Dodaj do ulubionych

CO ZAWARLIŚCIE W PRACY O POTOPIE ???

05.05.05, 17:15
:/ co napisaliście w odniesieniu do całości utworu ??? :|
Obserwuj wątek
    • Gość: triskel Re: CO ZAWARLIŚCIE W PRACY O POTOPIE ??? IP: *.netcontrol.pl 05.05.05, 17:22
      opisałam kmicica, wołodyjowskiego, zagłobe i radziwiłów
    • Gość: szanti Re: CO ZAWARLIŚCIE W PRACY O POTOPIE ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 17:23
      1. Cechy sarmackie szlachty polskiej
      2. Nawiązanie do Słowackiego - "Grób Agamemnona" - sarmatyzm jako "czerep
      rubaszny" i "koszula Dejaniry"
      3. Sakralizacja obrony Jasnej Góry
      4. Aluzja do Kordiana - Polacy nie są królobójcami
      5. Idealizacja historii przez Sienkiewicza w celu wzmocnienia nadziei podczas
      zaborów.
    • Gość: Kacha Re: CO ZAWARLIŚCIE W PRACY O POTOPIE ??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.05, 17:25
      hehe...wspomniałam o Kmicicu...(że prowadził swawolne życie a potem wraz z
      rozwojem akcji stawał się bardziej odpowiedzialny etc.)

A poza tym opierałam się głównie na tekście, bo większość tam była zawarta
      • Gość: palola Re: CO ZAWARLIŚCIE W PRACY O POTOPIE ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 17:51
        a kim byly te postacie w tych fragmentach? moze mi je ktos krótko opisac?:D
    • Gość: potop Re: CO ZAWARLIŚCIE W PRACY O POTOPIE ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 17:51
      Ogolnie w mojej pracy chodzi o to, ze szlachta jest "be", ale istnieja tez
      takie wyjatki jak Kmicic, ktorzy sa patriotami. Wspomnialem tez o jego
      przemianie, ale chyba za malo. Nie robilem jakichs wiekszych odniesien do
      literatury, raczej lalem wode... przez 4 strony.
      • odwaa Re: CO ZAWARLIŚCIE W PRACY O POTOPIE ??? 05.05.05, 17:56
        no ja to SAMO jedno wielkie lanie wooodyyy....:o
        obawiam sie że to moze niewystarczyc..:/

ale nas załatwili..a probna byla taka prosta.. :((
    • Gość: ZIELONOmamWgłowie Re: CO ZAWARLIŚCIE W PRACY O POTOPIE ??? IP: *.monki.net.pl 05.05.05, 18:11
      Według mnie nie było to jasno określone, bo chodziło o odniesienie fragmentów do
      całego utworu a nie o obrazowanie każdej cechy Polaków przykładem z utworu, to
      mała różnica. Równie dobrze można było napisać , że widać podział społeczeństwa,
      co jest przedstawione w całym utworze i też powinno być uznane. I weź tu zgadnij
      jaki klucz wybiorą. Disaster...
      • Gość: gosiakk Re: CO ZAWARLIŚCIE W PRACY O POTOPIE ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 18:37
        ja tylko sparafrazowalam fragment, nie mialam pojecia o czym byl potop, nawt
        filmu nie obejrzalam (!), nie wiem co mnie podkusilo zeby wybrac ten temat.
        lalam wode przez cala prace (na jekies cztery stronki (!))
        • seta4u Re: CO ZAWARLIŚCIE W PRACY O POTOPIE ??? 05.05.05, 18:41
          ja w ogole nie wiem o co chodzi w potopie dlatego tak jak przynajmniej 1 osoba z
          klasy skupilem sie bardziej na interpretacji tych fragmentow... tzn ze ten typek
          mowi tylko negatywnie na temat polski i polakow itp... wypracowanie jest na
          50ptk wiec mam nadzieje ze za sama interpretacje fragmentow jakies 10
          postawia... ja chce tylko zaliczyc!!! 21ptk!!! :(((( kiedy maja byc wyniki? bo
          mam niezla dygawke :/ poza tym zajebali nas niezle... uwazam ze tematy
          wypracowan powinny byc latwiejsze... bo w sumie pytania do textu to tak 50 /50...
    • Gość: GOOGER Re: CO ZAWARLIŚCIE W PRACY O POTOPIE ??? IP: 212.87.241.* 05.05.05, 19:07
      ja lałem taką wodę,że głowa mała:P..pisałem jak wiekszość!!! Głównie skupiłem
      się na fragmentach, a później odniosłem się do Kmicica:D:D:D!!
      • Gość: hadwao Re: CO ZAWARLIŚCIE W PRACY O POTOPIE ??? IP: *.smtvsat.pl / 80.51.245.* 05.05.05, 19:26
        no ja identycznie! skupilam sie na fragmentach maxymalnie,bo nie powtorzylam
        potopu, a niboskiej w ogole nie przeczytalam! lanie wody, ale czekam z
        niecierpliwoscia na klucz!! pozdrawiam!
        • Gość: gabi Re: CO ZAWARLIŚCIE W PRACY O POTOPIE ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 19:34
          No,ja tez skupilam sie na fragmentach.Potopu nie przeczytalam,nawet
          streszczenia.Romantyzmu nie cierpie.
          Tez sie boje,ze takie lanie wody nie wystarczy,zeby zdac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka