Dodaj do ulubionych

Algorytm Kruskala

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 11:05
Do czego w praktyce stosuje się ten algorytm?? Nie mogę nigdzie tego znaleźć. Z góry dziękuję za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: bartek Re: Algorytm Kruskala IP: 195.117.116.* 17.04.07, 13:31
      pl.wikipedia.org/wiki/Algorytm_Kruskala
      • Gość: Magda Re: Algorytm Kruskala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 20:50
        Ale tutaj jest opis algoytmu, ale mnie interesuje to, gdzie się go stosuje.
        • Gość: Maxikaz Re: Algorytm Kruskala IP: *.centertel.pl 17.04.07, 22:17
          Pozwala znaleźć minimalne drzewo rozpinające grafu, czyli takie o minimalnym
          koszcie (cokolwiek słowo koszt by nie znaczyło w danym przypadku) Krótko:
          pozwala optymalizować wiele praktycznych zagadnień z otaczającego nas świata,
          od najprostszych takich jak ustalenie marszruty kuriera/listonosza po złożone
          zagadnienia związane z organizacją procesów produkcyjnych. To NAPRAWDĘ bardzo
          ciekawe zagadnienie :-)

Pozdrawiam
          Maxikaz
          • Gość: Magda Re: Algorytm Kruskala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 09:39
            Dziękuję bardzo. O to mi chodziło :)
            • Gość: bartek Re: Algorytm Kruskala IP: 195.117.116.* 18.04.07, 11:04
              www.algorytm.org/index.php?option=com_content&task=view&id=100&Itemid=28
              tu masz informacje o zastosowaniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka