jaka.to.melodia 20.02.07, 19:04 Kto zna tytuł piosenki Maryli Rodowicz,refren brzmi mniej więcej tak "a ty mnie Boże, broń Boże uchowaj..." Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wredna.suka Re: Piosenka Maryli Rodowicz 20.02.07, 19:07 Miłego szukania :) teksty.org/m/marylarodowicz/ Odpowiedz Link
jaka.to.melodia Re: Piosenka Maryli Rodowicz 20.02.07, 19:11 Na to już wpadłam, ale daj Boże czas i cierpliwość, nie o taką pomoc mi chodziło, ale dzięki za chęci Odpowiedz Link
fofcio Re: Piosenka Maryli Rodowicz 20.02.07, 20:05 A może to piosenka pt "Wielka woda" Trzeba mi wielkiej wody, tej dobrej i tej złej. Na wszystkie moje pogody, na niepogody duszy mej - trzeba mi wielkiej drogi wśród wiecznie młodych bzów... Na wszystkie moje złe bogi i niebogi z moich snów. Oceanów mrukliwych i strumieni życzliwych, czarnych głębin niepewnych i opowieści rzewnych... Drogi białosrebrzystej, dróżki nieuroczystej, piachów siebie niepewnych i ptasich rozmów śpiewnych... I tylko taką mnie ścieżką poprowadź, gdzie śmieją się śmiechy w ciemności i gdzie muzyka gra, muzyka gra. ...nie daj mi, Boże, broń Boże, skosztować tak zwanej życiowej mądrości, dopóki życie trwa, póki życie trwa. Trzeba mi wielkiej wody, tej dobrej i tej złej. Na wszystkie moje pogody, i niepogody duszy mej - trzeba mi wielkiej psoty, trzeba mi psoty, hej... Na wszystkie moje tęsknoty, ochoty duszy mej. Wielkich wypraw pod Kraków, długich rozmów rodaków, wysokonogich lasów i bardzo dużo czasu. I tylko taką mnie ścieżką poprowadź, gdzie śmieją się śmiechy w ciemności i gdzie muzyka gra, muzyka gra. ...nie daj mi, Boże, broń Boże, skosztować tak zwanej życiowej mądrości, dopóki życie trwa, póki życie trwa. I tylko taką mnie ścieżką poprowadź, gdzie śmieją się śmiechy w ciemności i gdzie muzyka gra, muzyka gra. ...nie daj mi, Boże, broń Boże, skosztować tak zwanej życiowej mądrości, dopóki życie trwa, póki życie trwa. I tylko taką mnie ścieżką poprowadź, gdzie śmieją się śmiechy w ciemności i gdzie muzyka gra, muzyka gra. ...nie daj mi, Boże, broń Boże, skosztować tak zwanej życiowej mądrości, dopóki życie trwa, póki życie trwa. Odpowiedz Link
jaka.to.melodia Re: Piosenka Maryli Rodowicz 20.02.07, 20:40 Dzieki wielkie! :D. To jest to (: . Pozdrawiam [: Odpowiedz Link