Dodaj do ulubionych

czy klucz odpowiedzi jest już ułożony???

05.05.05, 15:25
bo słyszałam, że dopiero będzie ułożony po sprawdzeniu iluśtam prac i
zbadaniu co się powtarza najczęściej, czy jakoś tak, ale nie wiem na pewno.
Ktoś wie może?
Obserwuj wątek
    • rybka59 Re: czy klucz odpowiedzi jest już ułożony??? 05.05.05, 15:28
      Oczywiście ze jest już ulozony...wraz z pytaniami dużo wczesniej!
    • rybka59 Re: czy klucz odpowiedzi jest już ułożony??? 05.05.05, 15:29
      oczywiście ....dużo wcześniej juz z pytaniami!
      • Gość: Szkorpi Re: czy klucz odpowiedzi jest już ułożony??? IP: *.krak.tke.pl 05.05.05, 15:33
        A kiedy będzie podany klucz? najlepiej tu na stronce. Wie ktos ??
        • Gość: Maniek Re: czy klucz odpowiedzi jest już ułożony??? IP: *.80-240.sze.tkb.net.pl 05.05.05, 15:53
          no wlasnie jakis tam klucz jest, ale wiem ze nie ostateczny, bo wiadomo ze mało
          kto napisze dokładnie tak jak oni chcą, dlatego bedzie ewoluował, i wiele
          odpowiedzi może byc prawdziwych
        • Gość: xxx Re: czy klucz odpowiedzi jest już ułożony??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 17:02
          za tydzień na stronie internetowej www.cke.edu.pl ale bardzo możliwe ze już
          jutro w Gazecie Wyborczej
    • Gość: amy Re: czy klucz odpowiedzi jest już ułożony??? IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 05.05.05, 15:36
      jak najbardziej!
      • Gość: nokia Re: czy klucz odpowiedzi jest już ułożony??? IP: *.brzezno.gda.pl 05.05.05, 15:48
        klucz układają razem z naszymi pracami,jeszcze nie jest ułożony-wiem bo moją
        sąsiadka jest egzaminatorem...
        • Gość: matura bleee Re: czy klucz odpowiedzi jest już ułożony??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 16:06
          wez ale cie niezle wkrecila moja mama tez jest egzaminatorem i to wlasnie do
          humanisstycznych przedmiotow tzn z historii i polskiego i jakos klucz zostal
          ustalony razem z pytaniami szkoda tylko ze nie zzrobila jakiegos walka bylby
          przeciek...a niestety totalna porazka:( mam nadzieje ze matma bedzie latwiejsza
          niz na probnej...
    • Gość: mili Re: czy klucz odpowiedzi jest już ułożony??? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.05, 16:51
      Klucz jest przewidywany, ale będzie zweryfikowany, po sprawdzeniu losowo
      wybranych prac, może zostać zmieniony, wszystko zależy od tego, jak pisaliście,
      czy powtarzają się jakieś nie przewidziane w kluczu odpowiedzi; jutrzejszej
      wersji nie można wierzyć na 100 %, ale pomoże w zorientowaniu się jak poszło;
      trzymam za Was kciuki, uczę polskiego, moi uczniowie zdają za rok, ale
      chciałabym, żeby ten egzamin okazał się trafionym, bo jestem zwolenniczką nowej
      matury...
      • Gość: basia Re: czy klucz odpowiedzi jest już ułożony??? IP: 195.136.118.* 05.05.05, 17:17
        klucz odpowiedzi bedzie jutro w piatek w gazeicie wyborczej wiec zapewne na
        stronce gazety tez sie pojawi :):)
        • Gość: bartez Re: czy klucz odpowiedzi jest już ułożony??? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 05.05.05, 17:22
          serwisy.gazeta.pl/edukacja/1,51805,2690867.html?as=2&ias=2 zobaczcie
          tutaj
        • Gość: juz jest klucz odpowiedzi IP: *.icpnet.pl 05.05.05, 17:25
          albo racze tzw. "klucz odpowiedzi" po prostu dziś po godzinie 14 (godzina
          poblikowania na stronach cke arkuszy podstawowych, 9 rano dnia nastepnego to
          arkusz rozszerzony) usiadło kilku panów z GW i napisało odpowiedzi, ale to są
          ICH odpowiedzi, są to mądrzy ludzie ale CKE rządzi sie swoimi prawami wiec ten
          klucz to tylko tak dla orientacji:) oto link do niego, z tego co wiem nic
          innego nie bedzie (dopiero za tydzień CKE pod klucz który przeszedł proces
          standaryzacji) ale to za tydzień, więc narazie proponuje sie zająć czym innym.
          Aha to link do klucza GW
          serwisy.gazeta.pl/edukacja/1,51805,2690867.html
          Choć moim zdaniem w 9, 10,12, 14 mogą być dużo inne odpowiedzi wiec sie nie
          martwcie:)
      • Gość: Wiesław Re: czy klucz odpowiedzi jest już ułożony??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 17:21
        Są klucze i nie będą już zmieniane. Wiem to bo pracuje w ckm. Były sprawdzane na
        wybranej grupie osób. Mam oczywiście do nich dostęp. Jednak procedury nie
        pozwalają na tak wczesną publikacje.
        • Gość: CKM Fajnie że to właśnie CKM zajmuje sie oświatą w... IP: *.icpnet.pl 05.05.05, 17:26
          Polsce to widać od dawna:DDDD
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka