Dodaj do ulubionych

Facebookowy Spamer proszę o pomoc !

04.08.12, 11:26
Witam zaatakował mnie na facebooku chyba nowy virus. nic go nie chce usunąć i nie ma żadnych info o nim w necie. Pomóżcie proszę. Nie chce reinstalować systemu. Virus wstawia wiadomości z zdjęciem tyłka w stringach i oznacza na nim znajomych.
83% of people cant watch this for 25 seconds FULL VIDEO AT bit.ly/MV725A

po kliknięciu w link pokazuje się strona podobna do Youtube z informacją że brakuje codeków i trzeba je zainstalować...

OCZYWIŚCIE NIE KLIKAJCIE DOWNLOAD !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: Facebookowy Spamer proszę o pomoc ! IP: *.zask.pl 04.08.12, 20:32
      Zrob skan przy pomocy mbam oraz cureit.

Daj oba logi z OTL na wklej.org i podaj link.
    • Gość: Fin Re: Facebookowy Spamer proszę o pomoc ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.12, 22:22
      Wirus bardzo złośliwy, złapałem go wczoraj, dokładnie to co mówisz. Najpierw zaatakował firewalla który był wyłączony, nie udało się go już włączyć bo wyskakiwał błąd "services.exe" (lol?). Przy każdym logowaniu się na fejsa, wysyłał kolejny spam oznaczając moich znajomych w dość dużym tempie. Program antywirusowy nie był go w stanie usunąć, ściągnąłem Combofix i zacząłem skanować, po czym komp się zawiesił i zrestartował. Po restarcie, Combofixa już nie było i straciłem połączenie z internetem. Jedyną rzeczą jaka mi pozostała było sformatowanie partycji systemowej.
      • Gość: Kolobos Re: Facebookowy Spamer proszę o pomoc ! IP: *.zask.pl 05.08.12, 14:03
        Wlasnie dlatego nie nalezy uzywac combofix jak sie nie umie.
        • Gość: Spawn222 Re: Facebookowy Spamer proszę o pomoc ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.12, 10:41
          niestety u mnie również zakończyło się formatem i reinstalką.
          • Gość: Kolobos Re: Facebookowy Spamer proszę o pomoc ! IP: *.zask.pl 06.08.12, 15:48
            W takim razie nie wiem po co piszesz na forum, skoro i tak stosujesz prymitywne rozwiazanie jakim jest reinstalacja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka