poznan.pl 10.07.09, 12:47
        pozdrawiam :)
      • Gość: Water Proof Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.icpnet.pl 10.07.09, 12:51
        Zawsze mi się wydawało, że kobieta elegancka nosi rajstopy nawet w czasie upałów
        (żeby uniknąć złośliwości - nie, nie noszę rajstop w upały, chyba, że na ważny
        egzamin, pogrzeb itp.). Zabudowane szpilki wciśnięte na bose, spuchnięte stopy
        są wyjątkowo nieapetyczne. W Wielkiej Brytanii to jest powszechne - ale o
        "elegantkach" z Wysp nie mam najwyższego mniemania :P
      • Gość: Samezrp Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: 217.153.137.* 10.07.09, 15:16
        kobieta elegancka NIE WYJDZIE z domu bez rajstop...
        Nie mówię o wyjściu na plażę.
        • Gość: invisible Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 08.08.09, 21:47
          Gość portalu: Samezrp napisał(a):

> kobieta elegancka NIE WYJDZIE z domu bez rajstop...
          > Nie mówię o wyjściu na plażę.

Chyba kobieta o skłonnościach masochistycznych. Nie rozumiem, jak można
          włożyć rajstopy w temp. powyżej 20 stopni. Wolę nie być elegancka
          kobietą.
    • Gość: haha Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.cable.smsnet.pl 09.07.09, 21:19
      Gość portalu: taktoja napisał(a):

> Odnoszę wrażenie, że jest to źle postrzegane.

Starsi ludzie sobie na to pozwalają, dziadziowi wolno, nikt ci przeca nie broni :D
      • laenia Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 10.07.09, 01:50
        A czy kobieta nago i w skarpetach wygląda nadal podniecająco? Np. w takich
        grubych, antypoślizgowych, granatowych w uśmiechnięte łosie?
        • o-kurde.pl Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 10.07.09, 06:05
          A czy kobieta nago i w skarpetach wygląda nadal podniecająco? Np. w
          takich
          > grubych, antypoślizgowych, granatowych w uśmiechnięte łosie?

To, czy kobieta nago i w skarpetkach wygląda podniecająco zależy od
          stanu podniecenia podniecanego.
          • trusiaa Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 10.07.09, 09:02
            Już wiem co jest nie tak - brakuje białych rękawiczek.

https://www.brofessional.com/files/u1/Sock_With_Sandals.jpg
            • Gość: haha Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.cable.smsnet.pl 10.07.09, 09:05
              A moim zdaniem imbryczka, tak wygląda "fajfoklok" w wieku emerytalnym:)
            • Gość: jsa Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.vll.se 10.07.09, 12:20
              Pracuje w szpitalu w Szwecji...i tutaj zestaw sandaly lub klabki i
              skarpety to zestaw roboczy...dokladnie jak na zamieszconym wyzej
              zdjeciu....takie identyfikatory tez mamy jak ten Pan przy spodniach.
              Tutaj to po prostu tak sie ubiera w pracy...zaden obciach.Co kraj to
              obyczj.
              • Gość: hmmmmmmm roboczy mowisz? IP: *.obit.ru 15.07.09, 17:15
                ale w szwecji pizga po nogach, to samo w rosji :)
        • drzejms-buond Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 10.07.09, 09:08
          laenia napisała:

> A czy kobieta nago i w skarpetach wygląda nadal podniecająco? Np. w takich
          > grubych, antypoślizgowych, granatowych w uśmiechnięte łosie?

kobieta NAGO zwykle zawsze wygląda podniecająco

• Gość: haha Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.cable.smsnet.pl 10.07.09, 09:10
            Albo zwykle, albo zawsze.
            • trusiaa Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 10.07.09, 09:23
              HAHA! I tu się mylasz otóż: profesor mniemanologii stosowanej Buond
              (Drzejms-Buond) użył w/w sformułowania celowo, z rozmysłem i niezwykle trafnie.

Czy zaparzyć kawy, profesorze?
              • Gość: haha Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.cable.smsnet.pl 10.07.09, 09:28
                Co poeta miał mieć na myśli może nie wiedzieć tylko on sam, advocatusie diaboli :D
        • Gość: mmm Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.07.09, 12:29
          powiem tak - pewnie bym tych skarpetek nawet nie zauwazył w opisanym
          przez ciebie przykłdzie (przy założeniu, że kobieta atrakcyjną
          będzie)

Hogwh!
          • laenia Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 10.07.09, 13:23
            Gość portalu: mmm napisał(a):

> powiem tak - pewnie bym tych skarpetek nawet nie zauwazył w opisanym
            > przez ciebie przykłdzie

To tak jak ja, tylko w drugą stronę - nagi mężczyzna jest dla mnie tak seksi i
            podniecający, że to, czy ma skarpetki, czy ich nie ma, to zupełnie nic
            nieznaczący drobiazg!
            • mocten Re: obciachem jest rozstrząsanie takich problemów 10.07.09, 13:36
              tsurani napisał:
              "najbardziej czepiają się konwenansów i tego typu pierdół jak noszenie sandałów
              osoby, które sa najbardziej zakompleksione... "

Wreszcie jeden mądry.
              Też uważam że obawa przed negatywną oceną wyglądu oznacza niskie poczucie
              własnej wartości.
              Jeśli odczuję taka potrzebę,to zakładam skarpety do sandałów oraz strój
              płetwonurka wraz z nartami, i nie obchodzi mnie co kto myśli na ten temat.
          • kamelka76 Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 11.07.09, 23:38
            Howgh! :)

• Gość: marcel bo sie NOGI POCO i śmierdzo IP: *.lebarts.com 10.07.09, 09:23
      • Gość: haha Re: bo sie NOGI POCO i śmierdzo IP: *.cable.smsnet.pl 10.07.09, 09:24
        Otóż to.
        • michalng Re: bo sie NOGI POCO i śmierdzo 10.07.09, 15:56
          Nogi to się myje a nie wietrzy ;)
    • Gość: matia Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.09, 11:09
      a co z kwestią japonek i skarpetek do nich założonych? sa na rynku nawet
      specjalne skarpetki z "dziurą" między palucha a pozostałe palce...

ja jestem konserwatystką w tych sprawach - wszelkim białym skarpetom do
      czarnych/ciemnych butów, skarpetom do sandałów mówię stanowcze: NIE!
      • violinovalentino Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 11.07.09, 16:47
        Takie są? Bardzo ciekawe. Ja uważam że noszenie skarpet do japonek to mimo
        wszystko ohyda. Ale każdy ma swój gust.

Pozdrawiam!!!
        • nessie-jp Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 12.07.09, 00:07
          https://www.nbstore.com/tabi.jpg
          • nessie-jp Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 12.07.09, 00:13
            To na powyższym obrazku to skarpetki tabi
            • violinovalentino Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 15.07.09, 16:47
              Dzięki za informacje. Nawet o takich nie wiedziałem.

Pozdro!!!
    • Gość: qawa Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: 212.160.148.* 10.07.09, 11:21
      tak tak tak
      to jedna z niewielu rzeczy, ktora potrafi zniechecic do seksu z facetem
      • Gość: le ming Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.aster.pl 10.07.09, 13:05
        > to jedna z niewielu rzeczy, ktora potrafi zniechecic do seksu z facetem

Ciekawe, czy duzo jest facetow, ktorzy zakladaja sandaly po to, zeby uprawiac
        seks... Skarpety do sandalow sa OK. Sandaly z definicji nie sa eleganckie, wiec
        nie widze problemu.
    • koczot Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 10.07.09, 11:38
      bo sandaly sa dziurawe, maja dostarczac jak najwiecej powietrza w gorace dni. wiec po co blokowac doplyw powietrza w czyms co jest przeznaczone do wentylacji? tak jakby na klimatyzacji wieszac recznik bo za zimno wieje..
      sa jakies kanony mody i to jeden z nich jest..
      kobiety w sandalkach i skarpetkach tez jakos niezbytnio wygladaja..
      jakos tak zaniedbane dla mnie.
      moze to przez to ze i faceci i kobiety nosza czesto powyciagane, powycierane, stare skarpetki do tych sandalkow.
      ale zauwazylem tez na ulicach modnisiow i modnisie w japonkach i skarpetkach. fajnie maja pomarszczone skarpetki..
      fajnie tez wygladaja skarpetki tzw "antygwalty", takie krotkie za kostke noszone do spodni. i jak usiadzie wlasiciel takiego cudu, jak podniesie nogawke i skraj widac tego to olalala!
      • o-kurde.pl Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 10.07.09, 11:50
        Bo dziury w nich widać! A w pełnych człowiek może mieć dziur do woli.
    • Gość: Gocha Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.09, 11:49
      Mój mąż też zakłada skarpety do sandałów chociaż zawsze mu mówię, że to "wiocha", ale on się tym nie przejmuje, ale na co dzień chodzi gustownie ubrany, tylko te sandały i skarpetki
      • Gość: mmena Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.89.67.170.static.crowley.pl 10.07.09, 11:56
        Tez sie nie przejmuje. Jak mam ochote to zakladam skarpety. Jak nie
        mam ochoty to nie zakladam.
        Wole gdy mezczyzni nosza skarpety do sandalow. Skarpety mozna uprac,
        sandalow sie nie upierze. Pare razy spoci sie w nich noga i smierdza
        potem okrutnie.
        Skarpety do sandalow sa w porzadku.
        Zwaly tluszczu wylewajace sie z za malych bluzeczek sa obrzydliwe.
        Zbyt male dzinsy wpijajace sie w rozne czesci ciala sa obrzydliwe.
        Brunetki robiace z siebie na sile blondynki sa obrzydliwe.
        Ale skarpety? Skarpety sa w porzadku.
        • eye-witness Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 10.07.09, 12:17
          po pierwsze, najpierw umyj nogi. pranie skarpet nie zalatwi problemu;)
          po drugie, sa roznego rodzaju preparaty do stop, zapobiegajace poceniu.
          do trzecie, sa rowniez roznego rodzaju preparaty do butow, zeby smrodu nie bylo.
          po czwarte, sandal sie wietrzy, kryty but ciut mniej.
          po piate, jak napisalam na poczatku, zacznij od mycia stop;)
    • Gość: Michał Ja osobiście nie widzę w tym nic złego... IP: *.pl 10.07.09, 12:05
      pod warunkiem, że skarpetki są ładne.
      Bo jak ktoś założy np, dziurawe czy jakieś porozciągane to wygląda
      faktycznie obleśnie. Ale jeśli skarpetki są jakieś fajne, to moim
      zdaniem jest ok.
    • Gość: stary Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 12:07
      brednie. Legioniści w Brytanii nosili skarpetki do kalig i nie było
      obciachu
    • eye-witness Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 10.07.09, 12:07
      wyobraz sobie kobiete, ktora do sandalow, czy szpilek nalozyla skarpety... i
      masz odpowiedz.
      w jakim celu nosisz skarpety do sandalow? masz problem u pokazywaniem stop?
      sandaly sa butem wybitnie letnim, ktory naklada sie na bosa stope.
      skarpeta w sandale wyglada po prostu smiesznie, nieco wiesniacko...
      • Gość: hihi Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.phreebsd.org 10.07.09, 12:13
        no wlasnie, bo to jest nielogiczne, jest lato i chcesz zeby stopa oddychala jako
        bosa to sandal, nie chcesz zeby ci noga zmarzla i przemokla to nosisz
        pelnoplaszczowy but a skarpete po to by bylo cieplej i sie noga nie obcierala.

skarpeta w sandale to jak popijanie tabletki na kaca/bolaca watrobe wodka po
        wczorajszym chlaniu. bez sensu jest neutralizowanie przeciwstawnym dzialaniem,
        albo but, albo sandal. to tak jak zakladac podkoszulek na kurtke
        • Gość: azyt Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.fbx.proxad.net 10.07.09, 12:33
          czytam ktorys juz raz i sensu ani logiki w tej wypowiedzi nie widze
          • Gość: haha Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.cable.smsnet.pl 10.07.09, 13:01
            Azyt, dyskutujmy o treści i o faktach, a nie o formie i ad personam. Może i mało
            składnie było to ubrane w słowa, ale przekaz był jasny. Robisz coś w jakimś
            celu, a noszenie skarpet z pewnością tym nie jest:))
            • Gość: Hermilion Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: 141.11.234.* 13.07.09, 14:28
              > Azyt, dyskutujmy o treści i o faktach,

Ależ on o treści mówi .. powyższej wypowiedzi treść sensu
        • Gość: le ming Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.aster.pl 10.07.09, 13:08
          Naprawde nie rozumiesz, ze moze byc pogoda w sam raz na sandaly - znaczy: cieplo
          - a jednoczesnie za chlodno, zeby biega bez skarpet? I ze wtedy polaczenie
          skarpetka+sandal jest idealne? Co ja poradze... Poza tym widze, ze usilnie sie
          starasz podpierac logika, co w dziedzinie ludzkiego ubierania sie jest dosc...
          karkolomnym zabiegiem.
          • Gość: haha Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.cable.smsnet.pl 10.07.09, 13:14
            I pod tym ja się podpiszę. Swoich stóp się nie wstydzę i aż dziw, że biorę
            udział w całej dyskusji, ale nawet latem w skarpecie i bucie stopa mi się nie
            poci, toteż dylemat sandałowy jest dla mnie abstrakcją:)) Cały rok spodnie i
            pełen but, ten typ tak ma.
            • violinovalentino Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 11.07.09, 17:26
              Tak, tak ma większość młodych mężczyzn: tylko adidasy i adidasy (mówię tylko o
              swoich obserwcajach). Mnie na sam dźwięk tego słowa dreszcze przechodzą
              dreszcze. Ja to tak na lato sandały (niestety tylko w skarpetach), na zimę
              glany, a na wiosnę i jesień półbuty. Skarpet w sandałach bym się pozbył, ale
              wiąże się to z uwielbienia gołych stóp, a nie z kompleksów. Półbuty noszę, bo są
              moim zdaniem ładniejsze i dodają powagi. Podobnie jest z paskiem-w skórzanym
              człowiek wygląda lepiej. A mój ulubiony strój to garnitur- powód jw. A jestem
              człowiekiem, któremu daleko do 30-tki.

Pozdrawiam!!!
              • Gość: haha Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.cable.smsnet.pl 12.07.09, 08:21
                violinovalentino napisał:

> Tak, tak ma większość młodych mężczyzn: tylko adidasy i adidasy

No to marne te obserwacje, tylko skórkowe ew. zamszowe. Są różni ludzie:)
                • violinovalentino Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 15.07.09, 17:03
                  Gość portalu: haha napisał(a):

> No to marne te obserwacje, tylko skórkowe ew. zamszowe. Są różni ludzie:)

Drogi haha-ja napisałem o obserwacjach ze swojego otoczenia. Jeśli lubisz takie
                  nosić- no to się zgadzamy z jednym wyjątkiem- ja nie cierpię zamszu.

Pozdrawiam!!!
          • michalng Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 10.07.09, 16:02
            > Naprawde nie rozumiesz, ze moze byc pogoda w sam raz na sandaly - znaczy: ciepl
            > o
            > - a jednoczesnie za chlodno, zeby biega bez skarpet?

Ja tam tego nie rozumiem. Nigdy nie spotkałem sie z temperaturą zbyt wysoka na
            kryte byty i zbyt niska na sandały (bez skarpet) :) możne coś konkretnie w
            stopniach Celsiusza ;D
        • Gość: spin a co ma zrobic ten, kto ma jasną cerę IP: 212.186.216.* 10.07.09, 15:43
          i po godzinie chodzenia bez skarpetek zjara sobie stópki jak golonkę na sylwestra? Dobra, sa sun-blockery ale pakowanie takiej nasmarowanej stopy w sandał jest mniej apetyczne (dla pakującego) niz skarpeta, uważam.
          • Gość: jaija Re: a co ma zrobic ten, kto ma jasną cerę IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.07.09, 22:59
            Ja mam właśnie jasną cerę, "opalającą się" na golonkę i smaruję filtrem to, co
            wystaje z sandała ;) i nie noszę skarpet :P
      • Gość: wqe Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.plock.mm.pl 10.07.09, 13:54
        jak ci wygląda to ie noś a ja będę nosic kiedy tylko bede chciec
    • cloclo80 Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 10.07.09, 12:32
      Bo ludziska to z reguły bezmózgie matoły.
      Skarpetka zwyczajnie chroni nogę przed wszystkim co może zdarzyć się stopie
      przelatującej nisko nad gruntem. Poza tym gołe nogi to babski zwyczaj wynikający
      z potrzeby extra chłodzenia się w gorącej części cyklu miesięcznego.
    • Gość: ja Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: 212.244.73.* 10.07.09, 12:34
      a CH... za przeproszeniem kogoś obchodzi co i jak ja noszę. To tyle w temacie.
      Pozdro
    • lavinka Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 10.07.09, 12:35
      Mnie to nie drażni, choć niejednokrotnie głupio wygląda, np, karpety
      do spódnicy. Ale jak się ma nowe buty co obcierają... to poza
      platrami nie ma innego wyjścia.
      Sporo ludzi reaguje histerycznie na te skarpety, dla mnie to bzdura,
      ale sama nie noszę skarpet tak by były widoczne. Czasem zakładam do
      długich spodni - wtedy, myślę, nie rażą.
    • Gość: tsurani obciachem jest rozstrząsanie takich problemów IP: *.idpan.poznan.pl 10.07.09, 12:45
      najbardziej czepiają się konwenansów i tego typu pierdół jak noszenie sandałów
      osoby, które sa najbardziej zakompleksione... Noszę sandały tak jak mi wygodnie
      i nikomu nic do tego. Jesli mi za zimno w sandałach bez skarpetek i jednoczęsnie
      za ciepło w pełnych butach, to nosze sandały i skarpetki. a jesli komus to
      przeszkadza, to niech się NAPRAWDE SOLIDNIE puknie w głowę
      • Gość: haha Re: obciachem jest rozstrząsanie takich problemów IP: *.cable.smsnet.pl 10.07.09, 13:05
        > Jesli mi za zimno w sandałach bez skarpetek i jednoczęsni
        > e
        > za ciepło w pełnych butach, to nosze sandały i skarpetki.

Jeszcze można boso w pełnym bucie. Dyskusja jest po to, by poruszać też tematy
        mniej zbawienne dla ludzkości, zwłaszcza tutaj ;)
      • michalng Re: obciachem jest rozstrząsanie takich problemów 10.07.09, 16:15
        Oczywiście ze nic nikomu do tego jak nosisz sandały. To zależy tylko od ciebie.
        Podobnie jest z wpuszczaniem tureckiego swetra w ortalionowe dresy ;) Nikt ci
        nie może tego zabronić ;)
        • Gość: haha Re: obciachem jest rozstrząsanie takich problemów IP: *.cable.smsnet.pl 14.07.09, 08:42
          > Podobnie jest z wpuszczaniem tureckiego swetra w ortalionowe dresy ;)

Trudno to sobie wyobrazić, ale warto:))
    • Gość: yeticzek Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: 150.254.174.* 10.07.09, 13:07
      Obciach bo taka moda i tak wypada uważać i zwracać na to uwagę. Ja noszę
      skarpetki do sandałów przy bardzo wysokich temperaturach. Stopa jest wtedy
      sucha, bo skarpetka świetnie odprowadza wilgoć, a ja czuję się zdecydowanie
      bardziej komfortowo.
    • Gość: mlusca Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.toya.net.pl 10.07.09, 13:37
      też mnie wkurzają te sztuczne formy zachowań odnośnie ubioru.Ktos
      tak sobie wymyślił i zarządził ,że jest dla wszystkich
      zobowiązujące.Ludzie lubią jeżdzić po innych,nawet taki powód jest
      dobry,że ktoś wyłamał się i założył skarpety do sandałów.A niech
      sobie ludzie noszą co chcą ,nie ranią niczyich uczuć,to ich własna
      sprawa jak chcą sie ubierac.Ja decyduje o tym w co się ubiorę i nic
      innym do tego.Mam wrażliwe stopy i noszę skarpetki i będe nosił,to
      moja sprawa.
      • Gość: duzy maciek Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: 195.245.213.* 10.07.09, 14:47
        ale tu nie chodzi o sztuczne formy ani o to co inni powiedzą. Każdy
        z nas ma wrodzone bądź wykształcone poczucie estetyki (niestety
        Polacy nie wypadają pod tym względem najlepiej). I najzwyklej w
        świece sandały ze skapetkami słabo wyglądają, tak jak za krótkie
        spodnie, ubrania źle dobrane kolorem czy kształtem, siwe włosy
        farbowane na fioletowo, nadmiar makijażu, kanapa w salonie w folii
        etc.

• Gość: pobre diablo Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 17:39
        mlusca napisał(a):

> też mnie wkurzają te sztuczne formy zachowań odnośnie ubioru.Ktos
        > tak sobie wymyślił i zarządził ,że jest dla wszystkich
        > zobowiązujące

Można nieprzestrzegać form i iść np. na wesele w szlafroku, ale czy
        to będzie takie komfortowe to nie wiem.
      • Gość: Purysta językowy Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 20:47
        "też mnie wkurzają te sztuczne formy zachowań odnośnie ubioru"

.... odnośnie DO ubioru , tak BTW....
    • Gość: ert Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.plock.mm.pl 10.07.09, 13:48
      j mąż całe już26 lat nosi skarpety do sandałów i ma w nosie co mówią inni
      Jeszcze nikt nie zwrócił mu bezposrednio uwagi
    • obrotowy DOBRZE jest nosić skarpety w sandałach w pracy! 10.07.09, 14:38
      W upaly chodze do pracy w sandalach i skapretach (czarnych).

Raczej nieestetyczne - bedac kierownikiem laboratorium
      - byloby chodzic w pracy w sandalach bez skarpet.
      Gdyby jakis pracownik (mezczyzna) przyszedl mi w sandalach
      bez skarpet, gdzecznie zwrocilbym mu na to uwage.

natomiast poza praca - co sie komu podoba.
    • Gość: matia Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.09, 14:41
      ludzie, nie denerwujcie się tak! są różne gusta i ja to szanuję, co nie oznacza,
      że wszystko musi mi się podobać przecież! mnie skarpety do sandałów śmieszą i
      tyle, toleruję dobrane kolorystycznie skarpetki jeśli nie są naciągnięcie do pół
      łydki - w każdym innych przypadku, a już szczególnie czarne skarpetki do
      jasnobrązowych sandałów, wygląda to obciachowo.
    • hogata123 obciach na maksa 10.07.09, 15:03
      obciach na maksa!

jak sandaly, to nie skarpety.
      jak skarpety, to nie sandaly.

zadne argumenty typu: a jak jest taka pogoda... do mnie nie
      docieraja. jak jest taka pogoda, ze kusi Cie zeby zalozyc skarpety i
      sandaly, to usiadz, policz do dziesieciu i zaloz skarpetki, a na nie
      trampki, tenisowki, polbuty z cienkiej skory, przeciez jest taki
      szeroki wybor! zacisniej zeby i powstrzymaj sie od polaczenia
      skarpet z sandalami.

nie ma nic bardziej odrzucajacego w mezczyznie jak widok jego
      upackanych skarpet pod sandalami - oblesnosc.

mysle, ze w wielu wypadkach panowie maja takie ciagotki skarpetowe,
      bo wiedza, ze ich stopy sa zaniedbane, wstydza sie swoich
      nieobcietych paznokci albo zoltych piet. przynajmniej ja mam takie
      skojarzenia. jak widze pana w skarpetkach i sandalach, to mysle:
      oho! nie chcialo mu sie umyc stop / obciac paznokci itp.

wspomniane polaczenie uchodzi tylko i wylacznie lekarzom i tez tylko
      i wylacznie w miejscu pracy - w domu i na ulicy juz nie.

ostatnio zostalam nawet zapytana przez znajomych Anglikow: dlaczego
      Polacy zakladaja skarpetki do sandalow? to jakis Wasz znak
      rozpoznawczy? - przyznam, zrobilo mi sie glupio za polskich panow.
      • obrotowy bzdury. 10.07.09, 15:47
        hogata123 napisała:

> obciach na maksa!
        >
        > jak sandaly, to nie skarpety.
        > jak skarpety, to nie sandaly.

bzdury. przeczytaj moj post uwaznie raz jeszcze.
        forum.gazeta.pl/forum/w,384,97628196,97694013,DOBRZE_jest_nosic_skarpety_w_sandalach_w_pracy_.html
        • hogata123 Re: bzdury. 10.07.09, 15:52
          to moze przeczytaj moj jeszcze raz i sobie tak nawzajem bedziemy
          czytac swoje posty po kilka razy? :-)
          • obrotowy bzdury cd... 10.07.09, 16:47
            przeczytalem (za pierwszym razem)
            i dlatego ponownie powtarzaM:

Twoje generalizowanie:

"obciach na maksa!

jak sandaly, to nie skarpety.
            jak skarpety, to nie sandaly".

Jest bledne.
            mezczyznie (a juz na pewno kierownikowi) nie wypada
            chodzic w pracy w sandalach bez skarpet.
            nie wypada chodzic rowniez w adidasach.

jedyna kombinacja (w jakiej sie da wytrzymac wysokie temperatury)

to wlasnie sandaly + skarpety ( w jednolitym, dobranym kolorze)
            • hogata123 Re: bzdury cd... 10.07.09, 16:53
              troszke humoru Panie Kolego.
              ja nie zgadzam sie z Twoim zdaniem, Ty nie zgadzasz sie z moim - po
              to sa fora. wyluzuj.
              • obrotowy nie zamierzam :) 10.07.09, 18:50
                od tego jestem kierownikiem.
                nie ma innych opcji, niz zapodana przeze mnie :)
                • hogata123 Re: nie zamierzam :) 13.07.09, 10:55
                  ach, kierownikiem!
                  wobec tego wybacz nam, maluczkim, ze w ogole staramy sie podjac z
                  Toba dyskusje.
            • tarika Re: bzdury cd... 13.07.09, 23:55
              www.wykop.pl/ramka/177984/skarpety-i-sandaly
        • Gość: vika Re: bzdury. IP: 77.222.246.* 10.07.09, 17:38
          wybacz obrotowy ale nie moge zrozumiec dlaczego akurat w laboratorium byloby
          nieestetycznie w sandalach bez skarpet?
          mozesz to wyjasnic???
          mam mase znajomuch pracujacych w laboratoriach, zauwazylam ze ze wzgledow
          bezpieczenstwa np. zdejmuja zegarki niektorzy; ale wszyscy chodza w sandalach
          bez skarpet;
          w firmie mam dress code - do butow rajstopy, ale w piatek mozna przyjsc w
          dzinsach, takze w sandalach (wtedy bez skarpet);

czy naprawde tak trudno to zrozumiec dlaczego chodzimy w sandalach bez skarpet?
          z tego samego powodu z jakiego nie nosimy zazwyczaj o 10 cm nad kostke spodni do
          garnituru, czy tez do garnitury nie zakladamy sandalow, a do fraka muszke
          zamiast krawata;
          sa to pewnego rodzaju konwenanse ktore mozna kontestowac i lamac, do czego kazdy
          ma prawo;
          nie zmieni to jednak faktu, ze wiekszosc postepuje zgodnie z nimi;

niektore z tych konwenasow sa silniejsze inne mniej;
          sandaly to obuwie, ktore pochodzi z krajow o cieplym klimacie - i tradycyjnie do
          niego skarpet sie nie nosi;
          poniewaz u nas jest nieco chlodniej - niektorzy nosza; tak jak niektorzy
          wkladaja serek philadelphia do sushi;

mi osobiscie - czesciowo dlatego, ze mialam okazje mieszkac na pld europy wydaje
          sie to okropnie nieestetyczne, i tak jak ktos ma prawo nosic sandalki i
          skarpetki i nic mi do tego, ja (jak wiekszosc kobiet) mam prawo to komentowac
          • Gość: bazz Re: bzdury. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 17:48
            > poniewaz u nas jest nieco chlodniej - niektorzy nosza; tak jak niektorzy
            > wkladaja serek philadelphia do sushi;

no tak, ja jadam kanapki z szynką i dżemem, skarpety do sandałów to przy tym
            małe piwo ;]
          • obrotowy chetnie:) 10.07.09, 18:55
            Gość portalu: vika napisał(a):

> wybacz obrotowy ale nie moge zrozumiec dlaczego akurat w laboratorium byloby nieestetycznie w sandalach bez skarpet?
            > mozesz to wyjasnic???

chetnie :)

kierownik laboratorium
            z wszelkimi tytulami
            (nie wspomne - jakimi)
            nie moze chodzic w pracy bez skarpet.
            praca - to nie plaza
            a EUROPA - to nie Ameryka
            gdzie by ewentualnie mozna...

lecz takze tylko wtedy. - gdy jest sie wlascicielem
            wlasnej firmy.

• Gość: jaija Re: chetnie:) IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.07.09, 23:10
              > kierownik laboratorium
              > z wszelkimi tytulami
              > (nie wspomne - jakimi)

Nie trzeba - nasza wyobraźnia pracuje i już mdlejemy na samą aluzję ;)

> nie moze chodzic w pracy bez skarpet.
              > praca - to nie plaza
              > a EUROPA - to nie Ameryka

To ciekawe, właśnie Europa promuje noszenie sandałów bez skarpet. A czy nie
              macie w tym waszym zajebistym laboratorium obuwia ochronnego, albo np.
              płóciennego, skoro naga stopa jakaś nieestetyczna, albo zagrożona czymś?

> gdzie by ewentualnie mozna...
              >
              > lecz takze tylko wtedy. - gdy jest sie wlascicielem
              > wlasnej firmy.

No jasne... jak moglibyśmy zapomnieć o tym drobnym szczególe ;)

Od dziś wielbię Twoje skarpetki w Twoim i tylko najtwojszym laboratorium :D
              • nessie-jp Re: chetnie:) 13.07.09, 23:24
                > macie w tym waszym zajebistym laboratorium obuwia ochronnego, albo np.
                > płóciennego, skoro naga stopa jakaś nieestetyczna,

Hm, a czym się różni obuwie płócienne od bawłenianej skarpetki w sandale? Czyżby
                skarpeta wszyta na stałe do buta była cacy, a skarpeta wymienna była be?
                • Gość: jaija Re: chetnie:) IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.07.09, 22:48
                  Rozumiem, że płócienny but, jako nieco sztywniejszy od skarpety i grubszy, ma
                  jako takie właściwości ochronne i wygląda roboczo -laboratoryjnie. Sandały ze
                  skarpetami nie pełnią funkcji ochronnej, a wyglądają... ale to już mniejsza z
                  tym, jak ;) Dla mnie niepoważnie.
                  • nessie-jp Re: chetnie:) 14.07.09, 23:10
                    > skarpetami nie pełnią funkcji ochronnej, a wyglądają... ale to już mniejsza z
                    > tym, jak ;) Dla mnie niepoważnie.

Dla mnie płócienny but (taki jak panie woźne nosiły??) też wygląda niepoważnie :)

A laboranta rozumiem
                    • Gość: jaija Re: chetnie:) IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.07.09, 22:55
                      Nie chodzi mi o płócienne obuwie pań woźnych, które już w dzieciństwie uważałam
                      za szczyt ohydy, ale coś w rodzaju espadryli, tenisówek, wiązanych i wsuwanych
                      (jak jarmilki). W końcu to obuwie robocze, a nie do teatru.
                      Jakby tu ująć... widzisz, sandały powstały w miejscu, gdzie było gorąco, toteż
                      służyły zaledwie ochronie podbicia stopy. Stopa była naga i przewietrzona, ale
                      ochroniona przed zranieniem. Ponieważ patent ten przyjął się w cieplejszej porze
                      roku również na północy Europy, nie ma sensu nosić do sandałów skarpet. W
                      chłodniejsze sezony zakładamy pełne obuwie, więc i skarpety, które grzeją i
                      chronią przed otarciem. Argument z "rażeniem innych widokiem swoich gołych stóp"
                      uważam za wybitnie nietrafiony. Poza tym obcierające sandały to złej jakości
                      obuwie; czasem wystarczy je "rozchodzić", przyklejając w strategicznych
                      miejscach plasterek. ja tak mam przeważnie na początku każdego lata, a potem
                      jest już OK.
                      A skarpety do sandałów? Cóż... ani to praktyczne (w końcu mają grzać, a sandały
                      są po to, by stopa oddychała), ani estetyczne. Nikt nie zabrania noszenia tego
                      zestawu, ale z nim jest podobnie, jak z bluzką na ramiączkach, spod której
                      wyłazi bokami biustonosz, do tego w kontrastowym kolorze... ten sam typ elegancji...
                      • nessie-jp Re: chetnie:) 16.07.09, 00:13
                        > Jakby tu ująć... widzisz, sandały powstały w miejscu, gdzie było gorąco, toteż
                        > służyły zaledwie ochronie podbicia stopy.

Ale wraz z wojskami rzymskimi trafiły także na północ i już WTEDY były noszone
                        ze skarpetami. Jak myślisz, w czym chodzili Rzymianie po Wielkiej Brytanii? Ci
                        od Hadriana? :)

> Poza tym obcierające sandały to złej jakości
                        > obuwie; czasem wystarczy je "rozchodzić",

Wybacz brutalność, ale to bzdura. Człowieka o wrażliwych stopach mogą obcierać
                        każde buty. Mnie obcierają. Każde. Niezależnie od jakości i stopnia
                        rozchodzenia. Buty sportowe, buty letnie, buty zimowe.
                        • Gość: autor Re: chetnie:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.09, 10:23
                          > Ale wraz z wojskami rzymskimi trafiły także na północ i już WTEDY
                          były noszone
                          > ze skarpetami. Jak myślisz, w czym chodzili Rzymianie po Wielkiej
                          Brytanii? Ci
                          > od Hadriana? :)
                          Nessie, mądralińska, a co mieli robić, skoro im się zimno trafiło, a
                          łapci krytych nie mieli, bo codzienny ich obuw to były właśnie
                          sandały? Ratowali się doraźnie, co nie zmieniło ich mody letniej u
                          siebie. Też mi argument, pffff....... sandały nosi się po to, by nie
                          ogrzewać stopy skarpetami, tylko ją chłodzić! I dlatego skarpetka do
                          sandała to niestosowne połączenie, subtelnie mówić - burackie...
      • Gość: bazz Re: obciach na maksa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 17:44
        oho, Twoi znajomi mają w zwyczaju nosić upaćkane skarpety? ;)
      • Gość: gosc Re: obciach na maksa IP: *.upc-i.chello.nl 10.07.09, 19:37
        A PO JAKA CHOLERE ZAKLADAC SANDALY JESLI NOGI I TAK OPATULA SIE W SKARPETKI? CO?
        PO CO? NIE PROSCIEJ ZALOZYC KRYTE BUTY?

A JA NIE AKCEPTUJE KLOMBINACJI:
        - SKARPETKI + SANDALY
        - SZPILKI + PODKOLANOWKI
        - BIALE SKARPETKI + CIEMNE BUTY/SPODNIE

MOZNA JEDNAK TROCHE UWAGI STROJOWI POSWIECIC!
        • Gość: bazz sandały wygodniej zdjąć :] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 22:32
          > A PO JAKA CHOLERE ZAKLADAC SANDALY JESLI NOGI I TAK OPATULA SIE W SKARPETKI?

a po taką cholerę, że je WYGODNIEJ ZDJĄĆ :P
          no i nie spadają tak łatwo jak klapki...
      • Gość: babcia Re: obciach na maksa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 20:17
        Ależ mi znawcy! Mnie to gó... obchodzi jak się kto nosi. Mój stary
        nosi skarpety i sandały i ma wszystko w dupie. Niech ci wszyscy
        krytykujący innych, zastanowią się ileż muszą miec kompleksów.Ja na
        szczęście ich nigdy nie miałam, i nic co ludzkie nie jest mi obce. I
        nigdy nie musiałam się dowartościować.Często jestem na zachodzie, i
        tam ludzie nie zwracają na takie bzdety wogóle uwagi. Cenią sobie
        ponad wszystko wygodę. A Polacy to zanim coś założą, to pomyślą,
        wypada, czy nie wypada. A mieć to gdzieś (patrz wyżej ).Nie wiem
        kiedy ta polska mentalność się zmieni, na pewno nigdy.Ciągle są pod
        presją innych, kto co powie. Czyli, tak jak pisałam, jeszcze raz
        kompleksy.Specyficzna mentalność. Wprost nie do podrobienia.
        ŻAŁOSNE.
      • tarika Re: obciach na maksa 13.07.09, 23:58
        Ktoś tu ściemnia, nigdzie nie widziałam tylu męskich nóg ubranych w skarpety i
        sandały, jak u Anglików właśnie. Bez urazy.
    • przylga Re: Dlaczego źle jest nosić skarpety w sandałach? 10.07.09, 15:12
      Nasz szef zawsze chodzi w sandałach i w skarpetach-w wełnianych
      skarpetach. Jak ktoś powącha mu nogi to dostaje premie.
    • tk_s Nie noszę sandałów 10.07.09, 15:24
      Są obleśne, bez lub w skarpetkach, dla mnie bez różnicy. Jak jest
      mega gorąco to japonki na bosą stopę, albo na bosaka.
      Nie dotyczy kobiecych sandałków na szpilce lub bez. Niektóre są
      sexy:)
      --------------------------------------------------------
      Wszyscy jesteśmy trochę odchyleni. Bać się należy tych normalnych...
      (Jack Carter)
      --------------------------------------------------------
      • violinovalentino Re: Nie noszę sandałów 10.07.09, 16:28
        Ja też najchętniej bym nie nosił sandałów. Najlepsze są klapki. Nie przypinasz,
        wsuniesz tylko i idziesz jak boso. Na wyjście najlepsze są japonki (przecież
        faceci też mogą je nosić), do domu klapki basenowe. Oczywiście na gołą stopę,
        żeby było ciepło i żeby było widać palce. Nie po to jest lato, żeby stopy się
        pociły.

Pozdrawiam!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka