Gość: monika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 18:25 poprosze o rade jak usunac wirusa w32.spybot.worm, norton antivirus mowi ze nie moze go usunac, co tu zrobic? prosze o rade (jestem zielona) :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
netsec Re: spybot.worm 30.05.04, 19:56 Gość portalu: monika napisał(a): > poprosze o rade jak usunac wirusa w32.spybot.worm, norton antivirus mowi ze > nie moze go usunac, co tu zrobic? prosze o rade (jestem zielona) :) Włącz zaporę Internetową www.microsoft.com/poland/security/protect/windowsxp/firewall.aspx Jeśli masz XP to wyłącz przywracanie systemu. Uruchom komputer w trybie awaryjnym (F8 na starcie) i przeskanuj ponownie Nortonem. Jak nie będziesz wiedziała jak to wykonać, to przejdź do Panelu Sterowania wciśnij F1(pomoc). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: spybot.worm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 20:47 ale ja mam xp angielski wiec z pomocy f1 nici a f8 tez u mnie nie dziala bo to lap toshiba zapora wlaczona a i tak sie wdarl. Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: spybot.worm 30.05.04, 21:34 Gość portalu: monika napisał(a): > ale ja mam xp angielski wiec z pomocy f1 nici a f8 tez u mnie nie > dziala bo to lap toshiba zapora wlaczona a i tak sie wdarl. Ściągnij HijackThis 209.133.47.12/~merijn/files/HijackThis.exe Wykonaj Scan i po tym Save Log. Zawartość pliku z save log wklej na forum, zobaczymy co się tam dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: spybot.worm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 23:25 wykonalam scan pokazala sie dluga lista z okienkami po lewej ale niema polecenia save log....i stanelam w kropie... Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: spybot.worm 30.05.04, 23:28 Gość portalu: monika napisał(a): > wykonalam scan pokazala sie dluga lista z okienkami po lewej ale niema > polecenia save log....i stanelam w kropie... Na dole po lewej jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: spybot.worm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 23:33 przepraszam jest a teraz jak sie wkleja na forum sprobuje...przeciaganie nie dziala to jak? Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: spybot.worm 30.05.04, 23:46 Gość portalu: monika napisał(a): > przepraszam jest a teraz jak sie wkleja na forum sprobuje...przeciaganie nie > dziala to jak? Kopiuj a pożniej wklej na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: spybot.worm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 23:56 nic z tego robie tak-na desktopie mam plik-prawym klikiem wybieram copy - w ramce tresc w oknie forum klikam prawym ale paste jest nieaktywne. pewnie jakos inaczej nalezy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: spybot.worm IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.04, 00:09 Zrób to: securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.spybot.worm.html I przeskanuj system np. tym: security.symantec.com/sscv6/vc_scan.asp?langid=ie&venid=sym&plfid=23&pkj=LMXYDTKJBTVISBYWWYP&vc_scanstate=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: spybot.worm IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.04, 00:10 Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a): > I przeskanuj system np. tym: > security.symantec.com/sscv6/vc_scan.asp? langid=ie&venid=sym&plfid=23&pkj=LMXYDTKJBTVISBYWWYP&vc_scanstate=2 Tym nie musisz skanować. Masz Nortona przecież. Pozdrawiam! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: spybot.worm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 00:27 ooooo! piecyk gazowy sie pojawil. witam cie serdecznie piecyku .norton aktualizowany wczoraj nie radzi sobie mozna wywalic ten plik pod dosem ale to jest xp i to jest jeden wielki problem nawet z dosem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: spybot.worm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.04, 08:01 Tu masz wszystko: securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.spybot.worm.html Angielski chyba u Ciebie nie problem? :-) Mam nadzieję... Potem restart systemu i Norton. Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: spybot.worm 31.05.04, 08:25 Gość portalu: monika napisał(a): > ooooo! piecyk gazowy sie pojawil. > witam cie serdecznie piecyku .norton aktualizowany wczoraj nie radzi sobie > mozna wywalic ten plik pod dosem ale to jest xp i to jest jeden > wielki problem nawet z dosem Przykro mi stwierdzić, ale to niestety Ty nie radzisz sobie z Nortonem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: spybot.worm IP: 195.245.213.* 31.05.04, 12:23 a tam, niech Ci nie bedzie przykro, tak naprawde to nie ja, lecz moj maz, ja nie radze sobie z niczym oprocz maszyny do pisania, ale jakos z tym zyje Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: spybot.worm 31.05.04, 15:22 Gość portalu: monika napisał(a): > a tam, niech Ci nie bedzie przykro, tak naprawde to nie ja, lecz moj maz, ja > nie radze sobie z niczym oprocz maszyny do pisania, ale jakos z tym zyje Czy rozwiązałaś problem spybot'a? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: spybot.worm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 20:12 jeszcze nie, ale przysiade, bardzo, bardzo dziekuje za juz, podziwiam Cie i zastanawiam sie kim jestes, dlaczego tak pomagasz ludziom, jakies to niespotykane, pozdrawiam :-) monika Odpowiedz Link Zgłoś