Gość: manilla IP: 213.25.33.* 20.05.04, 13:09 Przeskanowałam komputer przy pomocy Nortona, mam W32.Bobax.C jak się go pozbyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
netsec Re: W32.Bobax.C 20.05.04, 13:14 Gość portalu: manilla napisał(a): > Przeskanowałam komputer przy pomocy Nortona, mam W32.Bobax.C jak się go > pozbyć? Norton nie dał możliwości przeniesienia do kwarantanny? Przed usuwaniem wirusów jeśli masz Windows XP konieczne jest wyłączenie "Przywracania Systemu" support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;310405 Przed samym skanowaniem antywirusem należy uruchomić komputer w trybie awaryjnym support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;PL;315222 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manilla Re: W32.Bobax.C IP: 213.25.33.* 20.05.04, 13:20 Norton dał możliwość przeniesienia plików do kwarantanny, tylko chciałabym móc pozbyć się robaka i wyleczyć te zainfekowane pliki. Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: W32.Bobax.C 20.05.04, 13:40 Gość portalu: manilla napisał(a): > Norton dał możliwość przeniesienia plików do kwarantanny, > tylko chciałabym móc pozbyć się robaka i wyleczyć te zainfekowane pliki. Nie wszystkie pliki z wirusami można wyleczyć, zazwyczaj pliki które zwierają wirusa nie zwierają cennych informacji, naprawa nie ma sensu. Jeśli Norton napisał, że się nie uda się ich naprawić to ze względów bezpieczeństwa najlepiej jest je usunąć. Po zakończeniu skanowania i przeniesieniu plików do kwarantanny, możesz wejść do kwarantanny przez Raporty w głównym oknie Nortona. Pamiętaj aby używać tylko opcji Napraw lub Usuń. Nie używaj opcji przywróć. Użycie opcji Przywróć spowoduje przywrócenie pliku do pierwotne lokalizacji na dysku i możliwość ponownej infekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manilla Re: W32.Bobax.C IP: 213.25.33.* 20.05.04, 13:48 serdeczne dzięki za objaśnienie:)) Widziałam ten mój raport i widziałam nazwy plików w kwarantannie, niestety jestem kompletnym laikiem i bałam się je usunąć. Nie wiem czy to nie spowoduje większych szkód w działaniu systemu? Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: W32.Bobax.C 20.05.04, 14:27 Gość portalu: manilla napisał(a): > serdeczne dzięki za objaśnienie:)) > Widziałam ten mój raport i widziałam nazwy plików w kwarantannie, niestety > jestem kompletnym laikiem i bałam się je usunąć. > Nie wiem czy to nie spowoduje > większych szkód w działaniu systemu? Usuń pliki z kwarantanny, będzie OK :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manilla Re: W32.Bobax.C IP: 213.25.33.* 20.05.04, 14:31 dziekuję za pomoc:) mam nadzieje, że będzie OK:) Odpowiedz Link Zgłoś