mike26 07.07.05, 11:25 Zamierzam kupić mieszkanie na mistrzejowicach.Jak tam mieszkasz to powiedz czy warto tam się zakorzenić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
modra1 Re: Mistrzejowice 07.07.05, 15:22 A gdzie konkretnie zamierzasz kupić to mieszkanie? - Mistrzejowice to całiem spory teren. Odpowiedz Link Zgłoś
mike26 Re: Mistrzejowice 07.07.05, 16:43 Złoty wiek / tysiąclecia /a najlepiej na oś srebrnych orłów / oświecenia chyba odpada podobno niebezpieczne Odpowiedz Link Zgłoś
iwonp Duzo lepsze niz Ruczaj 07.07.05, 17:13 Bardzo fajne miejsce wszedzie blisko a z drugiej strony cisza i spokoj, rozwinieta infrastruktura szkoly, przedszkola,blisko Geant, basen, kino a z dugiej strony nie daleko i jestes poza miastem np Srebnych Orlów jest bardzo fajne czesto odwiedzam tam znajomych sa zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
mike26 Re: Duzo lepsze niz Ruczaj 07.07.05, 17:21 A czy nie wiesz coś o mieszkaniu do sprzedaży na tym osiedlu , bo w ofercie pośredników ani ogłoszeniach nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
iwonp Re: Duzo lepsze niz Ruczaj 08.07.05, 22:52 Ja tam nie mieszkam,ale z tego co zaobserwowalam to np tutaj gdzie mieszkam bardzo czesto spotykam malrzenstwa ktore chodza i pytaja mieszkancow czy nie wiedza cos o mieszkaniach na sprzedaz czesto tez rozlepiaja kartki ze kupia lub wynajmia mieszaknie w tej okolicy. Wiec mozesz sprobuj w ten sposob Odpowiedz Link Zgłoś
modra1 Re: Mistrzejowice 08.07.05, 10:13 Złotego Wieku to miejsce, gdzie mieszkałam ponad 25 lat. Od dwóch lat mieszkam ..na Ruczaju. Trudno porównać te miejsca i choć teraz jestem zadowolona to uważam, że na Złotego Wieku żyło się bardzo dobrze. To, co można cenić to bardzo dobra infrastruktura i dużo zieleni. Sklepy, przedszkola, szkoły, park, przychodnia w bliskiej odległosci. Jeśli zaś chodzi o miejsca rozrywkowe typu kino, basen to dostęp do nich jest może nie tak bezpośredni, ale wystarczający ( na Ruczaju takie rzeczy są bliżej). Mimo całego sentymentu do Mistrzejowic - "miejsca mojego dzieciństwa" nie żałuję, że się przeprowadziłam, ale myślę, że Mistrzejowice to bardzo dobre miejsce do "zakorzenienienia". I zdaje się, że Złotego Wieku to jedno z bezpieczniejszych osiedli. Odpowiedz Link Zgłoś
mike26 Re: Mistrzejowice 09.07.05, 12:06 Dzięki za informacje. A co sądzicie o miszkaniu na oś. Oświecenia; tam budują dużo nowych mieszkań.Przecież to tak blisko srebrnych orłów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Mistrzejowice IP: *.ists.pl / *.ists.pl 09.07.05, 21:18 Niby faktycznie Oswiecania to blisko Srebnych Orlow, ale to juz nie to wrecz fabryka blokow powstaja potezne bloki-molochy to juz lepsze jest Zlotego ze starymi ale kameralnymi 4 pietrowcami A odkad jest nowa droga ktora za kosciolem laczy oswiecenia ze zlotego wieku to do Basenu i Geant jest rzut beretem( mowie przynajmniej o tych blokach zaraz przy Srebnych Orłow), zreszta ma tez tam rowniez w koncu byc tramwaj ktory przez czerwony pradnik poleci na krowodrze prace juz chyba ruszyly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ike Re: Mistrzejowice IP: *.kompania.net 09.07.05, 22:44 blokowisko pośród hipermarektów nadal jest blokowiskiem, sorry! dom to podstawa, w ostateczności spokojna, zielona okolica, ale jak widzę za młodzi jesteście żeby to zrozumieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zofia Re: Mistrzejowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 23:15 Tak jest .Dom to dom.Po raz pierwszy zamieszkalam w bloku i nawet sie dobrze nie rozpakowalam a juz bede sprzedawac. Jest tylko jeden problem - te wlamania, a ja duzo podruzuje i znow te obawy. Odpowiedz Link Zgłoś
27morel Re: Mistrzejowice 10.07.05, 13:59 Jasne ze dom to jest to i kazdy go chce miec gdzies na swoim etapie zycia,ale mieszkanko to tez fajna sprawa, na razie poco mi dom jestem sam, potrzbuje gniazdka zeby sie moc gdzie przespac sam czy z kims zeby nie bylo daleko kiedy wracam z imprezy i musze wziasc taksowke A na dom przyjdzie pora w swoim czasie a mieszkanko sie przyda nawet poto zeby kiedys bylo gdzie zabrac kochanke :)))ja zdecydowalem sie na Ruczaj ale faktycznie Mistrzejowice tez sa okey szczegolnie Srebnych Orłow bo na oswiecenia to takie komunistyczne blokowisko Odpowiedz Link Zgłoś
mike26 Re: Mistrzejowice 10.07.05, 17:47 Dom łatwo powiedzieć.A czy wy zdajecie sobie sprawę ile trzeba mieć kasy na choćby niewielki dom /dodaj koszt działki/ w Krakowie? Tylko mi nie mówcie że działki są tanie dalej od Krakowa,a dom można wybudować systemem gospodarczym a będzie taniej niż kupno mieszkania w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Mistrzejowice IP: *.int.pgd.pl / *.pgd.pl 19.07.05, 11:50 Ja mieszkam na tysiąclecia i generalnie fajnie mi się mieszka - bloczki 4 piętrowe, zaraz przy parku, trzeba tylko dobrze trafić - wystarczająco daleko od hałasu Bora-Komorowskiego i wystarczająco blisko do komunikacji miejskiej ze skrzyżowania z wiślicką. Z tego co wiem cała masa mieszkań jest wynajmowana w tej okolicy, szczególnie garsoniery i to głównie studentom. Aha - pamiętaj że są różne standardy bloków na tych osiedlach, na samym tysiąclecia są przynajmniej z 5 rodzajów bloków począwszy od 10 piętrowych wieżowców aż po "puchatki". Także radzę pochodzić i pooglądać i najpierw wybrać to co cię interesuje Odpowiedz Link Zgłoś