Dodaj do ulubionych

Trojan Horse

IP: *.mmj.pl / 217.153.84.* 12.05.04, 18:41
Chłopaki pomocy. Mam trojana Horse w pliku C:Windows\dlm.exe. Norton
Antivirus go wykrywa ale nie usuwa.Próbowałam różne skanery on-line i nic nie
pomaga. Prosze o zrozumiałom pomoc!!! Z komputera jestem początkująca.
Obserwuj wątek
    • netsec Re: Trojan Horse 12.05.04, 19:58
      Gość portalu: Ania napisał(a):

> Chłopaki pomocy. Mam trojana Horse w pliku C:Windows\dlm.exe. Norton
      > Antivirus go wykrywa ale nie usuwa.Próbowałam różne skanery on-line i nic nie
      > pomaga. Prosze o zrozumiałom pomoc!!! Z komputera jestem początkująca.

Tylko spokojnie, to tylko "konik". Jaki masz Windows ?
      • Gość: Ania Re: Trojan Horse IP: *.mmj.pl / 217.153.84.* 12.05.04, 21:19
        Windows Xp Profesional
        • Gość: piecyk gazowy Re: Trojan Horse IP: *.visp.energis.pl 12.05.04, 21:54
          Ctrl + Shift + Esc, zakładka Procesy, zamknij proces, skasuj plik.
          • Gość: iwona Re: Trojan Horse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 01:08
            Ctrl+Shift+esc czasami nie działa . D;aczego nikt nigdy nie pisze ze mozna
            klikną prawym klawiszem myszy na pasku zadań , a tam jest opcja menadżer
            zadań... Czy tylko ja tak mam qrde
            • netsec Re: Trojan Horse 13.05.04, 09:38
              Gość portalu: iwona napisał(a):

> Ctrl+Shift+esc czasami nie działa . D;aczego nikt nigdy nie pisze ze mozna
              > klikną prawym klawiszem myszy na pasku zadań , a tam jest opcja menadżer
              > zadań... Czy tylko ja tak mam qrde

Piecyk podał jeden ze sposobów ,Ty podałaś następny równie skuteczny
              i o to tu chodzi, pomagamy sobie wzajemnie. Jak widać nie tak źle jest z Twoją znajomością komputera ;) Wszystkim innym polecam Pomoc w systemie Windows XP, jest tam wiele ciekawych informacji :) Niezależnie od usunięcia pliku dlm.exe przeskanuj dyski skanerem online www.trojanscan.com/
          • Gość: Ania Re: Trojan Horse IP: *.mmj.pl / 217.153.84.* 13.05.04, 11:53
            Weszłam do menadżera zadań tak jak mi radziliście. Jest tam kilkanaście
            plików,chciałam się zapytać czy mam zaznaczyć tylko plik dlm.exe i dalej
            postępować tak jak radziliście.Poza tym gdy najechałam na polecenie zakończ
            proces wyświetla się komunikat tej treści: zakończenie procesu może przynieś
            niepożądane skutki w tym również utrate danych i niestabilnośc systemu.Proces
            nie będzie miał szansy na zapisanie danych.Czy na pewno chcesz zakończyc. Boje
            się że nie będzie mi działał poprawnie komputer. Proszę o pomoc, czy moje obawy
            są uzasadnione.
            • Gość: piecyk gazowy Re: Trojan Horse IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.04, 12:08
              Obawy nie są uzasadnione (nie zawsze należy ufać do końca komunikatom). Zamykaj
              proces, kasuj plik, przeskanuj system (NetSec dał Ci linka).

No i zainstaluj sobie jakiegoś antywirusa. Np. Avast (do użytku domowego
              bezpłatny): www.asw.cz/iavs4pro/setuppol.exe
              • Gość: Ania Re: Trojan Horse IP: *.mmj.pl / 217.153.84.* 13.05.04, 12:13
                Piecyku mam najechać na ten plik dlm.exe i zakończyć proces tak jak pisałeś.
                A tak na marginesie to bardzo z Ciebie Inteligentny Gość.
                • Gość: piecyk gazowy Re: Trojan Horse IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.04, 12:32
                  Tak. I skasować plik. A Ty jesteś bardzo mądra - nie grzebiesz sama, tylko
                  najpierw pytasz. Tak powinno być. Bo kto pyta, nie błądzi. ;-)
    • Gość: Ania Re: Trojan Horse IP: *.mmj.pl / 217.153.84.* 13.05.04, 12:56
      Dziękuję Wszystkim za pomoc .Nie mam już trojana ha,ha,ha.Piecyku czy mógłbyś
      mi poradzić zainstalowanie jakiegoś dobrego i prostego w obsłudze Firewalla.
      Słyszałam że jest to jakaś zapora zabezpieczająca komputer przed włamaniem. Czy
      to prawda?
      • Gość: piecyk gazowy Re: Trojan Horse IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.04, 13:11
        Prawda, ale:
        1. Nie znam się za bardzo na firewallach. Tzn. nie używam póki co i nie jestem
        w stanie nic polecić. Najlpopularniejszy chyba to ZoneAlarm.
        2. Jeśli jesteś w sieci lokalnej, a wydaje mi się że jesteś (po Twoim hoście),
        to chroni Cię NAT oraz pewnie firewall, który jest na ruterze (choć może go nie
        być).
        3. Jeśli masz Windows XP, to we właściwościach połączenia lokalnego (w Panelu
        sterowania) można uaktywnić prostą zaporę. Uniemożliwia ona np. przedostaniu
        się do niezałatanego systemu wirusa Blaster czy Sasser.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka