Dodaj do ulubionych

matma ma być obowiązkowa

02.05.07, 11:31
na maturze, bodajże za 2 lata.
Gdyby tak było kiedyś, to do tej pory bym matuty nie miała!
Obserwuj wątek
    • dzoaann Re: matma ma być obowiązkowa 02.05.07, 11:45
      masakra, ja tez bym nie zdałasad
    • sarah_black38 Re: matma ma być obowiązkowa 02.05.07, 11:46
      Ja swoją maturę zdawałam w 87 roku. Matma byla obowiązkowa, do tego jeszcze
      zdawaliśmy propedeutykę wiedzy o społeczeństwie ( dzś to wos ).Całe
      szczęście,ze parii politycznych na ten czas było niewiele ( jedyna słuszna
      PZPR, dziś już śp. )

W życiu jak do tej pory oblałam dwa egzaminy: teoretyczny na prawko i test
      ołówkowy, hihi.....
      • sarah_black38 Re: matma ma być obowiązkowa 02.05.07, 11:47
        chciałam napisać praktyczny, z jazdy po mieście. Gapa ze mnie. Na teorii
        zrobiłam jeden bląd, chciałam go poprawić, ale nie mieszałam już!!!!
        • dzoaann Re: matma ma być obowiązkowa 02.05.07, 12:01
          A ołówkowy to jaki, bo ciemna jestem?
          • sarah_black38 Dzoaann 02.05.07, 12:15
            Test ołówkowy polega na sprawdzeniu, czy masz już obwisły biust. Wkładasz po
            cycka ołówek, jak nie wypadnie to katastrofa. No i właśnie oblałam,
            buuuuuuu..........
            • dzoaann Re: Dzoaann 02.05.07, 13:42
              aaaasmile
              Dzięki.
              nie zdałabym nawet w młodości, mam wielkie cycki.To znaczy,że juz jako
              nastolatce mi obwisly?smile
              • sarah_black38 Re: Dzoaann 02.05.07, 15:32
                Absolutnie. Jak nie wypada to już obwisły!!!!! Jeszcze nie tak dawno było Ok,
                ołówek wypadał. Po 15 miesięcznym karmieniu Ani mam dwie zwisające
                skarpetki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i ołówek dzielnie się trzyma pod skórą.
                • madziaaaa Re: Dzoaann 02.05.07, 15:53
                  ja już wolę nie sprawdzać. Po cóż mi kolejny kompleks!
                  • dzoaann Re: Dzoaann 02.05.07, 17:53
                    buahahahasmile))
                    a ja 2 chłopów wykarmiłam, niby dawno, ale jednaksmile)
                    Normalnie Afrykanka z cyckami do kolan ze mniewink))
    • anik801 Re: matma ma być obowiązkowa 02.05.07, 12:05
      No to ja bym nie zdała!
    • edelka Re: matma ma być obowiązkowa 02.05.07, 13:37
      a ja zdałamwink
    • kata123 Re: matma ma być obowiązkowa 02.05.07, 18:32
      ja też zdalam, na 5. możecie mnie zlinczować, ale moim zdaniem powinna być
      obowiązkowa.
      • gusia210 Re: matma ma być obowiązkowa 02.05.07, 19:43
        zdawałam z biologii
        z matmą byłoby kiepskosmile
      • zona_mi Kata, dlaczego powinna być? 02.05.07, 21:05
        Zdawałam biologię, w pierwszym roku, kiedy matematyka nie była obowiązkowa.
        I naprawdę byłam szczęśliwa z tego powodu, że nie jest.
        • kata123 Re: Kata, dlaczego powinna być? 03.05.07, 21:32
          dla mnie jest to przedmiot, który kapitalnie uczy logicznego myślenia. a na
          maturze nikt nie wymagal nie wiadoma czego, tylko wlaśnie znalezienia sposobu.
          nie mósialaś nawet znać wzorów, bo calkiem legalnie można bylo mieć "tablice
          matematyczne".
          a poza tym zauwazylam, ze dużo ludzi poczytuje sobie za honor stierdzenie, że
          nie zdaloby matury z matmy. ja uważam, że czlowiek ogólnie wyksztalcony,
          powinien mieć pewien zasób wiadomości ze wszystkich dziedzin (podkreślam
          jeszcze raz, że nie chodzi mi o matematykę wyższą, bo takiej nikt na maturze
          nie wymagal).
          a szczególnie drażniąco dziala na mnie stwierdzenie, że ktoś jest humanistą i
          nie ma glowy do przedmiotów ścislych. to znaczy, że nie potrafi dodawać,
          odejmować, itp... jakoś tzw. "umysly ścisle" raczej dobrze mówią po polsku i
          nie usprawiedliwiają sie, że nie maja glowy do przedmiotów humanistycznych.
          strasznie sie rozpisalam, mam nadzieję, że wszystkie "nie matematyczki" sie na
          mnie nie obrażą, ale w dużym stopniu na moje przekonanie o konieczności
          wprowadzenia obowiązkowej matmy mają wlaśnie takie "bohaterskie postawy
          humanistów".
          • sarah_black38 Re: Kata, dlaczego powinna być? 04.05.07, 08:07
            Zazwyczaj mistrzami ortografii są tzw. umysły ścisłe, czyli matematycy ,
            fizycy. Może dlatego,żw właśnie maja dobrą pamięć i logicznie myślą. Więc jest
            coś na rzeczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka