zolzatoja Re: NA ZYWO XXV 16.11.07, 20:15 Uff... nareszcie łykend :) a że jesienna zima nie sprzyja spacerom, zamierzam leniuchować, oglądać filmy, czytać, trochę serfować, smacznie zjeść, wypić kieliszek wina... o kurczę już niedzielny wieczór? I do roboty??!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 a czemu nie sprzyja ? 16.11.07, 20:35 teraz wygląda całkiem jak prawdziwa zimowa zima ; ) ( zaraz idę na spacer z psem, choć bardziej z konieczności niż dla przyjemności ) Odpowiedz Link Zgłoś
zolzatoja Re: a czemu nie sprzyja ? 17.11.07, 09:50 Zimowa zima to dziś, u mnie jest minus 5 st., niestety słoneczko właśnie się schowało :) Wczoraj nie sprzyjała zima spacerom, bo nie lubię taplać się w mokrej brei śniegowej; dziś spacer jak najbardziej, czego i wam życzę! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 dobre... 20.11.07, 10:25 John Tehranian, profesor prawa na Uniwersytecie Utah, kradnie 12 mln $ dziennie. Wszystko przez prawa autorskie i kolosalne różnice między tym, na co zezwala ustawa a tym, co jest dopuszczalne na podstawie norm zwyczajowych. Podaje ciekawe przykłady: Naruszeniem jest przeczytanie otrzymanego maila i zawarcie całego tekstu w odpowiedzi. Problemem jest też tatuaż Kapitana Cavemana, który Tehranian ma na ramieniu. Jeśli badacz pojawi się na basenie w samych slipkach, da publiczny pokaz dzieła chronionego prawem autorskim. Zaśpiewanie "Happy Birthday" podczas rodzinnej imprezy w restauracji to nieautoryzowane odtworzenie utworu. Nagranie wszystkiego na DVD też łamie prawo. Tehranian ostrożnie podliczył swoje naruszenia na 4,5 mld dolarów w ciągu roku, czyli na ponad 12 mln dolarów dziennie. Wszystko to bez korzystania z Peer2Peer, na które tak klną koncerny muzyczne i studia filmowe. Prawnik chce zwrócić swoją akcją uwagę na konieczność reformy pochodzącego z 1976 roku Copyright Act. Na jego mocy wszystkie dzieła są chronione prawami autorskimi niezależnie od tego, czy zostały zarejestrowane. pluszak.salon24.pl/47719,index.html Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 Re: dobre... 20.11.07, 10:58 ciekawe, ile dziennie da się "zarobić" na cytatach filmowych? W końcu cała Polska mówi Seksmisją/Pasikowskim etc... Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 inna konkluzja taka... 20.11.07, 11:54 że łatwo każdą rzecz sprowadzić do absurdu jest w tym coś z 'Procesu' Kafki a tak w ogóle, to forum nam już chyba zdechło ostatecznie ? wypadało by kiedyś zrobić uroczystą stypę z odczytaniem apelu poległych; ) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 myślałem... 20.11.07, 11:59 że dociągniemy jakoś do 15.000 chyba tylko nowy wątek polityczny może nas uratować apropopo - wiadomo już, którą mamy aktualnie RP ? V czy znów III ? Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 zapadło w sen zimowy ;) 20.11.07, 13:32 a RP chyba mamy IIIcią? Platformie te numerki obojętne, a pisiory głoszą, że jest ten sam układ co 3 lata temu... Ciekawe,czy na podstawie podobieństwa Jaśnie Pana Prezydenta do expremiera, kot Alik dalej korzysta z limuzyn BORu... W sumie kotu życzę. Biedak nie wybierał właściciela... Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: :)) 20.11.07, 17:10 Nie kupie kota, żeby mnie cholera budził bo jest głodny. Juz lepsze rybki :) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 e tam 21.11.07, 13:31 tylko w worku... a mój kot praktykuje wychodzenie z domu pomiędzy 4.00 a 6.00 i tak wytresował otoczenie, że jest wypuszczany już po 1-2 miauuu ( były próby ignorowania i czekania aż mu przejdzie, wszystko na nic ) Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 ;) 22.11.07, 10:52 kolejny raz przypomniał mi się wierszyk: F-16 cud techniki, leci tydzień z Ameryki... wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,4695672.html Przypomnijcie mi, któryż to z naszych wspaniałych wodzów zadecydował o tym cudownym zakupie, bo już nie pamiętam? I czy naprawdę nie ma lepszych? Odpowiedz Link Zgłoś