Gość: mtq IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 28.12.01, 14:59 czy znacie jakies restauracje, w ktorych mozna zjesc cos z kuchni poludniowej i gdzie jest mila i fachowa obsluga? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borys-krakow Re: dobre restauracje 29.12.01, 21:11 Sądzę, że regionalizacja kuchni to już przeszłość. Liczy się raczej klasa szefa kuchni i jego inwencja. Ale pozytywnie zaskoczony byłem jedząc kiedyś w greckiej knajpce w ponurej piwnicy obok ex-Pewexu na Królewskiej. Podawali pastis przed posiłkiem! Pomimo kiepskiej lokalizacji nieźle podają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melodja Re: dobre restauracje IP: 213.134.172.* 06.01.02, 18:43 Dla mnie nr1-to Paese na ul.Poselskiej.Obsługa na -5 ,bardzo sympatyczna (fantastczne krewetki z rusztu maniam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i sola jak ktos lubi ryby rewelacja.) Na Poselskiej jest też Corleone też dobre jedzonko i fajna atmosfera.To restauracje które mogę zdecydowanie polecić.Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: dobre restauracje IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 08.01.02, 13:52 Gość portalu: melodja napisał(a): > Dla mnie nr1-to Paese na ul.Poselskiej.Obsługa na -5 ,bardzo sympatyczna > (fantastczne krewetki z rusztu maniam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i sola jak ktos > lubi ryby rewelacja.) > Na Poselskiej jest też Corleone też dobre jedzonko i fajna atmosfera.To > restauracje które mogę zdecydowanie polecić.Smacznego! Akurat ostatnio Corleone się bardzo zapuściło - zarówno jeśli chodzi o jedzenie jak i o obsługę (tu najbardziej). Przykładowo siedząc na podwórku w lecie, zza ściany słychać wszystko, co się dzieje w kuchni (wychodząć na podwórko zaraz po lewej stronie chyba nie ma murowanej ściany czy coś takiego, w każdym razie wszystko słychać). I konsumując pyszne spaghetti słyszysz kurwy, pizdy, spierdalaj itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carol Re: dobre restauracje IP: *.studio4.com.pl 07.01.02, 14:36 Polecam ci Brasserie Balzac na Tomasza 5, gwarantuje, ze szef kuchni jest pierwsza klasa, jezeli znasz abgielski mozesz z nim pogadac, na pewno poleci ci cos smacznego, ceny rozsadne, mile kelnerki, wszystko swieze, pachnace i gorace. Duzo fajnych zakamarkow dla zakochanych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbysioo Ranking restauracji - po mojemu IP: *.*.*.* 17.01.02, 22:39 Witam, a ja proponuje zrobic ranking. 1. A La Carte (szef Olivier Boudon) 2. Cyrano de Bergerac 3. Wentzl 4. Pod Aniolami 5. Pease Najgorsze restauracje: 1. Wierzynek 2. Pod Okiem 3. Staropolska 4. Ratuszowa 5. Chlopskie Jadlo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jana Najlepsza Jadłodajnia! IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 08.01.02, 15:55 Najlepsza w całym Krakowie, a może w Polsce, jak nie na całym świecie - jadłodajnia u p.Stasi na Mikołajskiej. Rosół. Pierożki, pierożki,pierożki-palce lizać. Czynne od 12,30 do wysprzedania Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Najlepsza Jadłodajnia! IP: *.*.*.* 10.01.02, 16:45 Gość portalu: jana napisał(a): > Najlepsza w całym Krakowie, a może w Polsce, jak nie na całym świecie > - jadłodajnia u p.Stasi na Mikołajskiej. > Rosół. > Pierożki, pierożki,pierożki-palce lizać. > Czynne od 12,30 do wysprzedania > Smacznego! jedzenie moze smaczne, bylam tylko raz i raczej nikt by mnie nie nia namowil, zeby wybrac sie tam ponownie,mimo, ze ceny bardzo przystepne, ale klimat jak dla mnie zbyt swojski i no co tu mowic obrzydzalo mnie kilka rzeczy.Ale jesli ktos tam chodzi to nic tylko zyczyc SMACZNEGO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Najlepsza Jadłodajnia! 10.01.02, 19:46 Gość portalu: ! napisał(a): > Gość portalu: jana napisał(a): > > > Najlepsza w całym Krakowie, a może w Polsce, jak nie na całym świecie > > - jadłodajnia u p.Stasi na Mikołajskiej. > > Rosół. > > Pierożki, pierożki,pierożki-palce lizać. > > Czynne od 12,30 do wysprzedania > > Smacznego! > > jedzenie moze smaczne, bylam tylko raz i raczej nikt by mnie nie nia namowil, > zeby wybrac sie tam ponownie,mimo, ze ceny bardzo przystepne, ale klimat jak dl > a > mnie zbyt swojski i no co tu mowic obrzydzalo mnie kilka rzeczy.Ale jesli ktos > tam chodzi to nic tylko zyczyc SMACZNEGO!!! > co Ci tam obrzydzalo jedzenie? pytam z ciekawosci, bo ja nie bywam w takich miejscach... Odpowiedz Link Zgłoś
muzaaa Re: Najlepsza Jadłodajnia! 11.01.02, 16:28 Mikolaj a w jakich miejscach bywasz? W ogole bywasz? Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Najlepsza Jadłodajnia! 11.01.02, 21:52 muzaaa napisał(a): > Mikolaj a w jakich miejscach bywasz? W ogole bywasz? jakies podteksty? sugerujesz, ze pisze o czyms o czym nie mam pojecia? nagle pojawiasz sie z nikad i wyjezdzasz z bezczelnymi textami?jak Cie to tak intersuje to nie bywam w jadlodajniach, bo w moim mniemaniu jest tam niezly syf. a chcialem wiedziec, czy moje zdanie jest prawdziwe. a bywam, jesli musisz wiedziec w Taco Mexicano, CK Dezerterach, Corleone i paru innych... Odpowiedz Link Zgłoś
muzaaa Re: Najlepsza Jadłodajnia! 12.01.02, 15:49 Nagle pojawilam sie znikad mikolaj7 i wyjezdzam z tekstami, ale to chyba tylko Ty uwazasz ze sa bezczelne:). Daj spokoj, nie doszukuj sie czegos co nie ma miejsca. Dziwie sie tylko, ze nie masz pojecia jak jest w barach typu u pani Stasi:). Czy w barze typu mleczny rowniez nigdy Twoja stopa nie stanela?:) Juz takowych chyba nie ma na swiecie, a moze sa? Moze jest i syf, ale mnie sie zdarzylo jadac co tam serwuja i nigdy mnie po tym brzych nie bolal:) Mikolaj7, a jaka masz pewnosc ze w tych miejscach ktore wymieniles nie ma syfu? Byles tam w kuchni? Widziales jak przygotowuja jedzenie i jak sie z nim obchodza przed podaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: Najlepsza Jadłodajnia! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 12.01.02, 22:28 muzaaa napisał(a): > Nagle pojawilam sie znikad mikolaj7 i wyjezdzam z tekstami, ale to chyba tylko > Ty uwazasz ze sa bezczelne:). Daj spokoj, nie doszukuj sie czegos co nie ma > miejsca. Dziwie sie tylko, ze nie masz pojecia jak jest w barach typu u pani > Stasi:). Czy w barze typu mleczny rowniez nigdy Twoja stopa nie stanela?:) Juz > takowych chyba nie ma na swiecie, a moze sa? Moze jest i syf, ale mnie sie > zdarzylo jadac co tam serwuja i nigdy mnie po tym brzych nie bolal:) > Mikolaj7, a jaka masz pewnosc ze w tych miejscach ktore wymieniles nie ma syfu? > > Byles tam w kuchni? Widziales jak przygotowuja jedzenie i jak sie z nim > obchodza przed podaniem? droga muzaaa, mikolaj7 po prostu zawsze chce mieć rację. Wybacz mu jego głupie posty, ale on po prostu myśli, że jest najlepszy i najmądrzejszy bo jest użytkownikiem forum o dłuższego czasu. Patrz wątek o bombie mailowej do PKP. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Najlepsza Jadłodajnia! 14.01.02, 00:01 Gość portalu: mtq napisał(a): > muzaaa napisał(a): > > > Nagle pojawilam sie znikad mikolaj7 i wyjezdzam z tekstami, ale to chyba t > ylko > > Ty uwazasz ze sa bezczelne:). Daj spokoj, nie doszukuj sie czegos co nie m > a > > miejsca. Dziwie sie tylko, ze nie masz pojecia jak jest w barach typu u pa > ni > > Stasi:). Czy w barze typu mleczny rowniez nigdy Twoja stopa nie stanela?:) > Juz > > takowych chyba nie ma na swiecie, a moze sa? Moze jest i syf, ale mnie sie > > > zdarzylo jadac co tam serwuja i nigdy mnie po tym brzych nie bolal:) > > Mikolaj7, a jaka masz pewnosc ze w tych miejscach ktore wymieniles nie ma > syfu? > > > > Byles tam w kuchni? Widziales jak przygotowuja jedzenie i jak sie z nim > > obchodza przed podaniem? > > droga muzaaa, mikolaj7 po prostu zawsze chce mieć rację. Wybacz mu jego głupie > posty, ale on po prostu > myśli, że jest najlepszy i najmądrzejszy bo jest użytkownikiem forum o dłuższeg > o czasu. Patrz wątek o > bombie mailowej do PKP. Nie bede z Toba dyskutowal Mateusz, bo dobrze wiesz, gdzie chodze i jak tam jest, wiec nie rob na sile afery. Moge poprowadzic dyskusje z muzaaa (moze jutro :) ale nie z Toba, bo jestes irytujacy. przypomnij sobie, kto Ci w ogole pokazal to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jana Re: Najlepsza Jadłodajnia! IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 15.01.02, 14:00 zdziwiłam się czytając Twoją opinię!Atmosfera swojska,ceny nie wygórowane,czysto,ciepło,w kuchni pachnie.przy stolikach obok siebie głodni studenci,pracownicy którzy wyskoczyli na chwilkę,emeryci, dziennikarze,aktorzy itp.Słychać język polski,angielski,francuski,niemiecki.Każdy je szybko,bo mu się śpieszy,a i nad nim stoi w kolejce następny głodny.CO TU MOŻĘ "OBRZYDZAĆ"? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malinad Re: Najlepsza Jadłodajnia! 15.01.02, 19:08 Pania Stasie zostawic w spokoju. Toz to opoka. Zapomnial wol jak cieleciem byl. Rzadko tam bywam ale nic mnie nie brzydzi, no chyba, ze obecnosc takich typow... Odpowiedz Link Zgłoś
muzaaa Re: Najlepsza Jadłodajnia! 17.01.02, 16:59 Czy oprocz Paese, Corleone, Brasserie i oczywiscie u Pani Stasi nie ma jeszcze innego miejsca gdzie daja dobrze zjesc? Jakies inne propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Najlepsza Jadłodajnia! 19.01.02, 16:13 muzaaa napisał(a): > Czy oprocz Paese, Corleone, Brasserie i oczywiscie u Pani Stasi nie ma jeszcze > innego miejsca gdzie daja dobrze zjesc? Jakies inne propozycje? np. CK Dezerterzy, lebie jeszcze Orient Express, ale nie bylem tam dawno. a jak potrzebuje cos zjesc w miare szybko, tanio i dobrze to ide do Taco Mexicano. Odpowiedz Link Zgłoś
muzaaa Re: Najlepsza Jadłodajnia! 20.01.02, 17:51 Zbysioo wspomnial, ze jego zdnaiem jedna z najgorszych restauracji jest "Chlopskie jadlo". Jakos nie moge sie z ta opinia zgodzic. Trzeba zauwazyc, ze to miejsce jest raczej przeznaczone dla przyjezdnych turystow i to takich ktorzy maja pieniazki. Za zetkniecie sie z tutejszym folklorem tez trzeba placic, a turysci to przeciez rodzaj tych co lubia doswiadczac nowego. Nie kazdy Krakowiak zechcialby delektowac sie chlebem ze smalcem popijajac siwuche, pierogi i golonka to tez zaden specjal. Tylko jak dodac to tego wyjatkowy wystroj wnetrz, muzyke na zywo, specyficzny klimat, to po takiej kolacji pozbycie sie banknotu stuzlotowego naprawde nie boli:). Pamietam, ze chcialam kiedys isc tam ze znajomymi zjesc cala swinie pieczona. To nie jest zly sposob na spedzenie wieczoru; jesc, pic, gadac i gadac do upadlego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Najlepsza Jadłodajnia! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 20.01.02, 18:40 muzaaa napisał(a): > Zbysioo wspomnial, ze jego zdnaiem jedna z najgorszych restauracji > jest "Chlopskie jadlo". Jakos nie moge sie z ta opinia zgodzic. Trzeba > zauwazyc, ze to miejsce jest raczej przeznaczone dla przyjezdnych turystow i to > > takich ktorzy maja pieniazki. Za zetkniecie sie z tutejszym folklorem tez > trzeba placic, a turysci to przeciez rodzaj tych co lubia doswiadczac nowego. > Nie kazdy Krakowiak zechcialby delektowac sie chlebem ze smalcem popijajac > siwuche, pierogi i golonka to tez zaden specjal. Tylko jak dodac to tego > wyjatkowy wystroj wnetrz, muzyke na zywo, specyficzny klimat, to po takiej > kolacji pozbycie sie banknotu stuzlotowego naprawde nie boli:). Pamietam, ze > chcialam kiedys isc tam ze znajomymi zjesc cala swinie pieczona. To nie jest > zly sposob na spedzenie wieczoru; jesc, pic, gadac i gadac do upadlego. Ja uważam chłopskie jadło za fajna "restauracje" Najbardziej smakuja mi pańskie fanaberie - wielki i cienki kotlet schabowy z ziemniakami. Ceny nie są strasznie wygórowane w porównaniu np z restauracją Pod różą na Floriańskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: Najlepsza Jadłodajnia! IP: *.bci.net.pl 22.01.02, 10:57 Ostatnio przesiaduje pare razy w tygodniu w Sphinxie (na Rynku) kapitalne i tanie zarcie. Tylko tych sosikow daja mizernie malo. Smakuje mi tez jedzenie w "Akropolu" koło restauracji Krew i Roza (zreszta ja tez polecam). Da Pietro, kolo TP na Rynku przygotowuje rowniez smaczne posilki, ale zalatuja malizną, wiec czlowiek sie tam nie posili, chyba ze zamowi 2 lub 3 porcje. Obok znajduje sie Taco, ktore kiedys lubialem, szkoda ze sie ostatnio popsulo. Zycze smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Najlepsza Jadłodajnia! IP: 149.156.12.* 09.09.02, 23:26 Fatalne i słabe jest jedzenie we Sphinxie. Tylko, ceny nieduże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toim Re: dobre restauracje IP: *.pradniki.sdi.tpnet.pl 26.03.02, 18:50 najlepsza jest Karczma pod Blachą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: dobre restauracje IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 22:57 zdecydowanie przesadzasz, no chyba że jesteś właścicielem,a w takim razie masz rację ! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toim Re: dobre restauracje IP: *.pradniki.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 18:54 Gość portalu: peteen napisał(a): > zdecydowanie przesadzasz, no chyba że jesteś właścicielem,a w takim razie masz > rację ! > :))) niestety nie jestem właścicielem, ale blisko mieszkam i często bywam no i dla mnie wazne MAJĄ PARKING!!! i mogę wygodnie zaparkować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: dobre restauracje IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.02, 19:10 zara, zara, chodzi o żarcie, a nie parking !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: dobre restauracje IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 21:12 Gość portalu: mtq napisał(a): > czy znacie jakies restauracje, w ktorych mozna zjesc cos z kuchni poludniowej i > gdzie jest mila i > fachowa obsluga? Lubie Ariel na Kazimierzu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ket Re: dobre restauracje IP: *.pradniki.sdi.tpnet.pl 17.05.02, 11:54 najlepsze: Cyrano copernicus pod blachą Najgorsze: chłopskie jadło da pietro chimera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: dobre restauracje IP: *.telepac.pt 25.07.02, 16:11 Srebrna Gora przy Ksiecia Jozefa. Nie odkrywaja Ameryki, solidna kuchnia, niskie ceny. Tylko nie w niedziele w porze obiadu, bo nie ma miejsca... Spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: dobre restauracje 26.07.02, 08:55 Srebrna Góra czyli "u adriana i magdy"? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: dobre restauracje IP: *.riv-res.charterpipeline.net 04.08.02, 09:40 Delecta - na Limanowskiego. Bardzo ladne miejsce, mila obsluga i dobre wloskie jedzenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: dobre restauracje IP: 149.156.12.* 09.09.02, 23:27 Fatalne jedzenie w Srebrnej górze, koszmarne nazwy, wszędzie brzoskwinie i pomarańcze i obrzydliwi nowobogaccy goście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: dobre restauracje IP: 149.156.12.* 09.09.02, 23:30 Najlepsze: 1. Wentzl 2. Corleone 3. Guliwer Najgorsze (z popularnych): 1. Avanti 2. C.K. Dezerter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafi Re: dobre restauracje IP: *.waw.cdp.pl 11.09.02, 13:05 Gość portalu: koliber napisał(a): > Najlepsze: > 1. Wentzl stosunek ceny do jakosci jest dosc kiepski > 2. Corleone ok > 3. Guliwer ok > > Najgorsze (z popularnych): > 1. Avanti > 2. C.K. Dezerter co ci sie nie podoba w tych dwoch knajpach? W C.K.Dezerterze zdazaja sie wpadki ale generalnie bardzo mila knajpa i naprawde dobre zarcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilo Re: dobre restauracje IP: *.pradniki.sdi.tpnet.pl 12.09.02, 11:34 karczma w cichym kąciku jest niezła..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: dobre restauracje IP: 149.156.12.* 13.09.02, 17:19 Gość portalu: rafi napisał(a): > Gość portalu: koliber napisał(a): > > > Najlepsze: > > 1. Wentzl > stosunek ceny do jakosci jest dosc kiepski WRĘCZ PRZECIWNIE > > 2. Corleone > ok > > 3. Guliwer > ok > > > > Najgorsze (z popularnych): > > 1. Avanti Fatalna kuchnia i drogo. > > 2. C.K. Dezerter Zły stosunek jakosci do ceny, małe porcje i wpadki > co ci sie nie podoba w tych dwoch knajpach? W C.K.Dezerterze zdazaja sie > wpadki ale generalnie bardzo mila knajpa i naprawde dobre zarcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: dobre restauracje IP: 149.156.12.* 13.09.02, 17:20 'zdazaja sie " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobita Re: dobre restauracje IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 12.09.02, 11:34 polecam Alef na Szerokiej. Prawdziwa zydowska kuchnia - dobre zupy,wysmienita gefilte fish, kugel. Pascha na deser to poezja!Czlowiek wychodzi zadowolony z tego, ze zostawil tam pieniadze. smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś