Dodaj do ulubionych

Czy robiłyście same LOKUM?

16.11.11, 22:12
Mieszkamy w Polsce a chciałabym to zrobić sama i w przepisie mam wodorowinian potasu czyli jakiś tam regulator kwasowości i niestety ale nigdzie nie mogę tego dostać. Co zamiast tego można użyć?
W przepisie jest też aby dodać sok z cytryny a więc musi być jeszcze coś zakwaszającego tylko co?
Obserwuj wątek
    • ingalill23 Re: Czy robiłyście same LOKUM? 17.11.11, 09:58
      yasemin1 napisała:

> Mieszkamy w Polsce a chciałabym to zrobić sama i w przepisie mam wodorowinian p
      > otasu czyli jakiś tam regulator kwasowości i niestety ale nigdzie nie mogę tego
      > dostać. Co zamiast tego można użyć?
      > W przepisie jest też aby dodać sok z cytryny a więc musi być jeszcze coś zakwas
      > zającego tylko co?

eee po co Ci takie rzeczy? przeciez lokum opiera sie tylko na cukrze wodzie i jakims zapachu a do tego mozesz dodac zwykly aromat spozywczy. Chcesz dam Ci prosty przepis, ktory mozna zrobic w domu bez wymyslnych skladnikow...Ja nie robilam bo dla mnie za duzo cukru a u Nas cukier bardzo drogi. Napisz czy chcesz ten przepis to tutaj Ci go przepisze smile
      • evyanna Re: Czy robiłyście same LOKUM? 17.11.11, 10:25
        Nawet jesli kolezanka nie zechce Twojego przepisu to ja bardzo chetnie z niego skorzystam wink
        • yasemin1 Re: Czy robiłyście same LOKUM? 17.11.11, 10:39
          Oczywiście poproszę, tylko ja ten przepis mam z książki Smaki Turcji i chciałam żeby wyszło tak jak ze sklepu.
          • paolciasahin Re: Czy robiłyście same LOKUM? 17.11.11, 13:26
            www.evergreen.pl/advanced_search_result.php?search_in_description=0&keywords=winny+kamien&categories_id=
            Mozesz kupc przez netsmile To tak zwany winny kamien
        • melek0204 Re: Czy robiłyście same LOKUM? 17.11.11, 18:44
          I ja, i ja smile
          • evyanna Re: Czy robiłyście same LOKUM? 18.11.11, 08:00
            no prosze ile chetnych a na pewno wielu chetnych jeszcze sie nie obudzilo big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka