a.polonia 02.10.06, 11:11 Nareszcie, doczekalam sie :) www.scenapolska.nl/indexpl.html Czy ktos sie jeszcze wybiera na ten koncert? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mad_die Re: Maciej Malenczuk w Utrechcie 02.10.06, 12:31 o kurcze nie wiedziałam, że jest taka strona :) bardzo fajne :) a co do koncertu - Maleńczuk to ten co śpiewał "kombinuj dziewczyno nim twe wdzięki przeminą" ? ;D pogadam z moim M i pomyślimy :) Odpowiedz Link
a.polonia Re: Maciej Malenczuk w Utrechcie 02.10.06, 13:11 Maddie, wygooglowalam i to jest zespol Leszcze i Maciej Miecznikowski (nie znam tego zespolu :(). Malenczuk to Pudelsi, Homo Twist, tylko, ze w Utrechcie bedzie solo. zastanawiam sie, czy brac mojego Holendra, ale mysle, ze bedzie sie nudzil (Pudelsow akurat lubi, ale mysle, ze ten koncert bedzie bardziej kameralny i oczywiscie teksty sa najwazniejsze, wiec nie wiem, czy sie znecac nad chlopem, zanudzi sie :P), wiec jesli ktos tu nas forum sie zdecyduje, to chcialabym sie przylaczyc :). ciesze sie, jak tak dalej pojdzie, to moze kiedys uda mi sie w koncu zobaczyc Kazika w Holandii :). Odpowiedz Link
mad_die Re: Maciej Malenczuk w Utrechcie 02.10.06, 13:36 aaa no to coś mi się musiało pomylić ;) mój nie Holender jest i rocka lubi, więc myślę, że się tam zjawimy :) Odpowiedz Link
a.polonia Re: Maciej Malenczuk w Utrechcie 02.10.06, 14:59 Maddie, a dasz mi znac, jak juz bedziecie na 100 proc. wiedziec? :) Moze byc na priva. Odpowiedz Link
napolnoc Re: Maciej Malenczuk w Utrechcie 02.10.06, 22:00 oj,i ja bym chetnie, baaaardzo chetnie :) Popytam wsrod znajomych czy i im by sie chcialo, Stefana zabierac nie bede, srednia dla niego to zabawa :P Moze Pola sie z tej okazji winka razem napijemy ? Odpowiedz Link
a.polonia Re: Maciej Malenczuk w Utrechcie 03.10.06, 01:13 Nie mam pojecia ile kosztuje, jeszcze nie pytalam, bo czekam, az sie na 100 proc. zdecydujecie, bo nie wiem czy tylko sobie bilet zamawiac, czy i mojemu. Napolnoc, widze, ze Ty juz zdecydowana?? :))) Super by bylo :). Odpowiedz Link
mad_die Re: Maciej Malenczuk w Utrechcie 02.10.06, 22:10 kurcze napisałam do nich o cene biletu i odpowiedzi ani śladu... może wiecie, ile kosztuje? Odpowiedz Link
mister1 Re: Maciej Malenczuk w Utrechcie 03.10.06, 10:17 Wieść się po kraju, jak echo poniosła Oto premierem zostaje Jarosław Brat prezydenta do tego bliźniaczy Tak władzę w kraju przejął duet Kaczy Ńskich, co mierzą w obwodzie niemało Łatwiej przeskoczyć, niż obejść się dało Stwór ów dwugłowy, a i czteronogi Takoż rąk ma czworo skorych do przestrogi REKLAMA Czytaj dalej Z dwu ust pouczeń, łajania nie szczędzi Ludzi używa jako swych narzędzi - Rzadko się uśmiecha, a jeśli to chytrze Raz po raz podwójną gębę sobie wytrze Rzeczpospolitą - nie wiedzieć już którą (Faszystom ją daje, sługusom i gburom) A niechże się który zza gbura wychyli Teczkę jego z półki zdejmie gbur w tej chwili W ruch służby puszcza, niczym gończe sfory Konstytucyję zmienia, wciąż do zwady skory Reżimem tu pachnie, już to dobrze znamy I się tak po trochu doń przyzwyczajamy Trza nas wziąć za mordę, trza nam ręki twardej Trza nam strachu więcej szpicli i pogardy Trza nam takoż biedy - w świecie izolacji Wszak sympatii godna nie jest żadna z nacji Poglądy to wsteczne, czemuż w ruch wprawiane Po raz enty w historii nigdy nieudane Kacyków zapędy. Języków nie znają Wżdy armią tłumaczy w krąg się otaczają Wstyd za taką Polskę, wszyscy nas wyśmiali Żeśmy taki duet do władzy wybrali Śpij z ręką w nocniku Ojczyzno kochana Na lat pięć kadencja lub dziesięć wybrana Maciej Maleńczuk Odpowiedz Link
a.polonia Re: Maciej Malenczuk w Utrechcie 04.10.06, 10:51 Maddie, czy dostalas juz odpowiedz, bo ja jeszcze nie :((. Czy moze bilety sa dla wybrancow, mister, Ty na pewno masz dostep, pogadalabys moze ze scena polska w Holandii :). Odpowiedz Link
mad_die Re: Maciej Malenczuk w Utrechcie 04.10.06, 11:41 nie, nic mi nie odpisali na razie :( a szkoda, bo fajnie by było gdzieś się zabawić :D Odpowiedz Link
mad_die Re: Maciej Malenczuk w Utrechcie 05.10.06, 16:10 No i co z tym koncertem? wie ktoś coś? Odpowiedz Link
a.polonia Re: Maciej Malenczuk w Utrechcie 05.10.06, 18:34 ja nie wiem nic, swietna organizacja, nie ma co :(( Odpowiedz Link
mister1 Re: Maciej Malenczuk w Utrechcie 05.10.06, 21:31 sadze ze bilety beda po kilkanascie euro a wystep bedzie w auli szkoly niedaleko miejsca zamieszkania szefowej " Sceny Polskiej" . Nie sadze tez, by biletow zabraklo... Odpowiedz Link
a.polonia Re: Maciej Malenczuk w Utrechcie 05.10.06, 21:48 Mister, ja tez nie sadze, zeby zabraklo,ale fajnie by bylo, gdyby Scena Polska czasem odpisywala na maile zainteresowanych osob. Odpowiedz Link
monivk Re: Maciej Malenczuk w Utrechcie 06.10.06, 06:16 a.polonia,napolnoc-chetnie sie przylancze na koncert:)))idem na stowe Odpowiedz Link
mister1 Re: Maciej Malenczuk w Utrechcie 06.10.06, 07:44 a.polonia napisała: > Mister, ja tez nie sadze, zeby zabraklo,ale fajnie by bylo, gdyby Scena Polska > czasem odpisywala na maile zainteresowanych osob. tez tak uwazam Odpowiedz Link
mad_die Re: Maciej Malenczuk w Utrechcie 06.10.06, 10:06 Ja również, i to trochę śmieszne jest, że tak sobie ludzi olewają poprostu... Odpowiedz Link
napolnoc Re: Maciej Malenczuk w Utrechcie 06.10.06, 10:32 Nie rozumiem wogole, dlaczego na stronie www nie mozna bylo napisac ile kosztuje bilet i gdzie/jak mozna go kupic ???? Jakas tajemnica? Ja powiem szczerze, ze zaczelam sie zastanawiac nad tym koncertem, nie mieszkam w Utrechcie i nie chce mi sie nadaremno wieczorami samej pociagami jezdzic. Mam przyjechac i pocalowac klamke albo nie trafic, bo nie wiem gdzie pani z Polskiej Sceny mieszka (bo niby dlaczego mam wiedziec????). Cholera, szkoda, Glupio tez wobec Malenczuka, ze zobaczy na koncercie 15 osob , bo reszta nie mogla kupic biletow... Odpowiedz Link
mister1 Re: Maciej Malenczuk w Utrechcie 06.10.06, 10:43 A dzwonilas do Zofii Czerniejewicz ( 030-2718296 to jednoczesnie jej numer domowy) ? Odpowiedz Link
mad_die Re: Maciej Malenczuk w Utrechcie 06.10.06, 10:49 No dobrze, ale czy nie mogła ta Zofia na stronie napisać, ze bilety są po tyle i tyle, rezerwować można do tego i tego dnia? Takie to trudne? Widać tak, bo na maila też nie może odpowiedzieć... To po co w ogóle go ma? Odpowiedz Link
mister1 Re: Maciej Malenczuk w Utrechcie 06.10.06, 10:55 przepraszam, ale je nic wspolnego ze "Scena Polska" nie mam (poza chodzeniem na spektakle ) Odpowiedz Link
a.polonia Re: Maciej Malenczuk w Utrechcie 06.10.06, 16:06 Pamietam, jak ktoras z pan ze Sceny Polskiej podczas festiwalu filmow polskich w Nijmegen nawolywala do udzialu Polonii w takich imprezach. No rece opadaja na taka organizacje. I szkoda Malenczuka rzeczywiscie, a juz jak glupia sie ucieszylam, ze moze kiedys Kult zostanie zaproszony do Holandii. Odpowiedz Link
mad_die Re: Maciej Malenczuk w Utrechcie 06.10.06, 16:25 no ale nic sie nie da zrobić? ktoś probował tam w ogóle zadzownić? Odpowiedz Link
monivk okey.dzwonilam 06.10.06, 20:30 wlasnie wykonalam telefonik do pani zofii.koncert odbywa sie na 200 %.malenczuk pojawia sie w holandii dzien wczesniej z zona(czas na zaklimatyzowanie sie):))).ceny biletow 18 euro od osoby.sala moze pomiescic tylko 150 osob.pani zofia otrzymala dwa maile.postara sie na wszystkie odpisac.zgloszone osoby wciaga na liste.nie moze przyjac wiecej niz 150 zgloszen.salka podobno nie pomiesci wiecej . piszcie wiec,zglaszajcie chec przyjazdu.bedziecie wciagnieci na liste.to kto jezdzie na pewno?:) Odpowiedz Link
mad_die Re: okey.dzwonilam 06.10.06, 20:36 18 euro powiadasz? w Utrechcie? o 19 to było czy jakoś tak? a co jest w cenie biletu? :D Odpowiedz Link
mister1 Re: okey.dzwonilam 06.10.06, 21:20 18 euro to raczej calkiem normalna cena - tyle sie mniej-wiecej spodziewalem. Wystep to nie film. Odpowiedz Link
mad_die Re: okey.dzwonilam 06.10.06, 21:48 a czy ja mówie, ze nie jest normalna ta cena? ;) tez się tyle spodziewałam :D Odpowiedz Link
a.polonia Re: okey.dzwonilam 07.10.06, 00:42 O matko, co za konspiracja. Zostalam wciagnieta na liste? Tzn. moje imie, nazwisko, czy nick gazetowy? Mam podac jakies haslo przed wejsciem? Caly czas czekam na odpowiedz na moj mail i jakies potwierdzenie, w koncu dwa maile to nie jest jakas zawrotna ilosc :P Odpowiedz Link
mister1 Re: Maciej Malenczuk na ONECIE 09.10.06, 14:31 Już dziś, w poniedziałek, 9 października, o godzinie 14:30, odbędzie się Internetowe Spotkanie Na Żywo, z Maćkiem Maleńczukiem. Spotkanie będzie transmitowane na stronach serwisu muzycznego Onet.pl. Rozmowa dotyczyć będzie głównie "Cantigas De Santa Maria", najnowszej płyty wokalisty znanego między innymi z grup Homo Twist i Pudelsi. Album jest zbiorem pieśni Alfonsa X el Sabio, króla Kastylii, opowiadających o cudownej ingerencji sił boskich w losy bohaterów poszczególnych opowieści. Oprócz Maleńczuka, do projektu zaproszeni zostali: kompozytor, aranżer i wykonawca specjalizujący się w wykonaniach muzyki dawnej - Paweł Iwaszkiewicz, śpiewaczka Wanda Laddy, Paweł Muzyka grający na violi da gamba oraz perkusista Kuba Rutkowski. Odpowiedz Link
astarte7 Re: Maciej Malenczuk na ONECIE 09.10.06, 20:05 Wchodze dzis na forum po dluzszej nieobecnosci, a tu prosze: takie info. Ucieszylam sie juz, ze zobacze Malenczuka w Utrechcie, choc wrocilam dzis m.in. od brata, ktory Macieja ma za sasiada, czytam i czytam kolejne posty i pomalu rece mi opadaja...To mozna sie jeszcze na ten koncert w jakis jawny sposo wpisac?? Bo ja glupia wyslalm od razu maila zgloszeniowego, ale jak piszecie ze limit 150 miejsc, to chyba marne me szanse o tej porze. Jak mnie ktos wpisze na jakas liste rezerwowa, to ja ide tez :-)) Odpowiedz Link
a.polonia Re: Maciej Malenczuk na ONECIE 09.10.06, 20:30 > Okej, ide rowniez :-) astarte, skad wiesz, ze idziesz? Bo ja nadal nic nie wiem, nie dostalam zadnego potwierdzenia!!!! Jesli bede wiedziala na 100%, to mozna by sie spotkac przed koncertem, taki mini-forumowy zlot i wspolnie tam dotrzec? Tylko, ze ja nie wiem gdzie mam sie dowiedziec, czy mnie ten zaszczyt spotkal. Odpowiedz Link
napolnoc Re: Maciej Malenczuk na ONECIE 09.10.06, 21:21 Ja tez ide, zdecydowalam, jeszcze nie wiem, czy przyjade sama czy z kims. Odpowiedz Link
astarte7 Re: Maciej Malenczuk na ONECIE 09.10.06, 22:47 No wiem, ze ide bo na pytanie "Czy mozna kupic jeszcze bilet na koncert Macka Malenczuka 14.10. w Utrechcie (w ramach przedsprzedazy)?" otrzymalam natychmiast maila back o tresci: "Tak, moze Pani zamawiac, pozdrowienia Zofia Schroten-Czerniejewicz Scena Polska" + zalacznik info, gdzie sa informacje o tym koncercie (jak ktos chce, to mu przemejluje na priva), a tam jest podany numer konta Stichting Pools Podium gdzie nalezy przelac kase. Dla pewnosci jeszcze tam jutro zadzwonie i potwierdze, ze na 200 % ide i ze numer konta na 300 % sie zgadza :-)) Odpowiedz Link
a.polonia Re: Maciej Malenczuk na ONECIE 10.10.06, 12:16 Astarte, prosze o info na priva. Napisze jeszcze raz maila do tej pani. Odpowiedz Link
mister1 bilety na Malenczuka 11.10.06, 07:33 SCENA POLSKA – POOLS PODIUM www.scenapolska.nl zaprasza na: KONCERT SOLOWY MACIEJA MALEŃCZUKA 14 październik, godz 19:00 Marnix Academie,Vogelsanglaan 1 Utrecht Dojazd: z Centraal Station autobus nr 8 kierunek Overvecht NS. Wysiąść na przystanku: Hijmans van den Berghlaan, potem przekroczyć Van Everdingenlaan i wejść w ulicę Hijmans van den Berghlaan, trzecia ulica w prawo jest Vogelsanglaan lub 10 min pieszo ze stacji Utrecht Overvecht REZERWACJA BILETÓW: tel: 030-2718296 - mail: scenapolska@planet.nl (przedsprzedaż 18,- euro, w dniu koncertu 22,- euro) konto bankowe: Stichting Pools Podium - ABN-AMRO 51.85.44.443 Kwartalnik “Scena Polska” – ukazał się najnowszy numer. (do nabycia przed koncertem) Dojazd: www.hsmarnix.nl/academie/Locatie.htm Odpowiedz Link
a.polonia Re: bilety na Malenczuka 11.10.06, 08:01 Mister, dzieki. Nie mozna bylo tego umiescic na stronie sceny polskiej? Odpowiedz Link
monivk Re: bilety na Malenczuka 11.10.06, 10:24 mimo wszystko tez bardzo chetnie spotkalabym sie gdzies na boczku przed koncertem:))) Odpowiedz Link
japs76 Re: bilety na Malenczuka 11.10.06, 12:48 hej,witam.mam wielka prosbe.dajcie znac jak i gdzie bedzie ustawka przed koncertem,bo przyjezdzam z enschede i nie znam utrechtu.z gory dzieki.japs ps.moj mail ewentualnie:japski1976@hotmail.com Odpowiedz Link
tijgertje Re: bilety na Malenczuka 14.10.06, 10:31 Ciekawe, czy cos sie w Scenie zmienilo z przedsprzedaza biletow? Kiedys kupilam bilety na film, jakies 2 tygodnie wczesniej przelalam pieniadze na ich konto, przed seansem musialam zaplacic jeszcze raz, potem mialam dostac zwrot i guzik:( Kontakt po filmie szybko sie urwal, maile bez odpowiedzi. Najdrozszy film, jaki w zyciu widzialam, organizacja skutecznie mnie zniechecila do jakiejkolwiek aktywnosci zwiazanej ze Scena Polska. Z tego, co czytam, jezeli sa zmiany, to pewnie niewielkie. Dla tych, co sie wybieraja radze wziasc 18E w gotowce, jezeli nawet wczesniej zaplacili. Bawcie sie dobrze! Odpowiedz Link
a.polonia Re: bilety na Malenczuka 14.10.06, 10:57 Tijger, dzieki za ostrzezenie, bedziemy w kupie, wiec latwiej bedzie - najwyzej bedziemy szturmowac wejscie :)) Zaraz sobie w razie czego wydrukuje wydruk z konta jako dowod, ze wplacilam kase. Dla mnie cala organizacja jak do tej pory byla do d... No, ale zobaczymy, zdam relacje :) Odpowiedz Link
go.ga Re: bilety na Malenczuka 14.10.06, 22:14 Ale jaja. Przeczytalam caly watek. Czuje sie, jakbym sie przeniosla w czasie. Mis, Alternatywy i takie klimaty. Pozdrowienia dla Pani Zosi ze Sceny Polskiej ;-) Odpowiedz Link
napolnoc Re: bilety na Malenczuka 15.10.06, 01:46 Koncert sie odbyl, byl bardzo udany, swietnie sie bawilismy, niech wam zal bedzie, ze nie byliscie :P Odpowiedz Link