Dodaj do ulubionych

kalkulatory bez %?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 17:43
znacie takie? ja taki mam jedynie w komórce... dodawanie, odejmowanie,
mnozenie, dzielenie i pierwiastek (no i jakies niepotrzebne przeliczanie
walut), ale komorki brac nie mozna...
a kazdy kalkulator najprostrzy ma %, co juz zadziej bywa z pierwiastkiem...
Obserwuj wątek
    • Gość: symfonia grozy Re: kalkulatory bez %? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 19:31
      a kto Ci powiedzial, ze ma nie byc %?
      tylko rozwodzenia sie nad cyrklami, olowkami, kalkulatorami, tablicami... dla
      mnei jakos wiekszym problemem sa same zadania :/
      • Gość: kaś Re: kalkulatory bez %? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 19:32
        wiesz na upartego % to dane statystyczne... a wsrod +,-,*,/ i pierwiastka nie
        ma %
        • Gość: symfonia grozy Re: kalkulatory bez %? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 21:42
          no ale to juz trzeba by byc nie tylko upartym, ale wrecz upier...
          mam kalkulator PROSTY i ma %
          koniec koncow dojdziemy do tego,z e w ogole nie mozna miec kalkualtora :P
    • Gość: blah Re: kalkulatory bez %? IP: *.krak.tke.pl 07.05.05, 19:32
      a kto powiedzial ze nie moze byc %? nie wolno uzywac kalkulatorow graficznych
      (z graficznym, wieloliniowym wyswietlaczem, mogace rysowac wykresy)
      ja oddalem do kontroli casio fraction fx-220 i przepuscili (chyba z 30 guzikow,
      kazdy przynajmniej po 2 funkcje- ma sinusy, cosinusy, potegowanie, pierwiastki
      drugiego i trzeciego stopnia, logarytmy, mediane, srednie, do 18 nawiasow i
      duzo innych funkcji, z ktorych czesci nawet nie umiem uzyc)
      • Gość: kaś Re: kalkulatory bez %? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 19:34
        mediana to dane statystyczne!!!
        • Gość: blah Re: kalkulatory bez %? IP: *.krak.tke.pl 07.05.05, 20:00
          wiem ale i tak nie umiem uzyc tej funkcji na kalkulatorze :D wole policzyc na
          papierze.

na arkuszu pisze tylko ze graficznych...
          • Gość: symfonia grozy Re: kalkulatory bez %? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 21:45
            nie mozna miec na maturze takiego kalkulatora, maja byc proste...
            a ze Twoja buda to olala, to inna bajka
    • Gość: oxx Re: kalkulatory bez %? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 08:19
      Według mnie to powinni ZABRONIĆ używania kalkulatorów w przyszłości i dać
      "łatwe" liczby do obliczania (albo zadania w stylu: Jacek kupił x cukierków, a
      Marek y. Oblicz ile cukierków kupili razem). Przecież to co się teraz dzieje to
      PARANOJA! W niektórych szkołach pozwalają używania kalkulatorów z możliwością
      obliczania równań nieskończenie dużego stopnia, a w niektórych to nawet % nie
      można mieć :/. I gdzie tu sprawiedliwość.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka