Dodaj do ulubionych

32 SAMOCHODY W 30 MINUT !!!

22.06.07, 08:21
Gdzie ? Na spokojnej "osiedlowej uliczce" w dniu 21.06 godz 22-22.30. Wlasnie
tyle aut przemknelo (niektore doslownie) mi pod oknem sypialni w tych
godzinach. K... zwariowac mozna ! Nie po to kupowalem tu mieszkanie zeby sie
czuc jak bym mieszkal przy Alejach ! Liczylem tylko auta jezdzace gora-dol.
Przynajmniej polowa to p.. cwoki traktujace te droge jako tranzyt.
Trzeba zaczac dzialac i wymoc pewne rzeczy na NM. Przeciez chyba od tego mamy
Rady Mieszkancow w poszczegolnych kwartalach ?

Obserwuj wątek
    • bnm123 Re: 32 SAMOCHODY W 30 MINUT !!! 22.06.07, 09:21
      mam tak samo
      też liczę i dostaję szału, nie da się spać i też uważam że do takich celów m.in.
      wybrano rady wspólnot. może trzeba im wrzucić kartki do skrzynki (nie wiem jak
      gdzie indziej ale w rzymie jest skrzynka do korespondencji z radą). i denerwują
      mnie osoby które w innym wątku na ten temat piszą "że na pewno nic nie da sie
      zrobić". to pewnie ci którzy mają okna od podwórek.
      kupując mieszkanie brałam pod uwagę żeby było w miarę oddalone od Bobrzyńskiego,
      żebym nie miał huku samochodowego w mieszkaniu i nigdy bym się nie spodziewała
      ze "osiedlowa uliczka" będzie gorsza pod tym względem.
    • ally32 Re: 32 SAMOCHODY W 30 MINUT !!! 22.06.07, 09:39
      Witajcie-pisałam o propozycji założenia szlabanu aby droga ta była tylko drogą
      osiedlową. Część mieszkańców ma takie samo zdanie - polecam post "droga miedzy
      osielowa" ally 32.
      Mamy juz cennik i oferty firmy ze szlabanami od jednego z mieszkańców.Koszt nie
      jest duży biorąc pod uwagę ilość bloków.Teraz nalezy pierwsze kroki w kierunku
      Nm poniewaz to ich droga
      • antynovomaar Re: 32 SAMOCHODY W 30 MINUT !!! 22.06.07, 09:52
        Z tego co wiem Rada Barcelony wystosowala pismo do NM w sprawie drogi. Pismo
        jest w posiadaniu Zarzadcy (slynna p.Sczurek) ale nikt go do tej pory nie
        widzial na oczy.Ot, bezwlad.
        • konkurs_pk Re: 32 SAMOCHODY W 30 MINUT !!! 22.06.07, 10:02
          jak to jest u zarządcy skoro skierowane do NM?
          • antynovomaar Re: 32 SAMOCHODY W 30 MINUT !!! 22.06.07, 10:47
            Odpowiedz z NM jest u zarzadcy.
    • makitheman Re: 32 SAMOCHODY W 30 MINUT !!! 22.06.07, 13:29
      Miast liczyc barany liczysz samochody, powinieneś być śpiący... Licz dziś baranów w samochodach
      będziesz jeszcze bardziej śpiący...
    • don.vito.corleone Re: 32 SAMOCHODY W 30 MINUT !!! 24.06.07, 17:46
      odejmij od tego 5 moich przejazdów w niewątpliwym celu znalezienia wątpliwego
      miejsca do zaparkowania mojej bryki :)
      Ale racja, jest głośno i wnerwiają kretyni skracający sobie drogę przez nasze
      cudne, wspaniałe, wypasione i wszystkomające (prócz parkingów) Osiedle
      Europejskie.
      • han_ia faktycznie wszystkomające :-) 24.06.07, 18:43
        mnóstwo zieleni i piekne place zabaw powalaja, oprócz tego jest super brama
        wjazdowa, która ciągle się psuje, bramką trzaskają albo skrzypi, ochrona robi
        disco w sobotę bladym świtem..., itd, itp :-D
    • pirx008 Re: 32 SAMOCHODY W 30 MINUT !!! 27.06.07, 21:37
      proponuje zaczac od progow zwalniajacych ...
      • lautremont Re: 32 SAMOCHODY W 30 MINUT !!! 27.06.07, 23:32
        Progi są niezbędne i nie jest to duży koszt .. koniecznie trzeba zrobić uchwałę
        w tej sprawie albo pogonić novomar. W rzymie dodatkowo jeden próg wewnątrz
        kwartału dla tego idioty w bmw

• p.manczyk Lubostroń zamknięty - nateżenie ruchu spadnie 06.07.07, 09:57
      No, to teraz przeciwnicy przejeżdżających przez osiedle mogą odetchnąć.
      Lubostroń zamknięty, wieć przejeżdżających mniej.
      Problem tylko w tym, że wiele ludzi o tym nie wie, wjeżdża na osiedle od
      Bobrzyńskiego dojeżdża do barierek przy Lubostroniu i jedzie spowrotem...
      • misqu Re: Lubostroń zamknięty - nateżenie ruchu spadnie 06.07.07, 10:45
        Czy wiesz może dlaczego jest zamknięty? Będą robić tam bramkę ?
        • maximus_t2 Re: Lubostroń zamknięty - nateżenie ruchu spadnie 06.07.07, 11:22
          beda tam robic budke straznika, reflektor, szlaban i drut kolczasty.juwentus juz
          zamowil mundury a ochroniarzy wyslal na kurs jezykowy aby wlasciwie krzyczeli :
          halt, polnische schweine !!
          • czy.ja.wiem Re: Lubostroń zamknięty - nateżenie ruchu spadnie 06.07.07, 12:33
            Nie wiem czy to juz to - ale slyszalem ze w planch NM jest bramka (z przejsciem
            dla pieszych) co ma w praktycznie powstrzymac przyszlych mieszkancow Aten,
            Amsterdamu, Lubostronia, itd. od wykorzystywania wewnetrzej uliczki jako skrotu.
            Moze troche sie wyciszy-hmmm:)
          • misqu Re: Lubostroń zamknięty - nateżenie ruchu spadnie 09.07.07, 14:58
            Maximus czy pytałem Ciebie ?
            Na początku jak zacząłem czytać forum, nawet Twoje uwagi mnie bawiły, myślałem
            że to jedyny koleś na forum który z przymrużeniem oka reaguje na te wszystkie
            bardzo poważne problemy wspólnoty, niektóre zapewne zupełnie wyimaginowane.

Jednakże jak obserwuje Twoją działalność na forum to dochodzę do wniosku że
            jesteś klinicznym przypadkiem choroby która nie wiem czy już posiada swoją
            łacińską nazwę ale można ją pokrótce scharakteryzować "anonimowym wpieprzaniem
            swoich marnych trzech groszy do każdej dyskusji na dowolnym forum internetowym".
            Jesteś marnym tchórzem (w dodatku pewnie bezrobotnym albo leniwym bo kto
            normalny ma czas odpisywać na wszystkie posty na forum), który lubi obrażać
            ludzi wykorzystując w tym celu internet który dzięki swojej anonimowości
            zapewnia Ci złudne poczucie bezkarności.

W związku z powyższym dyskusję z Tobą uważam za bezcelową. EOF

Wracając do tematu, pytałem ponieważ jak kupowałem mieszkanie zostałem
            poinformowany że ulica Lubostroń na długości osiedla ma zostać wyremontowana
            przez NovoMaar (taką mają umowę z miastem), przy okazji wspomnieli również że
            zamierzają zainstalować bramki właśnie u wylotu osiedla na Lubostroń.
            Czy ktoś z was (oprócz maximusa i jego alter ego) ma informację czy to już
            nadszedł ten czas ?
      • 00jacek00 Re: Lubostroń zamknięty - nateżenie ruchu spadnie 06.07.07, 14:42
        Jedzie spowrotem?....przeciskają się co niektórzy po trawniku, wkoncu ktos
        wysiadł z auta i odsunął ten szlaban, tak samo zrobiono z tym drugim.Jak chca
        przejechac i tak przejezdzają mimo znaków:/.Widziałem jednen samochód co po
        szlbanie przejechał bokiem auta ale jechał uparcie dalej...brak słów
        • ferla Re: Lubostroń zamknięty - nateżenie ruchu spadnie 06.07.07, 17:56
          ale mimo wszystko moze chociaż przez kilka dni będzie spokojniej.
          • ferla chyba jednak nie... 06.07.07, 18:00
            właśnie jakieś dwa cwaniaki przedarły się przez krawężniki i sliczną, zieloną
            trawkę :-/
            • maximus_t2 moze troche nie na temat 09.07.07, 15:43
              Nadeci tu wszyscy jak balony. Wyjmijcie korki z d... (to akurat cytat z mistrza
              Eco, zeby mi ktos nie zarzucil ze obrazam- kto czytal to wie ;) bo pekniecie.
              Maximus -be,obraza, obraza boska !!!, jak mozesz ty chamie ?! namierzymy cie ty
              gnoju - nie miedzy nami pieknymi, mlodymi, wyksztalconymi dla ciebie miejsce !
              do sadu i pod sciane.
              Smieszni jestescie.

• makitheman Re: moze troche nie na temat 09.07.07, 16:16
                No... Się podpisuję pod tym... Strasznie biorą se wszystko do serca... zwłaszcza pieniacze... Taki bono,
                carmann i inne i ostatnio niejaki surimi... Luuuzzzzz....
                • antynovomaar Re: moze troche nie na temat 09.07.07, 16:45
                  I ja sie podpisze. Juz wole poczytac maximusa (przynajmniej nie robi bledow)
                  nawet w najbardziej "hardcorowej" formie niz belkotu przeroznych bononow,
                  carmanow (przyznaje ze ten koles wyjatkowo mi dziala na nerwy) i nawiedzonych
                  "Matek Polek".
                  • atrucha Re: moze troche nie na temat 10.07.07, 23:43
                    Maximus..padam ze śmiechu czytając Twoje sławetne 3 grosze ;) Mam ten komfort,
                    że nie zamieszkuje na europejskim. I Bogu dzięki.. Zapewne wtedy bym Cię ubiła ;)
                • vasdeferens Re: moze troche nie na temat 27.07.07, 15:47
                  Zwłaszcza Ty jesteś niemiłosiernie wyluzowany. Rozumiem, że jak Cię zwyzywam od
                  matołów i innych, to będąc takim fajnym luzakiem, uśmiechniesz się tylko
                  pobłażliwie pod nosem.
                  • makitheman Re: moze troche nie na temat 27.07.07, 17:17
                    Jestem optwarty na wszelkie skrzywienia, obsesyjne zachowanie i temu podobne... Dawaj.... :)
                    • akbarekus Re: moze troche nie na temat 12.02.15, 18:17
                      Odświeżam temat - wydaje mi się, ze warto pomyśleć nad ograniczeniem ruchu przez osiedle
                      • antygona72 droga jest już miejska to 15.02.15, 18:03
                        Droga jest miejska to sobie już płatów/szlabanów/zasieków nie postawicie... trzeba było drogi nie oddawać...
                        • maximus_t2 Re: droga jest już miejska to 16.02.15, 23:14
                          zdecydowanie, płatów nie postawimy. natomiast zauważyłem zwiększone natężenie ruchu generowane głownie przez furmanki nalezace do mieszkańców ropczyc i okolic oraz krosna i okolic. co, na podkarpaciu juz sie nie podoba ?? wyp.. z powrotem na wioski !
                          • antygona72 Re: droga jest już miejska to 24.04.15, 21:59
                            spokojnie może uda ci się kiedyś wyprowadzić z "Ruczaju" ...ups Europejskie to nie Ruczaj to Kobierzyn... było mapę Krakowa obejrzeć zaraz po przyjeździe, zamiast ślepo wierzyć w reklamę dewelopera....
                            • maximus_t2 Re: droga jest już miejska to 25.04.15, 21:21
                              a co to ma do rzeczy ? (czyli najazd prowincji ,podejrzewam ze do "centrow łołtsurcingowych"). petle na starym ruczju a pozniej pola , pola, pola pamietam z czasow jak na podkarpaciu rzezałaś łapcie z drewna...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka