akrod6
08.05.15, 23:44
Witam,
Mam pytanie. Jestem samotnie wychowującą mamą , synek niedługo idzie do pierwszej klasy.
W bilansie 6 latka potrzebnym do szkoły,( potrzebne są również dane ojca jak i rodzeństwa.
W szkole proszą o wypełnienie kwestionariusza z danymi obojga rodziców ( dodam fakt iż były partner -ojciec dziecka w ogóle się nim nie interesuje, ma odebrane prawa i mieszka poza granicami kraju , ma dzieci również z wcześniejszych związków )
Czy istnieje taka możliwość abym odmówiła podania ich imion ( ojca mojego dziecka, i przyrodniego rodzeństwa syna ? ) Nie mam z nimi kontaktu, nie wiem na co chorowali , czy posiadają jakieś alergie itd... spotkałam się ostatnio w szpitalu z taką sytuacją iż pani doktor wypytywała mnie przy dziecku ( które zresztą jeszcze nie wie że ma rodzeństwo - uznałam iż na razie mu o tym nie powiem ) o dane ojca, rodzeństwo .. gdy powiedziałam imiona -dziecko powiedziało pani dr że nie ma żadnego rodzeństwa :/
Chce uniknąć póki co takich pytań, przyjdzie na to odpowiedni czas i miejsce, to zrobię to.
Proszę o pomoc...