Gość: mycha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 19:26 ma ktos tak temacik albo podobny :D? jaka literature bierzecie? macie jakis pomysl prezentacji:)) piszcie :)) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aki Re: prezentacja :) wplyw wojny na psychike czlowi IP: *.16.100-84.rev.gaoland.net 18.11.06, 05:09 A Ty? Jaką literturę bierzesz? Masz jakiś pomysł na prezentację? Napisz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mycha buu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 11:36 no wlasnie na razie nie mam pomyslu :((( prosze o pomoc :)) pozdrawiam :) zastanawialam sie nad wierszami Rozewicza i pewnie Medaliony wezme ... ale jak zaczac/:D? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: prezentacja :) wplyw wojny na psychike czlowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 07:52 powinnas się zdecydowac: albo psychika autora i zobrazowanie tego w swoich dziełach, albo sami bohaterowie. /nie wolno mieszać autora z podmiotem lirycznym lub bohatera z autorem prozy! Jeżeli wybrałabyś autorów, wówczas możesz sięgnąć po Gruzińskiego (jego dzieło to fakt, więc nie mieszasz), podobnie Sołżenicew, Krall, Różewicz, Moczarski, Borowski, Baczyński, Białoszewski. Możesz sięgnąć tylko po postacie: np. bohaterowie "Niemców" Kruczkowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 15:59 a moze cos wiecej w tym temacie? macie jakies pomysl w ogole na poczatek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kicia pomysl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 06:13 MA KTOS JESZCZE JAKIS POMYSL? NA TEN TEMAT? BO JA MAM BARDZO PODOBNY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruel Re: pomysl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 15:22 Jeżeli chodzi o tożsamość autora z podmiotem mówiącym to w literaturze wojennej mamy do czynienia po części z innymi jakościami- że tak powiem -w całym procesie tworzenia... Rysa biograficzna jest bardzo wyrażna i głęboka, nie sposób jej pominąć...Czy to zarówno w poezji czy w powieściach.Kłania się pierwszy wykład z teorii literatury. Zawsze jest podmiot mówiący i autor ale tutaj istnieje pewna tozsamość często nawet sugerowana w treści.......Pamiętajcie o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralalalala Re: prezentacja :) wplyw wojny na psychike czlowi IP: *.mlyniec.gda.pl 17.12.06, 17:22 "Rzeźnia nr 5" Vonegutta, "Na zachodzie bez zmian" Remarqua, "paragraf 22" hellera Odpowiedz Link Zgłoś
kruczekrtyui Re: prezentacja :) wplyw wojny na psychike czlowi 11.02.15, 18:40 Ja podjęłam sie pracy z tym tematem książki jakie wybrałam to proszę państwa do gazu kiedy Bóg odwrócił wzrok medaliony inny świat rozmowy z katem koncepcją na napisanie tej pracy jest zwrócenie jak wojna wpłynęła na poszczególne grupy społeczne i ich morale i teraz nie wiem czy to najlepszy bedzie pomysł i czy o to w ogóle chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: prezentacja :) wplyw wojny na psychike czlowi 16.02.15, 11:47 kruczekrtyui napisał(a): > Ja podjęłam sie pracy z tym tematem książki jakie wybrałam to proszę państwa d > o gazu kiedy Bóg odwrócił wzrok medaliony inny świat rozmowy z katem koncepcj > ą na napisanie tej pracy jest zwrócenie jak wojna wpłynęła na poszczególne grup > y społeczne i ich morale i teraz nie wiem czy to najlepszy bedzie pomysł i czy > o to w ogóle chodzi Zanim zaczniesz myśleć o maturze naucz się do czego służą kropki i przecinki i naucz się je wykorzystywać. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maartyna90 Re: prezentacja :) wplyw wojny na psychike czlowi IP: *.waldex.3s.pl 23.03.15, 19:20 Jeżeli chcesz profesjonalnej pomocy napisz: m.zientarrk90@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś