Dodaj do ulubionych

Dzisiejsza matura to egzamin dla głąbów.

• Gość: Wal sie ch..u [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 12:48
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: MATURZYSTA 2005 Dzisiejsza matura jest trudniejsza!!!!!! IP: *.tvk.torun.pl 05.05.06, 12:48
      PO PIERWSZE, CALKIEM SPORO OSOB OBLALO MATURE W 2005 ROKU NIE WIEM JAK BEDZIE
      TERAZ. PO DRUGIE, ZDAC MOZE I JEST LATWO ALE TRZEBA ZDOBYC JAK NAJWIECEJ ZEBY
      DOSTAC SIE NA STUDIA I TO JEST TRUDNE TYM BARDZIEJ ZE W ZESZLYM ROKU
      PRZLICZNIKI NA WIELU UCZELNIACH PREFEROWALY UCZNIOW ZE STARA MATURA ( CZYLI
      TYCH CO SIE NIEDOSTALI ROK WCZESNIEJ LUB NIEZALICZYLI ROKU LUB SKLADALI NA
      DRUGI KIERUNEK!) aha tak zeby ktos niemyslal ze jestem rozgoryczony bo
      niedostalem sie na wymarzone studia.przeciwnie studiuje z powodzeniem.tyle..
      • empty_glass Re: Dzisiejsza matura jest trudniejsza!!!!!! 10.05.06, 09:04
        Gość portalu: MATURZYSTA 2005 napisał(a):

> PO PIERWSZE, CALKIEM SPORO OSOB OBLALO MATURE W 2005 ROKU NIE WIEM JAK BEDZIE
        > TERAZ. PO DRUGIE, ZDAC MOZE I JEST LATWO ALE TRZEBA ZDOBYC JAK NAJWIECEJ ZEBY
        > DOSTAC SIE NA STUDIA I TO JEST TRUDNE TYM BARDZIEJ ZE W ZESZLYM ROKU
        > PRZLICZNIKI NA WIELU UCZELNIACH PREFEROWALY UCZNIOW ZE STARA MATURA ( CZYLI
        > TYCH CO SIE NIEDOSTALI ROK WCZESNIEJ LUB NIEZALICZYLI ROKU LUB SKLADALI NA
        > DRUGI KIERUNEK!) aha tak zeby ktos niemyslal ze jestem rozgoryczony bo
        > niedostalem sie na wymarzone studia.przeciwnie studiuje z powodzeniem.tyle..

wybacz - kiedyś też trzeba było dobrze zdac maturę, by dostać się na wymarzone
        studia. Poza tym nba większość uczelni obowiązywały dodatkowe egzaminy, więc
        wcale nie było łatwo.
        • Gość: haha Re: Dzisiejsza matura jest trudniejsza!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 14:06
          poza tym nowa matura jest niewspołmierna z egzaminami wstepnymi...co to za
          głupi pomysł aby na studia przyjmowac na podstawie takiej matury?
    • Gość: glab ? Re: Dzisiejsza matura to egzamin dla głąbów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 12:57
      no niestety takie glaby jak ty maja wiecej szczescia niz rozumu ale coz, takie
      zycie
    • Gość: Piere Doline Wot - inteligient IP: 213.17.175.* 05.05.06, 13:26
      Trzeba być kompletnym idiotą, żeby byś zmuszonym ściągać streszczenia z
      internetu.
    • Gość: Agusia Re: Dzisiejsza matura to egzamin dla głąbów. IP: 82.160.40.* 05.05.06, 13:47
      ja zdaję maturę za rok i przeraża mnie to,co tutaj piszecie!!!!waszym zdaniem
      było za proste,ale jakby było za trudne to byście jęczeli!! trzeba się
      cieszyć,że tak dobrze poszło i tyle...już macie to za sobą,więc dajcie
      spokój....rozumie,że chccecie wyraźić swoje zdanie,ale ono i tak niczego nie
      zmieni... pozdrawiam.
    • Gość: XXX ona Re: Dzisiejsza matura to egzamin dla głąbów. IP: 83.238.231.* 05.05.06, 14:04
      no fakt..matura chyba prosta ja jeszcze nie pisałam..ale mój chłopak
      pisał...powiedział ze była banalna...(a trzeba przyznac ze Kamil nie ejst
      prymusem)...no ale mniejsza... wiec...faktycznie po 5 browcach...to lajcik sie
      to napisze... :D:D pozdro...
    • Gość: ann Re: Dzisiejsza matura to egzamin dla głąbów. IP: *.au.poznan.pl 05.05.06, 14:06
      Zdawałam maturę 6 lat temu, a matura to egzamin nie tylko z wiedzy, ale i z
      dojrzałości. Każdy z nas ściągi miał, ale czy i jak z nich korzystał to już jest
      jego sprawa, o takich rzeczach się nie mówi po to podważa autentyczność egzaminu
      no i poziomu nauczania w szkole. Może wiedzą się popisałeś, ale opanowaniem
      emocji i głupoty (co świadczy o dojrzałości) nie bardzo...
      Pozostało Ci się tylko cieszyć, że dostałeś świadectwo. Jakoś nie jestem skłonna
      uwierzyć w to, że gdzieś studiujesz. Ciekawe, co byś napisał o pierwszej sesji
      na studiach może "studiują tylko głąby, bo ci utalentowani wylatuja na pierwszej
      sesji"
      Jest taka zasada w fizyce że: nic w przyrodzie nie ginie, cos nie bierze się z
      niczego, upłynie trochę wody w Wiśle a twój brak wiedzy powróci...
    • Gość: Fajksa Re: Dzisiejsza matura to egzamin dla głąbów. IP: *.chello.pl 05.05.06, 14:43
      Sądzę, że nie wszyscy są tak zdolni, ale gratuluję, że znalazłeś sposób na
      maturę, życzę powodzenia w dalszej karierze. Nie, to nie ironia. Sama dobrze
      wiem, że na wszystko w życiu jest sposób, tylko grunt, żeby wpaść na odpowiedni
      pomysł i go zrealizować. Jeszcze raz sukcesów życze Romanie ;)
    • Gość: raven Re: Dzisiejsza matura to egzamin dla głąbów. IP: 80.48.143.* 05.05.06, 15:41
      Tak - naprawde jest się czym chwalić że osoba która może się pochwalić
      wykształceniem średnim nie czytało Nie-boskiej Komedi bądz Kordiana. Można
      jedynie powiedzieć że jesteś idiotą bo któż inny chwalił by sie brakiem
      elementarnej wiedzy? Pewnie jedyna książka która miałes w rekach to komiks o
      Supermenie? Który i tak Ci ktoś czytał... a co do wyniku coś mi się za bardzo
      wierzyć niechce, a zreszta też moge sobie napisac że jestem dr. hab albo że mam
      prof. a co mi szkodzi...
      • Gość: Kasia Re: Dzisiejsza matura to egzamin dla głąbów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 16:21
        Bez egzaminów wstępnych na studia dostaje się każdy głąb :| I potem mamy ludzi
        układająych pytania na maturę, czyli np na język polski o makbecie, który jest
        nieobowiązkowy...gratulacje.
        • Gość: mikesz14 Re: Dzisiejsza matura to egzamin dla głąbów. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 17:22
          Moim zdaniem dzisiejsza matura ma plusy i minusy!

Jesli chodzi o jezyk polski. Na starej maturze przykladano duza wage do ksiazkowej wiedzy(zwlaszcza tersci lektur) i co cenie szczegolnie ortografii. Nowa matura zwraca bardziej uwage na umiejetnosci (wcale nie polegaja one na uczeniu sie schematow rozwiazywania testow- przynajmniej jesli chodzi o jezyk polski). Uwazam ze z obu matur moznaby wyciagnac pozytywy i z polaczenia tych dwoch skladnikow stworzyc naprawde "nowa" mature. Osobiscie uwazam ze w dalszym zyciu znajomosc tresci lektur nie sa mi do niczego potrzebne, wiec rzeczywiscie nie przykladalbym szczegolnego nacisku do znajomosci lektur. Zwrocilbym z pewnoscia duzo wieksza uwage na ortografie, stylistyke i kreatywnosc. W nowej maturze uczniowie, ktorzy sa lepsi, mysla na "wyzszym poziomie", sa kreatywni nie wstrzeliwuja sie zazwyczaj w klucz ktory jest tworzony do osob dostatecznych. Ja osobiscie sam mam problemy z ortografia i stylistyka wypowiedzi, dlatego wolalbym aby w toku nauki nie tylko poznawac kulture polska (z elementami wiedzy ksiazkowej) ale rowniez cwiczyc umiejetnosc pisania wlasnego tekstu. W duzej mierze jest ona powiazana z czytaniem lektur ale nie w takim systemie w ktorym jedna lekture przerabia sie przez 2 lekcje. Uwazam natomist ze bardzo dobrym pomyslem jest pierwsza czesc matury(rozumienie tekstu)!!! Uczy ona zwiezlego wypowiadania sie. W trakcie nauki wykonujac cwiczenia z rozumiena tekstu poznaje sie nowe slowa, zwraca sie wieksza uwage w pozniejszym czasie na pewne elementy, ktore w zyciu sie nie zauwaza. Ta czesc matury rozwija leksykalnie i uczy w duzej mierze technicznego podejscia do tekstu. W konsekwencji nabywa sie umiejetnosci precyzyjnego wyrazania swoich mysli. Jesli chodzi o mature ustna to ta forma jest dla mnie zupelnie nie do przyjecia. Dobrym rozwiazaniem bylaby taka forma egzaminu. [Do kazdej epoki literackiej nauczyciel tworzy liste motywow i zagadnien z nia zwiazanych oraz tworzy bibliografie 3-4 lektur z danej epoki(ewentulanie wierszy). Uczen wybiera sobie epoke i uczy sie teorii dotyczacej samej epoki jak rowniez zagadnien podanych przez nauczyciela w odniesieniu do wskazanych lektur. Uczen nie tworzy prezentacji ale Prowadzi dosyc swobodna dyskusje z nauczycielem na podstawie zdobytej wiedzy oraz swoich umiejetnosci lingwistycznych.] taka struktura egzaminu jest latwa w ocenie: 1-6 znajomosc tematu, 1-6 poprawnosc jezykowa, 1-6 pomyslowosc, kreatywnosc, poziom analizy nauczonego materialu, 1-2 bogactwo jezykowe. Moim zdaniem to, ze ktos mowi zdaniami prostymi(poprawnymi!) musi miec przynajmniej w niewielkim stopniu wpluw na ocene. Taka matura wymagalaby niewiele wiedzy ksiazkowej(bo tylko znajomosci ok 3 lektur) jednak wymagalaby ogolnej znajomosci epoki. Uczen nie moglby liczyc na "prace na zamowienie". Rzeczywiscie ocenie podlegalyby jego zdolnosci jezykowe. Bo w koncu to jest matura ustna.

Jesli chodzi o przedmioty scisle[matematyka itp.]-matura w tej formie jest zdecydowanie trudniejsza niz matura w starej formie!!!(nawet uwzgledniajac fakt ze kilka-wbrew pozorow nie zbyt wiele!!!!- elementow zostalo wyrzucownych z materialu. Wymaga ona bowiem szybkiego, zwiezlego, czesto jednak nie zawsze skrotowego i rzeczowego zapisu. Zadania wystepujace na tej maturze ucza rzeczywiscie pomyslowosci(wbrew pozorom nie ucza one schematow!! zadko mozna elementy matury z tego bloku podciagnac pod schemat.). Wbrew ogolnemu przekonaniu zadanie w ktorym chodzi o analogiczne rozwiazanie jest dobrym zadaniem. Sprawdza ono myslenie a nie wiedze(ktora w nowej maturze jest niezbedna! Maturzysta musi znac pojecia i definicje. Jedna rzecza na ktora moze sobie pozwolic jest nieznajomosc wzoru. Jest to jednak w pelni uzasadnione). Jednym i naczelnym problemem tej matury jest klucz!!!! Zabija on kreatywnosc i pomyslowosc! W jakims wczesniejszym poscie pewna dziewczyna wypowiadala sie ze jej koledzy finalisci olimpiady matematycznej mieli problemy z kluczem(cos o tym wiem:D). Rzeczywiscie cke przesadza z tym kluczem! Nie znajduje PRAWIE dobrych elementow tego klucza!!! Sam rozwiazujac wszystkie testy zamieszczone na stronie cke i po analizie klucza mialem wiele watpliwosci co do oceny mich rozwiazan, chociaz wszystkie rozwiazania mialem dobrze!!! Problemem w tym bloku tematycznym jest przedewszystkim klucz!!!! Pracowalem duzo nad tym aby wyczuc klucz;) i teraz 7udaje mi sie praktycznie zawsze wstrzelac na maxa :) Nie chcialbym jednak aby to wstrzelenie sie zalezalo od szczescia!

Historia!- na maturze z tego przedmiotu powinni punktowac przedewszystkim czysta wiedze i fakty historychne!!! w niewielkim stopniu tylko analize tektow zrodlowych(te dzialke sprawdza jezyk polski)!

Nie wiem jak tam z chemia i biologia. Podoba mi sie natomist w peni struktura matury z geografii(pod warunkiem ze nauczyciel jest zdrowy psychicznie i nie trzyma sie wylacznie klucza ktory podaje wszystko w statusie "np".

Matura z informatyki jest z kolei totalna pomylka!! To w oglole sprawdza wszystko i nic :| totalna porazka.

W maturze z jezykow drazni mnie ze w czesci ustnej egzaminu ocenia sie forme wypowiedzi (tzn wstep rozwiniecie zakonczenie). Wolalbym mature ustna zlozona z dwóch czesci. Jedna (swobodna rozmowa z nauczycielem i na podstawie niej ocenia sie umiejetnosc komunikacji interpersolanej) i druga czesc (opis materialu stymulujacego taki jaki jest w obecnej formie ewentualnie prezentacje taka jaka jest ale polaczonej z rozmowa z nauczycielem). Na maturze pisemnej nie podobaja mi sie kategorycznie tematy na ktore pisze sie wypracowania! (najlepsza forma byloby opowiadanie o jakiejs realnej sytlacji, np. wycieczka w gory).

Uhhh troszke sie rozpisalem :):):):) cke nie wyplaci mi sie za rady :D No ale teraz jak ministrem edukacji zostal Giertych to nie ma juz ratunku dla naszej nieszczesnej oswiaty :(
          • Gość: o maj gat!!! Re: Dzisiejsza matura to egzamin dla głąbów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 19:25
            omg!!!co za wypracowania?!?!?kto to bedzie czytal.....tu wkncu same glaby;PP

a tak wogole to bez sensu te wszystkie wypowiedzi..narzekacie ze latwa jak
            cholera i dla glabow,a co by bylo gdyby byla trudna jak cholera..napewno byloby
            lepiej.:(sciema)
            a co wy sie tych lektur tak uczepiliscie?!?kto chce to czyta,mnie sie niektore
            podobaly i warto je znac,ale z drugiej strony po co czytac jesli sie nie
            podoba..???

po co robic cos na sile?!?!?jesliscie tacy patrioci to nauczcie sie sznowac
            nasza szanowna wladze panstwowa z glowa panstwa na czele

ajjjj...a mnie ta matura az tak strasznie nie przeszkadza, zdam to ok,pojde na
            studia a potem bede i tak robic to co lubie
            • Gość: brym brym Re: Dzisiejsza matura to egzamin dla głąbów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 19:28
              a tak a propos to czy w innych kajach UE egzamin konczacy szkole srednia nie
              jest przypadkiem jeszcze latwiejszy..???i jakos jeszcze sobie ludzie tam radza
        • ffrrr Re: Dzisiejsza matura to egzamin dla głąbów. 05.05.06, 21:42
          Makbet jest obowiązkowy, kochanie ;)
      • Gość: haha Re: Dzisiejsza matura to egzamin dla głąbów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 14:02
        gdybys napisał ze jestes "dr. hab" to od razu wiedziałabym ze to Ty jestes tym
        głabem! buahah.
    • Gość: i Re: Dzisiejsza matura to egzamin dla głąbów. IP: *.76.classcom.pl 05.05.06, 17:04
      ja sie z toba w pelni zgadzam
    • Gość: życzliwa Re: Dzisiejsza matura to egzamin dla głąbów. IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.05.06, 17:16
      wiesz, jesteś wyjątkowo niesprawiedliwy....to że akurat Tobie udało się zdać
      wcale nie znaczy , że ktoś kto uczył się przez cały rok ...dniami i...nocami
      (tak jak ja) i...niestety z powodu stresu mu nie pójdzie -jest "głąbem"!życze
      Ci powodzenia w przyszłości z takim podejściem..., pozatym gratuluje zdania
      matury -w końcu GŁUPI MA ZAWSZE SZCZĘŚCIE...:) PRAWDA?ja pisałam w tym roku,
      jestem po Polskim i Angielskim , mam nadzieje że poszło mi całkiem( nie
      zapszam ) dobrze!? tylko mam rade dla Ciebie- tak na przyszłość- wiesz że
      zdaniem"żeby niezdać nowej matury trzeba być naprawde głąbem i idiotą"-ranisz i
      jeszcze bardziej dołujesz osoby którym jednak sie nie powiodło...jesteś nie
      sprawiedliwy...czy Ty masz wogule przyjaciół,znajomych?-z takim
      podejściem...napewno NIE!!A JEŻELI JUŻ TO NIE SĄ TO ZNAJOMI...tylko ludzie
      których znasz- a to zasadnicza różnica!przemyśl to... ŻYCZLIWA:/
    • Gość: Sylwiu Re: sami jesteście głąbami:)rosną nam egoiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 20:09
      Uważam,że ludzie inteligentni( za jakich jak widze się uwazacie) nie określają
      ludzi głąbami, wiadomą rzeczą jest to,ze są ludzie inteligentniejsi i tacy,
      którzy mają problemy z nauką , i powinniście to uszanować drodzy inteligenci:)
      chciałabym zobaczyc wasze wyniki matur.Matura źle mi nie poszła ale nie bede
      nikogo obrażac.Skoro była dla was taka prosta to zamknijcie sie, pogratulujcie
      sobie i cieszcie się z tego a nie obrażacie innych, Jednym słowem rośnie nam
      egoistyczne społeczenstwo
      • Gość: Sylwiu Re: sami jesteście głąbami:)rosną nam egoiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 20:14
        a i jeszcze jedno: ciekawe czy jakby dali cholernie trudną mature to bylibyście
        bardzo happy:) nowa matura to także dużo szczęscia, jednym pasują dane tematy a
        innym nie, to takie trudne do zrozumienia czy co???
        • Gość: rerekumkum Re: sami jesteście głąbami:)rosną nam egoiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 20:34
          ale smiesznie sie czyta te wszystkie posty!!1

dla mnie tam wcale nie przeszkadza-obrazajcie sie wkoncu to tylko forum..zawsze
          jest sie z czego posmiac

a roman i tak wymiata
        • empty_glass Re: sami jesteście głąbami:)rosną nam egoiści 10.05.06, 09:02
          Gość portalu: Sylwiu napisał(a):

> a i jeszcze jedno: ciekawe czy jakby dali cholernie trudną mature to bylibyście
          >
          > bardzo happy:) nowa matura to także dużo szczęscia, jednym pasują dane tematy a
          >
          > innym nie, to takie trudne do zrozumienia czy co???

a myślisz, że na "starej maturze" pytania pasowały wszystkim??
    • Gość: czolas Re: Dzisiejsza matura to egzamin dla głąbów. IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 05.05.06, 22:53
      Pisałem na temat o Kordianie i Nieboskiej
      komedii(w życiu nie miałem w ręku tych książek). Pracę oceniono na 90%! To jest
      jedna wielka bzdura bo ten temat wogóle nie dotyczył Nie-boskiej komedii więc
      jeżeli o niej pisałeś, to w życiu nie osiągnąłbyś takiego wyniku
      • Gość: Adamo ajj.. :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 23:26
        oł men.. :]
    • Gość: za rok i ja ..... Re: Dzisiejsza matura to egzamin dla głąbów. IP: 82.177.122.* 05.05.06, 23:50
      nowa matura jest dla glabow bo glaby ja wymyslily <lol>
      • Gość: ArchoN Dzisiejsza matura dla głąbów......-BZDURA IP: *.chello.pl 08.05.06, 15:02
        Niektórzy sądzą żę matura jest dla głąbów.. otóż moim zdaniem nie liczy się
        tutaj czy ktoś jest głąbem czy nie. Liczy się umiejętność znajdywania
        materiałów. Matura która była wcześniej to było łapówkarstwo, prezenty,
        znajomości i.. wygląd. Na nowej maturze (z zasady) oceniane są jedynie
        umiejętności uczenia i wiedza jaką zdobywamy w szkole (a nie na jakiś kółkach
        naukowych). To że któs zdał na dobrą ocene to nie znaczy do końca że jest super
        inteligetny, po prostu dobrze przygotował temat. Zobaczymy jak pójdzie
        takim "mądralkom" z pisemnych:)

Pozdr00ffka;)
        • Gość: darek Mam pytanka dotyczace starej matury IP: *.net / 82.160.17.* 08.05.06, 16:48
          jutro moj kumpel zdaje mature z polskiego (oczywiscie pisze stara mature) moze
          ma ktos ling gdzei zamieszczaja odpowiedzi wraz z rozpoczeciem pisania. jak tak
          to prosze o kontekt na gg !!! moj nr 2471129 prosze o pomoc . . .
    • empty_glass Re: Dzisiejsza matura to egzamin dla głąbów. 10.05.06, 08:58
      Żaluję, że kiedy ja zdawałam maturę, nie była taka łatwa...
      Jestem 6 lat po maturze, zdawałam polski, niemiecki (pisemnie i ustnie - poziom
      rozszerzony, choć klasa miała podstawowy poziom nauczania tegoż języka, a
      rozszerzony trzeba było zdawać) i geografię... patrząc dziś na pytania w testach
      - bez większego przygotowania mogłabym podejść do tych gzaminów. Tym jest to
      śmieszniejsze, że na studiach praktycznie nie mam żadnego kontaktu z
      przedmiotami, które zdawałam na egzaminie maturalnym.
    • martuska2204 Re: Dzisiejsza matura to egzamin dla głąbów. 04.03.07, 00:12
      No to chyba poprostu farta miałeś i tyle. Osobiści uważam ze nowa matura
      bynajmniej dla głąbów nie jest, a to ż efaktyczni łatwo można ją zdać to nie
      znaczy że wszyscy zdadzą na 100%punktów!!!
    • niewaznekto88 Re: Dzisiejsza matura to egzamin dla głąbów. 11.03.07, 15:20
      wzbudziłeś dużą kontrowersję tym co napisałeś i wcale sie nie dziwie... ja
      osobiście uważam takich ludzi jak ty za głąbów bo nic nie robiłeś zeby sam sie
      przygotować do matury, a, że masz szczescie to wiadomo przecież, ze tylko
      głupki je maja...
    • Gość: martiii Re: Dzisiejsza matura to egzamin dla głąbów. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.07, 23:08
      no co ty powiesz widze ze sie podnieciłes ;d;d
    • Gość: Kasia Re: Dzisiejsza matura to egzamin dla głąbów. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.07, 11:40
      Tylko głąby ściągaja materiały do pracy maturalnej z internetu
      • Gość: maturzystka8899 Re: Dzisiejsza matura to egzamin dla głąbów. IP: *.net154.okay.pl 03.05.08, 21:41
        aha, no fajnie ze napisales sobie prace maturalna noc wczesniej
        (mowie o tej na prezentacje) i dospuscili cie wogole do matury bez
        wczesniejszego oddania opisu bibliograficznego i planu prezentacji.
        coz, widocznie jedni maja lepiej, inni gorzej. ŻENADA :/
    • Gość: odp Re: Dzisiejsza matura to egzamin dla głąbów. IP: 80.48.180.* 05.05.08, 13:13
      kompletnym idiotom jest autor tego tematu :) pozdro dla debili jestesmy z wami! ;)
    • Gość: El Re: Dzisiejsza matura to egzamin dla głąbów. IP: 83.19.27.* 05.05.08, 14:25
      tak, jeżeli jest mowa tu o maturze podstawowej, bo matura rozszerzona z
      przedmiotów takich, jak angielski, czy historia, to kosmos, wiem, bo sama pisałam
      • Gość: gosc Re: Dzisiejsza matura to egzamin dla głąbów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 14:47
        podstawa z tego co słyszałam była prosta a rozszerzenie w sumie średnie, ale
        tematy takie trochę podchodzące pod wodolejstwo. za to jak usłyszałam co było na
        podstawie, to bardzo się zdziwiłam. zwłaszcza z 'odą do młodości'
    • Gość: Monika Re: Dzisiejsza matura to egzamin dla głąbów. IP: *.centertel.pl 05.05.08, 17:51
      Opinia, którą wyraziłeś świadczy o Twoim niskim ilorazie
      inteligencji. Osoby, które zdają maturę są naprawdę zestresowane i
      Twój komentarz jest tu co najmniej nie na miejscu. Po co się
      wypowiadasz skoro ta matura nawet Cię nie dotyczy. Fakt, że miałeś
      Kordiana i Nie-boską komedię świadczy o tym, że zdawałeś podstawę,
      więc nie masz powodów do tak wielkiej dumy. Poza tym przypominam
      stare polskie przysłowie "głupi ma szczęście"!!! Jak masz obrażać
      tegorocznych maturzystów to lepiej nie zabieraj głosu w tym forum.
      To chyba tyle...
    • Gość: max Re: Dzisiejsza matura to egzamin dla głąbów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 21:13
      cóż jak tak będzie to gratuluje...tylko nie cwaniakuj jak jesteś taki zdolny to
      fajnie. ale gadać każdy może. trzeba się spr. a potem mówić. a i jeszcze jedno-
      skoro nic a nic nie czytałeś to jak pisałeś wypracowania na j. polskim?????
    • Gość: Karola Re: Dzisiejsza matura to egzamin dla głąbów. IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.05.08, 21:31
      jesteś idiotą:)
    • Gość: wiola sam jestes glab IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 22:27
      kto wie czy te twoje przechwalki to prawda!!! scieme walisz tak jak
      i na maturze! moze ktos sie nie czul w tych lekturach i np zle
      napisal wypracowanie a ty od razu glab! ciekawe kim ty jestes w
      rzeczywistosci!!! kazdemu sie moze noga poslizgnac!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka