Gość: kierunkowskaz IP: *.welstand.be 02.10.06, 20:25 a w jaki sposób joystickiem można zmienić KIERUNEK jazdy tramwaju? to on nie jeździ po szynach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Paweł Re: Tramwaje na metry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 21:49 im chyba chodziło o do przodu / do tyłu... mam niestety dziwne wrażenie że na tych podmiejskich trasach większość pasarzerów wymywają busiki z rozkładem kilka min wcześniej niż tramwaje -w efekcie na drogach są korki a tramwaje jeżdzą puste :/ Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Tramwaje na metry 02.10.06, 22:42 A ludzie są tacy głupi, że te kilka minut zaoszczędzone wsiadając wczesniej do busika, marnują potem stojąc w korkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Tramwaje na metry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 03:33 Tak są tacy głupi. 1) Wsiadają i jadą jeden przystanek w korku gdzie na piechotę jest szybciej 2) Wsiadają do pierwszego zatłoczonego autobusu chociaż za nim jedzie drugi pusty. 3) Wsiadają w coś pierwszego co przyjeżdza w efekcie później Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Tramwaje na metry IP: 195.69.82.* 02.10.06, 23:04 > im chyba chodziło o do przodu / do tyłu... Tego sie tez zasadniczo joystickiem nie zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierunkowskaz Re: Tramwaje na metry IP: *.welstand.be 02.10.06, 23:28 > im chyba chodziło o do przodu / do tyłu... aha, to szkoda że nie uważali na fizyce w 5 klasie podstawówki, kiedy pani tłumaczyła co to jest kierunek, a co to zwrot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Tramwaje na metry IP: 195.69.82.* 03.10.06, 14:27 Potocznie uzywa sie "kierunek" w odniesieniu zarowno do kierunku jak i zwrotu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fergiferg Re: Tramwaje na metry IP: *.eplus-online.de 11.10.06, 14:12 > aha, to szkoda że nie uważali na fizyce w 5 klasie podstawówki, kiedy pani > tłumaczyła co to jest kierunek, a co to zwrot Pozwol ze spytam, kolega po FTIMSIE!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maro Tramwaje na metry IP: *.server.ntli.net 02.10.06, 22:25 Kierunek jazdy w tramwaju? Byłem przekonany że kierunek tramwaju zależy od torów... Odpowiedz Link Zgłoś
mamadoo Tramwaje na metry 02.10.06, 22:45 To bardzo dobra wiadomość. Szkoda jednak, że na linii 46 będą jeździły tylko cztery takie wozy gdy reszta jest już mocno zużyta. Ciekawe czy Fryburg ma lub będzie miał do sprzedania jeszcze inne wozy. Część z nich ma sekcję niskopodłogową, może i one trafią na łódzkie tory: upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/30/GT8_VAG_Freiburg_2.jpg A wiadomo czy MKT kupi również M8S? Odpowiedz Link Zgłoś
g_m11 Tramwaje na metry 03.10.06, 09:05 "Ponieważ dotychczas był regularnie serwisowany, jest w znakomitym stanie." Ciekawe czy nzdal będzie regularnie serwisowany i czy b edzie w doskonałym stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: Tramwaje na metry IP: *.kis.p.lodz.pl 03.10.06, 09:33 Tak ... doskonale poprzekladaja czesci z przodu na tyl i z tylu na przod az do momentu gdy sie rozpadnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Tramwaje na metry IP: *.toya.net.pl 03.10.06, 13:32 Mam nadzieje, ze MKT nie przemaluje tego tramwaju w swoje malo gustowne barwy! Poza tym wolalbym zeby MPK zzamiast unowoczesniac tramwaje (w dyskusyjny sposob: tylko przod pierwszego wagonu i tyl drugiego, a do tego pantograf starego typu) kupilo troche porzadnych starych niemieckich wagonow, ktore daja wiekszy komfort jazdy i sa bardzo rasowe, zwlaszcza na ulicach w centrum miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magik Re: Tramwaje na metry IP: *.pl 03.10.06, 14:35 > Mam nadzieje, ze MKT nie przemaluje tego tramwaju w swoje malo gustowne barwy! Ja już wolę te pomoarańczowo-żółte niż poprzednie pomarańczowo-czarne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Tramwaje na metry IP: *.prokom.pl 04.10.06, 15:15 Przebudowa 803BN to nie tyko zmiana przodu i tyłu. Genralanie jej ideą było now pudło wagonu. Na nowe wzózki nie było stać ani MKT ani tym bardziej gmin Zgierz, Ozorków i miasta Zgierz. Najsłabszym elementem oryginalnego 803N jest pudło wagono a raczej jego rama, ktora po porstu po 25 latach non-stop pęka. A co do zakupu niemieckich wagonow - owszem jestem za. Dwie rzeczy się pojawią - nowe wózki i lepsze wagony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guliver Re: Tramwaje na metry IP: *.man.lodz.pl 03.10.06, 17:17 Szkoda, że MKT nie zamierza modernizować GT8 według własnego projektu :( Przecież te zmodernizowane 803 są po prostu boskie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Tramwaje na metry IP: *.prokom.pl 04.10.06, 14:54 A jazda wstecz? W 805Na i przegubach jest np. Nawrotnik. W N'kach przekrecano klucz do jazdy wstecz. Co w tym dziwnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łódź Tramwaje na metry IP: 80.51.243.* 07.10.06, 12:05 Niemcy się pozbyli złomu a Polacy jeszcze za to ich po rękach by całowali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 100% RACJI!!! Re: Tramwaje na metry IP: *.pai.net.pl 07.10.06, 12:13 Gość portalu: Łódź napisał(a): > Niemcy się pozbyli złomu a Polacy jeszcze za to ich po rękach by całowali Tak tak, a wstretny Wasowicz oddal Cityrunnery Żydom! Odpowiedz Link Zgłoś
berkowaty Fajna sprawa... 09.10.06, 22:09 Tabor na liniach podmiejskich jest katastrofalny.... Ten tramwaj jest starszy ode mnie, a ja mlody nie jestem. Nasunela mi sie uwaga: Jezeli, ten tramwaj jest starszy ode mnie, a ma sie lepiej niz wieksza czesc poplastrowanych 805, w dodatku ma sie lepiej niz ja. W jaki stanie ja jestem? Odpowiedz: Jestem w stanie wypic jeszcze jedno piwo... za ten tramwaj BTW... lepsze stare, ale jare BArtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikarsojelcz Re: Fajna sprawa... IP: *.palacmlodziezy.lodz.pl 10.10.06, 15:07 W niemczech wymyśleli w latach 50. XX wieku tramwaj GT6.W tym samym czasie powstały eNki. W Bielefeld helmuty uznali za złom więc wysłali je do Łodzi. Wiele mieszkańców miasta Łodzi myśleli że to nowy tramwaj.A gdyby wtedy wysłac eNki do Bielefeld,ciekawe jaka była by ich reakcja. P.S. M8S z 1976 roku wygląda lepiej niż nie jedna osiemsetpiątka po RK. Odpowiedz Link Zgłoś
mamadoo Re: Fajna sprawa 10.10.06, 16:22 Tak, tak święta prawda...niejedna osiemsetpiątka wygląda gorzej po serii z RĘCZNEGO KARABINU (RK) niż jakiś, na ten przykład, inny tramwaj, który zdołał umknąć przed zabójczą serią z broni maszynowej. P.S. À propos, co to jest RK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polska Re: Fajna sprawa IP: *.toya.net.pl 10.10.06, 19:00 Remont Kapitalny Odpowiedz Link Zgłoś