Dodaj do ulubionych

logi / problem z włączaniem się Windows Vista

IP: *.sds.uw.edu.pl 03.10.13, 09:05
Bardzo proszę o sprawdzenie logów.

Wcześniej różne programy wykazały jakieś trojany przyniesione na pendrive'ie, ale teoretycznie dało się je usunąć. Mimo to komputer nadal ma ogromne problemy z włączeniem Visty (przy czym absolutnie żadnych z włączeniem Ubuntu) i po takim bardzo wymuszonym włączeniu (jakieś 40 minut restartowania i prób odzyskiwania) twierdzi, że to jest problem z ATI Graphics Driver.

www.wklej.org/hash/37fc830ef6e/
www.wklej.org/hash/3e8259b4f79/
www.wklej.org/hash/ed02fc5020d/
Z góry dziękuję za pomoc!
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: logi / problem z włączaniem się Windows Vista IP: *.zask.pl 03.10.13, 19:51
      Problem raczej nie ma zwiazku z infekcja.
      Daj screen z CrystalDiskInfo:
      portableapps.com/apps/utilities/crystaldiskinfo_portable
      Odinstaluj:
      YTD Toolbar v7.5

Wykonaj skrypt w OTL:

:OTL
      PRC - [2013-08-28 17:20:08 | 001,345,856 | --
      • Gość: Joanna Re: logi / problem z włączaniem się Windows Vista IP: *.sds.uw.edu.pl 03.10.13, 22:20
        Jestem w trakcie przeprowadzania tych operacji, ale już mam uwagi. YTD usunęłam, skrypt wykonałam (tutaj log: www.wklej.org/hash/070ac454890/). CrystalDiskInfo twierdzi, że nie wykrył dysków - co z tym zrobić? Mbam nie wykazuje żadnych zagrożeń.

Problem opisywałam w pierwszym poście skrótowo. Oprócz problemów z uruchamianiem pojawił się problem z AdBlock i AdBlockPlus w Chrome'ie - przestawały działać wkrótce po zainstalowaniu. Teraz Chrome się wcale nie uruchamia, tylko pojawia się info: "Unable to find locale data files. Please reinstall."

Dziś w Firexfoksie też nie blokowały się reklamy, ale po odinstalowaniu YTD i wykonaniu skryptu w OLT nie ma tego problemu (choć nie wiem, czy był z tym jakiś faktyczny związek).

Raz przestawiły mi się ustawienia widoczności plików - ukrywało znane rozszerzenia. No i po każdym takim restarcie komputera (z opcją "restore") pojawia mi się na pulpicie skrót do Avasta, który ciągle usuwam.
        • Gość: Joanna Re: logi / problem z włączaniem się Windows Vista IP: *.sds.uw.edu.pl 03.10.13, 22:48
          Dr.Web też nic nie znalazł
          • Gość: Kolobos Re: logi / problem z włączaniem się Windows Vista IP: *.zask.pl 03.10.13, 23:11
            Sprawdz czy hddscan.com/ wyswietli smart dysku.
            • Gość: Joanna Re: logi / problem z włączaniem się Windows Vista IP: *.sds.uw.edu.pl 03.10.13, 23:47
              Opcja SMART jest niedostępna. Podobnie Temperature Monitor i Identify Info. Może nie wiem, jak z tego skorzystać?
              • Gość: Joanna Re: logi / problem z włączaniem się Windows Vista IP: *.sds.uw.edu.pl 04.10.13, 00:01
                HD Tune też nic nie odczytuje
                • Gość: Kolobos Re: logi / problem z włączaniem się Windows Vista IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.13, 11:28
                  W takim razie nic z tym nie zrobisz z tego komputera. Jezeli masz mozliwosc to podlacz dysk do innego komputera i tam odczytaj smart. Mozesz jeszcze sprobowac uzyc mhdd z plyty/usb i tam odczytac smart (pod F8).

• Gość: Joanna Re: logi / problem z włączaniem się Windows Vista IP: *.sds.uw.edu.pl 04.10.13, 13:00
                    OK, będę jakoś jeszcze z tym walczyć. Niemniej bardzo dziękuję za zaangażowanie i pomoc :) Rozumiem, że można podejrzewać, że to coś z dyskiem? Myślałam jeszcze nad formatowaniem, skoro przywracanie systemu też nie pomogło, ale jestem do tego bardzo niechętnie nastawiona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka