Dodaj do ulubionych

samoopalacze....

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.03, 17:57
DZiewczyny!
szukam samoopalacza, który by nie powodował wydzielania przykrych zapachów w
kilka godzin po nałożeniu i , co najistotniejsze, pozostawiał na skórze lekko
brązowy , a nie żółty 'sztuczny' odcień
pozdrawiam
e.
Obserwuj wątek
    • Gość: imoe Re: samoopalacze.... IP: *.acn.pl / 10.67.7.* 30.04.03, 18:12
      ja osobiscie polecam nivea ten nowy sun touch krem. jest do jasnej i ciemnej
      karnacji.ja uzywam tego do jasnej karnacji i opalenizna jest naprawde bardzo
      naturalna.a do ciala uzywam tez nivei tylko tej w spray'u. no i nie ma tego
      zapachu.nie polecam za to balsamu brazujacego ziaji sopot brazuje zupelnie jak
      samoopalacz ale smierdzi potwornie.
    • Gość: justy Re: samoopalacze.... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.03, 19:08
      specyficzny zapach pojawiający się kilka godzin po zastosowaniu samoopalacza
      pochodzi o dihydroxyacetonu- substancji brązującej. Żeby samoopalacz nie miała
      takiego zapachu, nie może zawierać tej substancji. O ile mi wiadomo istnieją na
      razie jedynie 2 takie samoopalacze: lancaster i decleor, ale nie wiem, czy są
      dostępne w Polsce. Można wypróbować samoopalacze ze zmniejszoną ilością
      dihydroksyacetonu, np. AA oceanic- dodano tam erytrulozę.
      Osobiście jestem zadowolona z samoopalacza Yves Rocher Monoi de Thaiti- ma
      kompozycję zapachową, która długo utrzymuje się na skórze i dość skutecznie
      maskuje samoopalaczowy zapaszek.
      • Gość: justy Re: samoopalacze.... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.03, 16:25
        Gość portalu: justy napisał(a):

> razie jedynie 2 takie samoopalacze: lancaster i decleor, ale nie wiem, czy są
        > dostępne w Polsce.

Korekta: Samoopalacze Lancaster zawierają jednak dihydroxyaceton.
        Decleor- nie.
        • Gość: justy korekta korekty IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.03, 18:20
          jednak Lancaster ma samoopalacz (dostepny w Polsce) nie zawierający DHA, ale
          nie jest on wymieniony na str www firmy, stąd nieporozumenie; cena 95zł
    • masia27 Re: samoopalacze.... 30.04.03, 19:18
      Polecam Ci Dior Bronze. Prawie nie pachnie samoopalaczem (a ja jestem na ten
      zapach bardzo wyczulona ;) i 'opala' skórę na ciepły brąz a nie marchewkę :)
    • Gość: karla Re: samoopalacze.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.03, 19:26
      Polecam jeszcze Clarinsa do jasnej cery. Opala bardzo ladnie, naturalnie i bez
      smug i czarnych kropek. A ja mam bardzo wymagajaca cere, lubiaca sie łuszczyć.
      No i Lancaster. Jest dostepny w Polsce:))
      • Gość: mala Re: samoopalacze.... IP: *.lubin.dialog.net.pl 01.05.03, 13:56
        Gość portalu: karla napisał(a):

> Polecam jeszcze Clarinsa do jasnej cery. Opala bardzo ladnie, naturalnie i
        bez
        > smug i czarnych kropek. A ja mam bardzo wymagajaca cere, lubiaca sie
        łuszczyć.
        > No i Lancaster. Jest dostepny w Polsce:))

Czy stosujesz Clarinsa na twarz czy na cale cialo?moja cera tez lubi sie
        luszczyc-moze ten bedzie odpowiedni dla mnie...a jaka jest jego cena?dzieki:)
        • eviy Re: samoopalacze.... 01.05.03, 16:02
          Ja do ciała polecam Garniera Ambre solaire w sprayu. Zapaszek amoopalaczowy
          prawie niewyczuwalny, kolorek bardzo ładny brązowy...dość jasny, jak się
          oczekuje mocnego efektu to trzeba nakładać warstwami, ale za to łatwiej o
          ładną "opaleniznę" bez smug...
          pozdrawiam eviy
          • lesya Re: samoopalacze.... 02.05.03, 02:48
            ja Garniera nie polecam, nieprzyjemny zapach czulam, a kolor moim zdaniem
            raczej brzoskwiniowy niz brazowy :)
    • Gość: karla Re: samoopalacze.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.03, 23:46
      Clarinsa stosuję na twarz i szyję. Nie widacz żadnej różnicy w przechodzeniu z
      opalonej skóry na nieopalona, tzn. jest to bardzo łagodne, bez smug. Kosztuje
      ok. 100 zł za 50 ml.
      Dokladnie ceny nie pamietam poniewaz kupilam go rok temu. moze byc nizsza.
    • nesca2002 Re: samoopalacze.... 03.05.03, 09:22
      Gorąco polecam samoopalacz Yves Rochera. Pachnie nieźle (jak na samoopalacz),
      kolor - fajny brąz, żadnych smug, świetnie się rozprowadza. No i
      cena......:))
      • Gość: monias1 Re: samoopalacze.... IP: 217.97.133.* 05.05.03, 08:42
        a ja niezmiennie polecam Vichy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka