tomasz.ignaczak 24.02.09, 12:14 zauwazylem, za na 8 lub 9 pietrze od strony polnocnej zamontowano antene satelitarna do odbioru TV. Mam pytanie jak to sie komus udalo, bo instalatorzy twierdza, ze z tej strony sie nie da. :) Tom/Prezi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kornik_77 Re: antena satelitarna 26.02.09, 18:36 To pewnie ktoś nie wiedział że sie nie da i .... zamontował. A tak na poważnie, to skoro talerz wisi to znaczy że i odbiór jest (bo niedziałającego talerza nikt by nie wieszał) ... Odpowiedz Link Zgłoś
belmooo Re: antena satelitarna 26.02.09, 20:31 nie wiem czy nie chodzi przypadkiem o tzw. ''sygnal z odbicia'' - czy ''antena do odbioru posredniego'' poczytaj fora internetowe takie jak SAT kurier czy cos w ten desen tam ta procedura powinna byc opisana. To jest jakas kombinacja alpejska ale nie jest to chyba niemozliwe. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
belmooo Re: antena satelitarna 26.02.09, 20:33 satkurier.pl/news/40420/antena-do-odbioru-posredniego.html to chyba to ;) mam nadzieje ze sie przyda Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.ignaczak Re: antena satelitarna 27.02.09, 10:10 B. dziekuje za pomoc. Poczytam sobie, bo od Poniedzialku to bede tylko patrzyl na morelowae sciany :) Choc Pan z TV N-ki powiedzial, abym wlozyl w telewizor widelec (kilka kalnalow wtedy zlapie). dowcipnis. pozdr. Tomasz Odpowiedz Link Zgłoś
pietur Re: antena satelitarna 09.03.09, 08:34 Moze ta antena wcale nie jest ustawiona na Astra lub HotBird? Moze ktos lapie na niej np. jakiegos chinskiego lub wietnamskiego saltelite? W kazdym razie tez bylbym ciekawy czy cos da sie w ten sposob zlapac, bo nie mam zamiaru placic monopoliscie za to ze umowil sie ze spoldzielnia zeby nie bylo anteny zbiorczej a za to probuje sprzedawac na kablu kanaly, ktore w wiekszosci sa za darmo i mozna je odbierac free (pod warunkiem istnienia anteny zbiorczej). Odpowiedz Link Zgłoś