Dodaj do ulubionych

Trojan-Dropper.Win32.Autoit.ly

IP: *.aster.pl 21.02.11, 20:15
Ostatnio kaspersky wykrył mi :Trojan-Dropper.Win32.Autoit.ly, niestety program nie neutralizuje go a jedynie pokazuje wysoki poziom infekcji, problem oczywiście zglosiłam do laboratorium kasperskiego ale nie wiadomo ile potrwa jego rozwiązanie.
Czy ktoś może ma ten sam problem i udało mu się go skutecznie rozwiazac?
Obserwuj wątek
    • Gość: @ Re: Trojan-Dropper.Win32.Autoit.ly IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.11, 21:19
      Podaj nazwę i lokalizację zainfekowanego pliku.
      Pobierz i uruchom OTL
      Zaznacz opcje Wszyscy użytkownicy, Infekcja LOP, Infekcja Purity i kliknij Skanuj
      Logi umieść tutaj i podaj link.
      • Gość: Kolobos Re: Trojan-Dropper.Win32.Autoit.ly IP: *.zask.pl 21.02.11, 21:35
        Zrob tez skan przy pomocy mbam oraz cureit.
        • magdakeller Re: Trojan-Dropper.Win32.Autoit.ly 22.02.11, 17:17
          Od kasperskiego otrzymałam następującą odpowiedź:
          "Informacja o wykrytym zagrożeniu jest najprawdopodobniej fałszywym alarmem"
          Ale nie czuje się przekonana. Wysłałam według zalecenia plik na podany adres e-mail, ale pierwszy raz sie spotykam z tym, że program antywirusowy legalny, aktualny pokazuje fałszywe alarmy.
          • Gość: Kolobos Re: Trojan-Dropper.Win32.Autoit.ly IP: *.zask.pl 22.02.11, 17:40
            Plik mozesz sprawdzic sama na jotti lub virustotal: virusscan.jotti.org/pl

• magdakeller Re: Trojan-Dropper.Win32.Autoit.ly 22.02.11, 18:01
              Dzieki, sprawdze.
              • magdakeller Re: Trojan-Dropper.Win32.Autoit.ly 22.02.11, 18:03
                nic nie wykryło, wiec szansa na to, że to jest fałszywy alarm jest coraz większa. Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam!
                • Gość: Kolobos Re: Trojan-Dropper.Win32.Autoit.ly IP: *.zask.pl 22.02.11, 18:34
                  Skoro nic nie wykrylo to mozesz byc pewna, ze to falszywy alarm.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka