Dodaj do ulubionych

MIĘDZYNARODOWY FESTIWAL PIOSENKI FRANCUSKIEJ 2013

27.03.13, 12:35
Towarzystwo Przyjaźni Polsko-Francuskiej Oddział Małopolski w Krakowie ma zaszczyt ogłosić V edycję Międzynarodowego Festiwalu Piosenki Francuskiej o Grand Prix Edith Piaf.

Wydarzenie skutecznie promuje młode talenty oraz artystów profesjonalnych, prezentując przy tym nawspanialsze osiągnięcia piosenki francuskiej. W trakcie przesłuchań konkursowych profesjonalne jury, spośród wielu uczestników, wyłania laureatów Grand Prix Edith Piaf. Zwycięzca otrzymuje statuetkę Grand Prix, nagrodę pieniężną oraz nagrody rzeczowe, ufundowane przez sponsorów.

Piąta, jubileuszowa edycja Festiwalu obfitować będzie dodatkowo w liczne wydarzenia artystyczne przypominające życie i twórczość niezapomnianej i niedoścignionej Edith Piaf. Zaproszenie do udziału w Festiwalu jako gość specjalny przyjęła przybrana córka artystki, znana we Francji piosenkarka – Jacqueline Boyer oraz inni artyści francuscy, członkowie stowarzyszenia przyjaciół Edith Piaf. Zwieńczeniem Festiwalu będzie uroczysty koncert laureatów i gości specjalnych.

SERDECZNIE ZAPRASZAMY WSZYSTKICH MIŁOŚNIKÓW MUZYKI FRANCUSKIEJ DO WZIĘCIA UDZIAŁU W KONKURSIE DLA WOKALISTÓW! ZGŁOSZENIA PRZYJMUJEMY DO 30.04.2013r.

Szczegółowe informacje:

www.festiwalpiosenkifrancuskiej.pl/
www.tppf.krakow.pl/

Obserwuj wątek
    • 100razy Re: MIĘDZYNARODOWY FESTIWAL PIOSENKI FRANCUSKIEJ 08.07.13, 21:36
      Uczestniczyłam w konkursie.
      Organizacja konkursu fatalna!!!!
      Brak przywitania, elementarnej pomocy (gdzie, co i kiedy i t.d.).
      Uczestnicy nie otrzymali wejściówek na imprezy towarzyszące (występy gości z Francji) i nawet na koncert galowy! to totalna porażka przyjechać do Krakowa żeby potem stać na korytarzu! Dla kogo to wszystko? Uczestnicy traktowani jak najgorzej.
      Laureaci nie otrzymali dyplomów na koncercie galowym. Nie było żadnych informacji czy, kiedy i jak je dostaną póki osobiście każdy nie zapytał po koncercie kogoś z organizacji.
      Podczas koncertu finałowego nikt nie wiedział kto śpiewa za kim bo brakowało elementarnej listy z kolejnością występów na drzwiach.
      Po zakończeniu tego wszystkiego był zorganizowany bankiet, o czym oczywiście nie poinformowano i część uczestników już pojechała do domu w momencie gdy jakaś inna uczestniczka powiedziała mi, że tam u góry coś tam niby będzie (że ktoś jej coś powiedział).
      Kochani organizatorzy! TAK się nie dzieje!
      Wszyscy uczestnicy byli zaproszeni na próbę do koncertu finałowego o godz. 14:00. Najpierw trzeba było ok. 2,5 godz. czekać iż skończą gości z Francji. Czy nie można było od razy powiedzieć kto o której ma przyjść? Miałabym coś ciekawszego do robienia w centrum Krakowa!
      Mam nadzieję że ktoś z festiwalu to przeczyta i napisze swoją opinię! Uczestniczyłam w wielu konkursach i jeszcze nigdy czegoś takiego na festiwalu o statusie międzynarodowy nie widziałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka