Dodaj do ulubionych

EGZAMINATORZY - SPRAWDZACIE?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 20:56
Właśnie jestem po spotkaniu organizacyjnym przed sprawdzaniem prac. Robią z
nami co chcą. Za sprawdzenie poziomu podstawowego 8pln brutto, to samo za
poziom rozszerzony. Tak jest przy OKE Łomża.Umowy są niejasne. Oczywiście
wszystko jest dobrowolne, ale jeśli ktos robi awans to warto miec spełniony
punkt pt. czynny egzaminator. mamy siedzie po 10 godzin dziennie
skoszarowani - jak na konklawe. Tylko biały dym ja uszami puszcze po 10
godzinach sprawdzania. Dajemy się robic w przysłowiowe jajo!OKE sponsoruje
nam obiad, na który mozemy wydac 5pln :-))Jak jest w innych OKE? A co się
stanie z czystymi arkuszami na rozszerzony? Pójda z dymem? Ile na to poszło
kasy?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: becia Re: EGZAMINATORZY - SPRAWDZACIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 21:04
      hej ! sprawdzam - u nas nic o obiedzie nie było owy - zaproponowano tylko
      czajniczk na zagrzanie wody i... bar kebab w sasiedztwie szkoły. Podobnie jak
      ty tylko do awansu a potem - zegnajcie !!! chyba że spełnia sie nasze obawy, że
      wlepia nam sprawdzanie jako obowiązkowe w KN. co od płac to pewnie w całym
      kraju jest ta sama stawka, ja dopiero jutro mam organizacyjne, co tam że to
      sobota - dzien wolny... mam tylko nadzieje ze niewielu pisało rozszerzona i nie
      bedzie duzo poprawiania...
      pozdro, jakos przetrwajmy...
      • Gość: ka Re: EGZAMINATORZY - SPRAWDZACIE? IP: *.acn.waw.pl 06.05.05, 22:09
        a ja mam nadzieje ze jednak mimo zmeczenia bedziecie oceniac sprawiedliwie:)
        nie mowie zeby cos podciagac..tylko zeby bylo sprawiedliwie dla wszystkich:)
        zycze mimo wszystko milej pracy:)
      • Gość: julia f. zdajaca Re: EGZAMINATORZY - SPRAWDZACIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 19:35
        hyhy, chcialam zmartwic, ale chyba wiekszosc uczniow w Polsce (takie mam
        wrazenie po tym jak to bylo w mojej szkole, a nie jest to szkola jakos
        specjalnie rozwinieta w jezykach..) zdawalo jednak arkusze rozszerzone.
    • Gość: egzaminator Re: EGZAMINATORZY - SPRAWDZACIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 22:14
      Masz rację, że traktują nas jak wyrobników. Po trochu sami sobie jesteśmy
      winni, bo zgadzamy się na to (znacie hasło:"na wasze miejsce czeka 10
      innych?"). Trzeba się było "postawić" przed maturą. Przynajmniej macie obiad, w
      śląskim nie ma nic! Dostaliśmy listę szkół, potem kazali ją szybko odesłać pod
      pretekstem uproszczenia, które polegało tylko na wykasowaniu nazw szkół!
      Ciekawe jak się mają wszystkie inne koszty w stosunku do wynagrodzenia
      egzaminatorów? I skąd się biorą te pieniądze, które idą w błoto? Poprawiacie
      też w soboty i niediele?
      • Gość: ka Re: EGZAMINATORZY - SPRAWDZACIE? IP: *.acn.waw.pl 06.05.05, 22:19
        a jak to jest,wy sprawdzacie tez inne miasta czy zwykle swoje i z okolicy?
        i czy widzicie na pracy z jakiego miasta jest? bo czasem sie boje ze prace z
        wawy beda oceniane duuzo surowiej bo niektorzy nie lubia stolycy.
      • Gość: no pięknie Re: EGZAMINATORZY - SPRAWDZACIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 22:22
        Heheh moje przypuszczenia były i są bardzo trafne. Właśnie się zastanawiałem
        nad tym co oni zrobią z arkuszami na poziom roserzony i zastanawiałem się,
        gdzie będą próbowali zaoszczędzić i już wiem na nauczycielach no bo na kim
        innym przecież: „Duża ryba nie podzieli się z mała rybką pokarmem” Współczuje
        nauczycielem i Pozdrawiam i jak by nie było to życzę miłej pracy !!
      • Gość: marcin h Re: EGZAMINATORZY - SPRAWDZACIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 22:38
        Sprawdzamy wyłącznie w soboty i niedziele. Przecież jest to dodatkowa praca (to
        jest fair). Nie wiemy jaką szkołę bedziemy sprawdzać, ale pewnie w sieci pojawi
        się lista szkół z ich kodami i będzie można dojść (lista wildsteina sic!).
        Zastanawiam się kto będzie chciał sprawdzać część rozszerzoną - pracy dużo
        więcej a kasa taka sama (umowa na rozszerzoną jest podpisywana oddzielnie).
        Podejrzewam, ze wielu egzaminatorów sobie odpuści, bo woli spędzić czas w
        przyjemniejszy sposób, a zostana ci, którym bardzo zależy na dorobieniu marnych
        groszy, bo nie maja innych możliwości sprzedac swoich umiejetności za konkretne
        pieniądze. A przecież czas to pieniądz
    • Gość: Manni Re: EGZAMINATORZY - SPRAWDZACIE? IP: *.isb.com.pl 06.05.05, 22:23
      Prace z mojego miasta idą do Łożmy, proszę sprawdzać z wyrozumiałością ;).

A co do sprawdzania matur - jednym słowem chaos i naprawdę wątpię, czy uda się
      do końca czerwca pozbierać wszystkie wyniki...
      • pierozka Re: EGZAMINATORZY - SPRAWDZACIE? 06.05.05, 22:26
        a sprawdzacie wypracowanie na rozszerzonym jak nie zaznaczylam tematu??
    • Gość: xxx86 Re: EGZAMINATORZY - SPRAWDZACIE? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.05.05, 23:09
      My na maturze nie mogliśmy nawet wychodzić do łazienki i pić wody i w dodatku
      nam za to nikt nie płacił ani grosza...
    • Gość: Ma Re: EGZAMINATORZY - SPRAWDZACIE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 23:13
      mam pytanie może wreszcie ktoś wiarygodny mi odpowie czy jeśli zaznaczyłam
      odpowiedzi krzyżykiem a nie zamalowałam to czy bedą sprawdzone prosze o
      odpowiedz bo do czerwca umre z niepewności
      • Gość: Majka Do Egzaminatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 23:22
        Och Strrrasznie wam współczuję, naprawdę. Chcecie to się wymienię. Mogę
        siedzieć po 10 godzin w weekend i dostawać za to po 8 zł od PRACY! Ile się
        sprawdza jedną pracę? Jeszcze z angielskiego? Gdzie tyle jest odpowiedzi
        testowych? I to jeszcze robi za was komputer! Ja za to jestem królikiem
        doświadczalnym, który siedział dzisiaj przez 7 godzin w szkole bez
        jakiejkolwiek szansy na obiad albo coś ciepłego do wypicia. Podczas ostatniego
        arkusza literki same do mnie wychodziły, ale się nie poddałam:) pozdrawiam i
        proszę nie narzekać!!!
      • Gość: anjia Re: EGZAMINATORZY - SPRAWDZACIE? IP: 83.18.2.* 06.05.05, 23:26
        mam pytanie może wreszcie ktoś wiarygodny mi odpowie czy jeśli zaznaczyłam
        odpowiedzi krzyżykiem a nie zamalowałam to czy bedą sprawdzone prosze o
        odpowiedz bo do czerwca umre z niepewności

w pelni to popieram... mam identyczny problem...

zlitujcie sie i nam odpowiedzcie

pozdrawiam
    • Gość: Egzaminator Re: EGZAMINATORZY - SPRAWDZACIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 23:19
      Mam wrażenie, że trochę kolega-autor postu przesadza... Nie robią z nami co
      chcą. Jeśli koledze nie odpowiada, proszę się nie zgłaszać: sprawdzanie matur
      nie jest NIEZBĘDNE do awansu, są tam inne możliwości... Ta wydaje mi się
      stosunkowo niewymagająca i - w dodatku - płatna. 8 zł za pracę to nie jest mało,
      zwłaszcza, że może Pan sprawdzić 10 prac (zaliczony czynny udział) a potem
      wyjść. Jeżeli jednak zdecyduje się Pan pozostać, to nie musi Pan sprawdzać przez
      10 godzin non-stop; przerwy są dozwolone. A poza tym, proponuję porzucić to
      ciągłe polskie narzekanie od którego już wszystkich boli głowa i nie pisać
      takich bzdur na forum, na którym głównie wypowiadają się uczniowie. Oni są już
      wystarczająco zestresowani, nie muszą dowiadywać się, że ci, od których zależą
      ich losy, nie sprawdzą ich prac, bo nie dostaną obiadu... I śmieszne to, i
      przykre... Matura nie jest idealna, organizacja nie jest idealna, ale to
      wszystko dzieje się pierwszy raz, od kilkudziesięciu raz po raz pierwszy
      inaczej. Dajmy sobie wszyscy the benefit of the doubt... I przestańmy narzekać.
      Więcej optymizmu i wiary w to, że robimy jednak cos ważnego. Pozdrawiam!
      • Gość: Majka Re: EGZAMINATORZY - SPRAWDZACIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 23:24
        Pozdrawiam:)
        jakby nie było, odpowiedź dała trochę otuchy:)
      • Gość: byron Re: EGZAMINATORZY - SPRAWDZACIE? IP: *.wegrow.sdi.tpnet.pl 06.05.05, 23:35
        Jeśli zacząłem rozprawkę od zdania "I am writing to enquire about educational
        offert which appeared in (nazwa czasopisam) w dniu tym i tym. Czy to mi
        będzie zaliczone?? Ja zrobiłem dalej wszystko co trzeba zrobić. Chciałem
        napisać apply for ale mi wyleciało z głowy;((( Jak waszym zdaniem????

Przepraszam że psuję wątek egzaminatorski, proszę mi wybaczyć. Ja się stresuję;(
        • Gość: Egzaminator Re: EGZAMINATORZY - SPRAWDZACIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 23:41
          Jeżeli rozpocząłeś tak rozprawke (na poziomie rozszerzonym? tę o
          dobrodziejstwach techniki?) to trochę to niestandardowe, bo tak rozpoczyna się
          list zazwyczaj. Jeżeli rzeczywiście mówisz o rozprawce, to możesz mieć odjęty
          punkt w kryterium treści za wypowiedź częściowo niezgodną z wymaganą formą. Ale
          jeśli rozpocząłeś tak list, tylko nazywasz go rozprawką, to nie widzę problemu.
          Będzie okay. Idź spać!
          • Gość: byron Re: EGZAMINATORZY - SPRAWDZACIE? IP: *.wegrow.sdi.tpnet.pl 06.05.05, 23:45
            List tak zacząłem ;)) Ten stres;) dzięki, kocham internet i bardzo cenię
            życzliwych ludzi;) Moja mama sprawdza egzaminy gimnazjalistów. Wiem jak ciężko
            pracujecie. 8złotych to jednak dużo jeśli ktoś nie ma korepetycji. Dla wielu
            nauczycieli to strata czasu.. Ale mama zarobiła na egzamin na prawko dla mnie i
            kilka innych tego typu spraw;)
        • Gość: OLLLLa Re: EGZAMINATORZY - SPRAWDZACIE? IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 06.05.05, 23:45
          DRODZY EGZAMINATORZY!!!
          Zlitujcie się i napiszcie czy sprawdzacie prace z polskiego z niepodkreślonym
          tematem... proszę odpowiedzcie bo życie w niepewności jest straszne - a móienie
          znajomym nie wiem czy zdam bo nie podkreśliłam tematu - śmieszne. Proszę
          jeszcze raz o odpowiedź
          • Gość: Manni Re: EGZAMINATORZY - SPRAWDZACIE? IP: *.isb.com.pl 07.05.05, 08:42
            Wczoraj w GW pisali, że będą sprawdzane niepodkreślone prace, więc nie martw
            się :). Jedynie z angielskiego trzeba było zakreślić numer tematu.
            Pozdrawiam!
            • Gość: Maly nie podkreslilem tematu IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.05, 11:26
              a dlaczego akurat z angielskiego trzeba zakreslic temat a z polskiego nie?? czy
              na pewno z angielskiego prace bez podkreslonego tematu nie beda sprawdzane??
              napiszcie prosze...
        • Gość: Manni Re: EGZAMINATORZY - SPRAWDZACIE? IP: *.isb.com.pl 07.05.05, 08:40
          Ja napisałem "I am writing, because I want to study in... . I found information
          about Your school in "Student's Guide" ;). Tyle, że zapomniałem o "yours
          faithfully" i napisałem tylko "I'm looking forward to hearing from you - XYZ"
      • ashm Re: EGZAMINATORZY - SPRAWDZACIE? 07.05.05, 07:20
        spokojnie całe szczęście fora sa po to by wyrażać swoje opinie, nawet jezeli
        dla kogoś są one niewygodne, dziwne....proszę też przestać traktować
        maturzystów jak biedne, pokrzywdzone istoty , ktore trzeba izolowac od
        rzeczywistego świata
      • Gość: Bartek Re: EGZAMINATORZY - SPRAWDZACIE? IP: *.toya.net.pl 07.05.05, 10:31
        Dobrze mówi!!! Jak najwięcej takich egzaminatorów!!!
      • Gość: paulina Re: EGZAMINATORZY - SPRAWDZACIE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 10:40
        jestem podobnego zdania. matura jest jaka jest, ale skoro nic nie mozna
        zmienic, trzeba sie po prostu dostosowac. jestem maturzystka i nie mam zamiaru
        spedzac nastepnego miesiaca w domu, bezustannie sie denerwujac. matura to nie
        koniec swiata! pomyslcie o tym wszyscy zalamani! pe es: nasza polska
        rzeczywistosc podoba mi sie jak najbardziej.. :)
        • Gość: DRah Re: EGZAMINATORZY - SPRAWDZACIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 22:08
          No tak. Co to jest taka matura w porównaniu do problemu raka jąder. Święta
          racja!
    • Gość: Ma Re: EGZAMINATORZY - SPRAWDZACIE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 23:43
      proszę czy odpowie ktos co z tymi odpowiedziami zaznaczonymi krzyzykiem
      • Gość: Egzaminator Re: EGZAMINATORZY - SPRAWDZACIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 23:48
        Odpowiem tak: wszystkie odpowiedzi, które można sprawdzić 'mechanicznie' są
        szczytywane specjalnym skanerem, który twoją kartę najprawdopodobniej odrzuci.
        Wszystkie odrzucone karty będą sprawdzane ręcznie. Kochać cię za to OKE nie
        będzie, bo roboty dodatkowej masa, ale powinni sprawdzić.
      • Gość: krakus_ka do tej co sie pyta o krzyzyk ... IP: *.compower.pl 07.05.05, 20:01
        Wez sie dziecko uspokuj i nie rob z siebie kaleki ...
    • Gość: Ma Re: EGZAMINATORZY - SPRAWDZACIE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 23:51
      dziekuje jestem bardzo wdzieczna za odpowiedz to mnie troche uspokoilo gdyby
      tylko mi sprawdzili to byloby super bo zdac zdalam na pewno
    • Gość: mimimi 8,- to kpina, jestem uczniem i więcej za godzinę w IP: *.acn.waw.pl 07.05.05, 00:13
      Jak za takie pieniądze macie być w normalnych humorach, i bez furii po 30
      wypracowaniu doszukiwać się pozytywnych rzeczy w znienawidzonych papierach??! A
      co najważniejsze z rzetelnością i obiektywizmem oceniać nasze prace? I Wy i my
      to ofiary jednego, chorego systemu. Wy trzymaliście za nac bbb teraz my życzymy
      powodzenia i mimo wszystko "normalności" w ocenianiu w tych nienormalnych
      warunkach. :)

PS - jeśli ktoś się orientuje to jak wygląda sprawa z ponadlimitowymi słowami,
      ile za to max mogą mi odjąć na polaku i na ang???
      • Gość: bemyguest Re: 8,- to kpina, jestem uczniem i więcej za godz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 00:22
        Wszystko jest w informatorze - max mozesz stracic 5 pkt za kompozycje AFAIK.
        • Gość: marion prośba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 09:45
          dołączam się do prośby zamieszczonej wyżej o niezaznaczonym temacie
          wypracowania czy będzie ono sprawdzane czy nie?
          pozdrowienia dla egzaminatrów:)
          • babykasz Re: prośba 07.05.05, 17:28
            troszke mnie ciara po plecach leci jak mysle ze moja prace bedzie sprawdzal
            ktos o tak wysokim poziomie frustracji, zmeczenia i niezadowolenia ;/ moja
            nauczycielka opowiadala mi o warunkach w jakich egzaminatorzy beda sprawdzac
            prace- wspolczuje, jednak ciagle licze po cichu ze wasz stan emocjonalny nie
            zawazy na mojej ocenie bo od niej suma sumarum zalezy moja przyszlosc.
            pozdrwaiam
    • Gość: max Re: EGZAMINATORZY - SPRAWDZACIE? IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 07.05.05, 09:55
      Witam Państwa! Chciałbym sie zapytac, czy w czasie sprawdzania prac będą
      Państwo także doszukiwać się oszustw w pracach, np podobne błędy w 2 pracach?

Pzdr.
    • Gość: Ryga Pytanie do egzaminatorów IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 07.05.05, 12:11
      Jak to jest (w małopolskim) numer pesel trzeba nakelić na matrycy (w karcie
      odpowiedzi), a jeśli ktoś zakreślił zamiast nakleić to czy komputer i
      egzaminator poradzą sobie z "innością" zakodowania?
    • babykasz Sfrustrowani egzaminatorzy- e-e no good :/ 07.05.05, 17:29
      troszke mnie ciara po plecach leci jak mysle ze moja prace bedzie sprawdzal
      ktos o tak wysokim poziomie frustracji, zmeczenia i niezadowolenia ;/ moja
      nauczycielka opowiadala mi o warunkach w jakich egzaminatorzy beda sprawdzac
      prace- wspolczuje, jednak ciagle licze po cichu ze wasz stan emocjonalny nie
      zawazy na mojej ocenie bo od niej suma sumarum zalezy moja przyszlosc.
      pozdrwaiam
      • Gość: rafal Re: Sfrustrowani egzaminatorzy- e-e no good :/ IP: *.czajen.pl / 80.51.251.* 07.05.05, 20:01
        nauczyciel jak glodny to zly, pewnie beda kreslic prace od gory do dolu na
        niekorzysc ucznia, jakby mi tyle placili tez bym tak robil.
      • Gość: marcin h Re: Sfrustrowani egzaminatorzy- e-e no good :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 22:32
        Kilka uwag.Nie czuje sie sfrustrowany tylko po raz kolejny manipulowany(czyt.
        powołanie) Manipuluje sie moja charakterystyka zawodu - czym różni sie
        nauczyciel od lekarza, który jest zakontraktowany lub panem pilnujaczm
        parkingu w nocy - powołanie?.Egzaminatorzy nie sa sfrustrowani elementem
        merytorycznym matury. Uwazam, ze nowa matura jest lepsza ponieważ sprawdza
        umiejętności praktyczne zdającego.Porównajmy starą ustna maturę gdzie trzeba
        było sprawdzać poprawność gramatyczna bez żadnego kontekstu sytuacyjnego. I
        wszystkie wątpliwości poruszone przez zdających w tym wątku przez zdających
        bedą traktowane przyjaźnie dla nich ( odpowiedzi zakreslone krzyzykiem, brak
        zakreślonego tematu itp.) Nie martwcie się maturzyści - na obiad nas stać. Nie
        chodzi tu o zebranie na obiad tylko po co ta farsa? OKe uprzejmie wyłozy nam
        pieniążki na obiadek napoje itp., zeby nam sie lepiej sprawdzało. A ile poszło
        pieniędzy na druk poziomu rozszerzonego (nie mówie tylko o angielskim- licze to
        w tysiacach złotych). Dlaczego wczesniej maturzyści musieli deklarować poziom
        rozszerzony jesli okazało sie,ze moze przystapić każdy, ktory się zgłosi przed
        rozpoczęciem egzaminu na poziom rozszerzony? I kto za to płaci? "Pani placi pan
        płaci - społeczeństwo płaci" I tego my uczymy młodych ludzi? I dlaczego nie
        mamy prawa wypowiadać sie na bolące nas tematy (dzięki ashm dodałas/eś mi
        otuchy)I z pewnoscia bedziemy sprawdzac jak najbardziej obiektywnie- w
        kryteriach oceniania jest brak na jakikolwiek element subiektywny. nawet jak
        ktoś napisze Warshsau a nie Warsaw- też uznamy
        ZDAJĄCY NIE MARTWCIE SIĘ - WE ARE EXAMINEE FRIENDLY
        • Gość: Manni Re: Sfrustrowani egzaminatorzy- e-e no good :/ IP: *.isb.com.pl 09.05.05, 22:16
          Dziękuję za pocieszenie - od razu mi lepiej :). Pozdrowienia dla wszystkich
          nauczycieli sprawdzających prace!;)
    • Gość: egzaminator Re: EGZAMINATORZY - SPRAWDZACIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 19:25
      Droga młodzieży, nie stresujcie się naszym niezadowoleniem. To nie na was się
      wkurzamy, tylko na władze oświatowe, które zafundowały nam makabryczne warunki
      sprawdzania i jeszcze gorsze - płacowe. Prace maturalne na pewno wszyscy będą
      sprawdzać najsprawiedliwiej jak potrafią, a oprócz tego mamy jeszcze
      weryfikatorów i mnóstwo kolegów do pomocy w razie wątpliwości. Także głowy do
      góry i nie martwcie się! Nikt was nie chce skrzywdzić.Pzdr
    • Gość: julia f. Re: EGZAMINATORZY - prosba inna (niz wszystkie ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 19:40
      chcialam tylko prosic o, mimo wszystko (stawki plac, (nie)ludzkie warunki pracy
      itd.), by nie przemeczac sie nadto tym wszystkim i sprawdzac rzetelnie.. ufam,
      ze tak bedzie, tylko nie- zeby jak najpredzej pozbyc sie tej cholernej
      roboty :) wiem, ze to nie takie proste...
    • Gość: ania Re: EGZAMINATORZY - SPRAWDZACIE? IP: *.eternet.pl / *.pl 07.05.05, 21:55
      Chciałam prosić o odpowiedź na moje pytanie. Mianowicie napisałam list na
      maturze w brudnopisie bo myslałam że to czystopis (na próbnej maturze najpierw
      był czystopis i to mnie zmyliło) natomiast czystopis mam całkiem pusty. Tak
      samo postąpiłam na poziomie rozszerzonym. Zaznaczam jeszcze raz cała praca jest
      w brudnopisie, czystopis zupełnie pusty. Czy jest choćby cień nadziei na to że
      moja praca będzie oceniona? to pierwszy egzamin nowego rodzaju.
      • Gość: Egzaminator Re: EGZAMINATORZY - SPRAWDZACIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 22:46
        niestety nie ma żadnych szans. Czystopis to czystopis a brudnopis to
        brudnopis.Jak sama nazwa wskazuje.Nie mozemy tego ocenic. A co do stawek to sa
        niskie. Ale bede mogl sie wyżyc. Skrupulatnie, surowo i dokladnie. Jak czegos
        nie zauważe to napewno na tym nie zyskacie niestety (dla was). Malo kasy ale
        bedzie mi milo. Pozdrawiam uczniowie...
        • Gość: jf Re: EGZAMINATORZY - wyżywać się??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 10:48
          jak Pan moze tak pisac, ze bedzie Pan mogl sie wyzyc??? przeciez nie na tym ma
          polegac Pana praca! ma polegac na rzetelnym sprawdzaniu, bez zlosliwosci.
    • Gość: dbl Re: EGZAMINATORZY - SPRAWDZACIE? IP: *.crowley.pl 07.05.05, 22:56
      Moje obawy sa nieco inne. Jak wiemy jest problem z dostarczaniem zywnosci egzaminatorom. Co gdy sytuacja zacznie sie dramatyzowac i egzaminatorzy by nie zginac beda zmuszeni zjesc pare kartek z mojej pracy? Czy bede musial wtedy powtarzac mature? Nie wiecie czy CKE wydalo w tej sprawie jakies oswiadczenie? Strasznie sie boje bo jesli nie zdam matury nie bede mogl pojsc do policealnego studium uprawy kalarepy :(. A jesli dojdzie do przypadkow kanibalizmu i ktos mi zje egzaminatora zanim ten sprawdzi moja prace? Czy procedura przewiduje taka sytuacje?? Odpowiedzcie prosze!! Jesli ktos popiera moj protest prosze o wyslanie 10 kopii tej wiadomosci do OKE, FBI czy nawet samego Prezydenta!!!
      • Gość: elios Re: EGZAMINATORZY - SPRAWDZACIE? IP: *.gdynia.mm.pl 08.05.05, 00:19
        Pisze sie na to Xd. Pomoge cie zapobiec tej niebezpiecznej sytuacji ;-). W koncu gatunek egzaminatorow moze stanac w oblicu wyginiecia. Trzeba temu zapobiec. Ja proponuje odrazu zaczac od prezydenta XD
        • Gość: asd Re: EGZAMINATORZY - SPRAWDZACIE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 00:31
          Jak najbardziej popieram. Egzaminatorzy osoby dotknięte ubustwem w wysokości 8
          zeta za prace napewno się pozjadają i napewno zjedzą nasze brudnopisy z pracami.

A może sami im jakoś żywnośc dostarczymy???
          • Gość: panna-amelka Re: EGZAMINATORZY - SPRAWDZACIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 22:59
            a jak jest duzo skreslen w pracy to sprawdzacie czy nie??? pismo czytelne tylko
            naprawde duuzo skreslen :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka