Dodaj do ulubionych

Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III :)

• Gość: Amy Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.11, 19:00
      Wkurza mnie reklama Flory pro-activ, czy u nas nie da się poprawnie przetłumaczyć czegoś na angielski? Reklama ma być na zasadzie że facet mówi coś po polsku, a potem to samo jest po angielsku i niemiecku. Ale jak mężczyzna mówi "cholesterol był za wysoki" , kobieta mówi "was raised". O ile "za wysoki" jasno sugeruje że poziom cholesterolu jakąś tam normę przekraczał, co dla zdrowia dobre nie jest, o tyle określenie kobiety "podniósł się", wcale żadnego zagrożenia (i powodu dla jedzenia margaryny obniżającej cholesterol) nie oznacza. Gdyby kobieta mówiła "was too high", wtedy zdanie polskie ze zdaniem angielskim by się zgadzało.

• Gość: Superfajna Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.11, 00:28
      Moj top 3:
      Orange i beznadziejna choinka...Pierwsze takty muzyczki wywołują u mnie dreszcz wstrętu, co za pomysł co jest fajnego w takiej choince? Wygląda kretyńsko i te zdziwione miny ludzi którzy ewidentnie żałują ze ze nie maja takiego wybryku, please
      2 Kupa Bruna
      3Dinouzaur z popcornem w brzuchu
      • arcadios1987 Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 09.12.11, 01:17
        @Superfajna, o tej reklamie właśnie chciałem napisać. Wkurza arcypotwornie, a jest emitowana z olbrzymią częstotliwością. Co ich tak do kroćset zasmuciło? Przecież to oni mają normalne drzewko, nie chojaka, w którym jakieś 70% długości to goły pień, a reszta to sterczące, rzadkie gałązki. Ponadto ja z zerówki pamiętam zupełnie inną melodię i tekst tej piosenki. To leciało "Choinko piękna jak las, choinko zostań wśród nas". A oni z jakimś remiksem wyjechali. Dzieciaki śpiewają to takim jakimś "złośliwym" tonem, jakby recytowali znany wszystkim podwórkowy wierszyk "Zakochana para, Jacek i Barbara".
        • Gość: babeczka Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.radom.vectranet.pl 09.12.11, 19:15
          reklama czegos z Mannem i Materna. Mann jako lekarz-cham i Materna jako siostra Irena, czyli popychadlo pana dra. Pan dr traktuje siostre tekstami typu: fuuj, na jej widok, czy tez: narozwalalo mi toto (czy jakos tak). Zenujace, chamskie, seksistowskie, ohydne!!!!
          • wyjadacz_parkietuf Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 09.12.11, 20:01
            Widać "babeczka", że młoda jesteś i Manna z Materną nie kojarzysz w KOC-u ani np. Manna w "Nie tylko dla orłów" w radiowej trójce. Wtedy żarty z doktorem i siostrą byłyby dla ciebie śmieszne a nie seksistowskie. Ale faktycznie - reklama jest zbyt hermetyczna - pewnie mało kto wie z "ogladaczy" w TV czym kierowali się twórcy tej reklamy. A gdyby jeszcze "pojechać' "Powtórką z rozrywki" w reklamach.... :-)

------------------------------
            Gość portalu: babeczka napisał(a):

> reklama czegos z Mannem i Materna. Mann jako lekarz-cham i Materna jako siostra
            > Irena, czyli popychadlo pana dra. Pan dr traktuje siostre tekstami typu: fuuj,
            > na jej widok, czy tez: narozwalalo mi toto (czy jakos tak). Zenujace, chamskie
            > , seksistowskie, ohydne!!!!
            • ewa9717 Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 11.12.11, 11:32
              wyjadacz_parkietuf napisał:

> Widać "babeczka", że młoda jesteś i Manna z Materną nie kojarzysz
              Ja starawa jestem, kojarzę, ogladałam, lubiłam, a też uważam, że reklama jest delikatnie mówiąc kiepska.
              >
              > ------------------------------
              > Gość portalu: babeczka napisał(a):
              >
              > > reklama czegos z Mannem i Materna. Mann jako lekarz-cham i Materna jako s
              > iostra
              > > Irena, czyli popychadlo pana dra. Pan dr traktuje siostre tekstami typu:
              > fuuj,
              > > na jej widok, czy tez: narozwalalo mi toto (czy jakos tak). Zenujace, cha
              > mskie
              > > , seksistowskie, ohydne!!!!
    • Gość: irytowana Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.itsa.net.pl 12.12.11, 16:17
      To co prawda nie jest reklama telewizyjna, ale chyba akcja społęczna, ale bohaterka (a raczej jej wargi) też irytują;)
      www.youtube.com/watch?v=-57pSjBmBUA&feature=youtu.be
      • dzidzia_bojowa Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 15.12.11, 07:11
        Oj, nie ma pan Adam Małysz szczęścia do twórców reklam, oj nie ma! Do tej pory występował w samych koszmarkach. Nie inaczej jest teraz. Przed chwilą trafiłam na reklamę herbaty teekane. Ja wiem że Małysz nie jest aktorem ale jest marką, osobistością i do zadań reżysera, copywritera i innych autorów zależy czy reklama będzie przyzwoita. Bo jeśli pan Adam nie umie grać( bo nie musi przecież), to dajcie mu jakaś statyczną rolę do licha! Niech reklamuje twarzą, wąsami, no nie wiem czym jeszcze a ilość wypowiadanych słów niech ograniczy do minimum.
        A ta ostatnia reklama herbaty to normalnie wstyd! Jak można emitować taką chałę?! Kto to zatwierdził? Bo co ma oznaczać końcowa scenka, gdzie pan herbaciarz zamienia się imbryk a Małysz wykrzykuje ojesu!? Zresztą całość jest koszmarna! Aż mi pana Adama szkoda!
        • ewa9717 Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 15.12.11, 09:32
          A no to, Dzido, sąśmy już dwie ;)
        • Gość: Amy Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.11, 19:43
          A mnie się nawet podoba, zawsze mnie to śmieszy jak Małysz wylewa/wysypuje? na siebie herbatę :))
    • Gość: Basia Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.11, 11:48
      1410... "król bije dama"
      potworek.com/filmiki/pokaz/smieszna-reklama-lecha
    • qqazz Murzyn z oldspajsa pewnie juz był 18.12.11, 14:38
      Ale dla mnie to absolutny nr.1 już od dawna dawna, to sie nazywa skutecznie zniechecać do swojej marki potencjalnego klienta.

pozdrawiam
      • ewa9717 Re: Murzyn z oldspajsa pewnie juz był 18.12.11, 18:22
        Podobnie jak mordziaty blondyn (chyba aktor?) od zdrowitalu.
        • Gość: Amy Re: Murzyn z oldspajsa pewnie juz był IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.11, 20:13
          Ja dostaje takiej furii na widok reklamy Old Spice, że mój tata zaczyna się śmiać ilekroć widzi że leci ta reklama. Po prostu nie mogę zdzierżyć tego gościa.

Następnie :

1. Lemuro-szopo-niewiadomo właściwie co z reklamy Cyfry Plus. Matko jak mnie ten zwierz wnerwia.
          2. Bachory z reklamy Pudliszek.Domagam się powrotu Łyżki i Widelca!
          3. Reklamy Orange - ta z choinką (strasznie głupio wygląda) i ta z paradą.
          4. Reklamy T-mobile puszczane przed informacjami sportowymi.
          5. Reklamy KFC - oni myślą że ja im uwierzę że oni te kurczaki przygotowują tuż przed podaniem?

I na koniec, reklama jakiegoś kolejnego interaktywnego bobasa dla dziewczynek : masakryczna rymowana po częstochowsku pioseneczka, dla zobaczenia w blokach reklamowych przed/po programach dla dzieci. Leci jakoś tak :bobas znowu się zsiusał, obetrzemy i będzie po krzyku, bobas słodko wygląda w ręęęęęęęęęczniiiiiiikuuuuuu.

• aga_ata Re: 18.12.11, 20:51
            "Ta bielizna modeeeluje moje ciaaaaało, good bye selulajt" agrrrr! Nienawidzę tego głosu, który to mówi, modulacji, tonu - wszystkiego! I ta modelka na końcu idzie tak cholernie nienaturalnie, że mam ochotę jej po prostu przywalić!
          • qqazz Te reklamy T-mobile to w ogóle od poczatku padaka 18.12.11, 21:56
            była za to w Czechach super serie mieli z Czakiem Norisem
            Ta chyba najlepsza
            www.youtube.com/watch?v=XJKUZxqxEbs&feature=relmfu
            a ta na czasie
            www.youtube.com/watch?v=SOvQEVbPh8w
            ale warto obejzeć wszystkie.

pozdrawiam
            • ibelin26 Re: Te reklamy T-mobile to w ogóle od poczatku pa 19.12.11, 10:37
              Pan z reklamy Old Spice do odstrzału z broni dużego kalibru, natychmiast!!! Szczątki spalić i rozsypać na cztery wiatry

LIDL - puszczają to w radio (w Trójce) do wyrzygu.
              Do tej pory LIDL był dla mnie obojętny, ale teraz jedyna możliwość, żebym tam się pojawiła to taka, że byłby to jedyny sklep w promieniu 100 kilometrów
              • qqazz Re: Te reklamy T-mobile to w ogóle od poczatku pa 19.12.11, 20:21
                Mnie sie podoba muzyczka z tej reklamy lidla, ale po jaka cholere tak sie reklamuja to nie wiem, radiówki jeszcze nie słyszałem.

pozdrawiam
    • Gość: kot_kreskowy Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.icpnet.pl 19.12.11, 22:16
      Ostatnio najbardziej wkurza mnie paniusia, która postanowiła, ze koniec z etatem i w tym celu nafaszerowała się apapem czy innym ibupromem, żeby poradzić sobie z formalnościami - a ile się przy tym nauczyła oszczędności - no po prostu nie mogę...
      Na drugiej pozycji jest reklama-zagadka: facet budzi się rano w łóżku, głaszcze po policzku śpiącą żonkę, przez 6 minut bierze prysznic, 3 minuty robi coś tam, w końcu pojawia się w kuchni, gdzie żonka (chyba ta sama?) serwuje mu śniadanko - WTF? Na logikę widzę trzy możliwości: 1) Bilokacja; 2) Babka nie widzi potrzeby udania się rano najpierw do łazienki, tylko ledwo facet zniknie za drzwami, nakłada strój supermana i w ekspresowym tempie szykuje śniadanie, 3) to są dwie babki.

O OldSpice nie będę wspominać z litości...

Na moje nieszczęście rano bardzo często trafiam na reklamę plastrów aikido ale to chyba jest temat na osobną debatę ;) Powiem tylko, że jak taka gruba baba, jak ta w reklamie, cierpi na nadciśnienie, bezsenność itp, to nie pomogą jej żadne cuda na patyku, tylko magiczna dieta nżt
      • Gość: jakaja Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.12.11, 13:52
        Mnie ostatnio wkurza strasznie nadawana non stop reklama soków hortex i zastanawianie się, z których jabłek są lepsze. Ten typ, który gra w tej reklamie oblizujący się na myśl, że jabłka i dziewczyny w PL mamy najlepsze jakoś mnie obrzydza.
        • marslo55 Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 20.12.11, 17:57
          jakaja napisał(a):
          "Mnie ostatnio wkurza strasznie nadawana non stop reklama soków hortex i zastanawianie się, z których jabłek są lepsze. Ten typ, który gra w tej reklamie oblizujący się na myśl, że jabłka i dziewczyny w PL mamy najlepsze jakoś mnie obrzydza."
          Ciekawa rzecz - im bardziej subtelnie twórcy reklam próbują nam wciskać skojarzenie "sok jabłkowy jest jak seks, tylko lepszy", tym bardziej obleśnie to wychodzi. Gość jest faktycznie straszny, kiedy bredzi o gatunkach jabłek jak o kochankach. Ciekawe, czy jak gada z kumplami o dziewczynach, to słyszą oni "była słodka, ale szukam takiej bardziej soczystej i z delikatniejszym miąższem". Brrr.

• olewka100procent Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 20.12.11, 22:37
            hortex jet słynny z beznadziejnych reklam , nie wiem po co oni wyrzucają pieniądze w błoto
    • Gość: Amy Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.11, 23:04
      Kolejna reklama Merci : jak oni to robią że mają takie dobre czekoladki a takie koszmarne reklamy? chodzi mi o reklamę "Dla mojej koleżanki, za to że jest kimś więcej..."
      Przepraszam, czy tylko ja miałam jakieś dziwne skojarzenia?

Lewiatan : Dla Ady czekolady a dla pani Halinki mandarynki.

• ibelin26 Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 22.12.11, 11:56
        Omójborze!

Radiowa reklama serce i mózg
        - Czy serce może posikać się ze śmiechu???
        - ...
        - To chyba nie zakręciliśmy wody w łazience.

Uszom nie wierzę.
        • Gość: miau Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.11, 16:27
          FUN PACK HD, FUN PACK! ('cover' fajnej piosenki!)

Kurwa mać! To nienormalne, żeby wpadać w taką wściekłość po usłyszeniu DURNEJ reklamy!
          Drutex i TP (reklamy z tymi pie...nymi sercami, rozumami i innymi jelitami) to moje faworyty, i z tymi firmami do końca życia nie będę miała nic wspólnego (a pamiętliwa i uparta jestem bardzo).
      • Gość: kokos Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.12, 11:24
        Gość portalu: Amy napisał(a):
        >
        > Lewiatan : Dla Ady czekolady a dla pani Halinki mandarynki.

Suchary dla Barbary a dla Staszka jednego fistaszka itd

Chanel N5
        Reklama mi się podoba, ale nie mogę patrzeć na tę aktorkę. Ona ma tak durną minę,
        że jak to widzę to sama się dziwię, że można się tak dziwić. Widzi pociąg i się dziwi, proszą ją o paszport - też zaskoczona. Ale ogólnie ona chyba ma taki wyraz twarzy, bidulka.
    • arcticone Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 22.12.11, 14:45
      mój znienawidzony to mały głód... no po prostu nie trawie, wkurza mnie niemiłosiernie
      • arcticone Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 22.12.11, 14:45
        oczywiście reklama danio... masakra
        • Gość: morta-dela Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.11, 22:16
          A co sądzicie o reklamie Orange, takiej co przedstawia marsz jakichś pomarańczowych linoskoczków czy cyrkowców? Ta reklama mnie tak jakoś przeraża...
          • olewka100procent Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 22.12.11, 22:24
            wszystkie reklamy T-mobile i hredit ahricole ... nie cierpie też hortexu o jabłkach i reklamy o soku co traci błonnik . NERW
    • Gość: shirley Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.adsl.inetia.pl 26.12.11, 09:12
      Moje typy spośród ostatnich reklam to: rodzina żująca czekoladę i tępo gapiąca się na krowę (na początku myślałam, że w telewizor się gapią i są uosobieniem zidiociałych konsumentów) oraz nasza koścista superstar Anja Rubik reklamująca biżuterię - kogo do kupna biżuterii ma zachęcić kobieta wyglądająca jak szkielet wyjęty prosto z trumny (ta twarz śni mi się w koszmarach, brr...), nie wiem.
      • Gość: zenek Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.radom.vectranet.pl 27.12.11, 21:32
        reklama jakiegos piwa, chyba Lech. ajaj oojojj ap ap aj aj de er . Powtorzona sto tysiecy razy doprowadza mnie do takiego szalu ze w ciagu 0,6 sekundy przelaczam na iny kanal.
      • mechantloup Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 09.01.12, 15:24
        Mnie, tak jak zenka wkurza ten ap ap in di er Lech. Co za debilizm! Ci uwieszeni butelki ludzie, jak winogrona spod ogona. i jeszcze się ten motłoch zwala komuś na chatę.

I może wreszcie ktoś zdejmie reklamę Nutelli, co rzekomo,jest zdrowym śniadaniem.

Ibisz i te jego małpie podrygi. Widać szampon, likwidując łupież, robi też lobotomię.
    • Gość: Amy Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.11, 13:34
      "Mamo a tata pierze moje śpiochy w 30 stopniach!" - niesamowicie drażni mnie głos tego dziecka. Za to z wyraźną ulgą zauważam że chyba przestali już emitować reklamę Old Spice, kiedyś była w każdym bloku reklamowym, od tygodnia już jej nie widziałam.

• Gość: rechotek Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.11, 12:46
        Cała seria reklamy wyrobów spółdzielni mleczarskiej bodajże z Czarnkowa. Blond mamusia z dwoma "uroczymi" szkrabami... Bardziej profesjonalna był słynny spot wyborczy PJN z czarnym koniem Mój szwagier, będąc na niezłej bani, lepiej zagrane filmy kręcił na weselu córki.
        • Gość: iwonka FunPack - co śpiewa Serce???? IP: *.home.aster.pl 31.12.11, 15:10
          Co śpiewa Serce w najnowszej reklamie FunPack?
          "Mam piloto, mam laptopo..." i co dalej?
          "Pronto alot dzwoni się"?
          WTF????
          • kaga9 Re: FunPack - co śpiewa Serce???? 31.12.11, 21:00
            "Pronto, allo, dzwoni się":)
          • Gość: Judyt wojująca Re: FunPack - co śpiewa Serce???? IP: *.144.net-kontakt.com.pl 01.01.12, 18:37
            Co śpiewa Serce w najnowszej reklamie FunPack?
            "Mam piloto, mam laptopo..." i co dalej?
            "Pronto alot dzwoni się"?
            WTF????

Pronto allo dzwoni się? Chyba chodzi o to, że się można połączyc telefonicznie, taki 3 w 1. Cokolwiek by spiewał, ja i tak lubię te reklamy:)
      • Gość: Kalina Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: 195.74.79.* 07.01.12, 20:50
        ja jak słyszę to dennoznużone jaaaaaak ooooooooooooon moooooooooooooożeeeeeeeeeeeeee
        to mam ochotę oddać strzał z pilota prosto w ekran
    • qqazz Te reklamy z niby obcokrajowcami 01.01.12, 20:12
      którzy pitolą ze nam czegos tam gratuluja bo niby jesteśmy najlepsi, już przy nich nie wyrabiam, zwłaszcza przy tej z faszystą.

pozdrawiam
      • Gość: Amy Re: Te reklamy z niby obcokrajowcami IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.12, 14:28
        A właśnie, czego oni nam właściwie gratulują?
        • qqazz Re: Te reklamy z niby obcokrajowcami 09.01.12, 19:20
          Że nie dajemy sie doić fiskusowi.

pozdrawiam
    • Gość: Amy Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.dynamic.chello.pl 01.01.12, 20:13
      Drogie ING : stanowczo domagam się powrotu reklam z panem Mecwaldowskim! Nowych reklam z panią Tyszkiewicz nie da się oglądać.

• Gość: zenek Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.radom.vectranet.pl 01.01.12, 21:36
        nieprawda, smieszne sa! ;p
        • ibelin26 Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 02.01.12, 07:24
          Reklamy z panią Tyszkiewicz są tragiczne, koszmarne, okropne!!!
          • Gość: Judyt wojująca Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.144.net-kontakt.com.pl 02.01.12, 16:17
            Reklamy z panią Tyszkiewicz są tragiczne, koszmarne, okropne!!!

ING osiągnął niebywały sukces w dziedzinie 3D: denne, durne, debilne!
            • Gość: jakaja Visaxinum miej wywalone na pryszcze IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.01.12, 17:12
              Czy ktoś widział ten szajs gdzie za pryszcza robi brzuchaty kolo w podkoszulku a pory to kanały ściekowe????!!!!! Dawno już mnie nic tak nie hm.... zaskoczyło. Liczę, że może mi się przewidziało?
            • dzidzia_bojowa Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 03.01.12, 11:43
              A mnie się reklama z Tyszkiewicz podoba:) Zarówno ta, w której po hrabiowsku pyta o wifi za fri jak i ta, w której mówi Kodratowi, że już nie gra.
              • wyjadacz_parkietuf Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 03.01.12, 18:24
                A ja się nie zgadzam :-) Zaraz po hrabiowsku - raczej o staropolsku albo wręcz ze "staropolską typu azaliż mi wyliż" manierą. Reklama ciężkostrawna. Jeśli ma być w spocie hrabiną, to nie z tym językiem...

dzidzia_bojowa napisała:

> A mnie się reklama z Tyszkiewicz podoba:) Zarówno ta, w której po hrabiowsku py
                > ta o wifi za fri jak i ta, w której mówi Kodratowi, że już nie gra.

• kaga9 Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 03.01.12, 21:56
                  Tyszkiewiczowa w ogóle jest ciężkostrawna. Sili się na bycie damą, ale nie bardzo jej to wychodzi.
                  • Gość: Ania Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.tktelekom.pl 04.01.12, 00:03
                    pani Tyszkiewicz nawet w takiej niekoniecznej reklamie jest fajna
                    okropna to reklama z Halamą reklamującym jogurt
                  • Gość: vertykl Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.12, 19:11
                    No pani Tyszkiewicz to jest dama, co by nie mówić. Poza tym - przynajmniej jak dla mnie - aktorka z klasą i ma fantastyczny dystans do siebie. Mnie się te reklamy z nią bardzo podobają!
                    • kaga9 Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 06.01.12, 19:29
                      No widzisz, a dla mnie dama zachowuje się naturalnie i...nie pali;) Dlatego panią T. wykluczam z tego zacnego grona.
                      • Gość: ewa Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.zb.lnet.pl 07.01.12, 18:45
                        Szymon Majewski w najnowszej reklamie banku jest beznadziejny. Jego ruchy w stylu "gorączki sobotniej nocy"... masakra! Niechby chociaż poćwiczył, a tak to porusza się jak manekin!
                      • Gość: vertykl Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.12, 20:55
                        Eeeee tam! Znam większe wady u dam, a u "dam" to już w ogóle!
    • Gość: rzarufka Matka gnijacego chlopczyka IP: *.60.101.84.rev.sfr.net 04.01.12, 18:04
      Nie wiem jak inaczej okreslic babe z reklamy Lipomalu, ale kojarzy mi sie wylacznie z "gnijacym" chlopcem od syropku.
      Wydawalo mi sie, ze pan Majewski siegnal dna w poprzednich reklamach, a tu jeszcze ze 2 metry mulu.
      Irytujacy zwierz od canal plusa belkoczacy glosikiem B. Szyca - dziekujemy, do domu !
      • paniiwonka1 pan Ibisz 05.01.12, 09:55
        matko jedyna, nie wiem nawet co reklamuje Ibisz, ale skręcający sie, wygibujący, śmiejący, tańczący i nie wiem co jeszcze- wychudzony, podrobiony na nastolatka prawie 50-letni facet z grzywką wyprowadza mnie z równowagi
        • Gość: pinio Jedynytaki i stado mamusiek od rutinoscorbinu IP: *.ip.netia.com.pl 05.01.12, 20:34
          Pierwszy za niby luzacką nachalność i wredny szycowy głos (uwierzcie, nie wiem co reklamuje!) a te drugie wystylizowane kolorystycznie (kolor produktu) i upozowane (gra rączkami) powalają odmianą przez wszystkie przypadki nazwy produktu.
          Zero wiarygodnosci, widac, że łżą jak najęte.
          Dysk mi wypada jak to widzę. I to nie z komputera.

Wspomniany p. Krzysio i jego megalomański, godowy taniec wzbudził, oprócz niewiarygodnego szoku, moje lekkie zaniepokojenie działaniem reklamowanego produktu. To chyba już trzeba by leczyć?
        • Gość: ewa Re: pan Ibisz IP: *.zb.lnet.pl 07.01.12, 18:41
          Mnie też wkurza i natychmiast przełączam kanał. Beznadzieja!
        • misiania Re: pan Ibisz 15.01.12, 21:23
          widziałam reklamę z Ibiszem. ta reklama to ZUO.
      • ibelin26 Re: Matka gnijacego chlopczyka 10.01.12, 12:03
        > Irytujacy zwierz od canal plusa belkoczacy glosikiem B. Szyca - dziekujemy, do
        > domu !

Reklama ta wyzwala we mnie chęć zastrzelenia tego sierściucha ze strzelby na słonie. Zastanawiam się czy nie pozwać twórców reklamy o szkody psychiczne i moralne, bo nigdy nie miewałam takich morderczych myśli.
        • marslo55 Re: Matka gnijacego chlopczyka 10.01.12, 14:59
          ibelin26 napisała:
          "Reklama ta wyzwala we mnie chęć zastrzelenia tego sierściucha ze strzelby na słonie."
          Która reklama? Bo już niestety zdążyli skręcić niejedną:((( Ja jako świeżo wyleczona z grypy nie mogę patrzeć na kolejne rodzinki, które wprawdzie znajdowały się w ostatnim stadium wyniszczenia, ale jak łyknęły jakieś homeopatyczne gó..., to od razu przeszło i wszyscy dostali takiego kopa, że mogliby ścinać dęby jedną ręką.
          Niemiec z reklamy abonamentu - [do tfurców] AAAAA!!! Wy debile!!! Czy naprawdę myślicie, że jak komuś pokażecie Niemca pokrzykującego, że ordnung muss sein, to ów ktoś zapłoni się ze wstydu i grzecznie pójdzie zapłacić abonament? [do ludzi normalnych] Ledwo zdążyłam wyrzucić z pamięci tę laboratoryjną gestapówkę, co szczekała, że swastycki silnik jest swastycki i jak nie dostanie odpowiedniego rasowo i narodowo oleju, to po nim będzie, a ci idioci już mają dla mnie następnych wszystkowiedzących Niemców. Rzyyyyg!
          • olewka100procent Re: Matka gnijacego chlopczyka 11.01.12, 00:35
            zapomniałas napisać o florze pro aktiv i trzech małżeństwach, polskim, niemieckim i angielskim. u niemców nawet mówienie o margarynie brzmi jak nakaz rozstrzelania
            • Gość: marslo55 Re: Matka gnijacego chlopczyka IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.12, 11:20
              olewka100procent napisała:
              "zapomniałas napisać o florze pro aktiv i trzech małżeństwach, polskim, niemieckim i angielskim. u niemców nawet mówienie o margarynie brzmi jak nakaz rozstrzelania"
              Taki to już język - na motyla mówią bodajże "schmeterlinck", brzmi to jak nazwa modelu karabinu maszynowego. Fakt, aż mi ciarki chodzą po plecach, jak ten Niemiec od margaryny mówi "piętnaście procent". Ale tamten babsztyl ze swoim "all ist klar?!" był gorszy.
              Kolejna "wspaniała" reklama - "Łatwe zupy". Nie wiem, co najgorsze - trajkotanie tej panny, głos narratora czy hasło reklamowe.
              • Gość: .... Re: Matka gnijacego chlopczyka IP: *.xdsl.centertel.pl 18.02.12, 13:34
                Niektórzy to ciągle patrzą na świat tak, jak gdyby II wojna światowa wciąż trwała. Żal.
          • Gość: JM Re: Matka gnijacego chlopczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 15:55
            Teraz w podobne tony uderzył Opel. Potomkowie tych co wywołali 2WŚ ponownie tłumnie przybywają, tą razą celem nabycia samochodu. Naturlisz z wyposażeniem godnym owych potomków ale za sumy dużo niższe.
        • katja_24 Re: Matka gnijacego chlopczyka 08.02.12, 18:22
          kretynskie reklamy z rapujacymi moherowymi babciami, dziadami na hustawce i bog raczy wiedziec, czym jeszcze. Netia chyba, pewna nie jestem.
    • Gość: Amy Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.12, 22:20
      Zagadka dziwnej reklamy z obcokrajowcami wyjaśniona! To jest reklama...namawiająca do płacenia abonamentu TVP. Szkoda mi to nawet komentować.

• Gość: maj Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.12, 12:27
        Jeżeli jeszcze raz zobaczę pana, który reklamuje przepis swojej siostry na żeberka w coli, to mnie wywiozą.
      • Gość: amigo Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 21:57
        A ja abonamentu i tak nie zamierzam płacić.
        Po pierwsze dla tego, że płacę za platformę satelitarną, a ta z pewnością rebuchę państwowym mediom odpala.
        Po drugie, bo telewizje i radia publiczne emitują reklamy, za które ktoś im rebuchę odpala.
        A jak za te reklamy kupując reklamowane produkty płacę.
        Po trzecie, taka telewizja publiczna, szereg programów np. TVP Sport i TVP Historia ma dostępne wyłącznie na płatnych platformach cyfrowych i kablówkach, więc patrz punkt 1.
    • ka-mi-la789 Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 06.01.12, 17:29
      To teraz niech mi ktoś wyjaśni, o co chodzi w reklamie z wyraźnie chorym psychicznie Hindusem atakującym werbalnie ludzi w pociągu (abstrahuję od tego, że pociąg chyba grafiką komputerową zrobiony, bo w Polsce takich czystych i komfortowych zwyczajnie nie ma). Że to inwencja twórcza ING, to do mnie dociera, ale związku między beżowym osobnikiem a kontem bankowym nie ogarniam.
      • the_dzidka Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 13.01.12, 09:45
        > To teraz niech mi ktoś wyjaśni, o co chodzi w reklamie z wyraźnie chorym psychi
        > cznie Hindusem atakującym werbalnie ludzi w pociągu (abstrahuję od tego, że poc
        > iąg chyba grafiką komputerową zrobiony, bo w Polsce takich czystych i komfortow
        > ych zwyczajnie nie ma).

Są, są :) Niektóre Inter- i Eurocity tak własnie wyglądają :)
        • spicy_orange Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 22.01.12, 23:47
          zobacz na to:

Austriacka kolej ÖBB chce wypowiedzieć umowę o współpracy spółce PKP Intercity. Jak powiedziała rzeczniczka ÖBB Sarah Nettel, jakość składu pozostawia wiele do życzenia i nie spełnia on norm, jakie obowiązują w Austrii.

Rzecznik PKP Intercity odpowiada: wagony kursujące w pociągach EC Sobieski, Polonia czy EN Chopin stanowią tabor najwyższej klasy znajdujący się w zasobach PKP Intercity". :D

tu całość:
          m.wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,117915,10832383,Austriacy__Polskie_wagony_zbyt_brudne__PKP__To_nasze.html
          • the_dzidka Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 23.01.12, 13:42
            > zobacz na to:
            >
            > Austriacka kolej... [...]

Jeśli to było do mnie (a nie będę szukać w gąszczu ponad 1500 postów, to odpowiem: jeżdżę Inter i Eurocity które wyglądają tak, jak te w reklamie. Nie wszystkie rzecz jasna. Ale z cała pewnością takie są.
    • Gość: Amy Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.12, 22:22
      Od pierwszego obejrzenia złości mnie reklama jakichś zupek chińskich, co to sprawiają że tonący człowiek nagle uczy się unoszenia na wodzie byle ratownikowi nie przeszkadzać w jedzeniu.
      • Gość: Ania Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.tktelekom.pl 07.01.12, 23:29
        :)))
        wyjątkowa! w rzeczy samej :))
        • Gość: izulka Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.home.aster.pl 12.01.12, 12:00
          a nawet nie wiadomo jakiej firmy te zupki...

Swoją drogą ostatnio widziałam jakieś chrupki czy czipsy które nie zawierają glutaminianu, ale w składzie miały gluten - więc nie wiem czy ta zupka nie ma czegoś gorszego niż właśnie glutaminian :(
          • Gość: Judyt wojująca Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.144.net-kontakt.com.pl 13.01.12, 21:37
            Chipsy to w ogóle chłam, a gluten to po prostu białko, występuje w wielu rodzajach żywności, głównie w zbożach.
          • Gość: zlosliwiec Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.icpnet.pl 19.01.12, 09:48
            To lepiej nie czytaj składów, bo i tak niewiele z tego rozumiesz.
            Gluten jest w 90 procentach zwykłej (nie bezglutenowej) żywności przetworzonej
    • Gość: Amy Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 22:45
      Postuluję o zakaz tworzenia reklam dla osoby która wymyśliła ostatnie dwie reklamy HBO Go, dokładniej chodzi mi o reklamę ze śpiewającym menelem i z kołem gospodyń wiejskich.
      To jest chyba nawet gorsze od reklamy ze śpiewającymi dziećmi!
      • Gość: Kalina Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: 194.181.0.* 13.01.12, 12:12
        ja nie mogę znieść kretyńskich muppetów zawodzących swoimi cienkimi głosikami
        orange ma u mnie przechlapane od tej pory ....

druga reklama, której nie moge zdzierżyć to wyjący kretyn przedrzeźniający jakiegoś smoka analoga, grrrrr wrrrrrr
        • reseda a'propos reklamowego zawodzenia 13.01.12, 12:55
          Niech ktoś zastrzeli idiotę lektora, czytającego reklamy w TVP, on pewnie myśli, że ma seksowny MĘSKI głos. Otóż MYLI SIĘ.
          Ostatnie produkcje:
          - "ulegnij magii świąt i WYPIERZ laptopa"
          - "SASADY są proste"
          - "hit na sobotę TOM KLASÓW" (dla wyjaśnienia, chodzi o film Dom Glassów)
          acha- słowo "hit" wymawia tak, że często słychać "shit", co może oddawać niechcący istotę sprawy;-)
          • yabol428 Re: a'propos reklamowego zawodzenia 29.01.12, 19:47
            reseda napisała:

> Niech ktoś zastrzeli idiotę lektora, czytającego reklamy w TVP, on pewnie myśl
            > i, że ma seksowny MĘSKI głos. Otóż MYLI SIĘ.
            > Ostatnie produkcje:
            > - "ulegnij magii świąt i WYPIERZ laptopa"

Może on chce powiedzieć: "Wypieprz laptopa"? W ten sposób zachęca do spędzenia świąt bez internetu :)
        • Gość: Judyt wojująca Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.144.net-kontakt.com.pl 13.01.12, 21:48
          druga reklama, której nie moge zdzierżyć to wyjący kretyn przedrzeźniający jakiegoś smoka analoga, grrrrr wrrrrrr

No przecież to chodziło o smoka Telesfora, oprócz reklamy tv cyfrowej należało przecież łopatą do głowy nakłaśc oglądalności, że stara TV (rodem z PRL) jest be do niczego się nadaje. A reklama debilna, to fakt.
          • the_dzidka Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 23.01.12, 13:37
            > No przecież to chodziło o smoka Telesfora

E-e. Smok Telesfor i jego kumpel Teodor inaczej wyglądali, pamiętam. Ale coś mi się majaczy, że w latach wczęsniejszych też była jakaś dobranocka ze smokiem...

• Gość: tv Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 16:05
            Sorki, ale chyba większość jednak pokapowała, że smok Analog to tylko nawiązanie do tej starej bajki.
    • mechantloup Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 17.01.12, 09:35
      Mnie trzęsą wszelkie reklamy z dziećmi. Zwykle durne, debilowate i kompletnie bez jakiegokolwiek aktorstwa.

Nowe Oreo, z kolejnym niedorozwiniętym tatuśkiem, co się czołga po jakiś domkach z koca, a i tak w końcu nie jest gotowy.

Kompletnie dubbingowo nieudany i ogólnie koszmary niemiecki potworek o nimm 2.

No i dwa hiciory, kudłata matka od Lipomalu (szczotki na planie nie było?) i jakiś Jaś od Bronchosolu (??) co z przedszkola przynosi różne rzeczy Małgosi. Ciekawe kiedy przyniesie grzybicę albo HIV.

----
      "You talkin' to me? You talkin' to me? You talkin' to me? Then who the hell else are you talkin' to? You talkin' to me? Well I'm the only one here. Who the fuck do you think you're talking to?"
      • gregpatter4 Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 20.01.12, 13:10
        A mnie wqrwiają reklamy Netii, zwłaszcza ta z żulami i dresiarzami :/ Porażka. Ta z dziećmi, czy przaśno-wiejska wersja również do mnie nie przemawiają. Minimalnie lepiej wypada na ich tle wersja a'la Behemot.
        • Gość: abc Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.play-internet.pl 20.03.12, 20:27
          Zgadzam się. Reklama jakby kręcona "na dzielnicy" a "chamstwo w państwie" w roli głównej.
    • Gość: Amy Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.12, 12:41
      Nowa reklama Rutimaxu wywołuje u mnie ciarki. Co to był za pomysł z tym powtarzaniem "Rutimax max" jak jakąś mantrę? Brrrrrrr.

• konopielka80 Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 18.01.12, 23:17
        Nowe reklamy Biedronki z tą idiotyczną piosenką "Daj się zaskoczyć jakością Biedronki!!!"
        • Gość: Amy Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.opera-mini.net 19.01.12, 14:15
          Reklama słaba, piosenka irytująca ale to nowe logo jest śliczne ;)
        • Gość: mucha Re: Znienawidzony bohater reklamy -biedrona IP: *.205.50.188.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.02.12, 00:15
          o tak tak!
          jak mnie to irytuje!
          piosneczke denna i wwierca sie w mózg
          jak widzę że ta reklama się pojawia na ekranie to piorunem zmieniam kanał

• ametyst.only Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 19.01.12, 10:04
      Serce i rozum jest słabe...
      • leftt Zdecydowanie PKO, Majewski oraz bohater zbiorowy 20.01.12, 10:30
        Najnowsza reklama PKO z Majewskim. Wycieranie podłogi podeszwami, przybijanie piątek z naćpanym górnikiem, skrzyżowanie "Kocham Cię,Polsko" z występami "z okazji kapitana" w "Rejsie". Na temat czytacza tego chłamu się nie wypowiadam, bo wyłączam dźwięk zawsze jak ten badziew pojawia się na ekranie. Majewski - król barów mlecznych i stołówek przyzakładowych.
        • olewka100procent Re: Zdecydowanie PKO, Majewski oraz bohater zbior 20.01.12, 21:52
          lipomal i kocmołuch : ,, jako mama, naprawdę polecam ,, nie mogliby jej chociaż fryzury do reklamy zrobić, czy może postanowili wybrać taką babe żeby matki polki nie poczuły się gorzej i były na równi z bohaterką reklamy
      • Gość: fifi Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.12, 22:05
        Reklama tranu, i ta kobieta dajac wyklad jaki to jest super tran Moller, oczywiscie tylko podkład polski .. wrr, no beznadzieja...
    • reseda "francuska stylistka'" czyli abonament 21.01.12, 11:20

czyli "nie bedzie Niemiec pluł nam w twarz", a upozowana na - chle chłe- francuską stylistkę (bo wszystkie Francuzki to stylistki) WREDNA su.ka nie będzie nas straszyła,że nie jesteśmy chique, bo nie płacimy. Takie "chique" nas ...nie obchodzi (eufemizm).
      Tfurcy reklamy niech wiedzą, że:
      1. Polak nie lubi być pouczany , zwłaszcza przez "obcych" nie znających naszych realiów i pogardliwie wywyższających się ponad nas ( nawet dla celów reklamowych).

2. Polak" niestety" lubi zajmować pierwsze miejsce, nawet w tak dziwnych konkurencjach, jak np. ilość wypitego alkoholu. Płacenie/niepłacenie to przy tym pikuś.

3. Reklama budzi nienawiść narodowościową powielając schematy (kim może być Niemiec? Oczywiście Ordnung - Urzędasem z teczką. A bełkocąca "Francuzeczka" wciskająca nam modę na płacenie? Oczywiscie stylistką.). A my jesteśmy tępymi, nieoświeconymi i niemodnymi (to największa zbrodnia) matołami, bo słabo łożymy na to, żeby móc oglądać takie własnie dzieła reklamowe, jak powyższe. Obezwładniające.

Ta nachalna reklama przebija wszystkie moje dotychczasowe typy. To mój prywatny nr 1 na samobój wszechczasów, jesli chodzi o skuteczność.
      Nawiasem, jesli pojawi sie ktoś, na kogo podziała zobowiązuję się podleczyć go psychiatrycznie. Gratis.
      • Gość: Amy Re: "francuska stylistka'" czyli abonament IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.12, 13:52
        No jak to, wczoraj wiadomości TVP się chwaliły że odkąd emitują te reklamy, Polacy chętniej płacą abonament :P

No ale to pewnie ta sama zasada jak z "Nasze wiadomości obejrzało wczoraj 6 milionów widzów, a konkurencję zaledwie 3 miliony".
        • reseda abonament 21.01.12, 22:40
          To chyba jasne, że te optymistyczne opowieści w Wiadomosciach to przecież ciąg dalszy reklamy:-)

Wypowiedzi "znanych" płacacych, filmiki z zycia "anonimowych" płacacych, podpowiedzi, że
          można na poczcie i w internecie, że "sie oplaca". Tragiczna łopatologia szyta powrósłem. Obrażająca przeciętnie nawet inteligentnego odbiorcę.
          Kojarzy się z wciskaniem ciemnoty w najgorszych czasach komuny w TVP.
          Precz.
    • yabol428 Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 29.01.12, 19:51
      Aktualnie moim "faworytem" jest pedałkowaty koleś ze skrzydełkami z CITEAM. Po prostu mam ochotę walnąć go w mordę, jak go widzę. A pojawia się dosłownie na każdej stronie internetowej, jaką otwieram. Nie mam pojęcia, co to takiego jest ten CITEAM i do czego służy (dostaję z tego czegoś mnóstwo maili, ale automatycznie są przenoszone do spamu), ale reklamy mają po prostu obrzydliwe.
      • Gość: Bzz Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.12, 14:01
        Reklama jakiejś czekolady z wku...ającą kostką, która wpiernicza się w romantyczny wieczór dwójki zakochanych (lub napalonych). I że opakowanie zmieniają. Zabić, zabić czekoladę!

Bez zmian - reklamy tp i orange z tymi dziwnymi, wcale nie zabawnymi stworami. Idiotyczne i bezpłciowe.

Natur Sept - częstotliwość. Tak, oglądam tvn (który przoduje w nadawaniu), przyznaję się, możecie mnie zbesztać.

Pieluchy Pampers - lektorka i pioseneczka, rozlazłe jak wypływająca kupa z takiej pieluchy

Reklama czegoś - coś o alufelgach, urodzinach syna i typowym lwie. Głupie toto.

Oscilococcinum - dlaczego to się tak nazywa? A reklama nadawana tak nachalnie, że kij wam w tył! A nie kupię!

Jakiś samochód - Włosi przyjeżdżają do Polski już teraz (a nie na Euro), bo wyprzedaż w salonach. Ten gościu, który gada, jest wkurzający.

Chyba Gerber, z zaplutym, zafajdanym bachorem i mamusią, wyglądająca na silnie opóźnioną w rozwoju. Noż patrzeć i słuchać tego nie można!

Cholinex Intense! Z tym wku...ającym facetem o bezczelnej twarzy, bezczelnym głosie, nie mogę na niego patrzeć. Takie osoby w realu każdy ma ochotę jak najszybciej załatwić jakimś ciętym tekstem, albo coś.

Btw - najwięcej w tv jest reklam wszelkich środków przeciw różnym dolegliwościom, LEKÓW. Czy jesteś na liście potencjalnych odbiorców? Jesteś lekomanem?
        • Gość: princessofbabylon Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.12, 15:28
          Gość portalu: Bzz napisał(a):

> Btw - najwięcej w tv jest reklam wszelkich środków przeciw różnym dolegliwościo
          > m, LEKÓW. Czy jesteś na liście potencjalnych odbiorców?

Nienawidzę reklam leków, już to kiedyś mówiłam. Za tę regułkę na końcu mogłabym zabić. Ostatnio stwierdziłam (może dość późno), że w tv nie ma co oglądać. W dzień naprawdę nie ma co oglądać. Same reklamy durnych mamusiek z durnymi bachorami, jakimiś rutinoscorbinami, od których stają się wyraźniejsze. No ja pierdzielę, oglądanie tv jest tak irytujące zimą, że można oszaleć. Jak tylko zaczyna się listopad, to zaraz następuje zalew tego gów.na. Włączy się co coś na chwilę, mija moment i już leci 15 minut pieprz.enia syropach na kaszel, o apapach srapach i innych takich. Na szczęście nie ma już małej idiotki z gó.wnianym wierszykiem "kiedy ci się kasłać chce". Ale co z tego, skoro 10 innych doprowadza mnie do szewskiej pasji. Głównie właśnie kretynka od króliczka. Nie mam już sił przełączać co chwilę kanałów jak tylko zaczynają się reklamy, albo wyłączać głosu. Po prostu wyłączyłam telewizor.
          • Gość: cb Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.12, 20:06
            Babsko w reklamie jakichś jogurtów, które (babsko) zaprasza na programy na którymś kanale, mówiąc: "dzieN dobry". To "dzieN" doprowadza mnie do białej gorączki. Czy osoba zarabiająca pieniądze jako prezenter telewizyjny/moderator programu telewizyjnego nie potrafi poprawnie wypowiedzieć tak prostego słowa jak "dzień"?! I to w REKLAMIE za którą dostaje kupę szmalu? Czy może nikt jej nie powiedział, że ma wymawiać poprawnie? A może to był celowy zabieg, by tępy widz poczuł się dowartościowany, że nawet prezenterka nie wymawia poprawnie? Bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że chodzi o promowanie tolerancji wobec osób z alalią/dyslalią/afazją/apraksją mowy?

A panowie z rutimaxu bardzo mi się podobają; fajnie by było mieć trzech ochroniarzy, którzy noszą nad człowiekiem parasol i okrywają go (człowieka, nie parasol) wieczorem kocykiem ;)

Za to rozstroju żołądka dostaję na widok nowego logo Biedronki. To wygląda jak obrazek z kolorowanki dla dzieci! Poziom "piosenki reklamowej" pominę łaskawym milczeniem.
    • Gość: jakaja Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.01.12, 15:51
      Nie trawię nowej reklamy podpasek always beznadziejną pioseneczką przypomina mi reklamy lalek Barbie tam też są zawsze podobne piosenki.

Reklama Colgate gdy na zebraniu firmowym wszyscy sobie czyszczą zęby nicią dentystyczną.

Kretyńska reklama Perwolu gdzie niezależnie od miejsca kobity tachają ze sobą butle 2 l tego ustrojstwa ciekawe jak im się to mieści do torebek wieczorowych ;-)
      • Gość: xxx Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: 178.73.24.* 31.01.12, 08:32
        Ostatnio wyjątkowo irytująca jest reklama - nie wiem w sumie dokładnie czego, bo bardzo niewyraźnie coś tam podśpiewują - dość, że na końcu pojawia się "telewizja osobista". Wkurza mnie ta durna piosenka i cała stylistyka tej reklamy.
        • paniiwonka1 Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 31.01.12, 14:41
          tego profesora i jego gosposi reklamujących Lidla 100 razy dziennie w radiu z trudem znoszę, ale tego dziamdziolącego fufuj w lidlu tankuj gdzies tam to mam ochote w kosmos wystrzelić! także te głupią babę co to dzwoni do apteki czy przychodni, żeby podziekować, że w końcu sie wys.rała od czegos tam. no naprawę trzeba miec nas.rane, żeby to wymysleć
          • olewka100procent Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 31.01.12, 16:56
            ruti max max ruti ruti max max słysząc to czuje jakby mi ktoś wiercił dziurę w mózgu . Druga reklama , może nie znienawidzona ale denna, to kawa prima i opowieść o mężu co swojej żonie w środku zimy zawiesił 10 kg wiśni na drzewie, zawsze się zastanawiam skąd on wziął wiśnie w środku zimy ? może sztuczne ??? a może mrożone ? no ale mrożone nie mają szypułek to musiałby je nawlec na coś (???) zagadka miesiąca
            • Gość: gosc Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.12, 17:33
              A mnie do rozpaczy doprowadza reklama jakiegoś środka na gorączkę dla dzieci, w której to reklamie występuje "mój króliczek" czyli biedne dziecko prześladowane i gnębione przez niedorozwiniętą matkę, która gorączkującego szkraba ubiera w kożuch a sama siedzi sobie w lekkiej bluzeczce. WRRRRRR I jeszcze jak mu w nowej wersji nakleja na czoło jakiś plasterek obniżający gorączkę to mam ochotę rozwalić telewizor wrzeszcząc: ZDEJMIJ MU TĄ FUTRZANĄ CZAPĘ IDIOTKO!!!!!!!!
              • dzidzia_bojowa Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 02.02.12, 19:42
                Jak widzę tego żółtego gluta z margaryny, który atakuje mnie okrzykiem "hura!" to aż podskakuję ze zgrozy. Jedno jest pewne- tej margaryny to ja na pewno nie kupię. Nie będzie mi glut piskliwym głosem agitował.
                • Gość: Amy Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.12, 12:11
                  Reklama - "Mój wujek jest Amerykaninem i uczy całą rodzinę amerykańskiego" - bodajże reklama Kauflandu albo innej sieci sklepów. Po pierwsze, nie ma czegoś takiego jak język amerykański, jest amerykańska odmiana języka angielskiego. Po drugie, nie jestem w stanie zrozumieć jakie jest to słowo którego nauczyła się rodzina.

• Gość: Ola Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.12, 16:49
                    A mnie rozwala reklama skoku, gdzie wpadają na genialny pomysł aby brać pożyczkę na karnawał.....to jest najgłupsze co w życiu oglądałam.....kurczę, pożyczać pieniądze po to żeby iść na bal??? Świetny pomysł....już pędzę, lecę.... idioci i tyle.
                  • Gość: me Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.home.aster.pl 04.02.12, 23:01
                    Kaufland ma jeszcze koszszmarrną reklamę, w której dzieciak narzeka, że ojciec go ciągle sprawdza w domu (czy odrobił lekcje, umył zęby etc), a w Kauflandzie nic NIE sprawdza (??), więc może by tak... zamieszkać w Kauflandzie?! Kto to wymyślił?? Gdzie w tym choćby ślad sensu?? I do tego ta okropna animacja z małymi ciałkami rodzinki i wielkimi głowami z kilkoma minami - autentycznie wzbudza we mnie obrzydzenie i agresję. Taka reklama z początku lat 90-tych, bubel i kicz, byleby wymienić nazwę reklamowanego produktu (tu: sklepu) i już, reszta się nie liczy, bo i tak ludziska przyjdą. A wuja!

I czemuż, ach czemuż po zmianie loga Biedronka zmieniła też kampanie reklamową?? Zamiast genialnej serii reklam z animowanymi produktami i zabawnymi gagami opartymi na skojarzeniach słownych dali idiotyczną pioseneczkę i śliskiego 'cfawniaczka' w okularkach, któremu bym nie zaufał na tyle żeby go o godzinę zapytać. Totalny strzał w kolano i duuży krok w tył. Nowa reklama nie dość że jest nudna i trochę irytująca (jak 99% piosenek o produktach w reklamach), to jeszcze wzbudza negatywne emocje przez tego faceta, który wydaje się śmiać widzom w twarz: 'wiem, że wciskam wam kit, ale co z tego, JA tam przecież nie kupuję!'
                    • olewka100procent Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : 05.02.12, 21:38
                      pozatym nie widze sensu reklamowania biedronki czy kauflandu , kaufland wiele lat sobie radził bez reklamy, te sklepu zawsze będą miały swoich klientów z reklamą czy bez, uważam, że nie potrzebnie zrobili kampanie reklamową bo to pieniądze wyrzucone w błoto, mogli by pracownikom podnieść pensje w zamian..
    • qqazz Debil od alufelg 04.02.12, 23:35

pozdrawiam
      • arcadios1987 Re: Debil od alufelg 05.02.12, 00:09
        Parę dni temu byłem w dość długiej trasie i wiem jedno - reklama Lidla z profesorem i jego (chyba) gosposią jest moim faworytem od jakiegoś czasu. RMF katuje nią praktycznie w każdym bloku reklamowym. Przez trzy godziny jazdy słyszałem reklamę jakieś 20 razy.
        • qqazz Re: Debil od alufelg 06.02.12, 17:38
          W innych stacjach tez ją wałkują, słuchac się nie da po prostu.

pozdrawiam
    • Gość: bzdzionk Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.12, 14:38
      FROSTA! Dżizas, co za idiotyczna i irytująca reklama.
      • Gość: :-) Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.icpnet.pl 06.02.12, 19:37
        Moje trzy typy:
        - rodzinka od ariela, czyli tatuś zostający sam w domu z latoroślami i pozwalający latać kilkuletniej córce w wyjściowej kiecce żony a przy tym mazać dookoła czym popadnie, w rezultacie kiecka wygląda jak koszmarny sen Picassa, z przerażenia tego bubka wnioskuję, że żona nic o dobrej zabawie nie wiedziała, więc co robi dobry mąż? Dzwoni do własnej mamusi, bo sirotka nie potrafi przeczytać na opakowaniu sposobu użycia wyżej wspomnianego specyfiku, żeby pozbyć się corpus delicti. Jakaś niepedagogiczna ta reklama, dzieciak uczy się, że bez pozwolenia można używać cudzych rzeczy, byleby się tylko nie wydało. Tatuś jakiś ułomny mamisynek, co to bez wskazówek mamuni pralki nie włączy. Kto to wymyślił?
        - wyjąco-smęcące w reklamach jakichś specyfików na włosy lenkopodobne niunie, te wszystkie lalala i nanana wyplute z lolitkową manierką powodują u mnie chorobę morską
        - dzieci w reklamie ogólnie, sepleniące, wrzeszczące, cwaniakujące, rymujące, śpiewające, etc. Mam wrażenie, że dziecko w reklamie zastąpiło gołą babę z początku lat 90, wtedy TFUrcy uważali, że roznegliżowana modelka sprzeda wszystko od samochodu po makaron, a dziś te magiczne zdolności przypisuje się bohaterowi dziecięcemu, więc upychają te króliczki, kasie i zosie po reklamach bez względu na grupę docelową.
        • Gość: niemowelka Re: Znienawidzony bohater reklamy. GRRR CZ. III : IP: *.centertel.pl 06.02.12, 21:39
          1-reklama dennego syropu-Kasiu czy Aniu ty masz kaszel a potem szczeniackie Ty mamo też masz kaszel no za sam ton tej wypowiedzi łeb bym urwała ,następny jest trener reprezentacji młodzików w siatkówce chyba zaszokowany że ktoś śmie go pytać czy płaci abonament:no w końcu albo jesteśmy w tej Europie albo nie ,coś w ten deseń,krótka piłka...no ręce mi opadają,nie moge go słuchać,tych innych od abonamentu też nie znoszę no ale trener bije wszelkie rekordy.Rutimax to już pisałam co myślę na temat tej reklamy.Z zachęcających inaczej moim zdaniem to jeszcze plasterek na czole króliczka,Kaufland z łbami nienaturalnej wielkości i nowe słowo-chyba ŁAŁ-ale nie jestem pewna ,jak coś sobie jeszcze przypomnę to dopiszę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka