Dodaj do ulubionych

Aż strach czytać!!!!!!!!

02.02.07, 16:48
Jak czytam o tych zranionych to aż mi ciarki przechodzą i szkoda że to tak
jest ale czemu sie cały czas mówi bo Turek to bo Turek tamto.A Polak to jest
świety? niesądze i jeśli sa tak na tym forum zranione dusze to pocóż tu
wchodzą.A tak wogóle to może niech wpisuja nicki lub imiona i nazwiska tym
miłych co ich zawiodły.Może dziewczyny ustrzec ?już sama niewiem ale
niepodoba mi sie to całe zamieszanie na forum gdzie tu sie prosi o
tłumaczenie a nie reprymęde.Zresztą jak im niepasuje Turek to wkońcu w Polsce
jest tyle Polaków ;-))))
Obserwuj wątek
    • mrockata Re: Aż strach czytać!!!!!!!! 02.02.07, 17:07
      Jezeli czytalabys dokladniej to wyczytalabys, ze nie chodzi tu tylko o Turkow
      i "cale to zamieszanie"nie jest sprawa narodowosci. A jezeli ktos sie zawiodl
      na treckim mezczyznie to dalczego ma tego nie napisac. Poza tym to te "zranione
      dusze", maja prawo wszysedzie wchodzic, gdzie im sie podoba i pisac co im sie
      podoba. A to forum nie jest wg zalozyciela poswiecone tylko tlumaczeniom, ale
      wszystkim co sie z Turcja kojarzy.

A o co ci chodzi z ta reprymenda??

W koncu nic zrozumialam, nie podoba CI sie ze sie ktos tu zwierza z negatywnych
      dosiwadczen, czy maja wpiywac wypisywac niki i mamy ostrzegac??
      • gonia1502 Re: Aż strach czytać!!!!!!!! 02.02.07, 17:25
        TO NIE TAK MOŻE ŻLE SIE WYRAZIŁAM ZACO PRZEPRASZAM ALE ĄZ STRACH OGARNIA MASZ
        RACJE JEŚLI JEST KTOŚ ZARNIONY MOŻE TO WYRAZIĆ OCZYWIŚCIE ALE MYŚLĘ ŻE TO JEST
        STRASZNIE DRASTYCZNE.A POZATYM SLEDZĄC POSTY TO DOPIERO CO NIEKTÓRE OSOBY
        CHCIAŁY NIE PROSIŁY O TŁUMACZENIE PIEKNYCH SŁÓW AZ TU NAGLE BUM!!! TERAZ SIE
        TRZEBA TROSZKE NAGADAĆ ALE NIESTETY JEŚLI KTOŚ CHCE ŻEBY NAGLE WYSŁAC PIENIĄDZE
        TO PRAWDA JEST JEDNA WIELKA NAIWNOŚĆ OSOBY KTÓRA CHCE WYSŁAC WŁASNE ZARONIONE
        PIENIĄDZE DLAMNIE JEST TO MOŻE ZA BARDZO ZAGMATWANE.A TAK WOGÓLE TO CO JEST
        ZŁEGO POZNAĆ KOGOŚ NA NECIE W POLSCE TYLE LUDZI SIE POZNAJE I NAWET BIERZE
        ŚLUB :-)))))))))))))) POZDRAWIAM
        AHA JESLI MOŻNA PISAC TO WTAKIM RAZIE NIECH OSOBY ZRANIONE PISZĄ JAK SIE
        NAZYWAJĄ CI MESZCZYŻNI ŻEBY WYSTRZEC DZIEWCZYNY KTÓRE TROSZKĘ SIE ZAGUBIŁY W
        TYM WSZYSTKIM CHOCIAŻ JE USTRZEC PRZED ZRANIENIEM
        • mrockata Re: Aż strach czytać!!!!!!!! 02.02.07, 17:46
          wylacz sobie capslock
          duze litery= KRZYK i zle sie czyta
          • myszka2020 Re: Aż strach czytać!!!!!!!! 02.02.07, 19:45
            POPIERAM cIE W 100%;-)
            pozdrawiam
        • myszka2020 Re: Aż strach czytać!!!!!!!! 02.02.07, 20:23
          hej pisze sie meżczyzni , nie meszczyzni... dobrze nie znamy;)
    • myszka2020 Re: Aż strach czytać!!!!!!!! 02.02.07, 19:44
      Polsuchaj jezeli ktos pisze i czyms widzac Tylko jak ktos jest naiwny ,bo moze
      osoba ktora tu ostrzega popelnila kiedys te same bledy..i che uchronic
      innych...To nie ejst zlosc ani wpieprzanie sie w czyjes sprawy tylko zwyjla
      chec pomocy,bo jak sie kiedys cos pzrezylo to chyba sie juz ma obraz pewnych
      spraw...sluchaj zycie nie polega na tlumaczeniu ieknych bajek i pewnie te
      kobiety ktore o czyms tu pisza nie chce pzrerwac Twojej czy innych bajek...bo
      jak tu napisala mrocata spoko babka;-)gubisz sens czytanych informacji...jak
      ktos chce krecic swoja bajke to no poblem...ale zadna kobieta ktora u cos pisz
      e nie ejst niczyim katem....a co do netu ...to pwoiem Ci tak....ZYCIOWY PARKIET
      BYWA SLISKI I PEWNEGO RANKA MOZE NIE BYC TELERANKA;-)
      POWODZENIA
    • myszka2020 Re: Aż strach czytać!!!!!!!! 02.02.07, 19:53
      skoro piszes turek to turek to zle napisane ujme to tak Polka to polka a naiwna
      polka to roznica;-), problem w tym ze co niektorzy zapominaja ze dla jaj chodzi
      tylko kogut z kura...;-)...a krecenia bajek na necie latanie do ukcohanych to
      inna bajka gorzej tylko ....jak rachunek z atakie milostki pzryjdzie
      placic ....czytasz te maile a zupelnie gupisz sens...to nie problem wturkach
      tylko w facetach ktorzy nie rania a bawia sie za co to Ty mozesz zaplacic
      potem ...aprops...po co tu ludzie wchodza w to forum?moze maja sentyment ja ty
      co??moze stworzymy nowe forum ''krecenie bajki a realia??''co do nikow by
      ostrzec ....jest ochrona danych osobowych ....chyba niemilo bylo by czyta
      nawiska kobiet i imiona co zrobily wlasnie na necie z siebie pajacow...moja
      znajoma zna nicki tych turkow co siedza na necie i kreca bajke ..strzelaj??moz
      eto twoj ksiaze;-)''zycie jest takie kto ma miekkie serce ten ma twarda
      dupe ''domysl sie dlaczego 7 lat temu pewnie tez bym tak napisala jak ty;-)
      • gonia1502 Re: Ok tylko poco w tym tyle złości 02.02.07, 20:32
        Rozumiem że ktoś może być wściekły ok jasna sprawa każy chce żyć spokojnie i
        mieć wszystko ułożone jak należy.Ale wiesz niemożna odrazu chlapać błotem
        popieram jasna sprawa że lepiej jak ktoś kogoś na zimię sprowadzi.Ale myślę że
        tutaj to jest wywalenie całej złości.Nawet czytająć różne żeczy które
        niezastąpiona Basia pisze.Gdzie nawej poradizła jednej żeby niezatraciła
        godności >ok .Ja nietwierdzę że ja mam cudnie może się okazać że pięknego ranka
        sie obudze i dojdzie domnie coś że mój ukochany męszczyzna(Turek) z którym
        wiąże resztę życia ma manie głeboko ja niemam tutaj nic przeciwko pisaniu że
        ten to zrobił to czy tamto ale myśle że wywalanie cąłej złości to tu nic nie
        pomoże trzeba troche myśleć.A jeśli ktos komuś obiecuje złote góry to nie
        realnie jest to poprostu niemożliwe.Kweste naiwności
        ''zycie jest takie kto ma miekkie serce ten ma twarda
        > dupe tego uczy życie mnie również nauczyło :-))))
        • gonia1502 Re: Ok tylko poco w tym tyle złości 02.02.07, 20:33
          OK te poprawiane jest wynikiem zlości aha pozatym mam na imie GOSIA
          • myszka2020 Re: Ok tylko poco w tym tyle złości 02.02.07, 20:41
            Milo MI Gosiu;-)
            WSZYSTKIEGO DOBREGO ...;-)i zeby Ci sie udalo;)wiec jak znasz zycie i ten cytat
            to po co te maile;_) i pyatnka pozdrawiam cieplo;_0
            • taamii Re: Ok tylko poco w tym tyle złości 02.02.07, 20:48
              Brawo Gosiu!!! : "po co tyle zlosci" - wydaje mi sie ze forum, ktore zazwyczaj
              sluzy swobodnemu wyrazaniu pogladow, stalo sie "ringiem". nie o to chodzi zeby
              sie " przekrzykiwac wzajemnie". Uwazan tez, ze wszystkie zranione dziewczyny
              powinno sie raczej wspierac, a nie jeszcze bardziej dołowac! Poza tym kazda z
              nas ma swoj rozum i doskonale wie co robi, a jak sie ktoras z NAS sparzy to
              bedzie miala nauczke na przyszlosc i nic tu nie pomoze ostrzeganie i krytyka
              naiwnosci!
              Pozdrawiam
              • myszka2020 Re: Ok tylko poco w tym tyle złości 02.02.07, 20:50
                a swistak siedzi i pakuje w swoje sreberka....................;-)
            • gonia1502 Re: Ok tylko poco w tym tyle złości 02.02.07, 20:51
              Poprostu wiem co to znaczy kochać i niebyc kochanym.Ale myśle że można komuś
              doradzić ale poco w tym tyle złości.Jasna spraw złamane serce!Pytania mnie może
              też to spotkać.Kto wie jutro się dowiem że mnie ktoś kopnoł w tyłek będzie
              boleć.To napweno będą łzy i wtedy wolała bym tu doradzic każdemu żeby uważał na
              to czy na tamtą.A to by było bardziej cenniejsze niż brutalnie krzyczeć.
              Pozdrawiam A czy mi sie uda któż to wie może tak może nie.Zresztą nawet teraz
              się boje że dostane w tyłek bo bajka sie kiedyś kończy a może nie ;-)))
        • mrockata Re: Ok tylko poco w tym tyle złości 02.02.07, 20:55
          Gosiu nadal nie rozumiem o co Tobie tak wlasciwie chodzi...o jakie zlosci?
          Jezeli ktos opowiada o swoich negatywnych doswiadczeniach to jak ma o tym pisac
          z miloscia i pieknymi opisami...? rozmawiamy tutaj wirtualnie i to co ktos
          pisze ze smutkiem dla Ciebie moze byc i zloscia i odwrotnie...ale to nie znaczy
          ze tak jest...Naprawde nie wiem na jakiej podstawie to stwierdzasz...podaj moze
          jakies przyklady, gdzie ta zlosc zostala wywalona...bo ja nie sadze, ze
          dziewczyny tutaj CALA swoja zlosc wywalaja...
          • taamii Re: Ok tylko poco w tym tyle złości 02.02.07, 20:57
            Mrocata: przeczytaj to co napisalas wczesniej to moze zrozumiesz o jaka zlosc
            chodzi!!! :-)
    • taamii Re: Aż strach czytać!!!!!!!! 02.02.07, 20:52
      Ps. nie oceniajmy nikogo: naiwny czy nie!Pozostawmy wszystkim wolny wybor!!!
      • gonia1502 Re: taamii dziękuje 02.02.07, 20:53
        Dzięki też jestem tego zdania naiwny czy nie.Doradzić czy wydrzeć swą złość ??
        • taamii Re: taamii dziękuje 02.02.07, 20:56
          :-) a co do świstakow- bardzo miłe zwierzatka:-)))( bez uprzedzen)
          • myszka2020 Re: taamii dziękuje 02.02.07, 21:04
            niech moc bedzie z Toba;-)
    • mrockata Taamii 03.02.07, 01:46
      mozesz sadzic o mnie co tylko zechcesz...a jezeli cos przypuszczasz i chcesz
      wiedziec czy to prawda to sie mnie o to zapytaj, ale nie wypisuj bzdur na forum
      odnosnie mojej osoby… zebys moze wiecej o mnie mogla wiedziec, powiem Ci tylko
      tyle, ze jestem osoba mocno stapajaca po ziemi, nienawidze nieszczerosci,
      mydlenia oczu nie wnikajac przez kogo i komu…lubie rowniez konkretne i jasne
      rozmowy, wiec jak czegos nie rozumiem to pytam oczekujac ospowiedzi, do ktorej
      kazdy ma prawo..
      masz racje, ze pisze subjektywnie, gdyz po prostu jak juz wczesniej gdzies
      pisalam, szkoda mi jest dziewczyn piszacych i proszacych o tlumaczenia a
      wykorzystywanych przez jakichs tam zigolakow. Sa osoby ktore, rzeczywiscie
      spotkaly porzadnych partnerow, a sa i takie ktore tak sadza, ufaja
      bezgranicznie i sa w rzeczywistosci wykorzystywane, znam nawet przypadki, gdzie
      sa za plecami wysmiewane…

Jezeli mowisz, ze ostro atakuje to daj chociaz malutka wzmianke w ktorym
      momencie, bo duzo pisalam i nie wiem o co Ci dokladnie chodzi. Ja wyrazam tylko
      moje zdanie. Jezeli moimi slowami kogos obrazilam to bardzo przepraszam, nie
      mialam takiej intencji.
      Stawiam sie w sytuacji: jezeli to ja bylabym przez jakiegos mezczyzne
      oszukiwana to wolalabym, zeby mi to ktos powiedzial… Piekne slowa kilku wersow
      z jakiejs tam piosenki, patrzenie sobie w oczy i mowienie kocham Cie nie sa
      podstawa do zycia i prowadzenia zwiazku. Nie jest to aluzja do nikogo, ale jak
      mozna sie poznawac nie majac mozliwosci porozumienia sie? Sadze, ze wtedy
      trzeba zachowac ostroznosc i zdrowy rozsadek...Niestety, ale nie zyjemy w bajce
      tylko w realnym swiecie.

powiedzialam co mialam do powiedzenia jak wszystkie osoby tutaj sie
      wypowiadajace. jak to tez juz gdzies pisalam, sa tu osoby dorosle i co beda
      chcialy to zrobia bez wzgledu na to czy sie ostrzega czy nie, a ostrzezenie na
      pewno nikomu nie zaszkodzi(i nie mylcie tego z krytyka)....
      • mrockata Taamii 03.02.07, 02:02
        pomylily mi sie watki te wczesniejszy posta mial byc w watku " a ja sie
        zastanawiam..." nawiazujac do ostatniego posta taamii...
        • alexa195 Re: Taamii 03.02.07, 09:44
          Czy ktoras z dziewczyn wymieniala: naiwna jest ta, ta, ta i tamta... a ze
          naiwnych nie brakuje, to chyba same przyznacie... To co mnie najbardziej traca
          to przypinanie latki najgorszych gnoi Turkom przez zawiedzione dziewczyny.
          szczera rozmowe mozna przeprowadzic tylko z niektorym. Z tymi, ktorych prawda w
          oczy nie kole. A rady kogos z boku przyjma jaka dobra monete, ktora moze ale
          nie musi sie przydac, a nie jako probe rozbicia zwiazku...
          Gwoli wyjasnienia: temat poruszony byl, by OGOLNIE ostrzec dziewczyny przed
          mozliwoscia wpadniecia w sidla nieciekawych osob, sidla pochodzenia polskiego,
          tureckiego, hiszpanskiego, bialoruskiego... Mysle, ze powiedziane zostalo
          wystarczajaco i czas nasze "rozwazania" zakonczyc, tym bardziej, ze zaczely
          dzialac jak plachta na byka.
          --
          Pozdrawiam,
          Alexa
          • myszka2020 Re: Taamii 03.02.07, 10:41
            brawo i szacunek dla mrocaty i alexi....podzielam zdanie w 120%.;-)
            pozdrawiam
            ;-)
            • taamii Re: Taamii 03.02.07, 12:42
              Rownież uważam że należy to zakonczyc, bo zadnego pozytywnego skutku, jak dotad,
              nie przynioslo, oprocz wzajemnych ataków:-)
              • alexa195 Re: Taamii 03.02.07, 12:59
                to ja udaje sie na poszukiwania wyjasnienia slowa "atak" bo chyba znam
                niepoprawna definicje...
                chyba ze ktoras z kolezanek wyjasni mi co znaczy atakowac, a jeszcze lepiej
                jesli napisze ktos kto zostal zaatakowany :)
                • taamii Re: Taamii 03.02.07, 13:17
                  Zycze owocnych poszukiwań!!!:-)
                  • mrockata Re: Taamii 03.02.07, 14:02
                    tamii, ja wiem bardzo dobrze co napisalam i nie ma w moich watkach ani deko
                    zlosci ani atakow, a jezeli tak sadzisz to podaj mi prosze KONKRETNY przyklad,
                    jak rowniez przyklady na "ring" i "przekrzykiwanie sie", na "krytyke" bo jak na
                    razie nie masz ZADNYCH ARGUMENTOW, na ktorych opieraja sie Twoje wypowiedzi,
                    tylko unikowe teksciki...i zanim cokolwiek jeszcze napiszesz to prosze Cie bys
                    Ty przeczytala DOKLADNIE to zostalo na forum napisane i OBJEKTYWNIE to
                    ocenila...
              • mrockata Re: Taamii 03.02.07, 14:07
                i jeszcze jedno...na jakiej podstawie oceniasz, czy ta rozmowa przynosi i dLa
                kogo pozytywne czy negatywne SKUTKI? ? (to nie jest atak, tylko normalne
                pytanie i prosilabym o konkretna odpowiedz i na ww rowniez, jezeli jest taka
                mozliwosc)
    • gonia1502 Re: Rozmowa jeszcze nikomu złego nic nie zrobiła 03.02.07, 18:02
      Tu niechodzi o atakowanie kogoś,A jeszcze rozmowa nikomu nie zaszkodziła ja
      napisałam że aż ciarki przechodzą jak się czyta że ktoś został zraniony czy
      wykiwany!I dale uważam że jeśli takie coś miało miejsce to ktoś powinnien
      podpowiedzieć innym zainteresowanym a nie wyrzucać złość swoją.To forum powinno
      dopomagać a nie wylewać swoją złość i gorycz a atakować to myślę że w tym
      miejscu to my jako Kobiety powinnyśmy trzymac się razem i solidaryzowac
      wspólnie.Pozdrawiam cieplutko
      A każdego bajka może się skończyć lub nie musi się kończyć :-))))
      • alexa195 Re: Rozmowa jeszcze nikomu złego nic nie zrobiła 03.02.07, 21:23
        goniu, nam dokladnie o to chodzilo: by przestrzec przed ewentualnymi
        nieprzyjemnosciami - czyli pomoc. W ogole nie wiem skad wzial sie pomysl o
        "atakach" i kto mialby byc tym ktory atakuje (do tego kogo i w jaki sposob)...
        • sarawi Rozmowa jeszcze nikomu złego nic nie zrobiła 04.02.07, 13:33
          Gonia, wybacz, ale Twoje wypowiedzi sa tak chaotyczne i pozbawione wiekszego
          sensu, ze nie bardzo rozumiem o co Ci wlasciwie chodzi?
          Poza tym, nie rozumiem rowniez w jakim celu zostalo zalozonych na jednym forum
          kilka watkow niemalze o jednym i tym samym?
          Nie zauwazylam tu takze zadnych akatkow ze strony dziewczyn. Chyba, ze nie
          umiem czytac ze zrozumieniem, czego raczej sobie nigdy nie przypisywalam :)

Odnosze czasem wrazenie, ze pojawiaja sie na tym forum kobiety, ktorym nie
          powiodlo sie w zyciu - jestescie dorosle, a czesto nie zauwazacie, ze ktos Was
          wykorzystuje! Moze wlasnie dlatego warto powiedziec komus cos wprost, otworzyc
          mu oczy na pewne sprawy, oszczedzic zalu, rozczarowania, smutku i lez ...
          Nie twierdze, ze kazdy Turek to zly czlowiek, ale wiekszosc z nich nie szanuje
          Europejek, dla nich jestesmy zupelnie inna kultura, z ktorej mozna latwo
          czerpac przyjemnosc bez ponoszenia pozniej zadnych konsekwencji. Nie warto sie
          angazowac, moze po prostu jednynie milo bawic, korzystac z zycia, ale wracac po
          jakims czasie do rzeczywistosci, a nie z glowa w chmurach? Mam kilku znajomych
          z Turcji i niczym nie roznia sie od typowego stereotypwego Turka - babiarze ...
          • gonia1502 Re: Rozmowa jeszcze nikomu złego nic nie zrobiła 04.02.07, 16:36
            Chodzi o dość ostry wątek!!! jak coś to poczytaj.
            • mrockata Re: Rozmowa jeszcze nikomu złego nic nie zrobiła 04.02.07, 19:21
              gonia1502 napisała:
              > Chodzi o dość ostry wątek!!! jak coś to poczytaj.

Wszystko jasne...
              • civciv1 Re: Rozmowa jeszcze nikomu złego nic nie zrobiła 15.08.07, 23:07
                Dla przypomnienia o czym tu dziewczyny rozmawiały

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka