Dodaj do ulubionych

jak poszedł test na PRAWO na UW

09.07.05, 11:41
Co o nim myślicie? Był chyba raczej prosty :)
Obserwuj wątek
    • Gość: aga_86 Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 12:09
      na pewno nie można powiedzieć, że był bardzo trudny, bo nawet na niektre pytania
      zdarzało sie, ze znałam odpowiedzi:)))
      a tak serio- poziom sredni, ale zobaczymy po wynikach. na kilka pytań do tej
      pory nie znam odpowiedzi. np. z tą organizacją która obchodziła swoje 25 lecie
      na przełomie 2004.2005. znacie poprawną odp. na to pytanie??
      • Gość: aga_86 Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 12:11
        ja strzelałam w łódź kaliską ale nie jestem tego pewna
        • Gość: khamill Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.devs.futuro.pl 09.07.05, 12:30
          ja podobnie...:)...a poziom trudnosci..hmmm....wiesz co...beda wyniki, to sie
          wypowiem moze szezej na ten temat....choc powiem, ze balem sie, ze bedzie troche
          gorzej
          • Gość: aga_86 Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 12:32
            ja w sumie nie potrafi określic jak poszedł mi ten test, bo jak mówię- są i
            pytania, co do których jetem pewna, ale sa też pytania, na które do tej pory nie
            znam odpowiedzi....zwłaszcza niektóre pytania do tekstu:))khamil ma rację-
            lepiej poczekać na wyniki

tyle, ze ja żeby mieć jakiekowliek szanse dostania sie na prawo musiałabym
            naprawdę b. dobrze napisac ten test,a nie sądzę, żeby aż tak dobrze mi poszło,
            no ale zobaczymy...
            • khamill Re: jak poszedł test na PRAWO na UW 09.07.05, 12:37
              Sprawdzilem sobie w necie....lodz kaliska...kontrowersyja grupa dzialajaca od
              '79...to by mialo sens!!
              • Gość: aga_86 Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 12:59
                nooo ja też sprawdzałam. A poznań garvary to jakaś firma zajmująca sie chyba
                komunikacją... a własnie sie zastanawiałam między tymi dwiema:))

a jaką odpowiedź daliście w pytaniu do tekstu, w którym było o tym jaka grupa
                przywołuje te argumenty przeciwko karze smierci??
                • Gość: jok Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 17:54
                  abolicjonistów, chyba o to pytanie ci chodzi...
                  • Gość: gan do joka IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 09.07.05, 17:58
                    abolicjonista to jest osoba domagajaca sie rownosci praw miedzy czarnymi i
                    bialymi to to odpada tak samo jak aborygeni hehe i ultrakonserwtysci chyba tez
                    i zostaje odpowiedz B
                    • teddybear_bastard Re: do joka 09.07.05, 19:33
                      chyba jednak przekombinowałeś, chodziło o abolicjonizm

Gość portalu: gan napisał(a):

> abolicjonista to jest osoba domagajaca sie rownosci praw miedzy czarnymi i
                      > bialymi to to odpada tak samo jak aborygeni hehe i ultrakonserwtysci chyba tez
                      > i zostaje odpowiedz B
                      • Gość: natka Re: do joka IP: *.olsztyn.mm.pl 09.07.05, 19:37
                        jasne ze chodziło o abolicjonizm :)
                        • Gość: jok Re: do joka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 20:00
                          a już się zdenerwowałem że takie proste pytanie zawaliłem :) Ale jednak okazuje
                          się że miałem rację :) A tak przy okazji to co to było ta odpowiedź B? bo nie
                          za bardzo pamiętam :)
    • aga.1986 Re: jak poszedł test na PRAWO na UW 09.07.05, 13:30
      No właśnie tego się boję - był prosty, a przez to:
      1. "Przekombinowałam" w kilku miejscach... ;)
      2. Dużo osób będzie miało wysokie wyniki.
    • Gość: no fear Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.acn.waw.pl 09.07.05, 13:35
      Test (grupa B) był całkiem-całkiem! Pytania "współczesne" proste, kazusy
      interesujące (ten z rozwiązaniem Sejmu wg. Konstytucji Kwietniowej był zbyt
      podchwytliwy i można polemizować która z dwóch odpowiedzi była prawdziwa; ja
      wybrałem - 'żadna z powyższych', bo 70 senatorów to się zgadza, ale
      wystarczyłoby 67 - sorry za bełkot teraz, ale mi się nie chce składnie pisać :-)
      ). Logika bardziej strawna dla humanistów niż ta z testu próbnego. No i
      wreszcie tekst do analizy - bardzo ciekawy. Dla mnie o tyle prosty, że mnie brat
      przemaglował z historii prawa na wszystkie strony, ale z tego co ludzie mówili,
      to wielu osobom sprawił on chyba sporo trudności....

No i jednak był kurcze poślizg z godziną startu... Musiałem przełożyć wyjazd na
      wakacje do jutra....
      • aga.1986 Re: jak poszedł test na PRAWO na UW 09.07.05, 13:39
        Mówiłam, że będzie poślizg ;)
        My zaczęliśmy o 9:18. :)
        • Gość: no fear Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.acn.waw.pl 09.07.05, 16:26
          W której sali pisałaś Aniu?

• aga.1986 Re: jak poszedł test na PRAWO na UW 09.07.05, 16:45
            Jeżeli to było do mnie (mam na imię Agnieszka), to oświadczam, że pisałam w sali
            Mickiewicza. :)
        • Gość: jok Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 17:57
          pisłaś w auli C? bo myśmy tak jakoś zaczeli :)
      • Gość: jok Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 17:56
        ale przy poparciu 70 senatorów prezydent może rozwiązać senat!!! więc 70 na
        bank, a że jest tych kilka głosów więcej? co to wam przeszkadza, sejm i tak
        można rozwiązać!
        • lutobor Re: jak poszedł test na PRAWO na UW 10.07.05, 13:12
          Ja pisałem w Auli Głównej Dół - i też zaznaczyłem 70 senatorów. Nawet tam
          specjalnie nie było co liczyć, po wielkości liczb łatwo dojść :)
      • Gość: gaizka Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 08:55
        Z senatorami też chyba przekombinowałeś bo 3/5 to by wyszła liczba w ułamku, a
        przecież jeśli chodzi o ludzi to jest to niemożliwe
    • Gość: maati Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 13:36
      Jak dla mnie byl wprost wymarzony - na tyle prosty żeby samemu wszystko ładnie
      napisać, a na tyle trudny - że były różne podchwytliwe pytanka i mam nadzieje
      że troszke osób sie dało złapać ;P

CZEKAM NIECIERPLIWIE NA CHWILE PRAWDY W ŚRODE :)
      • Gość: Rapsodia Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 14:04
        czy ja wiem? taki nijaki...logika łatwiutka była:)
        • Gość: eli Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 14:08
          no to jak wam tak super poszedl test to sie wszyscy powinniscie dostac lol
          • k3m Re: jak poszedł test na PRAWO na UW 09.07.05, 14:17
            miałam test A, nie narzekam :) ale nie licze, i nie sprawdzam odpowiedzi. I
            chyba nie bede wchodzić na forum bo sie tylko denerwuje ;-)))
            zobaczymy 13.00 :-)))

ps. ja miałam na 11:30, a zaczełam o 12:07... :((((((((( co to było ?!
            • k3m Re: jak poszedł test na PRAWO na UW 09.07.05, 14:20
              aa... chciałam cos dodać :

NARESZCIE PO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              i MACTE ANIMO ( wtajemniczeni wiedza o co chodzi :)
              • sweetnsour Re: jak poszedł test na PRAWO na UW 11.07.05, 10:53
                też pisałam o 11.30 na Krakowskim. byłas w Auditorium Maximum? :)
    • Gość: marchew Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.chello.pl 09.07.05, 14:25
      Witam!
      (wersja B)
      Tak jak myślałem, pyt. o wiedzę z ostatnich 1o miechów do dupy. Dobrze, że nie
      robiłem prasówek i innych pierdół. W życiu bym się nie dokopał do tych inf.
      (szczególnie odn grupy kalisz - bydgoszcz - czy jakoś tak.)
      Tekst źródłowy prosty. Może tylko dla mnie bo studiuję filozfię i owe
      zagadnienienia nie są mi obce.
      Logiki w ogóle nie było, chyba, że zaliczyć do ligiki jedno zgięte pytanie z
      logiki arystotelesowej.
      Test moim zdaniem(ogólnie) nie był banalny. Najwięcej trudności sprawiło mi
      zadanie z liczbą studentów. Może dlatego, że umiem jedynie liczyć do 20, a może
      dlatego, że każde zdanie rozkładałem na czynniki pierwsze. Nie wiem po kego
      grzyba w ostatniej wskazówce było napisane "cywilnego LUB admin."No ale
      ch.....c'est la vie.
      pzdr.
      • Gość: maati Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 14:37
        No bez przeady - ŁÓDŹ KALISKA jest dosyc znaną grupą.. Dziwie się, że wcześniej
        pan (jako mężczyzna) nie widział na bilbordach panien topless ze skrzydełkami
        mającymi przypominać godło Polski.. ;) -> to była jedna z głośniejszych akcji..
        • Gość: marchew Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.chello.pl 09.07.05, 14:54
          Może rzeczywiście jest znana. Niestety ja nie oglądam billboardów tv też nie
          specjalnie, ot od czasu do czasu czytam gazetkę. A a propos gołej kobiety jako
          orzełka rok temu podczas tyg. filoz. mówił o tym(jako estetyce) prof.
          kulowski.No ale, że to kalisz- bydgoszcz w życiu bym nie zgadł. hehe
          • Gość: maati Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 15:01
            A widzisz! Hehe wiedziałam że te orzełki od razu podziałają na męską
            wyobraźnię ;) - no i skojarzyłeś!

PS. bylo o nich tak głośno, bo od razu protesty wywołały różnych środowisk
            konserwatywno-patriotycznych.

Ja kiedyś jade metrem rano, a tu każdy czyta METROPOL czy tam METRO i cały
            przedział w orzełkach ;)
    • Gość: marchew Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.chello.pl 09.07.05, 15:10
      No tak i zemścił się na mnie pogląda, że metro etc. to dla plebsu.o tempora, o
      mores, o kurestwo...
      • Gość: no fear Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.acn.waw.pl 09.07.05, 16:29
        naprawdę nie słyszałeś o Łodzi Kaliskiej...?

Moim zdaniem bardzo fajnie dobrali pozostałe nazwy - zwłaszcza Kraków Płaszów
        hehe ;)

A jak w ogóle oceniacie klimat egzaminu? Nie było jakiegoś strasznego terroru
        jakiego się spodziewałem. Jacy u Was byli pilnujący? Psy gończe, czy stróże nocni?
        • k3m Re: jak poszedł test na PRAWO na UW 09.07.05, 16:40
          Psy gończe, czy stróże nocni?

nie wiem, byłam zajęta pisaniem :/
        • Gość: natka Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.olsztyn.mm.pl 09.07.05, 16:42
          kurcze teraz to nie mam juz szans sie dostac:(dali prosty test i masa ludzi
          bedzie miała maxa.a prog bedzie gdzies 85-90.i wtedy juz nie mam szans:/
    • aga.1986 Skąd te ołówki? 09.07.05, 16:48
      Czy ktoś z Was zna może racjonalne wytłumaczenie faktu, że kazali nam pisać
      ołówkami (które łatwo zetrzeć przedtem lub... potem...)?
      • Gość: jaa Re: Skąd te ołówki? IP: *.olsztyn.mm.pl 09.07.05, 16:49
        "(które łatwo zetrzeć przedtem lub... potem...)?" moze własnie to ten powod?
    • Gość: gan Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 09.07.05, 17:00
      test byl srendiej trudnosci eheh z wydarzen najtrudniejsze dla mnie bylo o
      danii i czechach o a tekscie co daliscie jak nazywamy zwolennikow kary smierci
      odp B dlaem ale nei panmeitam nazwy eheheh TEST B
      • Gość: pool BURZA MÓZGÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 18:13
        proponuje burze mózgów - każdy pamęta kilka pytań, piszcie co pamiętacie i
        jakie daliście odpowiedzi, można będzie skonsultować odpowiedzi :)

ja może zaczne
        pytanie o Czechy z aktualności - chyba dymisja Grossa (a tak wogóle to
        odpowiedź d to było powołanie czy dymisja gabinetu tego Paru cośtam?)

pytanie z talibami - daliście że żadna? bo na upartego to jakieś akcje w
        Afganistanie można znaleść

referendum - Hiszpania

rok wydania książki??? - ja dałem że 1869
        teraz coś z logiki
        to z modelkami to chyba chodziło o FA

ze studentami wyszło mi 22

"które zdanie jest prawdziwe" - (to co cały czas przeczenia byly) to pamiętam
        że B ale nie pamiętam jaka to była odpowiedź (pisałem wersję B)

było jeszcze pytanie gdzie znalazł się zapis o spółkach janych - napisałęm że w
        tym prawie niemieckim

na razie więcej nie moge sobe prypomnieć, piszcie co pamiętacie
        • Gość: jaa Re: BURZA MÓZGÓW IP: *.olsztyn.mm.pl 09.07.05, 18:18
          mam wszystko tak samo.ale sie nie dostane.mam 35 za maturke :(
    • Gość: aha Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 18:09
      hej. wszyscy zdający dzisiaj egzamin na prawo z grupy A. mam pytanko? czy zna
      ktos poprawne odpowiedzi z pierwszej czesci czyli sprawu bierzące oraz zadania
      o jacku i placku( dziwne skojarzenie z kaczyńskimi)czekam na odpowiedz
      • Gość: ha Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.07.05, 23:41
        wybory wygral janukowycz, prezdynet autonomii spotkal sie pierwszy raz od 4 lat
        z izraelem, ona byla pisarka, demontarcke przeciwko okupacji Syrii, nie wiem z
        parlamentem co do ukrainy
        • Gość: jok Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 09:57
          nie znam treści tego pytania z ukrainą ale wybory wygrał Juszczenko... :) druga
          tura została unieważniona! a Juszczenko wygrał zarówno 1 jak i 3 ture wyborów :)
          • sweetnsour Re: jak poszedł test na PRAWO na UW 11.07.05, 10:57
            ale tu chodziło o konkretny okręg :)
    • Gość: marchew Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.chello.pl 09.07.05, 18:12
      Witam!
      Pisałem Test B, ale też mieliśmy pytanie o Jacka i Placka. Odpowiedziałem "Twój
      brat zawsze mówi prawdę"(Czy jakoś tak). Nie wiem czy coś tobie to mówi.
      pzdr.
      • Gość: jok Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 18:15
        dobrze odpowiedziałeś, ja tą zagadke pamiętam z liceum, może w troszke innej
        formie ale kiedyś rozwiązywaliśmy sobie w klasie różne ciekawe zagadki na
        myślenie (z takiej książki Myślę więc jestem)
        • Gość: gan Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 09.07.05, 18:18
          HMM w tymi laskami to nie bylo FA napewno tam bylo cos na G z jackiem sie
          zgadza z Talibami tez dlaem ze zadna uczniow bylo 23 kodeks handlowy niemiecki
          ksiazka byla wydana w oswieceniu 17... nie pameitam dokladnie ktory hehe
          • Gość: tool Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 18:20
            to z perfumami to były te perfumy z drugiego miejsca
            • Gość: gan Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 09.07.05, 18:27
              to byly chyba GAVICHY czy jakies takie te perfumy tak mi sie zdaje
              • Gość: tol Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 18:33
                ale dziewczyna z tymi perfumami była na drugim miejscu? mi tak wychodziło, bo:
                ta dziewczyna była przed dwoma innymi - jedna z nich była wcześniej
                przyporządkowaa do 3 miejsca (chyba Beata), a wyprzedzała ją chyba Hanka o ile
                dobrze pamiętam, więc ona zajęła 2 miejsce, nie pamiętam tylko jak się jej
                perfumy nazywały,
            • teddybear_bastard Re: jak poszedł test na PRAWO na UW 09.07.05, 19:35
              też mi tak wyszło, a na 2 miejscu z tego co pamiętam chyba było fa(wer.b)

Gość portalu: tool napisał(a):

> to z perfumami to były te perfumy z drugiego miejsca
          • Gość: gaizka Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 09:03
            Z tym konkursem miss jedyna poprawna odpowiedź to Fa (w teście B)
            Wiem bo dokładnie policzyłem-kilka razy
      • Gość: aha Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 18:44
        kurcze ja odpowiedziałam A czyli Jacek a męczy mnie to do tej pory powtórze
        zadanie " Jacek zawsze mówi prawdę a Placek kłamie, powiedziano zdanie jezeli
        prezydent wybierany jest na 5 letnia kadencję to nazywam sie jacek" jak
        myslicie????? kto to powiedział!! pomóżcie!!!!
        • Gość: jok Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 18:49
          chyba mieliście inny zestaw :)
          aha, co daliście w pytaniu z ustawami w Rzeszy? ja dałem że żadna odpowiedź
          (prezydent może albo podpisać albo przeprowadzić referendum a pozostałe
          odpowiedzi dopuszczały tylko jedną możliwość!)
          • Gość: natka Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.olsztyn.mm.pl 09.07.05, 19:17
            ja dałam ze moze ale nie musi
            • lutobor Re: jak poszedł test na PRAWO na UW 10.07.05, 13:18
              Ja też że może ale nie musi ogłosić referendum, bo prawdą jest że nie musi (ma
              druga możliwość, z czego wymieniono jedną)
          • Gość: ha Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.07.05, 23:34
            no wlasnie...prezydent moze zrobic albo to albo to...czyli dobra odpowiedz byla
            taka gdzie pojawiala sie koniunkcja...tzn ze jednoczesnie nie podpisuje ale
            robi referendum
        • sweetnsour Re: jak poszedł test na PRAWO na UW 11.07.05, 10:59
          a w trym zdaniu ta kadencja nie była czteroletnia?
    • Gość: marchew Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.chello.pl 09.07.05, 18:54
    • Gość: marchew Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.chello.pl 09.07.05, 19:00
      Witam!

Nie wiem czy odpowiedziałeś dobrze, ale można zapisać owe zdanie: jeżeli p to
      q. Zwykła implikacja. Podstawiasz pod matrycę implikacji i luuuu....(- to
      strzałka, 1- prawda, 0 - fałsz): p(1)-q(1) zatem 1, p(1) - q(o) zatem 0, p(0) -
      q(1) zatem 1, p(0) - q(0) zatem 1.

Co do liczby studenttów to również odp. 23, ale długo nad tym myślałem i w
      końcu raczej intuicyjnie odpowiadałem niz wiedziałęm "na pewno".
      pzdr.
      • Gość: pool Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 19:15
        o którym zadaniu mówisz?
        • Gość: TheMicrophones Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.acn.waw.pl 09.07.05, 19:57
          test b. zaznaczałem:
          abolicjonizm
          afganistan (tam ciągle walczą, ostatnio nawet były doniesienia, że
          kilkudziesięciu Talibów Marines zabili)
          niemiecki kodeks cywilny
          1768 (Wolter)
          23 uczniów (w ostatniej chwili zmienilem z 'żadna z powyższych odpowiedzi nie
          jest prawidlowa'. to niemal-strzal, w obliczeniach robionych na 2 minuty przed
          końcem mi tak wyszło)
          Fa (przed Dominką była tylko Hanka, zdaje się)
          z tego co pamiętam, to jeszcze łodź kaliska, brak zmiany rządu w Danii,
          odejście Grossa (w naszej grupie była tez blędna opcja 'odejscie Jirziego
          Poroubka'.)
          prezydent rzeszy wg mnie 'mógł zarządzić referendum ale nie musiał'. ta
          odpowiedź nie zamyka tematu, nie przekreślna faktu, ze mógł też ustawę
          podpsiać, tak mi się wydaje.
          zbeczszeszczenie flagi - występek
          przemówienie premiera i postawieniego przed organem sprawieldiwości - żadna
          odpowiedź (odpowiedzialnsoc konstytucyjna obejmuje czyny, nie słowa (a na pewno
          nie słowa o programie gospodarczym)

jak coś mi się przypomni jeszcze, to dopiszę. z matury miałem 35,9999999999
          (; )) więc musiałbym mieć pewnie 'jakieś' 50 punktow z tego testu, by się
          dostać.

• Gość: jok Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 20:05
            jeżeli chodzi o prezydenta Rzeszy to moim zdaniem odpowiedź powinna być pełna a
            nie z jakimiś niedopowiedzeniami (tym bardziej że była dostępna odpowiedź że
            wszystkie są błędne)
          • Gość: jaaa Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.olsztyn.mm.pl 09.07.05, 21:35
            TheMicrophones mam wszystko identycznie.pamietasz jaka odpowiedzia był wystepek?
            a b czy c?bo mam wystepek ale sie chyba pomyliłam zaznaczajac:/ z matur mam 35
            • Gość: TheMicrophones Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.acn.waw.pl 09.07.05, 21:53
              występek był chyba b, ale głowy nie daję.

ciekaw jestem jak będą uznawali tego prezydenta rzeszy. kaman, kiedy będzie ten
              15 wreszcieeee
          • Gość: h6 Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 00:12
            zaraz jeśli jasio zawsze mówi prawdę, i powiedizałby "mój brat zawsze mówi
            prawde" to by skłamał, tylko niepamiętam dokładnie pytania i tu mozę jest
            chaczyk, mógłby ktoś to wyjaśnić do końca? Pozatym dlaczego występek, a nie
            zbrodnia ze złągodzeniem kary?
    • usmiechnij_sie Re: jak poszedł test na PRAWO na UW 09.07.05, 19:51
      Hmm. Poszlo mi całkiem całkiem. Hmm ludzi, którzy pisali wariant A zapraszam
      do wątku który założyłam.
      • Gość: LCDSoundsystem Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.acn.waw.pl 09.07.05, 21:23
        bump
        • Gość: aga_86 Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 21:29
          noo mam podobne odpowiedzi do tych co podajecie:) co do logiki- zgadzam sie,-
          była w miar prosta moze poza tym jednym zadaniem z tymi 3 procedurami i liczbą
          uczniów..
          a z tym przeciwko karze śmierci- też odpowiedziałam abolicjonizm, al właśni nie
          wiem czy to dobrze, bo ofiacjalnie abolicjonizm to ruch na rzecz zniesienia
          niewolnictwa ludności czarnej....
          • Gość: natka Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.olsztyn.mm.pl 09.07.05, 21:38
            abolicja to dazenie do zniesienia czegos.np abolicja podatkowa :) mam pyt.jest
            ktos kto mysli ze ma wszystko dobrze?i jaka odp w 1 zad gr b.afganistan czy
            nie ma poprawnej?
            • b4b Re: jak poszedł test na PRAWO na UW 09.07.05, 21:42
              wg mnie nie ma poprawnej

a co do poziomu trudnosci to pamietajcie ze np historia tez wydawala sie byc latwa zarowno na maturze jak i na cew

Gość portalu: natka napisał(a):

> abolicja to dazenie do zniesienia czegos.np abolicja podatkowa :) mam pyt.jest
              > ktos kto mysli ze ma wszystko dobrze?i jaka odp w 1 zad gr b.afganistan czy
              > nie ma poprawnej?
              • lutea Re: jak poszedł test na PRAWO na UW 11.07.05, 17:31
                ja teżmam że nie mam poprawnej odpowiedzi
    • Gość: prog próg IP: *.olsztyn.mm.pl 09.07.05, 21:40
      jak myslicie?jaki bedzie prog?
      • Gość: jok Re: próg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 21:47
        75-85 wiem że duży roztrzał ale za to przynjmniej trafie :)... chyba...
        • Gość: jaa Re: próg IP: *.olsztyn.mm.pl 09.07.05, 21:53
          haha :P jak ten nizszy to sie załapie :D ale dzisiaj ludzie mowili ze
          obstawiaja nawet 90 wiec....:(
          • aga.1986 Re: próg 09.07.05, 21:57
            Wszelkie "obstawianie" ma zbyt silny rys subiektywizmu, żeby go brać na
            poważnie. Można co najwyżej ocenić, czy jest się z siebie zadowolonym, czy nie.
            Ale to i tak bez sansu, skoro nie można porównać się do reszty.
            • Gość: jaa Re: próg IP: *.olsztyn.mm.pl 09.07.05, 22:03
              no niby tak...ale na ujocie obstawialismy na 65-70 i było 67 .a pytam
              bo...chyba szukam pocieszenia....bo kurcze test i cew z wosu poszły mi bardzo
              przyzwoicie.a matura z histy.......tragicznie.
              • aga.1986 Re: próg 09.07.05, 22:08
                Na mój gust prędzej będzie 75, jak 90. :)
                A historia prawie wszystkim poszła tragicznie... (Najgorzej mają ci, co idą na
                UJ na historię - tam patrzą w 90% na rozszerzoną (bez podstawy - sic!) i 10%
                z... WOS-u) Wątpię więc, żeby ta historia Cię jakoś specjalnie dystansowała od
                reszty. ;)
                • Gość: jaa Re: próg IP: *.olsztyn.mm.pl 09.07.05, 22:14
                  a jak ci powiem ze z histy mam (ale sie nie smiej) 62 i 26?ma ktos nizej?pewnie
                  nie!:D z zadnej matury ponizej 80 nie zeszłam a tu cos takiego:P z cewu oki 78
                  i 88 .posmieja sie ze mnie ci od rekrutacji....
                  • aga.1986 Re: próg 09.07.05, 22:17
                    Wbrew pozorom nie mam wiele gorzej:
                    historia PP 81 PR 52
                    WOS PP 78 PR 64 (i tutaj prawie zupełnie nadrabiasz za historię)
                    niemiecki PP 88 (więc też nie jest super...)

W sumie 36,3 pkt. Ile Tobie wychodzi?
                    • aga.1986 Re: próg 09.07.05, 22:20
                      "Wbrew pozorom nie mam wiele gorzej:"

powinno być"
                      Wbrew pozorom nie mam wiele lepiej:"

Śpię :P
                    • Gość: jaa Re: próg IP: *.olsztyn.mm.pl 09.07.05, 22:22
                      mi wychodzi 35.2.juz myslałam ze wszyscy powyzej 40.ale z drugiej str jedna
                      laska ma 24...
                      • aga.1986 Re: próg 09.07.05, 22:23
                        Czyli 1 pytanie - i już mnie przeganiasz :D

A tych z powyżej 40 nie jest wielu. Ostatecznie oni najchętniej się chwalą. ;) A
                        część chce odstraszyć konkurencję.
                        • Gość: jaa Re: próg IP: *.olsztyn.mm.pl 09.07.05, 22:26
                          mam nadzieje ze to tylko taka taktyka zeby odstraszyc :) okaze sie w srode.na
                          cos jeszcez składasz?
                          • aga.1986 Re: próg 09.07.05, 22:31
                            Fajnie się gada w 2. miejscach na raz. :D
                            Składam jeszcze na historię UW i o niej przede wszystkim marzę. :)
                            • Gość: jaa Re: próg IP: *.olsztyn.mm.pl 09.07.05, 22:36
                              a jestes z wawy?czy tez przyjezdna?
                              • aga.1986 Re: próg 09.07.05, 22:41
                                Z Wawy.
                          • Gość: gan Re: próg IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 10.07.05, 09:02
                            hmm w tym pytaniu o karze chyba jednak chyba jest abolicjonizm chociz niejestem
                            pewny co to byla za odpowiedz B. z afganistanem mysle ze jednak beda liczyc
                            odpowiedz AFGANISTAN chociaz sam zaznaczylem ze zadna nie pasuje. Uczniow bylo
                            23 to napewno z tego co pamietam jeszcze to byl kodeks handlowy, gdzies byla
                            tez ewidencja odnosnie tych gruntow, hmm Chiny gdzie jest kara smierci, z pytan
                            do tesktu to byla mediwistyczna analiza tesktu, zaden z filozofow nie opowiadal
                            sie tam za czyms hehe, prezydent moze ale nie musi zwolywac referendum
                            ludowego, i trybunal stanu bo byla to wypowiedz w sejmie i mial w zamiarze
                            dzialanie na szkode panstawa. Z tych bierzacych to jak pamietam to lodz
                            kaliska, afera fozzu, koalicja liberalno konserwatywna w danii, referendum w
                            hiszpanii, a jeszcze mi sie przypomnialo SEJM sie nie moze rozwiazac w jakims
                            to pytaniu bylo czyli ze zadna odp nie pasuje zm oich obliczen stracilem 6 pkt
                            z matry mialem 33. Pozdrawaim i sorki za tak chaotyczny wpis ale piszac
                            przyominalem sobie wsyzstko eheh A i jeszcze do tych partii co przekroczyly
                            prog wyborczy to chyba b albo c odp ale nie pamietam ;/ pozdrawiam
                            • Gość: jok do odpowiedzi gan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 09:26
                              chyba bardziej paowałby tu sąd rejonowy bo ewidencja gruntów nie może chyba
                              nadać własności, ale nie jestem pewien
                              dalej ta mediewistyczna koncepcja też mi nie pasuje, ja dałem coś z analizą
                              koncepcji i historii czy jakoś tak
                              z trybunałem stanu też się nie zgadzam bo nie można karać za słowa (chyba że
                              obrażające kogoś) a pozatym działanie na szkode państwa byłoby według opozycji
                              więc jest to zdanie subiektywne które ma w demokratycznym kraju chyba każda
                              opozycja na świecie (słyszeliście żeby gdziekolwiek opozycja chwaliła plan
                              rządu?)
                              z tym sejmem 70 senatorów to ponad 2/3, czy tam 3/5 (nie pamiętam które było so
                              senatu) całości (chyba o 2 czy 3 ponad limit) więc można spokojnie i bez
                              problemu dzięki senatowi rozwiązać sejm
                              a z partiami to niepamiętam która to była odpowiedź, ale ten wpis w którym
                              partia lewicowa była ostatnia a front narodowy (dziwne skojarzenie z
                              Francją :)) był przed partię wspierania rodziny LPR :))

napiszcie co myślicie o moich uwagach?
                              • Gość: gaizka Re: do odpowiedzi gan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 09:17
                                Bardzomądre odpowwiedzi udzieliłeś wg. mnie. Ciekaw jestem jak
                                odpowiedzieliście napytanie co to jest transcendencja, jestem prawie pewien że
                                coś czego nie można poznać rozumowo i przez doświadczenie czyli chyba odp b
                                (jeśli dobrze pamiętam) z tym zasiedzeniem gruntu też chyba masz rację, bo z
                                tego co wiem przepisy dotyczące takiej procedury znajdują się w KPC więc sąd
                                cywilny. Jacek i Placek banalne, a przy tekście wiem że mam źle abolicjonistów
                                (zaznaczyłem ultra-konserwatystów i pluję sobie w brodę)
                                Pozdrawiam
          • usmiechnij_sie Re: próg 09.07.05, 21:57
            mnie się wydaje,że koło 75 - 80 góra
          • Gość: pool Re: próg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 22:09
            raczej nie ma szans żeby było 90. Wyniki z testu będą wynosić około 40 ptk, a z
            matur jak się czyta to ludzie mają w większości poniżej 40. Więc bądźcie dobrej
            myśli :)
            Mnie natomiast martwi inna sprawa, nie wiem jak u was, ale tak jak się
            rozglądałem podczas egzaminów to za ciekawi ludzie tu nie startują. Dziewczyny
            jeszcze w miare - jakieś 30% OK, ale chłopacy... 90% z denkami od butelek przed
            oczami, przychodzą w rodzicami którzy się do nich zwracają Jerzy, Krzysztofie
            itd. Pewnie już się przeziębili (przecież z domu wyszli na ŚWIEŻE POWIETRZE!!!
            Jeeeeeezzzzzzuuuuu, jak tylko tacy ludzie tam będą chodzić to ja się chyba
            zastrzele. Pewnie od końca matur wkuli wszystkie kodeksy na pamięć i byli
            strasznie zdegustowani że wymagano od nich MYŚLENIA a nie recytowania artykułów
            z kodeksu itd. Z takimi to (przynajmniej z moich doświadczeń) nie można słowa
            zamienić, a po piwie (jednym) trzeba ch do domu odnosić bo sami by nie doszli.
            Ale może dzięki tym kodeksom się wykruszą i będzie przynajmniej trochę
            NORMALNYCH ludzi
            • aga.1986 Re: próg 09.07.05, 22:10
              Hm... W jakiej sali pisałeś? Bo ja miałam inne wrażenia...
              • Gość: pool Re: próg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 22:14
                aula C
                • aga.1986 Re: próg 09.07.05, 22:21
                  U Was też było słychać kosiary przez dobre 15 minut? ;)
            • Gość: khamill Re: próg IP: *.devs.futuro.pl 10.07.05, 13:30
              no czy ja wiem...ja tam odnioslem inne wrazenie....wiadomo, zdarzaja sie i
              tacy...ale sporo bylo tez w miare wyluzowanych osob...jak na ta okolicznosc, w
              tym kilku moich znajomych:P
            • Gość: miesiek Re: próg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 13:44
              ja az tak traagicznego wrazenia nie odnioslem. poza tym nie sadz ludzi po
              pozorach bo ja np. nosze okulary (lecz co prawda nie ze szklami grubymi jak
              denka butelek, ale cieniutkimi niczym platki kwiata wisni opadajace z drzewa,
              delikatnie kolyszace sie na wiosennym wietrze...), a wypije zdecydowanie
              wiecej niz jedno piwo:)
              • aga.1986 Do Mieśka 10.07.05, 15:17
                Czy Ty nie siedziałeś przypadkiem w 7. rzędzie, na lewym rogu?
                • Gość: miesiek Re: Do Mieśka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 15:29
                  Pewnie byl to gdzies tak 7 rzad, na 100% lewy rog:) Mialem na sobie garnitur,
                  rozowa koszule i krawat w diagonalne pasy (rozne odcienie rozu i bieli),
                  delikatne okulary. A ty gdzie siedzialas?
                  • aga.1986 Re: Do Mieśka 10.07.05, 15:31
                    Ha! Widziałam Cię ;) W rzędzie przed Tobą, 3. od lewej. :)
                    • Gość: miesiek Re: Do Mieśka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 15:38
                      :) Mam nadzieje, ze zobaczymy sie w pazdzierniku:)
                      • aga.1986 Re: Do Mieśka 10.07.05, 15:40
                        Też mam taką nadzieję :)
    • Gość: eli Re: <a href="http://mirow.blogspot.com" target="_blank">mirow. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 21:59
      polecam tego bloga
    • Gość: jaa Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.olsztyn.mm.pl 09.07.05, 21:59
      mam jeszcze pyt.załózmy ze nie ma mnie na liscie 400 a brakuje mi 1-2pkt?co
      robie?czekam az ktos zrezygnuje i wchodze na jego miejsce?i kiedy sie o tym
      dowiaduje?mam nadzieje ze nie we wrzesniu???kiedy bedzie ostateczna lista
      przyjetych?
      • Gość: jok Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 22:13
        ale przyjmą prawdopodobnie więcej niż 400 (czterysetną osobę i wszystkie
        kolejne z tą samą liczbą ptk) więc raczej bym na to nie liczył.
        ale jak dostane się na SGH lub JSEMen to może zwlnie miejsce :) (tu sie raczej
        dostene - 45,2 z matur i nieźle z testu)
        • Gość: jaa Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.olsztyn.mm.pl 09.07.05, 22:16
          no ja sie na uj dostałam ale chyba wole wawe...choc pewnie nie wyjdzie...ale
          przeciez rok temu z odwołan brali.i to chyba sporo.
          • aga.1986 Re: jak poszedł test na PRAWO na UW 09.07.05, 22:18
            Czemu wolisz Wawę, skoro WPiA na UJ jest najlepszy w kraju??
            • Gość: jaa Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.olsztyn.mm.pl 09.07.05, 22:24
              hmmm w sumie zawsze a ujocie marzyłam.ale tak analizujac wszystkie za i przeciw
              wychodzi na korzysc wawy.chociazby odlgłosc k 600km wawa 250
              • aga.1986 Re: jak poszedł test na PRAWO na UW 09.07.05, 22:30
                Nie znam wszystkich aspektów, ale skoro zawsze marzyłaś o UJ, ja na Twoim
                miejscu bym tam poszła... W końcu 250 km to na tyle spora odległość, że owe 600
                nie stanowi aż takiej różnicy. (Nie piszę tego, żeby "zmniejszyć konkurencję" -
                mnie też na czymś bardziej zależy, jak na warszawskim WPiA)
                • Gość: jaa Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.olsztyn.mm.pl 09.07.05, 22:34
                  pozyjemy zobaczymy:) ale byłoby miło gdybym sie dostała i miałabym "problem"co
                  wybrac...kiedys tez chiałam na sgh.przez ta durna histe zrezygnowałam.teraz
                  troszke załuje bo bym matma i jezykami nadrobiła troche a chetnych tez nie ma
                  znowu tak wielu.ale coz - po ptakach
                  • Gość: eo86 Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 22:38
                    ej, ja pisalam w buwie w sali a-2 i qrcze ludzie nie byli tacu zli;) ale moze
                    tak pozytywnie na mnie wplynela klimatyzowana sala;D luuksus;))) a test to sie
                    zobaczy;) oczywiscie te grupe artystyczna mam zle;) i czechy tez, no ale co
                    tam;) test byl w porzadku wlasciwie. zastanawiam sie tylko ile miejsc jest juz z
                    gory przeznaczonych dla tych co "musza" sie dostac..;p
                    • Gość: jaa Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.olsztyn.mm.pl 09.07.05, 22:42
                      o to sie nie martw...wielu tatusiów juz zadbało o przyszłosc swoich dzieci.a
                      te odp co masz zle to za 1 pkt wiec luzik.
                      • aga.1986 Re: jak poszedł test na PRAWO na UW 09.07.05, 22:43
                        No właśnie... Te ołówki mi nie daja spokoju...
                  • aga.1986 Re: jak poszedł test na PRAWO na UW 09.07.05, 22:40
                    Słyszałam, że na SGH może wprowadzą jakis przelicznik. A z tą historią... Szkoda
                    słów :/

Natomiast Ty jesteś w lepszej sytuacji, jak większość - już wiesz, że możesz
                    nazwać się studentką i to nie byle czego, ale kierunku na jednym z najbardziej
                    prestiżowych wydziałów w kraju. :)
                    • Gość: jaa Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.olsztyn.mm.pl 09.07.05, 22:44
                      spoko ty sie dowiesz i bedziesz mogła sie nazwac studentka w srode :)a jak sie
                      na 2 dostaniesz to wybierzesz ....??
                      • aga.1986 Re: jak poszedł test na PRAWO na UW 09.07.05, 22:45
                        Jak się nie uda równolegle, to... historię. :)

A Ty sie będziesz mogła nazwać podwójną studentką. ;)
                        • Gość: jaaa Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.olsztyn.mm.pl 09.07.05, 22:51
                          jejku byłoby miło sie dostac na uw...ale mam złe przeczucia...ja nie lubie
                          porazek :/
                        • Gość: eo86 Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 22:52
                          olowki podobno zawsze byly w ogole na uw;) tu chyba nie beda robic przekretow,
                          bo to zbyt ostra jazda, jakby wyszlo na jaw;) po prostu skaner czyta tylko
                          olowki i tyle. ci co sie maja dostac mieli na pewno inna droge jakas;) moze
                          odpowiedzi.. trudno, zawsze tak bylo na prawie, wiele sie nie zmieni;) ale jak
                          przechodzily kolo mnie 2 babki pilnujace, to sie zachwycaly jak to nasz rocznik
                          w ogole nie sciaga i ze to wyjatkowe;))) patrzcie, jak nas matura wycwiczyla;D
                          • aga.1986 Re: jak poszedł test na PRAWO na UW 09.07.05, 22:55
                            Tak.. Nie ściagamy, czytamy ze zrozumieniem... Kurczę, jak tak dalej pójdzie to
                            będzie druga Ameeeryka* !!! :D

*rozumieć szeroko, szczególnie w negatywnym sensie: zaniku (zawężania?) szarych
                            komórek (przyp. -a.)
                          • Gość: jaa Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.olsztyn.mm.pl 09.07.05, 22:58
                            ". ci co sie maja dostac mieli na pewno inna droge jakas;) moze
                            odpowiedzi.. trudno, zawsze tak bylo na prawie, wiele sie nie zmieni" test 20
                            tys zł
                        • Gość: jaa Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.olsztyn.mm.pl 09.07.05, 22:55
                          równolegle ci pewnie na 1 roku nie pozwola.ale od 2 mozesz drugi kierunek.ja
                          tak spróbuje.na ae w kraku sm lub ekonomie i uj prawo...kurcze jeszcze
                          pierwszego roku nie zaczełam...
                          • aga.1986 Re: jak poszedł test na PRAWO na UW 09.07.05, 22:57
                            No właśnie - jeszcze nic nie zaczęłyśmy i kiedy, jak nie teraz, mamy marzyć? ;)
                          • Gość: eo86 Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 23:00
                            eee.. to malo. na sgh stawka nigdy nie jest mniejsza niz 30 tys;)
                            • Gość: jaa Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.olsztyn.mm.pl 09.07.05, 23:05
                              tyle forsy...niektóre dzieciaki to maja fajnie...głupsze sa niz ustawa
                              przewiduje a laduja na najlepszych uczelniach...
                              • Gość: eo86 Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 23:13
                                mnie to w ogole wkurza ze musze sie meczyc a jakies dzieciaki wybula kase i sa
                                na tych samych studiach bez zadnych egzaminow wieczorowo..
                                • Gość: jamaica Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.telsten.com / *.telsten.com 09.07.05, 23:48
                                  pisalam dzisiejszy test... w sali A2, najgorszy to on rzeczywiscie nie byl, ale
                                  widywalam latwiejsze :P. najgorsze pierwsze 8 pytan, potem z gorki :]
                                  • Gość: eo Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 00:16
                                    ja tez a2
                                    • Gość: h6 Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 00:19
                                      zaraz jeśli jasio zawsze mówi prawdę, i powiedizałby "mój brat zawsze mówi
                                      prawde" to by skłamał, tylko niepamiętam dokładnie pytania i tu mozę jest
                                      chaczyk, mógłby ktoś to wyjaśnić do końca? Pozatym dlaczego występek, a nie
                                      zbrodnia ze złągodzeniem kary?
                                      (powtarzewam)
                                      • Gość: jok Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 09:32
                                        bo to był występek ze złagodeniem kary - zbrodnia powyżej 3 lat, występek od 3
                                        miesięcy do 3 lat, to co gość zrobił było zagrożone do lat 2 (występek) ale
                                        dali mu złagodzenie za współpracę
                                        a pozatym pomyśl - kto by nazwał zniszczenie flagi zbrodnią? litości, nawet za
                                        komuny jak zniszczyłeś flage ZSRR to by tego zbrodnią nie nazwali :)
    • aga.1986 Re: jak poszedł test na PRAWO na UW 10.07.05, 09:35
      Ciekawe, czy wyniki będą już w nocy z 12 na 13, czy dopiero rano 13 lipca... ;)
    • Gość: gan Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 10.07.05, 09:54
      z mediewistyka masz racje, ale z ta ewidencja i sentatem chyba jednak nie ale
      to tylko moja opinia
      • Gość: jok Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 10:03
        pamiętacie dokładnie tekst tego zadania z senatorami i rozwiązaniem parlamentu?
        jeśli ktoś pamięta ile było senatorów i ile głosów senatu (czy 2/3 czy też 3/5)
        jest potrzebne do rozwiązania parmalentu? bo szczerze mówiąc to dokładnie nie
        pamiętam
        a z ewidencją to nie wiem, ale myślę że tylko sąd ma prawo nadawać własność,
        ewidencja grutnów jest chyba tylko "składnicą informacji" ale powtarzam że nie
        jestem tego pewien
    • ganterek Re: jak poszedł test na PRAWO na UW 10.07.05, 10:21
      Pamietacie jakies jeszcze odpowiedzi i zadania z testu B ??
      • Gość: jamaica Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.telsten.com / *.telsten.com 10.07.05, 10:52
        moje odpowiedzi z testu B
        .studentow - 23
        .zdanie ktore Jacek i Placek wypowiedza tak samo - Moj brat kłamie
        .perfumy - 2ga pozycja :]
        .zadanie z "nie-wszystkim" - zaznaczylam to z poslami i parlamentarzystami, ale
        wydaje mi sie, ze popelnilam blad. (nie wiem czy byli "parlamentarzysci"
        czy "nieparlamentarzysci")
        .senatorów - 70, to na 100% dobrze jest, wiadomo, ze wystarczy 67, ale przy 70
        przeciez tez mozna przeglosowac ustawe
        .prezydent - nie musi ale moze referendum
        .występek
        .trybunal stanu dałam, ale to raczej zle :/
        .sąd rejonowy, cywilny wydział ( to jest raczej dobrze)
        tekst:
        .filozoficzne dywagacje :> to byly in my humble opinion
        .data wydania ksiazki 176_ , kombinowalam tak: napisali ze ocenil ja zaraz
        potem Wolter, a Wolter zyl w czasach kiedy Katarzyna , caryca Rosji (bo to byli
        kumple i nie tylko:P), a Caryca umarla kolo 1815, wiec to juz by bylo za
        pozno.... dlatego stawiam na 176_
        .potem byly dwa dziwne wyrazy i pytanie co oznaczaja:
        .ten pierwszy- nie pamietam co tam bylo, moze komus z was sie przypomni:]
        .ten drugi- jedyna słuszna decyzja
        .było pytanie o sprawiedliwa karę- roboty publiczne
        .a przeciwnicy kary smierci to abolicjonisci - zaznaczylam jakichs utracjuszy://
        .pierwsze pytania "z wiedzy o swiecie" - dla mnie czarna magia i to pewno one
        przekresla mi droge na UW
        • ganterek Re: jak poszedł test na PRAWO na UW 10.07.05, 10:58
          68,8 wedlug moich obliczen tyle ebde mial pkt no czyli jednak na UJ zostaje bo
          na UW z takim wynikiem nie mam szans
        • teddybear_bastard Re: jak poszedł test na PRAWO na UW 10.07.05, 11:05
          w pytaniu było zaznaczone "obliczono" - chodziło o obliczenie min. progu, przynajmniej ja tak to zrozumiałem

> czy "nieparlamentarzysci")
          > .senatorów - 70, to na 100% dobrze jest, wiadomo, ze wystarczy 67, ale przy 70
          • Gość: maciek Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 11:09
            Ale tam było: "obliczono że do przegłosowania wystarczy" (albo podobnie) a
            nie "obliczono, że najmniej do przegłosowania potrzeba", wiec mi sie widzi ze 70
            • teddybear_bastard Re: jak poszedł test na PRAWO na UW 10.07.05, 11:14
              to dlaczego dali odp - nie ma poprawnej?
              zreszta sam juz nie wiem hehe
              • lutobor Re: jak poszedł test na PRAWO na UW 10.07.05, 13:53
                Prawie wszędzie była taka możliwość. I dobrze, bo trudniej strzelić prawidłową :)
        • Gość: maciek Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 11:07
          A ta kare mutylacyjna ze to jest obciecie czegos to trzeba bylo wywnioskowac z
          tekstu? Bo ja wymyslilem ze to bedzie kara smierci bez tortur i dalem "zadna z
          powyzszych"...

Jeszcze jedno: na pewno 23 studentow? ja sobie to nawet tam rozrysowalem ;) i w
          zaden sposob mi nie wychodzilo 23. Pasowalo mi 25 ale tylko jesli ten ostatni
          warunek (16 studiuje adm lub cyw - czy cos takiego) sie pominie :) Moze mi to
          ktos wyjasnic?
          • Gość: jamaica Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.telsten.com / *.telsten.com 10.07.05, 11:12
            co do kary mutulacyjnej: panda.bg.univ.gda.pl/~waryl/mutyl.htm

a co do senatorow, nie pamietam dobrze tresci... zapewne mozna bylo to roznie
            rozumiec
            • Gość: maciek Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 11:17
              Jezeli zeczywiscie można to różnie rozumiec, to ten test byl do d

Tez znalazlem tą stronę z karą mutulacyjna, ale czy to dalo sie jakos logicznie
              wywnioskowac? Bo to chyba nie jest tak ze trzeba znac takie slowa, to troche
              byłoby przegięte
              • Gość: jacek i placek Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.radman.pl 10.07.05, 11:22
                dawali bardzo podobne pytania więc warto napisac gdzie i kiedy się pisało a
                pytanie z perfumami to dior zaznaczyłem ale nie wiem czy dobrze.Susan sontag to
                pisarka a nie malarka (kurde) a pytanie które miejsce zajął reprezentant uw w
                tym konkursie o unii europejskiej to 4 lub 5.A jak wy napisaliście?
                • Gość: maciek Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 11:27
                  W tescie B nie bylo ani Susan Sontag zadnej (chyba ze cos przeoczylem;) ani
                  zadania z reprezentantami uw.

Zadanie z Jackiem i Plackiem bylo u nas mniej wiecej takie: Jest dwoch braci,
                  Jacek i Placek. Roznia sie tylko tym, Ze Jacek zawsze mowi prawde, a Placek
                  kłamie. Jezeli spotkasz jakiegos, to mozesz byc pewien, ze od niego NIE
                  uslyszysz:
                  (i tu warianty ktorych nie pamietam)
                  Ja dalem "Moj brat zawsze mowi prawde" bo ani Jacek tak nie powie (bo by
                  klamal) ani Placek tak nie powie (bo by mowil prawde)
            • Gość: jacek i placek Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.radman.pl 10.07.05, 11:18
              ja pisałem a w sali b o 11.30 "jeżeli prezydent wybierany jest na 4-letnia
              kadencje to ja jestem placek" u nas tak brzmiało to zdanie chyba jest to
              oczywiście implikacja prawdziwa więc powiedział to jacek który zawsze mówi prawde
              -tak dedukowałem nie wiem czy prawidłowo:)
      • Gość: miesiek Re: jak poszedł test na PRAWO na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 11:39