Dodaj do ulubionych

dobre restauracje

IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 28.12.01, 14:59
czy znacie jakies restauracje, w ktorych mozna zjesc cos z kuchni poludniowej i gdzie jest mila i
fachowa obsluga?
Obserwuj wątek
    • borys-krakow Re: dobre restauracje 29.12.01, 21:11
      Sądzę, że regionalizacja kuchni to już przeszłość. Liczy się raczej klasa szefa
      kuchni i jego inwencja.
      Ale pozytywnie zaskoczony byłem jedząc kiedyś w greckiej knajpce w ponurej
      piwnicy obok ex-Pewexu na Królewskiej. Podawali pastis przed posiłkiem!
      Pomimo kiepskiej lokalizacji nieźle podają.
      • Gość: melodja Re: dobre restauracje IP: 213.134.172.* 06.01.02, 18:43
        Dla mnie nr1-to Paese na ul.Poselskiej.Obsługa na -5 ,bardzo sympatyczna
        (fantastczne krewetki z rusztu maniam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i sola jak ktos
        lubi ryby rewelacja.)
        Na Poselskiej jest też Corleone też dobre jedzonko i fajna atmosfera.To
        restauracje które mogę zdecydowanie polecić.Smacznego!
        • Gość: mtq Re: dobre restauracje IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 08.01.02, 13:52
          Gość portalu: melodja napisał(a):

> Dla mnie nr1-to Paese na ul.Poselskiej.Obsługa na -5 ,bardzo sympatyczna
          > (fantastczne krewetki z rusztu maniam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i sola jak ktos
          > lubi ryby rewelacja.)
          > Na Poselskiej jest też Corleone też dobre jedzonko i fajna atmosfera.To
          > restauracje które mogę zdecydowanie polecić.Smacznego!

Akurat ostatnio Corleone się bardzo zapuściło - zarówno jeśli chodzi o jedzenie jak i o obsługę (tu
          najbardziej). Przykładowo siedząc na podwórku w lecie, zza ściany słychać wszystko, co się dzieje w
          kuchni (wychodząć na podwórko zaraz po lewej stronie chyba nie ma murowanej ściany czy coś takiego, w
          każdym razie wszystko słychać). I konsumując pyszne spaghetti słyszysz kurwy, pizdy, spierdalaj itp.
    • Gość: Carol Re: dobre restauracje IP: *.studio4.com.pl 07.01.02, 14:36
      Polecam ci Brasserie Balzac na Tomasza 5, gwarantuje, ze szef kuchni jest
      pierwsza klasa, jezeli znasz abgielski mozesz z nim pogadac, na pewno poleci ci
      cos smacznego, ceny rozsadne, mile kelnerki, wszystko swieze, pachnace i
      gorace. Duzo fajnych zakamarkow dla zakochanych
      • Gość: Zbysioo Ranking restauracji - po mojemu IP: *.*.*.* 17.01.02, 22:39
        Witam, a ja proponuje zrobic ranking.

1. A La Carte (szef Olivier Boudon)
        2. Cyrano de Bergerac
        3. Wentzl
        4. Pod Aniolami
        5. Pease

Najgorsze restauracje:

1. Wierzynek
        2. Pod Okiem
        3. Staropolska
        4. Ratuszowa
        5. Chlopskie Jadlo
    • Gość: jana Najlepsza Jadłodajnia! IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 08.01.02, 15:55
      Najlepsza w całym Krakowie, a może w Polsce, jak nie na całym świecie
      - jadłodajnia u p.Stasi na Mikołajskiej.
      Rosół.
      Pierożki, pierożki,pierożki-palce lizać.
      Czynne od 12,30 do wysprzedania
      Smacznego!
      • Gość: ! Re: Najlepsza Jadłodajnia! IP: *.*.*.* 10.01.02, 16:45
        Gość portalu: jana napisał(a):

> Najlepsza w całym Krakowie, a może w Polsce, jak nie na całym świecie
        > - jadłodajnia u p.Stasi na Mikołajskiej.
        > Rosół.
        > Pierożki, pierożki,pierożki-palce lizać.
        > Czynne od 12,30 do wysprzedania
        > Smacznego!

jedzenie moze smaczne, bylam tylko raz i raczej nikt by mnie nie nia namowil,
        zeby wybrac sie tam ponownie,mimo, ze ceny bardzo przystepne, ale klimat jak dla
        mnie zbyt swojski i no co tu mowic obrzydzalo mnie kilka rzeczy.Ale jesli ktos
        tam chodzi to nic tylko zyczyc SMACZNEGO!!!

• mikolaj7 Re: Najlepsza Jadłodajnia! 10.01.02, 19:46
          Gość portalu: ! napisał(a):

> Gość portalu: jana napisał(a):
          >
          > > Najlepsza w całym Krakowie, a może w Polsce, jak nie na całym świecie
          > > - jadłodajnia u p.Stasi na Mikołajskiej.
          > > Rosół.
          > > Pierożki, pierożki,pierożki-palce lizać.
          > > Czynne od 12,30 do wysprzedania
          > > Smacznego!
          >
          > jedzenie moze smaczne, bylam tylko raz i raczej nikt by mnie nie nia namowil,
          > zeby wybrac sie tam ponownie,mimo, ze ceny bardzo przystepne, ale klimat jak dl
          > a
          > mnie zbyt swojski i no co tu mowic obrzydzalo mnie kilka rzeczy.Ale jesli ktos
          > tam chodzi to nic tylko zyczyc SMACZNEGO!!!
          >

co Ci tam obrzydzalo jedzenie? pytam z ciekawosci, bo ja
          nie bywam w takich miejscach...
          • muzaaa Re: Najlepsza Jadłodajnia! 11.01.02, 16:28
            Mikolaj a w jakich miejscach bywasz? W ogole bywasz?
            • mikolaj7 Re: Najlepsza Jadłodajnia! 11.01.02, 21:52
              muzaaa napisał(a):

> Mikolaj a w jakich miejscach bywasz? W ogole bywasz?

jakies podteksty? sugerujesz, ze pisze o czyms o czym nie
              mam pojecia? nagle pojawiasz sie z nikad i wyjezdzasz z
              bezczelnymi textami?jak Cie to tak intersuje to nie bywam
              w jadlodajniach, bo w moim mniemaniu jest tam niezly syf.
              a chcialem wiedziec, czy moje zdanie jest prawdziwe. a
              bywam, jesli musisz wiedziec w Taco Mexicano, CK
              Dezerterach, Corleone i paru innych...
              • muzaaa Re: Najlepsza Jadłodajnia! 12.01.02, 15:49
                Nagle pojawilam sie znikad mikolaj7 i wyjezdzam z tekstami, ale to chyba tylko
                Ty uwazasz ze sa bezczelne:). Daj spokoj, nie doszukuj sie czegos co nie ma
                miejsca. Dziwie sie tylko, ze nie masz pojecia jak jest w barach typu u pani
                Stasi:). Czy w barze typu mleczny rowniez nigdy Twoja stopa nie stanela?:) Juz
                takowych chyba nie ma na swiecie, a moze sa? Moze jest i syf, ale mnie sie
                zdarzylo jadac co tam serwuja i nigdy mnie po tym brzych nie bolal:)
                Mikolaj7, a jaka masz pewnosc ze w tych miejscach ktore wymieniles nie ma syfu?
                Byles tam w kuchni? Widziales jak przygotowuja jedzenie i jak sie z nim
                obchodza przed podaniem?
                • Gość: mtq Re: Najlepsza Jadłodajnia! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 12.01.02, 22:28
                  muzaaa napisał(a):

> Nagle pojawilam sie znikad mikolaj7 i wyjezdzam z tekstami, ale to chyba tylko
                  > Ty uwazasz ze sa bezczelne:). Daj spokoj, nie doszukuj sie czegos co nie ma
                  > miejsca. Dziwie sie tylko, ze nie masz pojecia jak jest w barach typu u pani
                  > Stasi:). Czy w barze typu mleczny rowniez nigdy Twoja stopa nie stanela?:) Juz
                  > takowych chyba nie ma na swiecie, a moze sa? Moze jest i syf, ale mnie sie
                  > zdarzylo jadac co tam serwuja i nigdy mnie po tym brzych nie bolal:)
                  > Mikolaj7, a jaka masz pewnosc ze w tych miejscach ktore wymieniles nie ma syfu?
                  >
                  > Byles tam w kuchni? Widziales jak przygotowuja jedzenie i jak sie z nim
                  > obchodza przed podaniem?

droga muzaaa, mikolaj7 po prostu zawsze chce mieć rację. Wybacz mu jego głupie posty, ale on po prostu
                  myśli, że jest najlepszy i najmądrzejszy bo jest użytkownikiem forum o dłuższego czasu. Patrz wątek o
                  bombie mailowej do PKP.
                  • mikolaj7 Re: Najlepsza Jadłodajnia! 14.01.02, 00:01
                    Gość portalu: mtq napisał(a):

> muzaaa napisał(a):
                    >
                    > > Nagle pojawilam sie znikad mikolaj7 i wyjezdzam z tekstami, ale to chyba t
                    > ylko
                    > > Ty uwazasz ze sa bezczelne:). Daj spokoj, nie doszukuj sie czegos co nie m
                    > a
                    > > miejsca. Dziwie sie tylko, ze nie masz pojecia jak jest w barach typu u pa
                    > ni
                    > > Stasi:). Czy w barze typu mleczny rowniez nigdy Twoja stopa nie stanela?:)
                    > Juz
                    > > takowych chyba nie ma na swiecie, a moze sa? Moze jest i syf, ale mnie sie
                    >
                    > > zdarzylo jadac co tam serwuja i nigdy mnie po tym brzych nie bolal:)
                    > > Mikolaj7, a jaka masz pewnosc ze w tych miejscach ktore wymieniles nie ma
                    > syfu?
                    > >
                    > > Byles tam w kuchni? Widziales jak przygotowuja jedzenie i jak sie z nim
                    > > obchodza przed podaniem?
                    >
                    > droga muzaaa, mikolaj7 po prostu zawsze chce mieć rację. Wybacz mu jego głupie
                    > posty, ale on po prostu
                    > myśli, że jest najlepszy i najmądrzejszy bo jest użytkownikiem forum o dłuższeg
                    > o czasu. Patrz wątek o
                    > bombie mailowej do PKP.

Nie bede z Toba dyskutowal Mateusz, bo dobrze wiesz,
                    gdzie chodze i jak tam jest, wiec nie rob na sile afery.

Moge poprowadzic dyskusje z muzaaa (moze jutro :) ale nie
                    z Toba, bo jestes irytujacy. przypomnij sobie, kto Ci w ogole
                    pokazal to forum.
        • Gość: jana Re: Najlepsza Jadłodajnia! IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 15.01.02, 14:00
          zdziwiłam się czytając Twoją opinię!Atmosfera swojska,ceny nie
          wygórowane,czysto,ciepło,w kuchni pachnie.przy stolikach obok siebie głodni
          studenci,pracownicy którzy wyskoczyli na chwilkę,emeryci, dziennikarze,aktorzy
          itp.Słychać język polski,angielski,francuski,niemiecki.Każdy je szybko,bo mu
          się śpieszy,a i nad nim stoi w kolejce następny głodny.CO TU MOŻĘ "OBRZYDZAĆ"?
          Pozdrawiam
          • malinad Re: Najlepsza Jadłodajnia! 15.01.02, 19:08
            Pania Stasie zostawic w spokoju. Toz to opoka. Zapomnial wol jak cieleciem byl.
            Rzadko tam bywam ale nic mnie nie brzydzi, no chyba, ze obecnosc takich typow...
            • muzaaa Re: Najlepsza Jadłodajnia! 17.01.02, 16:59
              Czy oprocz Paese, Corleone, Brasserie i oczywiscie u Pani Stasi nie ma jeszcze
              innego miejsca gdzie daja dobrze zjesc? Jakies inne propozycje?
              • mikolaj7 Re: Najlepsza Jadłodajnia! 19.01.02, 16:13
                muzaaa napisał(a):

> Czy oprocz Paese, Corleone, Brasserie i oczywiscie u Pani Stasi nie ma jeszcze
                > innego miejsca gdzie daja dobrze zjesc? Jakies inne propozycje?

np. CK Dezerterzy, lebie jeszcze Orient Express, ale nie
                bylem tam dawno. a jak potrzebuje cos zjesc w miare
                szybko, tanio i dobrze to ide do Taco Mexicano.
                • muzaaa Re: Najlepsza Jadłodajnia! 20.01.02, 17:51
                  Zbysioo wspomnial, ze jego zdnaiem jedna z najgorszych restauracji
                  jest "Chlopskie jadlo". Jakos nie moge sie z ta opinia zgodzic. Trzeba
                  zauwazyc, ze to miejsce jest raczej przeznaczone dla przyjezdnych turystow i to
                  takich ktorzy maja pieniazki. Za zetkniecie sie z tutejszym folklorem tez
                  trzeba placic, a turysci to przeciez rodzaj tych co lubia doswiadczac nowego.
                  Nie kazdy Krakowiak zechcialby delektowac sie chlebem ze smalcem popijajac
                  siwuche, pierogi i golonka to tez zaden specjal. Tylko jak dodac to tego
                  wyjatkowy wystroj wnetrz, muzyke na zywo, specyficzny klimat, to po takiej
                  kolacji pozbycie sie banknotu stuzlotowego naprawde nie boli:). Pamietam, ze
                  chcialam kiedys isc tam ze znajomymi zjesc cala swinie pieczona. To nie jest
                  zly sposob na spedzenie wieczoru; jesc, pic, gadac i gadac do upadlego.
                  • Gość: Zbigniew Re: Najlepsza Jadłodajnia! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 20.01.02, 18:40
                    muzaaa napisał(a):

> Zbysioo wspomnial, ze jego zdnaiem jedna z najgorszych restauracji
                    > jest "Chlopskie jadlo". Jakos nie moge sie z ta opinia zgodzic. Trzeba
                    > zauwazyc, ze to miejsce jest raczej przeznaczone dla przyjezdnych turystow i to
                    >
                    > takich ktorzy maja pieniazki. Za zetkniecie sie z tutejszym folklorem tez
                    > trzeba placic, a turysci to przeciez rodzaj tych co lubia doswiadczac nowego.
                    > Nie kazdy Krakowiak zechcialby delektowac sie chlebem ze smalcem popijajac
                    > siwuche, pierogi i golonka to tez zaden specjal. Tylko jak dodac to tego
                    > wyjatkowy wystroj wnetrz, muzyke na zywo, specyficzny klimat, to po takiej
                    > kolacji pozbycie sie banknotu stuzlotowego naprawde nie boli:). Pamietam, ze
                    > chcialam kiedys isc tam ze znajomymi zjesc cala swinie pieczona. To nie jest
                    > zly sposob na spedzenie wieczoru; jesc, pic, gadac i gadac do upadlego.

Ja uważam chłopskie jadło za fajna "restauracje" Najbardziej smakuja mi pańskie
                    fanaberie - wielki i cienki kotlet schabowy z ziemniakami. Ceny nie są strasznie
                    wygórowane w porównaniu np z restauracją Pod różą na Floriańskiej.
                    • Gość: Krakus Re: Najlepsza Jadłodajnia! IP: *.bci.net.pl 22.01.02, 10:57
                      Ostatnio przesiaduje pare razy w tygodniu w Sphinxie (na Rynku) kapitalne i tanie
                      zarcie. Tylko tych sosikow daja mizernie malo. Smakuje mi tez jedzenie
                      w "Akropolu" koło restauracji Krew i Roza (zreszta ja tez polecam). Da Pietro,
                      kolo TP na Rynku przygotowuje rowniez smaczne posilki, ale zalatuja malizną, wiec
                      czlowiek sie tam nie posili, chyba ze zamowi 2 lub 3 porcje. Obok znajduje sie
                      Taco, ktore kiedys lubialem, szkoda ze sie ostatnio popsulo. Zycze smacznego

• Gość: koliber Re: Najlepsza Jadłodajnia! IP: 149.156.12.* 09.09.02, 23:26
                        Fatalne i słabe jest jedzenie we Sphinxie.
                        Tylko, ceny nieduże.
    • Gość: toim Re: dobre restauracje IP: *.pradniki.sdi.tpnet.pl 26.03.02, 18:50
      najlepsza jest Karczma pod Blachą
      • Gość: peteen Re: dobre restauracje IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 22:57
        zdecydowanie przesadzasz, no chyba że jesteś właścicielem,a w takim razie masz
        rację !
        :)))
        • Gość: toim Re: dobre restauracje IP: *.pradniki.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 18:54
          Gość portalu: peteen napisał(a):

> zdecydowanie przesadzasz, no chyba że jesteś właścicielem,a w takim razie masz
          > rację !
          > :)))
          niestety nie jestem właścicielem, ale blisko mieszkam i często bywam
          no i dla mnie wazne MAJĄ PARKING!!! i mogę wygodnie zaparkować

• Gość: peteen Re: dobre restauracje IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.02, 19:10
            zara, zara, chodzi o żarcie, a nie parking !!!
    • Gość: kama Re: dobre restauracje IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 21:12
      Gość portalu: mtq napisał(a):

> czy znacie jakies restauracje, w ktorych mozna zjesc cos z kuchni poludniowej i
      > gdzie jest mila i
      > fachowa obsluga?

Lubie Ariel na Kazimierzu:))
      • Gość: ket Re: dobre restauracje IP: *.pradniki.sdi.tpnet.pl 17.05.02, 11:54
        najlepsze:
        Cyrano
        copernicus
        pod blachą

Najgorsze:
        chłopskie jadło
        da pietro
        chimera
    • Gość: magda Re: dobre restauracje IP: *.telepac.pt 25.07.02, 16:11
      Srebrna Gora przy Ksiecia Jozefa.
      Nie odkrywaja Ameryki, solidna kuchnia, niskie ceny.
      Tylko nie w niedziele w porze obiadu, bo nie ma miejsca...
      Spoko.
      • m.in Re: dobre restauracje 26.07.02, 08:55
        Srebrna Góra czyli "u adriana i magdy"? ;)
        • Gość: inka Re: dobre restauracje IP: *.riv-res.charterpipeline.net 04.08.02, 09:40
          Delecta - na Limanowskiego. Bardzo ladne miejsce, mila obsluga i dobre wloskie
          jedzenia....
      • Gość: koliber Re: dobre restauracje IP: 149.156.12.* 09.09.02, 23:27
        Fatalne jedzenie w Srebrnej górze, koszmarne nazwy, wszędzie brzoskwinie i
        pomarańcze i obrzydliwi nowobogaccy goście.
        • Gość: koliber Re: dobre restauracje IP: 149.156.12.* 09.09.02, 23:30
          Najlepsze:
          1. Wentzl
          2. Corleone
          3. Guliwer

Najgorsze (z popularnych):
          1. Avanti
          2. C.K. Dezerter
          • Gość: rafi Re: dobre restauracje IP: *.waw.cdp.pl 11.09.02, 13:05
            Gość portalu: koliber napisał(a):

> Najlepsze:
            > 1. Wentzl
            stosunek ceny do jakosci jest dosc kiepski

> 2. Corleone
            ok
            > 3. Guliwer
            ok
            >
            > Najgorsze (z popularnych):
            > 1. Avanti
            > 2. C.K. Dezerter
            co ci sie nie podoba w tych dwoch knajpach? W C.K.Dezerterze zdazaja sie
            wpadki ale generalnie bardzo mila knajpa i naprawde dobre zarcie
            • Gość: kilo Re: dobre restauracje IP: *.pradniki.sdi.tpnet.pl 12.09.02, 11:34
              karczma w cichym kąciku jest niezła.....
            • Gość: koliber Re: dobre restauracje IP: 149.156.12.* 13.09.02, 17:19
              Gość portalu: rafi napisał(a):

> Gość portalu: koliber napisał(a):
              >
              > > Najlepsze:
              > > 1. Wentzl
              > stosunek ceny do jakosci jest dosc kiepski
              WRĘCZ PRZECIWNIE
              > > 2. Corleone
              > ok
              > > 3. Guliwer
              > ok
              > >
              > > Najgorsze (z popularnych):
              > > 1. Avanti
              Fatalna kuchnia i drogo.
              > > 2. C.K. Dezerter
              Zły stosunek jakosci do ceny, małe porcje i wpadki
              > co ci sie nie podoba w tych dwoch knajpach? W C.K.Dezerterze zdazaja sie
              > wpadki ale generalnie bardzo mila knajpa i naprawde dobre zarcie
            • Gość: koliber Re: dobre restauracje IP: 149.156.12.* 13.09.02, 17:20
              'zdazaja sie "
    • Gość: kobita Re: dobre restauracje IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 12.09.02, 11:34
      polecam Alef na Szerokiej. Prawdziwa zydowska kuchnia - dobre zupy,wysmienita
      gefilte fish, kugel. Pascha na deser to poezja!Czlowiek wychodzi zadowolony z
      tego, ze zostawil tam pieniadze. smacznego!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka