madziaaaa 01.12.06, 08:31 I Mikołaj się zbliża coraz bardziej i bardziej. Mło casu kruca bomba, mało casu. Prezenty trza kupować (albo listy wysyłać ) )) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edelka Re: Wstawać, grudzień już nadszedł!!!! 01.12.06, 08:35 oj mój list (czyli lista prezentów) straaaaaaaasznie długi by byłDDDD Czyżby Cenzurki zapadały w sen zimowy??????????? Odpowiedz Link
madziaaaa Re: Edelko, czy Ty 01.12.06, 08:39 madziaaaa napisała: > mnie śledzisz??? ) No patrz, dopiero teraz przeczytałam, co mi napisałaś na Wygodnych. Odpowiedz Link
edelka Re: Edelko, czy Ty 01.12.06, 08:42 a na Wygodne to chyba za mamką klamką poszłam podała link z przepisem na kutie bodajże i z ciekawości zaczęłam tamto forum przeglądać Odpowiedz Link
edelka Re: Edelko, czy Ty 01.12.06, 08:39 Próbowałam Madziuuuu ale Wyszukiwarka chwilowo nie działa i niestety nie wiem gdzie jeszcze mogę się za Tobą udaćDDDD może podpowiesz)) Odpowiedz Link
madziaaaa Re: Edelko, czy Ty 01.12.06, 08:44 he, he, pozostałe są ukryte ))) Więc i tak nici z tego. A w ogóle to w wizytówce są fora, na których jestem. Odpowiedz Link
madziaaaa Re: Edelko, czy Ty 01.12.06, 08:45 madziaaaa napisała: > he, he, pozostałe są ukryte ))) > Więc i tak nici z tego. A w ogóle to w wizytówce są fora, na których jestem. z tych co tam są to tylko KMW podczytuję sobie,ale poostatnich otwartych drzwiach nie chcę tam pisywać. Odpowiedz Link
edelka Re: Edelko, czy Ty 01.12.06, 08:49 No do Matek Niecnotek to się raczej nie mogę zaliczyć Choc do Cnotek tez nie Ale może czegos bym sie od Was nauczyła;P Odpowiedz Link
sweet.joan Re: Wstawać, grudzień już nadszedł!!!! 01.12.06, 09:03 Wy tu gadu gadu, a zima idzie. Buty wyciągam. A ja wczoraj zrobiłam ciasto na pierniki świąteczne, o! Ale kurcze, pierwszy raz i mam nadzieję, że wyjdą z tego mojego ciasta pierniczki... Chociaż, mam wątpliwości Odpowiedz Link
madziaaaa Re: Wstawać, grudzień już nadszedł!!!! 01.12.06, 09:07 Przepis poproszę. Kurczę, wszyscy te pierniczki teraz robią .... Odpowiedz Link
edelka Re: Wstawać, grudzień już nadszedł!!!! 01.12.06, 09:13 ja tez chciałam spróbowac i też się boję ale ciasta jeszcze nie zrobiłam I się wciąż zastanwaim czy zrobić... Jeśli to o te chodzi to prosze przepis: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=579&w=5371427&v=2&s=0 Odpowiedz Link
sweet.joan Re: Wstawać, grudzień już nadszedł!!!! 01.12.06, 09:18 Tak, to te Młody mi wczoraj chyba połowę tych pierników zeżarł, zanim skończyłam ciasto ugniatać A poważnie, wg przepisu wyszło mi takie "bagno", że jak wsadziłam w nie ręce, to myślałam, że już tak zostanie Bogu dzięki Młody siedzi z katarem, to mi mąkę sypał Ale teraz to już nie wiem, czy nie przedobrzyłam z tą mąką, tak to ciasto stwardniało, że chyba wałkować nie będę, tylko siekierką z tego kloca będę strugać choinki Odpowiedz Link
mamka_klamka Re: Wstawać, grudzień już nadszedł!!!! 01.12.06, 09:15 Ciasto na piernik to ja już 3 tygodnie temu zagniotłam. Teraz bym jakieś ozdoby choinkowe potworzyła, ale mi inwencji cos brakuje Na wenę musze poczekać. Odpowiedz Link
edelka Re: Wstawać, grudzień już nadszedł!!!! 01.12.06, 09:23 no ja w pracy to lepiej nie będę tych zabawek tworzyć A ciasto to chyba spróbuje zrobić Mamka klamka a Tobie jakiej konsystencji wyszło? Odpowiedz Link
sweet.joan Mamko Klamko 01.12.06, 09:29 No właśnie, jakiej konsystencji Ci wyszło to ciasto? Odpowiedz Link
mamka_klamka żadzizna 01.12.06, 16:23 Jak robiłam pierwszy raz to też mi wyszło bardzo żadkie i chyba jeszcze kilo mąki wsypałam, ale teraz troche proprcje zmieniłam i daję mniej płynnych składników (jajka tylko 2, trochę mniej masła i trochę mniej miodu, ale tak na oko) i i tak muszę dac więcej niż kilo mąki. Ale przynajniej dużo tych pierniczków wychodzi i pół rodziny mogę obdarować Odpowiedz Link
mamka_klamka O matko, ale wstyd 01.12.06, 16:30 I to podwójnie ;/ Oczywiście rzadkie mi wyszło to ciasto Odpowiedz Link
sweet.joan Mamko 01.12.06, 16:53 Ale zastygło Ci ono potem? Bo jak mówię, moje jest teraz jak kamień A sypałam tę mąkę, bo bym przecież rąk z niego nie wyjęła. Odpowiedz Link
mamka_klamka Re: Mamko 01.12.06, 17:07 Jak wsypałam mąkę to zastygło. Ba, twarde było jak kamień Ale pierniczki wyszły super. Odpowiedz Link
sweet.joan Re: Mamko 01.12.06, 19:50 Uff, no to mi trochę ulżyło, może jednak będzie cos z tych pierniczków. Tylko jak to rozwałkować ten kamień? Odpowiedz Link
endzi11 Re: Wstawać, grudzień już nadszedł!!!! 01.12.06, 11:09 Już niedługo koniec roku,jeny jak ten czas leci,jakoś nie lubie konca roku. Moze to dziwne ale nie przepadam za tą atmosferą przed świąteczną,tej nagonki Odpowiedz Link